» »

Smartbuy cdji

Smartbuy cdji

«
1
2 3

matej97 ::

Vecinoma kupujem cdje znamke Smartbuy. Nekatere imam ze cez eno leto in se mi zacenja vrhnja plast, oziroma ta folija odlpeljat s cdja, tako da je zanic. S cdji sem vedno dobro ravnal in niso bili izpostavljeni ekstremnim temperaturam ali vlagi. Prosim vas za vase mnenje in izkusnje!

hvala

perci ::

Hmmmm....moji smartbuyi delajo super vsi, nič se ne lušči, čeprav jih imam zložene v torti in jih veliko jemljem ven in notri. Posnel sem jih okoli 150 in vsi delujejo, tudi 1 leto stari.

R-S-LoVe ::

Jaz prav tako vse snemam na ne cd je, le da sedaj, ko so ven prišli črni, vse na črne, ker so boljši.Drugače pa nimam proglema, vsi mi delajo OK!:D

globoko grlo ::

kolegu je pa enga smartbuya k sm mu ga jest posnel razgnal v dvdju, ok, res da je en sam, sam nikol ne veš

sam tok da veste

Kolos ::

Matej97:
Kateri Smartbuyi so to, do katere hitrosti.
Ali se ti je to luščenje pojavilo samo pri teh določenih.
Ali so še v prodaji?

Dami ::

Kolegu se je začel luščit en smartbuy k ma 12x hitrost. Pa še to tam kjer ga primeš ko ga vzameš ven iz škatle. Drugač pa mi zaenkrat 16x, 24x in 32x fajn delajo
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

TheJack ::

Smartbuyi so daaaaleč najslabši cedeji, ki se jih dobi v naših trgovinah (poleg no-name). Še Benqi, ki so daleč od kvalitetne robe, so vsaj dva razreda nad njimi. Kdor na njih snema pomembne podatke, sam kliče nesrečo. Kako pa mislite, da njih proizvajalec (Prodisc Technology Inc.) doseže tako nizko ceno? S superiorno tehnologijo izdelave? Malo morgen. Tako, da v prodajo pošiljajo cedeje, ki bi v drugih tovarnah veljali za škart robo.

virtual_reality ::

Jah ne vem. Na njihovi strani pise da imajo CDji zivljenjsko dobo 120 let. Sam se nimam nobenih tezav z njimi.
"C makes it easy to shoot yourself in the foot. C++ makes it harder, but when you do, it blows away your whole leg."

IceIceBaby ::

Jaz še nimam dolgoletnih izkušenj z smartbuyi, sem jih šele pred kakšne pol leta začel kupovat. Pa mi do zdaj vsi delajo brez problemov. Tudi te tačrni so zakon.

Mogoče nizko ceno dosežejo z masovno proizvodnjo ?

TheJack ::

virtual reality: Piše tudi The advanced Phthalocyanine dye guarantees Smart Buy CD-R's durability for 120 years. Kul ne. Si zmišljevati stvari in dajati garancije, ki se jih ne da ne uveljaviti ne preveriti. 120 let?:D Naj matej97 nese cedeje v trgovino in zahteva zamenjavo in potem poroča, kaj so mu rekli. Pa menda jih nisi kupil pred letom 1882, matej?

kst: khm...ne.

Malce preverite svoje cedeje s cd quality check (Nero CD Speed).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

IceIceBaby ::

Eh...glavno je da delajo OK. In do zdaj ni blo problemov z njimi tako da ni potrebe da bi zapravu 200 sit za CD zaenkrat. Res pa je da gor ne snemam nič kritičnega.

