» »

MindFactory mnenje

MindFactory mnenje

««
28 / 56
»»

theVB ::

Hvala ti

PrimozR ::

In temu primerne so cene. 290 EUR za Tray, ker vedo, kdaj pride, 330 za BOX, ki ga ni na vidiku. Enako je z 8700K, 420 EUR za Tray, ki je na zalogi, 500 EUR za BOX, ki ga ni na vidiku.

Včeraj so M.2 MX300 1 TB tudi dvignili ceno z 270 na 370, ko je bil na zalogi še en. Popoldne je bil že spet nazaj na 270.

EDIT: sicer pa če nalepiš stran produkta v google translate verjetno dobiš dovolj OK prevedeno, da bi moral razumeti status. Nisem pa preverjal, na srečo se že dovolj dolgo lomim z nemščino, predvsem pa z nemškimi trgovinami, da mi je že zlaufalo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Meiniken ::

Če uporabljaš chrome si v nastavitvah jezik ustrezno nastavi (najboljše angleščina), potem boš pa z desnim klikom na strani lahko direkt vse prevedel. Sam nimam pojma o nemščini pa mi je uspelo vse naročiti brez problema.

Moram nekaj v temu smislu postudirat ja. Sm mel nekaj casa nastimano na avtomatsko prevajanje sam to ni vredi ko pol te se za slo strani sprasuje ce ti jih prevede..

Evo, pravkar izvedeno naročilo za dobre 4 jurje (efektivno štirje sistemi), zastonj poštnina prek DHL-a do Mailboxde.com (midnght shopping), naprej pa še poročam. Naslov za dostavo jasno Mailboxde, naslov za račun pa slovenski.

Isotropic ::

koliko pa je razlike med tray in box glede navijanja itd.?
slisal sem, da dajo kot tray tiste proce, ki jih folk vrne, ker se ne navijajo dobro

Blue3D ::

V mindfactory bi rad vrnil paket, grafićno kartico, ker je preglasna.
Katerega ponudnika pošiljanja paketov naj izberem ?
Kdo nosi stroške pošiljanja? Na njihovi strani sem si natisnil list za vrntitev in piše ausreichend frankieren.
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

Machete ::

Kako to misliš preglasna? Okvarjeni ventilatorji?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Blue3D ::

Pretopla, glasna ko venti štartajo iz idle tudi zašrota.
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

Meiniken ::

Isotropic je izjavil:

slisal sem, da dajo kot tray tiste proce, ki jih folk vrne, ker se ne navijajo dobro

Kolikor jaz vem razlike ni, razen tega da je pri tray varianti kakšno leto manj garancije ter ne dobiš cpu coolerja zraven.

Če bi bilo to res, bi potem morala biti cela serija procesorjev zjebana, ker najverjetneje ne izdelujejo vsakega posebej da bi med njimi bile kakšne razlike. Vsaj tako mi logika pravi :D

mislim mindfactory/ trgovci, ker lahko pač vrneš kupljeno iz web shopa po 14 dneh (dost cajta, da sprobaš navijanje). tako sem sicer samo slišal (mozno da s tega foruma)

Zgodovina sprememb…

Meiniken je izjavil:

Isotropic je izjavil:

Kolikor jaz vem razlike ni, razen tega da je pri tray varianti kakšno leto manj garancije ter ne dobiš cpu coolerja zraven.

Če bi bilo to res, bi potem morala biti cela serija procesorjev zjebana, ker najverjetneje ne izdelujejo vsakega posebej da bi med njimi bile kakšne razlike. Vsaj tako mi logika pravi :D

Pri K procih nikjer ne dobiš hladilnika, kolega je rekel, da je garancija za oba enaka (navsezadnje pa, kdaj je komu crknil procesor??). Predvidevam, da je danes razlika predvsem v pakiranju.

Isotropic je izjavil:

mislim mindfactory/ trgovci, ker lahko pač vrneš kupljeno iz web shopa po 14 dneh (dost cajta, da sprobaš navijanje). tako sem sicer samo slišal (mozno da s tega foruma)

Kaj, da nekdo vrne BOX procesor in ga prodajo kot Tray? Nope.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

mislil sem za K proce, ja

SlimDeluxe ::

Kakšne imate izkušnje z mindfactory pri RMA? Se bojim, da če pošljem zdaj, bodo zaradi praznikov precej mencali, raje bi poslal po novem letu, pa tudi lahko vseeno še normalno igram, če underclockam za 7,5%, s čimer imam samo par FPS manj.
Poslal sem jim tole vprašanje:
Hello,
I have an apparently faulty GPU, which the manufacturers support said I should return to you / the seller. The problem is that it regularly crashes on high load.
The card (8GB XFX Radeon RX 480 GTR Black Edition) has a 3 year warranty and I bought it from you on 26.12.2016.
Do I have to return it by 26.12. or can we do it after new year?
The reason I am asking this is because in Slovenia, the merchant is required to provide warranty assistance only up to 1 year. I don't know if this is the case in Germany too.

