» »

Smartbuy cdji

Smartbuy cdji

1 2
3
»

Kriko ::

Na začetku sem tudi sam imel mnenje da so Smart Buy cd-ji odlični in delno to tudi drži. Sam sem jih posnel okrog 1500 brez najmanjšega problema, se pa je zadnje čase začel pojavljat problem ki ga je omenil autor te teme.
Vzamem cd iz škatlice katere ni bila odprta odkar je bila posneta pred kakim letom ali letom in pol in res se na robovih pojavi odmanknjena folija. Zaenkrat se mi je to zgodilo na petih cd-jih, zatop še ne bom rekel da so albi, ampak zdaj me je že resno strah za vse podtake službene in moje osbne katere sem zapekel.
Zelo zanimivo je da se pojavi na cd-ju kateri od trenutka ko je bil zapečen pa do pred kratkim, oziroma nekje leto in pol sploh ni bil v uporabi, ampak v škatlici ter v arhivu, kjer je tudi temperatura non stop okrog 20-23°c!

fictionel ::

ja jst pa uporablam TDK k jih ful ugodn dobim (par tolajrev draži od sbujev) pa so ful dobri...

Han ::

Brez panike, kriko. Lime pravi, da ima Smartbuy 120 letno garancijo, tako da če bo cd crknil, ti ga zamenjajo s podatki vred... :D :P :D ;)

bastadu ::

Han: Yea right!:D>:D

Lime ::

Lime pravi ja.
Jaz tiskam reklamo za 120 letno garancijo na njihove škatlice ja.

Sicer pa še enkrat ponavljam, da se je 120 letna garancija pojavila z 24x hitrostjo medijev in s phthalocyanilnim premazom, ki naj bi preprečeval luščenje.

In to pomeni, da eno leto stari Smartbuy-i še NISO imeli te garancije!

Han ::

lol - Lime, a ti sploh veš, kaj pišeš? :\

Lime ::

V zvezi s čim?

Garancijo?
Smartbuy-jev ne izdelujem jaz, jih tudi ne uvažam, jih tudi ne prodajam in sam na njih ne dajem nobene garancije
Jih pa uporabljam in sem z njimi zelo zadovoljen. Ugodna pa je tudi cena.

Garancijo daje Smartbuy:
Citat:
High Durability - The advanced Phthalocyanine dye guarantees Smart Buy CD-R's durability for 120years.

Po slovensko:
Visoka trpežnost (obstojnost) - Napreden Phthalocyanidni premaz garantira 120 letno obstojnost Smart Buy medijev.

Ta premaz se je pojavil pri Smartbuy 24x medijih, prej ga ni bilo in ni bilo niti 120 letne garancije.

Če se to komu zdi smešno, ne verjame ali ima kakršnokoli pripombo naj piše mail, piše pismo ali pokliče na Smartbuy ali Comtron (uvoznik), jaz samo pišem kar podaja "izdelovalec" (Vsi vemo, da je to Prodisc).
Tudi sam pa mislim, da je to malo pretirano in gre za marketinško potezo.
Kljub temu jih bom uporabljal še naprej vsaj dokler ne bo drugih, ki mi bodo tudi ustrezali in ki bodo cenovno ugodnejši :D .

Han ::

"Premaz" je čisto nekaj drugega kot površina plošče, ki pri Smartbuyih z leti odstopi. Podatki se v premaz vžgejo, vendar če nad tem premazom ni ustrezne odbojne plasti, se lahko od podatkov kar lepo posloviš...

Zelo dvomim, da je Prodisc bil prvi s ftalocianinskim premazom.

Lime ::

Jao, podatki se ne vžgejo v premaz ampak na disk, ki je pod zaščito in pod premazom. Premaz je nanešen na zaščitno plast. Ti premazi so lahko različne barve (Color mediji).
Ne vem, če je bil Prodisc prvi, vendar je zelo dolgo trajalo, da so pogruntali premaz, ki prepušča laser bralnikov in pekačev in ne vpliva na branje in pisanje.

Han ::

Razloži mi prosim, kakšen "disk" je pod premazom.

Lime ::

Če misliš sestavine, si se obrnil na napačnega človeka.

