» »

Poceni prazni CD-ji

Poceni prazni CD-ji

1
2
»

OldSkul ::

Meni so pa ravno pisanke super in sicer za glasbo in tudi za filme seveda.Za glasbo so ti CD-ji odlični saj delajo na vseh mojih treh stolpih pa tudi frendi jih zlo hvaljo in zdaj samo te kupujem.

jest10 ::

Ja samo moj stari stolp ne podpira CDR cdjeu. Tako da na njemu lepo igrajo samo dobri CDRji.
Kar pa pisanka ni.

Gandalfar ::

Ok, .. mam prevec casa in bi se znalo zgodit, da bom sel po trgovinah in kupil par izvodov vsakega CD-Ra in naredil test le tega..

Katere programe mi predlagate tako, da bo lahko kdorkoli pri sebi ponovil test in primerjal z mojimi..

c3R4R ::

@sadarj79
Zanimivo... Teb vse pisanke delajo..

Jst sm zadnjič peku na pisanke, pa mi je pekač od 5 pisank 3 uniču... Pol sm mislu, da je kej s pekačem narobe, pa dam en Dataright cd not pa vse dela.. še dons dela pekač...8-) Pisanka je navadno SLOVENSKO sranje (vsaj zame in za moj pekač:( :'()..
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

pingec ::

ja js sm pogledu moje tdk cd-jčke pa so od riteka is so res ful bolsi od drugih za mmore pa dataright pa mi napise da ju dela moser baer india ltd. tko da je vrjetn isto ampak za 6 mescev staro traxdato pa mi ne napise ritek ampak digital storage tecnology
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingec ()

Markoff ::

Mene bolj od tega, kaj uporabljate, zanima, s kakšno hitrostjo pečete? Jaz nikoli ne grem čez 16x, še najraje pečem z 12x, kar je več, se mi zdi že skoraj bogokletno in za na grmado, brezbožci vi! >:D

Po mojem skromnem nestrokovnem (a izkušenem) mnenju je danes večina CDjev čisto spodobnih (razen Muellerji pa tu in tam še kakšne firme) in tudi delovala bo dovolj dolgo, da bomo lahko zadeve enostavno skopirali na DVDje nove generacije (20 - 100 GB). Res pa je, da bomo takrat imeli nove resolucije, večje filme (kapacitetno gledano)...
A vseh mojih 150-200 SmartBuyev pravi, da so dovolj dobri, da se niti eden ni zapekel z napako in da po več kot enem letu niti eden ni zanič. Kar ne bi mogel trditi za NOBENO drugo firmo. Saj ne, da trdim, da so SmartBuyi najboljši ali kaj takega (bi bil verjetno kar benan s foruma), ampak peka, ravnanje in skladiščenje imajo veliko pri tem, kako vam bodo plate delovale.

Res smo sužnji tehnologije. ;((

the_unborn ::

ze par let uporabljam rdece BASF oz po novem EMTEC, nikoli nobenih napak na razlicnih pekacih

pingec ::

ja s smurt-buyi sm mel ful problemov npr.: ko sm cd zapeku ga je brau samo pekač in nben drug cd-rom kar se mi z istim pekačom ni dogajalo z drugimi cd-ji pa pr igrcah k nism vedu zakaj mi dela vse tiste errorje pri installu pa sm jih zapeku na drug cd pa je blo vse ok
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

BaRtMaN ::

Gandalfar: če imaš Lite Ona, potem imaš zelo dober program KProbe, tukaj maš pa en zelo uporaben forum.

TheJack ::

Sam imam s traxdatami (temi črnimi) bolj slabe izkušnje, saj njihova kvaliteta nenormalno variira. Prvi iz packa je recimo posnet brez napake pri 40x, naslednja dva pa imata polno napak ne glede na hitrost pečenja in tako dalje. Se mi je tudi že zgodilo, da je bil cel 50-pack zanič, oz. da so imeli vsi cedeji ogromno napak (Nero CD Quality Test).