TheJack ::

Saj ne bi rekel nič in bi bil tiho, ampak teli SmartBuy cedeji me dejansko razpizdijo. Poleg tega, da sem nekaj časa nazaj sam nasedel propagandi na tem in ostalih forumih in si kupil 25 pack (ki je ničvreden), imam še druge razloge. Včasih namreč na teh ''superiornih'' cedejih od takih in drugačnih ljudi dobim razne programe in multimedijske vsebine (khm...). Pravzaprav imam smolo in kar večino dotičnih stvari dobim prav na SmartBuyih. In v povprečju sta dva cedeja od treh zanič. CRC errorji. Nakar se lahko za dotične ''multimedijske vsebine'' pod nosom obrišem. Lastniki teh cedejev seveda o tem nič ne vedo. ''Njim vse dela'' (pri tem pa ne povejo, da velike večine svoje zbirke sploh še niso ne pogledali, ne preizkusili. Oni posnamejo in odložijo na polico, brez da bi preverili, ali cd dela ali ne). Tako kot vam verjetno. Skoraj bi stavil, da je precej konzumentov superiornih SmartBuy cedejev ravno takih. Vsaj pol njihove zbirke je zanič, pa tega sploh ne vejo, saj jim ne gre za podatke, ampak zato, da imajo čim večjo zbirko bogsigavedičesa.
Resnično so SmartBuy cedeji ena najhujših nesreč za piratstvo:D.

Borci ::

Jaz glasujem ZA SmartBuy-e. Meni delajo brez problema.

Lime ::

Smartbuy so zakon.
120 letna garancija pa pred enim letom še ni obstajala. S smartbuy-ji 24x hitrost in z phthalocyanilnim premazom se je ta pojavila.
Sam sem posnel preko 1.000 teh CD-jev (s kolegi imamo preko 1.400 divx filmov), ki so vedno v obtoku (jih posojamo) in do sedaj je bilo minimalno škart posnetkov (bi jih lahko na prste preštel).
Smartbuy proizvaja diske za več različnih proizvajalcev, kateri tiskajo na medije svoje ime in jih prodajajo pod svojo blagovno znamko. Med temi so tudi svetovno zelo znani proizvajalci, kar pa je poslovna skrivnost.

perci ::

TheJack: jst se bojim, da je tvoj pekač zrel za uveljavljanje garancije, ker smartbuyi večini drugih delajo super, sam nanje snemam celo muzko in vse dela brezhibno. Res zelo soliden CD za nizko ceno.

bosstjann ::

men pa na smart buy cdje (ta moder 32x) ko snemam avdijo dela samo do cca 60 min pal pa sam še poka preskakuje itd.

Zgodovina sprememb…

Dami ::

Js dn dost klumpa posnel gor in dam zmer 'verify' po peki. In do zdaj mi je čisto vse delalo lepo, le enkrat ko sem overburnal 714mb na 700mb cd se ni dalo dol prebrat. Če dobiš cd pa gor CRC error je skor ziher da je prišlo do napake pri peki zarad uporabnika/pekača/nevemčesa in ne zarad cdja samega. Folk pač dela vse živo ko peče, češ saj mam 40x pekač z burnproofom in pol peče 40x na 16x cdje pa take, zravn pa dela vse živo in ni čudn da disk ne sfolga. Js rajš ne obremenjujem diska dodatno in pečem do 24x max (pa čeprav mam 40x teaca) pa mi dela vse lepo in prav.
Pa 25x spindli so enostavno dbest. Sam ko jih povsod zmanka. Ne vem zaka jih comtrom nima več. Ma še samo one LGje (50kom) al pa traxdata. Kupo sn LGje zaj. Bomo vidl kak se bo obneslo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

l-note ::

Kje pa kupujete CD-je?? (prazne, se ve).
Jst sm jih zdej ene dvakrat v Big-Bangu. Kupu sm pa une Benq 32× max.

roscha ::

Dami: Smartbuy je čist isti vrag kot LG.

