» »

Smartbuy cdji

Smartbuy cdji

1
2
3

ian wolf ::

Zeleni smartbuyi (24x) so bili boljši, modrih (32x) pa ne kupujem več. Imam tudi Teaca W540E tako, da je verjetno cela serija takšnih pekačev fuč, če bi se strinjali z zagovorniki teh medijev. Na druge medije Teac (Philips, TDK) snema brez napak. (Nero CD Speeed/Extra/Cd quality check)

LP!
Errare humanum est...

TheJack ::

ian wolf: Imaš izgleda isto situacijo kot jaz (imam isti pekač). Tudi jaz sem probaval na 32x SmartBuyih (drugih nisem probal).

Seveda sem si besede zagovornikov teh cedejev vzel k srcu in dotične cedeje nesel h kolegu (Teac CDW524E), kjer sem jih ene par posnel (s 16x). Njegov pekač jih je dobro bral (bere s 40x), čim pa sem jih dal v svojo Toshibo (bere 48x), je nastala svinjarija, saj nekje na polovici hitrost branja pade, pa spet naraste, pa spet pade...itd.) Enako tudi v mojem Teacu (bere 48x). Čim pa sem hitrost branja pri Teacu znižal na 40x (s Tuning Tool), so se cedeji v redu brali (tako tisti, posneti na mojem pekaču, kot tisti na njegovem). Pa ne vsi. Nekaterih niti Teac niti Toshiba ne bereta dobro (napake, nihanje hitrosti branja....).

Zadnjič pa sem si kupil 50 pack TraxData cedejev (za slabe 4 jurje 8-O - sem slišal za njih na tem forumu).
Takoj ko sem prišel domov, sem dva spekel pri 40x (SmartBuye sem pekel pri 16x). Nobenih napak. Ne v Toshibi, ne v Teacu.
Pa naj si misli vsak svoje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Binji ::

ki si jih pa kupil?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

TheJack ::

Comtron (City Park).

MilkyWay ::

TheJack: Kaj pravi ATIP info teh CD-jev? Če se ne motim, so made by Ritek.

TheJack ::

Manufacturer : Ritek
Code : 97m15s17f
Disc Type : CD-R
Usage : General
Recording Layer : Dye Type 7: Short Strategy (Phthalocyanine)
Recording Speed : n/a
Capacity : 79:59.73
703 MB
Additional Capacity : n/a
Overburn Capacity : not tested


Meni se zdijo precej kvalitetni... Mnogo boljši so recimo od Benq cedejev, ki sem jih tudi kar nekaj spekel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

borut-t ::

jst mam tut slage izkušnje s tastarimi (zelenimi) smart buyi....
zdej se mi po enem letu lušči vrhnja plat...

priporočam lg

lp

KTr1sk ::

Ti Smartbuy CDeji so za ek k***, ti modri 32Xmodri CDeji ne deluje nobeden film, ki ga posnamem na cd, sm probu z več programi za snemanje in vse skupi je isti šmarn. Ko dam Cd not in hočem zagnat film se CD kar zaganja in zaganja i se ne zgodi nič, cdeje sem nesu tud bratrancu na čunalnik in probu CDeje in spet isto. Vsi drugi Cdeji so boljiši. ONi prejšni zeleni niso bili tako problematični.

bastadu ::

Potem zgleda da ti jih pekač ne prebavi... Meni je še doslej vse plave smartbuy CDje (32×) bralo brez problema, pa ne da jih zagovarjam in da so mi všeč, ker v resnici smartbuyev sploh ne maram...

Markoff ::

TheJack: ne bodi tako preprican v svoj pekac. Jaz imam ze 4. (prvi SCSI Philips 2x, potem TraxData - v bistvu Philips 2x, lani LiteOn 12x in sedaj LG32x), pa ti lahko povem, da na dolocenih pekacih dolocene znamke CDjev enostavno NE delujejo brez problemov. Tudi ce imas pekaca za 100k, nikar ne misli, da ti mora vse delovati. Pljuvati po cenejsi robi je pa tako - malce izkusnje z Lenti-ja, malce pa nepoznavanje ekonomije obsega in poceni delovne sile, tu je se blagovna znamka ipd. Po 6 letih intenzivne peke in 5 letih EF imam ze kar nekaj izkusenj. 8-)

Torej: imel sem izkusnje z odlicnimi, pa tudi katastrofalnimi TDKji. Tisti noname v Muellerju so se tudi pri meni izkazali za dolgorocno slabo nalozbo. Smartbuyem nisem verjel, odkar pa jih laufam, nisem imel ene same napake pri pisanju, branju, nobenih cudnih zvokov, vibracij, nic. Tudi drugim moji cdji delujejo bp. Nisem pirat, a posnamem kar lepo stevilo CDjev. Nakljucje? Dvomim. Prej bi rekel, da pekac in cdr lepo sedeta skupaj. Mogoce se tvoja kombinacija obnasa kot snaha in tasca, kdo bi vedel. Ampak definitivno ne bi rekel, da je krivda na strani cdjev.