Kar se modrih smartbuyev tiče, lahko brez slabe vesti rečem, da gre, če ne štejem raznih no-name cedejev, za najslabše cedeje, kar jih prodajajo pri nas. Kdor pravi, da jih njemu snema brez napake jih bodisi:
- sploh ni bolj natančno preverjal (torej vsaj z Nero CD Quality Testom)
- ni preverjal pri dovolj veliki hitrosti branja oz. na dovolj občutljivem bralniku

Vsaj kar se druge alineje tiče, sem dolžan nekaj pojasnil. Če vam recimo vaš 40x Teac (cd-rom) cd prebere brez napak (Nero Q. Test), to še ne pomeni, da bo brez napak (in iz njih sledečih upočasnjevanj) berljiv povsod. Dotične napake namreč ne obstajajo fizično na samem ploščku, ampak jih najde šele bralnik, ko ne zmore prebrati določenega dela. Nekateri bralniki pa jasno berejo bolje od drugih. Število napak je tudi zelo odvisno od hitrosti branja - več napak bo pri hitrejšem branju (logično).
Skratka, dobro posnet cd mora biti normalno (brez napak in upočasnjevanj) berljiv povsod, tudi pri sosedu ki ima Toshibo (ki so hudo občutljive na napake in slabo posnete cedeje).

Z modrimi smartbuyi imam precej izkušenj. Pa niti ne toliko s pečenjem (kupil sem le en 25-pack - napake nisem več ponovil) kot z njih branjem. Cedeji so namreč poceni, veliko ljudi jih kupuje, zato jih od prijateljev, znancev, sosedov.... dobivam na tone. Z ogrooooomno večino ima moja Toshiba 1612 hude težave. Skoraj nikoli se sicer ne zgodi, da bi bil kak cd neberljiv, je pa je večina polna napak, zato prihaja do drastičnih upočasnitev pri branju, tudi do 4x. Morda so bili do sedaj kaki trije, štirje modri smarbuyi v moji Toshibi normalno berljivi od začetka do konca (torej brez upočasnjevanj). In to (govorim na pamet) od nekje dvestotih, tristotih, kolikor jih je do sedaj že šlo čez Toshibo.
Z nobenimi drugimi cedeji ni bilo še zdaleč tako hudih problemov, kot ravno z modrimi smarbuyji, pa sem v Toshibo dajal že marsikaj.
Te smartbuye zato močno odsvetujem.

Precej boljše izkušnje imam do sedaj z eProFormance cedeji. Tudi tu sicer kvaliteta malce variira, ampak še zdaleč ne tako kot pri traxdatah. Zanimivo je, da jih dela isto podjetje (torej Prodisc), kot prej omenjene smartbuye, kar kaže, da pri smartbuyih ni toliko problem v kvaliteti materiala, ampak v slabi zbalansiranosti ploščkov.
Velika večina teh cedejev, ki sem jih posnel (pri 16x, se ve - redkokdaj snemam hitreje), je v Toshibi berljivih normalno, celo več, večina je brez ene same napake. V tem so celo boljši od dražjih MMore-ov.
Ker je cena eProFormancev precej podobna tisti modrih smartbuyev, ni po mojem nobenega razloga, da bi kupovali smartbuye.

Plextorjevi cedeji so precej v redu. So eni redkih, ki jih moj Teac snema tudi z 48x (in to brez napak), poleg tega pa niso predragi. Edina slabost, ki sem jo opazil, da se nekoliko ''glaseje berejo'', oz. da pri branju dokaj vibrirajo.

Nasvet: Cedeje pecite pri nižjih hitrostih (torej okoli 16x) in vsakega sproti preverite na Nero Quality Testu, i sve će biti uredu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

OldSkul ::

No, jaz sem dosedaj kupil 2x po 25 pisank ter 2x po 10 pisank in vse delajo odlično!
Pekač je Sony in zgleda da s temi CD-ji nima problemov.Uporabljam tudi SKC CD-je, ki so dobri za filme vendar za glasbo malo manj saj glasba na stolpu hrešči, pri pisanki pa ne!
Tudi Princo CD-ji so dobri toda spet samo za filme oz. druge podatke, ker glasba hrešči na vseh treh Hi-fi stolpih!Če ni to čudno.

overman ::

Kaj pa v comtronu SmartBuy 700Mb 48x v slim skatlici 1100 sit=10komadov. To se pravi 110 sit komad. Zakaj bi pa pol nekaj uvazal za 120 sit?