Evo ti LG:

ATIP info from disk:
Indicated writing power: 6
Is not unrestricted
Is not erasable
Disk sub type: Medium Type C, low Beta category (C-) (6)
ATIP start of lead in: -11231 (97:32/19)
ATIP start of lead out: 359849 (79:59/74)
Disk type: Short strategy type (Phthalocyanine or similar)
Manuf. index: 27
Manufacturer: Prodisc Technology Inc.

pa še Smartbuy:

ATIP info from disk:
Indicated writing power: 6
Is not unrestricted
Is not erasable
Disk sub type: Medium Type C, low Beta category (C-) (6)
ATIP start of lead in: -11231 (97:32/19)
ATIP start of lead out: 359849 (79:59/74)
Disk type: Short strategy type (Phthalocyanine or similar)
Manuf. index: 27
Manufacturer: Prodisc Technology Inc.

Za moj pojem POPOLNOMA isti vrag.

by!

3LeR. ::

ok s smartbuyi niam prevec iskusenj(se jih izogibam loku) sam mel sem pa kup sranja z vivastarji. takoj ko jih speces delajo bp.. pol parih mescih zrastejo na njih crcji;( Za popizdit. dobr sa sm mel sam ene 3:)
kere cd je pa kj priporocate tkole? poleg smartbuyev:D

pivmik ::

Meni SmartBuy delajo super, za ceno pod 100SiT/CD sem več kot zadovoljen.

Tili novi 32x CD-Rji pa so grdi in nimaš prostora za pisat. Najboljši so 24 kratni, spodaj lepo 5 vrstic za pisanje.

Pa tudi torte so ZELO uporabne, raje kot pa imet na tone CD škatlic, ki zasedejo veliko prostora.

Vi mislite da kupite kvaliteten Maxell (samo dajem primer mogoče ni res), v bistvu pa je to samo SmartBuy z drugo blagovno znamo in prodan dražje.

Polovica CD-Rjev na trgu je SmartBuy, samo ime je drugačno.
LP, Gregor GRE^

TheJack ::

Perci: S pekačem ni nič narobe. Sicer pa preveri svoje cedeje s cd quality check.

Z moje strani bo to zaenkrat dovolj. Vsak po svoje, ne? Vi veselo uporabljajte SmartBuy cedeje (upam le, da mi vaša remek dela ne pridejo kdaj v roke :D ), jaz se jim bom pa še naprej izogibal v velikem loku. Volk sit, koza cela.8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Modri dirkač ::

Jest bi sam reku da je veliko odvisno od pekača s katerim zapisuješ. Noben me ne bo prepričal da LitOn za 18.000SIT boljš zapeče kot Plextor ki stane skor 2x več.:\
Everybody lies!

bf4ed ::

Ma jaz sem tudi mel probleme z 5 komadi 12x smart buy isto se je odluščila folija dol.Pa še ene 2 iz 16x serije so tudi slabi se je na robovih malo začela folija luščit.
Ti novi 24x pa nisem mel še problemov.

Drugače pa zdaj samo Traxdata kupujem.

Jebeš ti SmartBuy za en kurac so!>:D

Lime ::

Roscha:
Smartbuy med drugim dela CD-je tudi za LG, tako da je to en in isti CD, samo drugače je potiskan.

roscha ::

Lime: Ja in kaj sem jaz napisal? Samo dodal sem še ATIP (za vsak slučaj)...

by!

leonius ::

Imam LG in Smartbuy cedeje. Vse dela BP.
Ceprav je to za nekoga korejsko sranje, je za mene najpametnejša izbira glede na ceno/kvaliteto.


Tisti CRC erorji pa so itaq samo zaradi napacnega snemanja al napacnega branja CD Roma/pekaca.

AngelOfDeath ::

roscha

s katerim programom pa si ugotavljal ta atip ?

Boeing ::

TheJack: glede na to da delam z smartbuyi že lep čas in da nikoli, ampak res NIKOLI nisem mel z njimi nobenih problemov, razen ene par izjem, za katere pa sem potem ugotovil da je bila napaka z moje strani, ti priporočam, da menjaš/servisiraš svojega rw-ja.

je pa res, da je to mogoče zato, ker sam pečem z plextorjem... sicer je pa res tudi nekaj drugega, namreč polno kolegov ima razne rw-je, od teacov, liteonov, benq-ov, lg-jev itd itd, pa usi uporabljajo smartbuye (jaz navdušil :D ), pa usem dela brez problemov.

tudi starejši od 1 leta.