MEDENA ::

Mah vi mate ene čunde CDRW je lol..Kakor je lime rekel...preko 1200 filmov zaenkrat OK....1% napak morda....ok do 10 cdjev je šlo v pm ampak ne zaradi njih samih ampak drugih vplivov

Se pa strinjam TRAXDATA 40X RULES

Binji ::

Jst sm peku na une zelene Smartbuye pa so delali super, ti plavi pa krneki zajebavajo;(( Posname se lepo, bere pa nikako. To z 8x writerjem.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Kolos ::

Testiral sme vse ostale Smartbuy cd-je in druge firme, pa samo Smartbuy32x modri kažejo neko čudno krivulju pri transfer rate testu. Sprva narašča potem pa enostavno začne skakat.
Naj še kdo drugi proba v CDspeedu če dobi isi rezultate.

TheJack ::

Markoff: Čisto mogoče. Ampak dvomim. Sem se pogovarjal že z mnogimi kompetentnimi ljudmi (v živo, ne na forumih, kjer ne veš kdo se skriva za nickom), in vsi po vrsti pravijo, da so SmartBuy najslabše od najslabšega. In tudi osebno sem se prepričal v to. Če bi bilo s pekačem kaj narobe, mi ne bi snemal na Traxdata cedeje (in ostale) brez napak pri 40x. Možno je sicer, da se cedeji in pekač ne ujemajo, kot praviš, ampak sam imam drugačno teorijo, ki sem jo nakazal že prejšnjič:

Dejstvo je, da bo nek cd v določenem bralniku deloval brez napak, medtem ko ga bo drugi komaj prebral (na določenih ''slabše odbojnih'' področjih bo moral znižati hitrost). Navsezadnje je to odvisno tudi od hitrosti branja; 48x bralniki so manj natančni in bolj občutljivi na napake, kot 40x ali celo 32x bralniki. Enako velja, če je bralnik star in izrabljen. Dober 40x bralnik brez napake prebere vse, tudi slabše cedeje. Šele na bolj občutljivem bralniku (moja Toshiba, recimo), se pokažejo napake.
Dober in kvaliteten cd bo brez napake prebral še tako občutljiv in zdrajsan bralnik (do neke meje, se ve). Pri cedejih slabše kvalitete pa bo pri bolj občutljivih bralnikih prišlo do napak in nihanj v hitrosti. In to se je po mojem zgodilo tu. SmartBuye brez problema berejo dobri bralniki (po možnosti nižjih hitrosti), medtem ko imajo slabši in bolj občutljivi cdromi z njimi probleme.
SmartBuyi so po mojem res precej slabši od povprečja. Ampak ta ''nekvaliteta'' se vidi šele v slabših bralnikih, ki bi boljše cedeje recimo vseeno prebrali brez napak.
Upam, da sem razumljivo povedal.

TheJack ::

Kolos: Enako pri meni (32x SmartBuy).

TheJack ::

Še nekaj, Markoff....
Pljuvati po cenejsi robi je pa tako - malce izkusnje z Lenti-ja, malce pa nepoznavanje ekonomije obsega in poceni delovne sile, tu je se blagovna znamka ipd. Po 6 letih intenzivne peke in 5 letih EF imam ze kar nekaj izkusenj.


Na pravni resda nismo tako pametni kot vi na ekonomski, ampak vseeno....:D
Velika večina cedejev v veliki večini tovarn na svetu (oz. vsaj v t.i. ''tretjem svetu'')...itd.) se dela v ogromnem obsegu, s poceni delovno silo. Ampak vse ima svoje meje. Le kaj torej počne Prodisc z delavci, da ima lahko tako nizke cene? Neke minimalne mezde pač morajo biti, drugače delavci pomrejo. Tudi tehnologije verjetno nimajo tako napredne, da bi lahko cene enakokvalitetnih produktov tako zelo znižali. Obseg proizvodnje ni tako zelo večji kot drugje. Kako lahko torej Prodisc vzdržuje cene ki v najslabšem primeru dosegajo 2/3 konkurence? Odgovor je po mojem dokaj jasen.

matej97 ::

Tomaž: tudi sam imam čisto enak problem, divx filme mi ne požene, medtem ko igre gredo normal. Zanima pa me še kakšne izkušnje imate z Smartbuy črnimi in barvnimi cdji.