Vidim, da misliš, da je to, kar potipaš na spodnji strani medija že disk, na katerem so podatki, vendar ni tako. Disk s podatki je zaščiten s plastično zaščitno plastjo (to kar lahko otipaš) in na tem sloju je Prodiscov premaz, ki povečuje obstojnost medija, preprečuje luščenje in daje Color medijem različno barvo (če premazu dodaš barvilo seveda).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lime ()

Han ::

Lime, žal mi je, ampak pojma nimaš. :\

As a chemical company, Mitsui Chemicals Inc. has spent 70 years gaining expertise with organic dyes. Since the dye is where your data is stored, (the recording laser burns "pits" into the dye), it is a key aspect of the technology required to manufacture a high-quality CD-R. Indeed, Mitsui's greatest strength lies in its world patent on Phthalocyanine, the best organic dye currently available.

Vir: Mitsui Technology

Lime ::

Phthalocyanine je organska plast("disk"), kjer se shranjujejo podatki in je lahko tudi iz cianina, aza, formazana, dodana je kovina (aluminij, srebro) in zaščitna plastika. Ftalocianin izboljšuje obstojnost proti svetlobi, vročini, vlagi, nekaj pa pripomore tudi k hitrosti diska. Prodiskov premaz pa je barvni (Color mediji) in preprečuje tudi luščenje medija.
Pri Mitsui-ju pa so z "dye" mislili organski sloj ali plast (ne premaz) in so vse skupaj poimenovali "Phthalocyanine dye".

Barve medijev z organskim slojem:
cianin - zelena
ftalocianin - zlata
azo - modra
formazan - zlatozelena

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lime ()

frudi ::

High Durability - The advanced Phthalocyanine dye guarantees Smart Buy CD-R's durability for 120years.

to žal ni nikakršna garancija. napis preprosto pomeni, da uporaba te barve zagotavlja vzdržljivost cdjev, nikakor pa ne moreš iz tega razumet, da smart buy dejansko daje garancijo na izdelek za tolko časa.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Han ::

Lime, še enkrat si natančno poglej stran (tekst in slike), ki sem jo navedel kot vir...

Vidim, da si že nekajkrat moral popraviti svoje pisanje, tako da, hmm... :(

Premaz je kar dober prevod za "dye", vendar ne najboljši. Za "layer" pa imamo zelo dober prevod, ki se mu reče "plast". In nad premazom, v katerega se vžgejo podatki, je odbojna plast, ki zagotavlja odboj laserskega žarka...

City ::

Ja ne vem kaj vi govorite o premazih in vžiganjih. Kdor se tukaj uči elektroniko ve da ni tako. Sam zapis na cd deluje tako da laser pod določeno temperaturo spremeni kemijsko lastnost kristalov (cianin...), ki so nanešeni med plasti in tukaj se ne sme uporabljati izraz zažiganje. Če se ta plast odlepi se pravi zgornji sloj CD-ja se s tem odlepi plast v kateri so ti kristali in CD je fuč. Sama garancijska doba CD-ja je 300 let toliko daje na garancijo mitsui, sony in še par, ki imajo patent. 120 letna garancija na SMART buye je pa podatek, ki že sam po sebi govori o kvaliteti, če pa drugače gledaš kdo živi 120 let??? razen če hraniš svoje fotografije za praprapra vnuke je dobro narediti kak backup?

City ::

Ker sem nepopolno napisal post moram še dodati da sprememba lastnosti kristalov v amorfno stanje velja samo pri CD-RW-jih, pri CD-R laser tali snemalno plast z okoli 400 stopinjami. Sama dolžina zapisa pa je omejena, ker dolžina kanalov znaša skupaj 5400 metrov.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776236 (4147) pingo76
»

Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
978407 (6653) Zheegec
»

CD Quality Check - erreors !

Oddelek: Pomoč in nasveti
9890 (778) zile
»

Kvaliteta Smartbuy CD-ev?

Oddelek: Kaj kupiti
191606 (1157) BaRtMaN
»

Teac cdW540E v winXP - ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
171788 (1463) TheJack

Več podobnih tem