:)

LP
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

MilkyWay ::

Lime: Smartbuy ne dela CD-jev za LG. Smartbuy sploh CD-jev ne dela. Smartbuye dela podjetje Prodisc, ravno tako kot LG-je.
AngelOfDeath: ATIP lahko prebereš s kar nekaj programi. Lahko ti ga prebere Nero CD Speed (zraven Nerota), Feurio, CD-R Identifier (mislim, da je zadnja verzija 1.63)...

Tomi ::

Jaz jih imam že skoraj eno leto, in še noben mi ni povročal težav. Tako da ne vem, TheJack, mogoče imaš samo ti nesrečo ali pa, kot ti je povedalo že več ljudi, pokvarjen pekač.
Sicer pa sedaj kupujem Samsunge, in tudi ti so dobri.
metrodusa.blogspot.com

TheJack ::

Boeing in ostali, ki bi menjali moj (nov) pekač: SmartBuyev ne uporabljam, ker cd quality check (del Nero CD Speeda) pokaže polno napak. Koliko vas je že pregledalo svoje cedeje s tem programom? Pa s surface scanom? Kot drugo pa, preberite, kar sem napisal. Cedeji ki sem jih dobil (ne pa sam posnel) od drugih imajo CRC errorje. In to kjerkoli, kadarkoli.

Da bom še bolj jasen. Vsi SmartBuy cedeji (tudi vaši) imajo napake (ki se vidijo z zgoraj omenjenimi programi), še posebno če so snemani z visokimi hitrostmi.. Berljivi sicer so (če nimajo CRC errorjev), ampak to je vse. V parih letih bodo verjetno vsi zanič. Takšni cedeji tudi propadejo kot Bolgarska skupščina v malce bolj znucanih pogonih. Rad verjamem, da vam za dotične napake dol visi, ampak meni se zdijo dovolj pomembne, da dotičnih cedejev ne kupujem in jih nikoli ne bom kupoval. Vsakemu svoje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

tejo ::

Hmm, jest se ne obremenjujem s takimi bedarijami, dokler lahko lepo svoj backup skorpiram na disk iz SmartBuy cd-ja je vse ok.

Tomi ::

Poznaš on vic, ko pride blondinka k zdravniku in pove, da jo boli tu pa tu pa tu in tu (se dotika s prstom). In zdravnik ji pove, da ima zlomljen prst. Enako lahko velja za tvoj bralnik CD-jev (karkoli pač imaš).
metrodusa.blogspot.com

Boeing ::

TheJack: zanimivo... sem zdele iz čistega firbca preveru enega praznega, enega polnega včerjas spečenega in en cca eno leto star cd, vsi smartbuyi... preveru sm z nerotom, in to v plextorju in dvd-ju, pa mi v vseh 6 primerih ni javu niti ene napake...

tak da... nevem. could be anything...

:)

Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

TheJack ::

Mi lahko bolj natanko poveš, kako si zadevo sprobal?

MilkyWay ::

TheJack: Vsak CD, ki ga posnamem, pregledam z Nerovim Scandiskom in ni bilo še nikoli nobene napake. Vsi Smartbuy CD-ji so 100% dobro posneti. Od kolega sem dobil gotovo kakšnih 30 Smartbuy CD-jev in tud eden ni delal problemov.