Markoff ::

TheJack: ja, vem, vi pravniki... :D :)) 8-) :) :\ >:D

Na prvi post: saj ne pravim, da so smartbuy vrhunski CDji, pravzaprav so morebiti resda malce podpovprecni, a glede na zivljenjsko dobo tehnologije CDjev mi je to pravzaprav cisto vseeno. Cez 3 leta bom vse arhiviraj na DVD-je, cez 20 pa na 100GB DVDje. Ce bom vmes izgubil kaksen film, ki ga takoalitako ne gledam, boli me. :)
Sicer pa govoris o obcutljivosti CDROMov. Teac so priznano vrhunski bralniki/pekaci (no, pa se kdo, a vzemimo primer). A ce se bo bralnik izkazal za obcutljivega, mu bo jaz rekel skart roba. Srot. Sr**je. Pri tako masovnem medijo, kot je CD, mora biti bralnik robusten, neobcutljiv, vzdrzljiv, saj se konec koncev pricakuje, da bo precej obremenjen skozi svoje zivljenje. Teac ali pa LG ali Liteon, kot predstavnika 'spodnjega ranga'.

Arhiviranje podjetij pa tako ali tako pozna boljse metode kot pa peko CDjev, ki je samo en slabsi backup.

Glede ekonomskega vprasanja je pa tako: vse vecje firme prilagajajo produkte trgu, razen brezimnih. Ti ne iscejo drugih strateskih prednosti, kot v ceni in naredijo 1-2 razlicici pogona in ga prodajajo po celem svetu. Zato je ekonomija obsega se tako boljsa. Nikakor pa ne smes pozabiti na Brand Name, ki ceno vedno dvigne se za kaksnega juerja ali tri. Visja kvaliteta to razliko v ceni se potroji, a je vprasanje, kaksno je razmerje med ceno/dvigom kvalitete oz. ali je bila kvaliteta ze osnovnih (poceni) modelov zadovoljiva za vecino uporabnikov. Sicer pa imam 1 leto garancije in ce moj pekac zdrzi 1 leto, potem bo zdrzal 10 let. >:D

Da pa se ne bomo tu razcvekali o pekacih, CDROMi so tako ali tako skart roba in vmesna tehnologija. Se dobro pomnim case spectruma in commodoreja, pa imam obcutek, da je to predpotopna tehnologija. Cez 10 let se bomo skupaj smejali, kako smo se bodli zaradi teh in onih CDjev. Kot Kremenckovi. :P

perci ::

Le kaj torej počne Prodisc z delavci, da ima lahko tako nizke cene?


TheJack: Koliko si rekel, da stane komplet 50 Traxdata CD-jev, ki so, kot praviš, kvalitetni?

bf4ed ::

Jaz sem kupil za 4500 v Comtronu!

:D

Han ::

Sem zadnjič v Comtronu vzel 10 Traxov v običajnih škatlah, zavitih v celofan. Ko sem prvo odvil, sem se kar zgrozil ob pogledu na obgriženo ploščo po celem obodu. 8-O

Seveda sem paket nesel nazaj in ker niso imeli drugega kot LG, sem vzel to znamko. Plošče so na pogled bile v redu, ni pa se jih dalo "prekuriti" (overburn) in zapis tudi ni bil vrhunski v primerjavi z Mitsui CD-R...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

perci ::

TheJack: Zdej me pa zadeva že res zanima. Če boš jutri na faksu, ti prinesem par posnetih smartbuyev, da jih stestiraš, ti pa meni par svojih. Če te jutri ni, mi pošlji mail, pa se bova kdaj drugič zmenla, jst sem itak iz Ljubljane, tko da kadarkoli si na faksu, se lahko dobiva. Če si pa iz LJ. pa sploh ni problema.

zile ::

Han:kakšne oslarije pa ti kvasiš. Zpais ni bil vrhunski v primerjavi z Mitsui. Malo utemelji, prosim.