Han ::

Za moje pojme so trenutno najboljši FujiFilm, katere dobiš za za manj kot 90 SIT/kom (v torti). Izdelani v Nemčiji, fenomenalno centrirani in sorazmerno tanki. Toshiba jih obožuje. :)

BaRtMaN ::

Dobiti kje?

Han ::

npr. v LeClercu; uvoznik je pa PAB d.o.o., Cegelnica 30, Naklo.

prismo ::

Sem snemal na Datarigt-e, Traxdate, Princote, Proformance, Smart Buy-e, Pisanke pa še kaj bi se našlo. Vse razen Pisank sem posnel po več kot 150kosov (po firmi) pa do zdaj nisem mel z nobenimi probleme.
Snemam pa na Teacu 40x in na Liteonu 40x.

Boky ::

Kaj pa pravite na Mitsui-je? Vcasih (upam da še vedno) so veljali za ene najboljših medijev!

zile ::

Kje in za koliko ? Dajte zraven pisat kje nabavljate.

Han ::

MITSUI je bil dober, dokler je bil v lasti Japoncev in Francozov. Ko so zašli v finančne težave, so jih kupili Italijani in blagovno znamko spremenili v MAM-E, pred kratkim pa so objavili, da plošč ne bodo več izdelovali.

Firmo je povozil čas; bili so predragi za tisto, kar so ponujali.

kuglvinkl ::

Han: fino slišat. Ravno pred mesecem dni sem nabavil 10 kom za 2200 SIT (backup za kritične podatke + Verbatim).
Your focus determines your reallity

Boky ::

Kdo se pa zdaj podpisuje na Teac-ove cd-je? Sprašujem zato, ker včasih se je Mitsui!

pingec ::

kaj pa tdk men se zdijo ful u redu imam mal tezav edino mal dragi so pa se od riteka so
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

T0RN4D0 ::

ma brat Teac pekača (8X) pa v bogvekolhih letih (2+) ni menda nobenga zaj*** pa vedno na najcenejših CD-jih

js sm pa računalnik predvčerajšnem nabavu pa tud Teacovo 52 pečko vzel pa je dans prvi Cd k ga je sploh peku zaj*** TDK 48
sam sem na 48 peku.

zdej bom najbrž lepo na en 24 raj peku. tak vem da je zihr.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Boky ::

Hehe stari Teac-i rulez. Jaz imam se starega stiri kratnika 55S(še scsi varianta). Za vse cd-je, ki sem jih vnicu sem bil sam kriv. Peče na vse, kar mu daš not, se celo 100Min cd-je vredu zapeče(ceprav jih pol ne zna brat, jih pa brez problema prebere kolegov lite on).
Saj sem premišljeval no novem lite-on-u ampak, ker zadnje čase skoraj nic ne pecem sem z tem še cisto zadovoljen!:D

Han ::

Novejše TEAC plošče menda izdeluje CMC Magnetics.

azeed ::

Glih nabavu 2x Plextor 48x/700Mb cake po 50 kom. po 5k sit se pravi 100SIT/cd in TI MEDIJI TOTALNO RULAJO!
You gotta say YES to another excess!!!

BaRtMaN ::

I told you, didn't I?

Han ::

azeed, kje si kupil robo? BOF ima dražje Plextor oz. Taiyo Yuden plate... :|

azeed ::

You gotta say YES to another excess!!!

Boky ::

Če koga zanima debata na to temo na PC-Expert forumu.

Markoff ::

Prav nihče ne napiše, s kakšnimi hitrostmi piše na CDje.

Kaj naj še drugega rečem, kot - vse mi je jasno.

jest10 ::

Jaz pišem od 8-20X
Pa čeprav imam teaca 40X
Imam raje kvalitetne posnetke in zato minuto dlje počakam

BaRtMaN ::

Jaz isto. Čez 20x ne grem, pa imam prav tako 40x pekač.