TheJack ::

Ne scan disc.
Nero CD Speed ->Extra->CD Quality Test.
In pa Nero CD Speed->Extra->ScanDisc->Surface Scan.

roscha ::

Angel ofDeath:

Linux... V command line-u : cdrecord -atip dev=x,y ali pa isto stvar narediš z Xcdroatom, ki je pravzaprav frontend za cdrecord...
Za polkna pa nimam pojma, žal.

by!

perci ::

The Jack:


Smartbuy - danes zapečen

[23:53:34] Initializing [23:53:39] Starting CD quality check
[23:57:04] CD quality check completed
[23:57:04] 0 errors (0.000%)
[23:57:04] Average read speed: 23.26X


Maxell - 1 leto star

[00:01:19] Initializing
[00:01:25] Starting CD quality check
[00:04:33] CD quality check completed
[00:04:33] 72 errors (0.000%)
[00:04:33] Average read speed: 22.78X


Waitec - skoraj nov

[00:06:12] Initializing
[00:06:17] Starting CD quality check
[00:09:46] CD quality check completed
[00:09:46] 0 errors (0.000%)
[00:09:46] Average read speed: 23.02X


Traxdata - skoraj nov

[00:11:20] Initializing [00:11:25] Starting CD quality check
[00:14:47] CD quality check completed
[00:14:47] 0 errors (0.000%)
[00:14:47] Average read speed: 22.74X


TDK - 1 leto star

[00:16:22] Initializing [00:16:27] Starting CD quality check
[00:18:54] CD quality check completed
[00:18:54] 0 errors (0.000%)
[00:18:54] Average read speed: 20.96X


Smartbuy - 1 leto star

[00:20:12] Initializing [00:20:18] Starting CD quality check
[00:23:40] CD quality check completed
[00:23:40] 0 errors (0.000%)
[00:23:40] Average read speed: 22.98X


TDK - 1 leto star

[00:24:48] Initializing [00:24:54] Starting CD quality check
[00:28:19] CD quality check completed
[00:28:19] 0 errors (0.000%)
[00:28:19] Average read speed: 23.21X


Smartbuy - 1 leto star

[00:31:59] Initializing [00:32:05] Starting CD quality check
[00:35:14] CD quality check completed
[00:35:14] 0 errors (0.000%)
[00:35:14] Average read speed: 22.75X

Moji podatki so na varnem :)) , tebi pa priporočam, da stopiš do štacune, kjer si kupil pekač in ga reklamiraš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

BlackHole ::

Ok, zdaj pa mi naj kdo pove, katere CD-je je pametno vzeti, za kake "pomembne" arhive, glasba, dobri filmi. Te bi rad obdržal še veliko let. Kateri kakovostni CD-ji mi to zagotavljajo. Že ima kdo kake stare posnetke. Jaz bi rad CD-je, ki bodo obdržali podatke recimo vsaj 10-15 let. Zahtevam preveč?:(
TheJack, katere CD-je pa ti uporabljaš in kakšni CD-ji so po tvoje kvalitetni?

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

Na SmartBuyih, ki sem jih zadnjič kupu (32×) piše gor, da bi naj podatki gor bili do 120 let...

MilkyWay ::

TheJack: Točno ta ScanDisc sem imel v mislih.

BlackHole: Kvalitetni naj bi bili Mitsui, Kodak, HP, Verbatim Metal AZO, Philips (samo tisti, ki jih delajo pri Taiyo Yuden), Sony (ravno tako samo Taiyo Yuden). Pri TDK CD-jih moraš bit pa pazljiv, saj jih dela kar nekaj podjetij, ki se med seboj močno razlikujejo pa kvaliteti. Za TDK jih dela Taiyo Yuden (najboljši, vendar tudi najdražji), Ritek (poceni, vendar zadnje čase dokaj v redu, vendar dvomim, da ti bojo zdržali 10-15 let ;)), TDK CD-je pa dela tudi TDK sam, teh pa ne priporočam, ker znajo biti včasih problematični.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MilkyWay ()

BlackHole ::

Da na CD-jih piše, da držijo 120 let, to je bolj za okras. Mene zanima praksa.