Han ::

Utemeljitev je dokaj preprosta: Toshiba SD-M1612 bere Mitsui plošče, posnete v Teacu CD-R58S, brezhibno, brez kakršnegakoli ustavljanja ali zniževanja hitrosti. Z LG in npr. PLATINUM ploščami temu ni tako. Prav tako Nerov CD Quality Check na nekaterih zabeleži napake.

TheJack ::

Markoff: Težko kaj najdem v tvojem postu, s čimer se izrazito ne bi strinjal. Razen tistega glede bralnikov. Pri meni je ravno obratno: tistemu cedeju, ki ga dobro ne prebere večina (še tako slabih) bralnikov, pravim škart roba. Težko bi sicer rekel, da imam na svojih cedejih kakšne neznansko pomembne podatke, ampak kljub temu hočem, da zdržijo dlje kot le par let. Bralnik, slab ali dober, v parih letih bo zanič, saj je to potrošna roba. S cedeji ni tako. Za svoje hočem, da zdržijo čim dlje časa. Zato raje šparam pri bralnikih, kot pa pri medijih. Sem si skozi leta naredil svojo zbirko (majhno, ampak kvalitetno) in nočem, da bo čez par let neuporabna, zato ker sem kupoval zanič medije. Tako ali tako ne snemam toliko, da bi se malce dražji mediji finančno tako hudo poznali.
Prav tako hočem, da so moji cedeji berljivi povsod, v še tako slabih cederomih.
Vsak po svoje, ne?

Perci: Ko sem klical na Comtron glede teh cedejev, me je zanimalo točno to: zakaj so tako poceni? Odgovor prodajalca: akcija. Kul. Comtron se je pred kratkim preselil v novo trgovino in izgleda, da jim je to dobra promocija. Ne vem pa, kakšne so cene teh cedejev drugje. Če so tudi drugje tako poceni, ima pa morda Markoff prav: morda ima Traxdata cedeje moj pekač preprosto raje od SmartBujev. Nič ne izključujem...

Na faksu me v glavnem ni kaj veliko, saj hodim večinoma le na izpite (sem iz Litije drugače). Pridem pa morda naslednji teden po knjige. Če bo kaj iz tega, ti pošljem mail, pa se bova zmenila.

Han: Jaz obgrizenosti na svojih cedejih nisem opazil. Je pa res, da sem vzel 50 pack.
Mimogrede... Si videl, da je Ian na CDRLabs upošteval moj nasvet in začel preverjati kvaliteto posnetih cedejev (glej test novega PlexWriterja)? Kul, ne? Prav ponosen sem...:D

Alec999 ::

Mam sicer en starejsi pisalnik Philips 4x4x24x do sedaj mi ni delal tezav ... ko pa sem pred 2 mescema kupu pito 25CD-jev (modrih) SmartBuy 32x ... sm preseneceno ugotovil ... da sm zapekel lahko samo 5 CD-jev :( tko mi je ostalo 20 "nelujocih" .. gorza ... ze prej sm uporabljal SmartBuy crne in sedaj tanove 32x crne ... in delajo super .. so mi res usec ... sam zame osebno so modri 32x SmartBuy CD-ji poden :( ...

lp,
Alec999

Doc ::

Jaz imam tudi Teac W540E in mi na Modre 32x Smartbuy posnete z mojim pekačem v mojem DVDju bere zelo v kurcu. Ampak v Teacu mi jih pa bere povsem normalno!!
Pa še nekaj me zanima. Kaj vam tanovi modri 32x Smartbuy zdržijo 40x hitrost pečenja na vašem W540E ? Meni so na 24x zelenih normalno zdržali, pri 32 pa noben. Hitrost zmeram pade na nazaj na 32x, 24x ali pa še manj! In v NeroCD Speedu in pri pravem pečenju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doc ()

Han ::

Kaj Plextor priporoča za svojo novo 48x pečko... Kdo vidi v prvi tabeli SmartBuy, Prodisc ali CMC plošče? :D

kuglvinkl ::

OK, pobeci povejte mi, katere visoko kvalitetne medije nabavit za arhiviranje življensko pomebnih enic in ničel. Cena ni pomembna.
Your focus determines your reallity

AngelOfDeath ::

kuglvinkl mogoče keramične (so bli enčas v conradu, samo jih nisem nikol sproval) >:D

AngelOfDeath ::