Gandalfar ::

jzt pa moj brat mava pravilo, da se stvari ne snema cez 8x hitrost - ceprav pekac podpira 24x

KTr1sk ::

jz pa tak ne morem hitrejše snemat in je itak brezveze, da bi zamenjal moj 8xpekač hp, ker mi dela bp.
P.S. Zakaj sploh delajo tako hitre pekače, če je boljše snemat bolj počas?

BaRtMaN ::

Ker folk hoče CDje hitro, bla bla...
Zanimive so nove tehnologije v pekačih, recimo Yamahin AudiMaster, Mount Rainier... zarad tega se splača kupit nov pekač.

Markoff ::

No in vi, ki pečete CDje z zmerno hitrostjo (8x-16x), koliko težav imate vi s CDji (katerimikoli)? Vi ste pač relevantna publika in ne tisti, ki pečejo s 24x-40x...

Mimogrede - tudi jaz bi lahko pekel 32x, pa pečem izključno 12x, včasih 16x, če se mi mudi. :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

BaRtMaN ::

Opaznih problemov pri filmih niti ni, ko pa daš testirat CD za napake pa se pri slabih medijih vidijo C2 napake, ki lahko naredijo cel CD neberljiv.

Jose ::

Nimam dosti izkušenj (250 posnetih CD-Rov) a do zdaj mi pečka LITEON in medij (po večini Traxdata in SmartBuy) nista še nikoli zatajila, čeprav pečem večinoma s 48x hitrostjo in avdio s 4x. Za vseh 20 pokurjenih CD-jev sem bil kriv izključno sam z napačnimi nastavitvami v Nerotu. Kaj jaz vem, mogoče imam srečo.

Phoebus ::

CAkte neki mi ni cist jasno.....al so se CDji podrazil, ali pa nevem kje gledate cene....(gledam samo poste zadnjega meseca!)
Veseli ste CDjev po 90SIT, kar je 9k za 100 kosov.

Kolkor vem se da dobit cdje tudi po 7k/100. Torej, a so se CDji podrazal, al gledate samo boljse CDje?

BaRtMaN ::

Ne, v večjih packih skupaj so CDji cenejši. Tako recimo cena dveh tortic po 50 komadov ni enaka ceni tortice po 100 komadov, ampak je slednja cenejša.

Markoff ::

Bartman: takšne napake pri filmih niso kritične, prej pri SWju. Zaenkrat pa mi tudi noben špil ni odpovedal, tako da lahko varno rečem, da so SmartBuy CDji spodobno zapisljivi/berljivi.

Sicer pa - imam srečo s CDJi, nimam pa je s procesorjem. Ne moreš vedno imeti vsega. :\

the_unborn ::

Ponavadi pecem 16x na 40x pekacu:)

pingec ::

ponavadi pecem 16x na 16x pekacu;)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

pingo76 ::

Jaz pa ze leta pecem največ 12x na 12x plextorju:D . Ta pekač je švicarska urica.8-)
Posnel pa je prek 2000 ploščic.
Vse je imel rad, najboljši občutek pa mi dajejo TDK ultra (taboljši) in verbatim za backupe.
Ostalo pa gre na random junk tipa trxdata črni, eproformance...
Uničil sem kakih 10-15 cdjev zaradi:
- Slabo priklopljenga kabla IDE (sem menjal plato in se mi je mudilo in pol debelo gledal zakaj 6-cdjev ne dela sploh;(( )
- Intel application accelerator. To sranje od aplikacije ne mara mojega plextorja. Še celo več! Zbrisal mi je dvakrat firmware in povzročal nemalo težav.
- Pekel napačen mode:8)

frenk ::

jest pa u pondelk dobim plextorja in upam da bom lahko koristu 48x hitrost na traxdata cd-jih:)

Trubadur ::

pečem na liteon 40 hitrost fuđijeve cdje na 32x
Berite Thomasa!

Zheegec ::

Imam 48x Samsung in pečem na 48 če se da, zaenkrat še brez uničenega ali slabo berljivega CDja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1379590 (5914) jastreb
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776263 (4174) pingo76
»

Še ena o cd-medijih:

Oddelek: Kaj kupiti
382179 (1428) LeQuack
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515200 (4513) wilecoyot
»

Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1168421 (5836) City

Več podobnih tem