Kje pa vidiš, kdo je izdelal CD?

matej97 ::

Kolos:
Cdje sem kupil v trgovini Comtron. Luščili so se pa mi v glavenm 16X cdji, ki jih več ni v prodaji. Strinjam se da so 24X cdji imeli dosti lepši ovitek, kjer lahko vsaj spodobno napišeš nekaj.Šel sem v trgovino povprašat kaj je narobe in mi je prodajalec odgovril, da je možno, da je bila slaba pošiljka ali nekaj. V glavnem mi ni mogel tehtno utemeljiti kaj je narobe Aha pa še nekaj! En cd mi je vničil sosedov cdrom, ki je očitno zelo slab (8X), saj ni mogel prebrat data cdja in ga je prepoznal kot audio cd. Ko sem pa vzel cd ven iz njegovega cdroma, je deobesedno še skakal notri!! In takrat sem videl da mi je odluščil to folijo s cdja...

Kolos ::

V glavnem snemam na Smartbuy 32x modre-kupujem v 25 cd v torti, ker pri nas praktično drugih ni.
Zaenkrat nisem nikakršnih večjih problemov, razen ko sem snemal pri 32x hitrosti pa pri zelo onesnaženem disku. Potem mi ni prišel 100% skozi preverjanje.
Ko pa sem kolegu snemal film, mislim da je bilo pri 32x hitrosti s preverjanjem sem pozneje pri predvajanju opazil da film ne gre tekoče, ga cuka na cd-romu pa non-stop sveti lučka. S kopiranjem na disk ni bilo problema.

Doma sem sprobal še ostale cd-je in se mi je pri enem isto dogajalo, močne vibracije slišalo se je glasno pokanje, praktično poskakovanje cd-ja .
Danes bom ga preveril.

Vem da je že nekdo omenil, da imajo modri 32x mogoče probleme z vibracijami zaradi neenakomerno razporejene barve. Če probaš res ni tako gladka na dotik kot pri 24x in pri 32x colored cd-jih , ki jih tudi uporabljam.

Na internetu, ni nevem kaj testov o kvaliteti cd-jev.
En test je bil zanimiv, ko so umetno postarali cd-je za 25 let in ih potem testirali, (test l. 1999) na žalost proizvajalca Prodisc še ni bilo med testiranimi.
Velja pa do so kvalitetni cd-ji znamke (Mitsumi, Taiyo Yuden... opravičili svoje ime.

Se pa je tudi marsikaj spremenilo nekateri slabši so postali kvalitetnejši.

Če najde kdo kak nov test naj napiše link.

Prodajajo kje cd-je proizvajalca Taiyo Yuden v paketu 25 ali več in koliko je cena.








Mobidick ::

Meni sta tud šla 2 do zdaj. Drek. Ne kupim jih več.

matej97 ::

Kaj je pa narobe s temi 32X cdji?! Igre ki sem si jih zapekel mi cdrom bere, divx filme pa ne!!
Kak to?!

KTr1sk ::

Men pa je zadnjič un moder cd od Smartbuy 32x, pri nerotu pri 100% ni hotel zaključit CDeja. ;(( Pol sem dal pa en drug program gor za snemanje neki InstantCD+DVD program in potem je un program drug cd normalno posnel, pa ne vem al je za tist bil cd kriv, da ni posnel al kaj, sam zdaj pa ne vem v čem je razlika k lahka pr unem programu izbiram, piše pa: :O Track at Once, Disk at Once in Session at Once. Ne vem pa tud kera možnost je ta, da lahka, dosnemam na cd, en je od teh al ne? :\
Hvala!

bastadu ::

Ja če logično da Session at Once, saj hočeš narest Multisession CD (= kao začni z dosnemavanjem):\ , ane?
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776261 (4172) pingo76
»

Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
978423 (6669) Zheegec
»

CD Quality Check - erreors !

Oddelek: Pomoč in nasveti
9893 (781) zile
»

Kvaliteta Smartbuy CD-ev?

Oddelek: Kaj kupiti
191610 (1161) BaRtMaN
»

Teac cdW540E v winXP - ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
171791 (1466) TheJack

Več podobnih tem