Han
tvoji linki vodijo do U modela

TheJack ::

kuglvinkl: Saj vse piše na Hanovem spisku. Na kratko, Taiyo Yuden (pri nas se prodaja v glavnem kot TDK - čeprav niso vsi TDKji narejeni v tej tovarni, tako da se lahko zgodi, da bodo cedeji istega proizvajalca in iste oznake enkrat narejeni v Taiyo Yudnu, drugič pa kje drugje. Kaj si dobil, tako ponavadi izveš šele doma.) in Mitsui. :D

AngelOfDeath: Piše: PlexWriter 48/24/48A(U). Kar pomeni tudi U model.

kuglvinkl ::

OK + tnx
Your focus determines your reallity

DamoskinoS ::

bha...Smartbuy --->SUXS
sm dobu od kolega 800Mb+ ali 90+min
pa mi ga pečica nikakor noče prepoznt (teac CD-W54E)...pasem probal z Easy CD Creatorjem kot tudi z Nerotom.
V obeh primerih mi javi da ni ploščka v enoti.
Tko da mi smartbuy firma se dolgo ne bo na seznamu za uporabo.
Prisegam na Vivastar ,Tevion,Intenso!!!
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™

Lime ::

Pečica ti ga tudi ne bo prepoznala kot 800MB.
Moraš ga overburnat!

Lime ::

V primeru, da ti ga pečica sploh ne zazna (kot da sploh ni medija notri) pa jaz ne bi krivil medij, ampak pečko.

matej97 ::

Ehhh pa sem le našel rešitev... ko sem odprl temo sem se pritoževal, da mi zapisan divx film ne bere ne v pekacu, ne v cdromu. Prijtelju pa normalno bere cd... le to mi ni jasno, kako ga moj 16X Plextor bere tako slabo. No vsekakor bom zdaj zacel kupovati te barvne cdje. Kaj menite?

TheJack ::

DamoskinoS: Lahko je za neprepoznavanje dejansko kriva pečka, lahko pa je tudi plošča pokvarjena. Meni se je recimo že kar nekajkrat zgodilo (pri Plextorju; pri sedajšnjem Teacu še ne), da pekač nekega cedeja ni hotel prepoznati, z drugim iz iste škatle pa ni imel problemov.

SkIDiver ::

TheJack bi blo zelo lepo, če bi ti izdal kak pekač uporabljaš in v kake cd-rom pogone vtikaš SmartBuy-e da ti sporoča razne napake.

Tisti, ki imate probleme povejte kake pekače imate v uporabi.

Binji ::

Philips 804
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

TheJack ::

Teac CD-W540E (1.0F)
Toshiba SD-M1612 (1004)

To sem že vsaj trikrat povedal v tem topicu.

Tudi možne razloge za napake smo zgoraj obširno obdelali. Le prebrati moraš. Že predebatiranih reči ne bom ponavljal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Han ::

Še ena cvetka cenenih plošč: sem danes dobil par posnetih (verjetno s 40x) LG plošč (32x, izdelovalec je Prodisc), ki v Toshibi tako vibrirajo, de se mi trese cela miza, hitrost branja pa je nekje 8x. Tudi v zelo trpežnem SCSI Teacu plošče nenormalno vibrirajo...

Hvala lepa za takšen "šrot". :(

Kolos ::

Han:
Mislim sem da cd-ji vibrirajo zaradi neenakomerno razporejene barve, po tvojih izkušnjah pa zgleda ni tako. (LG srebrni, zelo gladka površina a ne?)

Za probo sem kupil te LG, snemam pa z Mitsumi 32x brez problemov.
V cdSpeedu imajo lepo naraščajočo krivulju, brez padajočih kot pri SmartBuy32x modrih. Scandisk tudi ni našel nobenih napak.

Ne vem kaj drugi delajo pri snemanju cd-jev vse z računalnikom, glavno jaz zaenkrat nimam problemov, pa čeprav sem tudi snemal na modre Smartbuy32x.






Han ::

Tako je, Kolos, točno te LG imam. Tudi meni ni jasno, kako folk snema, zdi pa se mi, da večinoma multisession, kar je bedarija, če je CD zaključen ali poln... To, da snemajo pri višjih hitrostih od deklarirane, je pa tako jasno. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

AngelOfDeath ::

Sem še jaz naredil teste z tem nero cd quality test

testiranje na teacu 40/12/48

nisem našel cdja (original,varnostne kopije ...) ki ne bi imel errorjev.
če daš isti cd večrat preverit s tem programom vedno najde errorje na drugem mestu.
da ne omenjam da malo popraskan cd že dela preglavice da je joj.

testiranje na DVD pioneer slot in
na dobenem cd-ju ne najde errorjev ...

Z prejšnim rekorderjem plextor 16/10/40
je vse delalo brez težav. popraskane cdje bral kot raketa. skratka nisem našel cdja ki ga ne bi uspel prebrat.

Rezultat:
Rekorder teac je čisti poden pri branju. za snemanje pa še nisem zadosti testiral.

P.S preden bo teac plexturju segel do kolen se bo svet porušil (lahko pa se tudi časovno motim)

Zgodovina sprememb…

l-note ::

Glede na moje izkušnje s tem Teacom, se prav 40/12/48, zgleda da si ti dubu kakšnga z napako. Ne mi zamert, ampak meni dela brez problemov. Tudi pri ScandDisku za CD-je. Pri Transfer Testu ima pa najbolj ravno črto od vseh; hitrost branja narašča povsem enakomerno, brez padcev, enako je z obrati. Je najmanj izbirčen glede kvalitete CD-jev. Bere jih BP.

Toliko o mojih izkušnjah.

bastadu ::

Glede na to, da so mnenja in izkušnje med posamezniki zelo različni, sem se še sam odločil narediti en majhen test v Nero CD Speed-u med različnimi proizvajalci CDjev in z istim pekačem (Lite-On 16×10×40×). Test je bil izveden z lepimi in neporisanimi CDji. CD1 in CD2 sta različna ploščka istega proizvajalca. In tu so rezultati:

CD1: SmartBuy 700MB/80min 32× Multispeed (plavi)

[12:06:37] Initializing
[12:06:43] Starting CD quality check
[12:10:02] CD quality check completed
[12:10:02] 65111 errors (0.008%)
[12:10:02] Average read speed: 22.00X


CD2: SmartBuy 700MB/80min 32× Multispeed (plavi)

[12:27:10] Initializing
[12:27:15] Starting CD quality check
[12:29:58] CD quality check completed
[12:29:58] 64314 errors (0.008%)
[12:29:58] Average read speed: 26.42X


CD3: Nashua 700MB/80Min

[12:13:40] Initializing
[12:13:46] Starting CD quality check
[12:16:26] CD quality check completed
[12:16:26] 0 errors (0.000%)
[12:16:26] Average read speed: 29.82X


CD4: Sony 650MB/74min

[12:18:04] Initializing
[12:18:09] Starting CD quality check
[12:20:37] CD quality check completed
[12:20:37] 0 errors (0.000%)
[12:20:37] Average read speed: 29.73X


CD5: Princo 700MB/80min 2-16×

[12:22:01] Initializing
[12:22:07] Starting CD quality check
[12:24:57] CD quality check completed
[12:24:57] 0 errors (0.000%)
[12:24:57] Average read speed: 24.48X


Zaključek:
SmartBuy? -No thanks!

jest10 ::

Komur slabo bere cdje in mu ni škoda cdroma ali pakača. Naj ga odpre. Tam pod lečo laserja ali v bljižini je en majhen potencjometer. Zavrteti se ga more malo v urini smeri. S tem se poveča moč laserja, se pa tudi skrajša njegova življenjska doba zato ne pretiravat. Skoraj zmeraj pa se izboljša branje cdjev.

Lime ::

Tole je pa že prav čudno vse skupaj. Jaz dobim najboljše izide testov s TDK in Smartbuy mediji.

Kot kaže se bomo mogli sprijazniti z dejstvom, da vsakemu pekaču ne ustreza vsak medij in naj si vsak poišče tiste najboljše zase.

100 ljudi - 100 čudi, 100 pekačev - 100 medijev :D .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lime ()

TheJack ::

Zanimivo je recimo, da mi Smartbuyevi CD-RWji (700 MB, 10x, 250 SIT/komad) delajo čisto v redu. Nobenih napak, hitrostnih nihanj, nič. Je pa res, da jih ni naredil Prodisc, pač pa Plasmon Data systems Ltd.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776263 (4174) pingo76
»

Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
978427 (6673) Zheegec
»

CD Quality Check - erreors !

Oddelek: Pomoč in nasveti
9894 (782) zile
»

Kvaliteta Smartbuy CD-ev?

Oddelek: Kaj kupiti
191610 (1161) BaRtMaN
»

Teac cdW540E v winXP - ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
171794 (1469) TheJack

Več podobnih tem