V odgovor pa so mi kar poslali odpremno nalepko, brez odgovora na moje vprašanje :)
please send us the articel for checking
use for this the attach shipping label
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

amacar ::

Js sem dobil v 1 tednu nazaj zamenjano grafo. Torej v pon. sem dal v slo na pošto, v četrtek je bila dsotavljena na njihovi firmi, naslednji ponedeljek, sem imel novo grafo dostavljeno nazaj v slo.

Cool, zna pa biti pri meni precej drugače, glede na to da nimajo več nobenih RX 480, kaj šele istega :)
Edit: verjetno mi bodo dali dobropis, v višini cene ob nakupu ali...?

Zgodovina sprememb…

Ha... Evo sem vedel :)
What happens if you confirm the fault, since you do not have this card any more?

in this case we will send the card in rule to repair.
This can take 4-6 Weeks

"rule" je verjetno mislil proizvajalca ali morda dobavitelja.

Ne, mislim da je kot 'dotično kartico' na popravilo

MrStein ::

Jaz sem vrnil monitor in na RMA listku označil, da hočem denar nazaj (v bistvu dobropis).
Kar sem tudi dobil. V vrednosti iz računa (poštnino nazaj sem sam kril, če se prav spomnim).

Dobropis bi tudi naj brez težav spremenili v denar nazaj, nisem pa tega jaz še probal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Tole je odpremnica, tega še nikoli nisem videl (pohvalno res). Bodo na pošti sprejeli tole? Na moji pošti niso ravno prijazne delavke, komot te odpika če ji kaj ni všeč. To samo sprintam in naj bi dali v tisti prosojni žepek? (nimam pri sebi a4 nalepke)
 odpremnica

odpremnica

Sprejmejo BP. To je že kar star postopek in pildek in ga poštne uslužbenke poznajo tudi v srednji kungoti.

SlimDeluxe, a to si od MindFactory dobil, oni plačajo poštnino?
Motiti se je človeško.

Ja, kot zgleda res, zato pravim da je presenetljivo dobro porihtano :)

Ta s supporta je pohitel s tem, jaz pa moram še testirat v drugem kompu, imam pa problem ker ne najdem nobenega kolega s primernim PC. Ker teoretično je še zmeraj lahko npr. PSU problem.

SlimDeluxe je izjavil:

Ja, kot zgleda res, zato pravim da je presenetljivo dobro porihtano :)

To si tule urejal? https://www.mindfactory.de/rma
Ne spomnim se, ali so meni tudi krili poštnino.
To si naročil kot fizična ali pravna oseba? V Slovenijo?
Motiti se je človeško.

Sem videl tisto stran. Tam, če mi prav dela google translate, mi nudijo naj izberem popravilo ali dobropis 164 EUR (od cca 300EUR nakupne vrednosti). Ampak sem hotel prej vprašati na mejl in kot vidiš tip je kar odprl reklamacijo in mi poslal odpremnico.
Kupil pa sem kot s.p., v Slovenijo (lani decembra).
Sej če bi imeli kaj pametnega od AMD bi vzel dobropis, tako pa... Ne mislim dat še 150 EUR za upgrade iz RX 480 na 580 :)

Zgodovina sprememb…

barrels ::

A Mindfactory zdaj pošilja v Slovenijo, če naročiš prek firme?
Se opravičujem, če je blo kje na prejšnih straneh napisano.

Meni dovoli iti do zadnjega koraka v checkoutu, tik pred oddajo naročila, tako da ja, pomoje lahko naročiš.

Joze_K ::

ja, deluje... pravkar prejel..
vse ok!

D3m0r4l1z3d ::

Prek firme sploh niso nehali pošiljati izven DE
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Evolve ::

kaj pa je fora.
meni kljub temu da imam davčno napisano pri naslovu in plačilu ne pusti naprej od shipping koraka

Nisem več siguren ampak mislim da moraš it skozi ta postopek... https://www.mindfactory.de/info_center....
Definitivno pa moraš imeti vpisane podatke v svojem "kontu", naziv firme in davčna. Pri meni so ta polja "readonly" tako da verjetno ti oni to ročno uredijo.

SlimDeluxe je izjavil:

Nisem več siguren ampak mislim da moraš it skozi ta postopek... https://www.mindfactory.de/info_center....
Definitivno pa moraš imeti vpisane podatke v svojem "kontu", naziv firme in davčna. Pri meni so ta polja "readonly" tako da verjetno ti oni to ročno uredijo.

sem opazil da je tudi pod account info treba vpisati davčno.

sem dodal še to zdej pa čakam da to preverijo.

Je tu kdo iz savinjske regije, ki bi bil pripravljen kupit nekaj komponent na svoje podjetje? Ali pa ce poznate koga, prosim zs.:)

theVB je izjavil:

Je tu kdo iz savinjske regije, ki bi bil pripravljen kupit nekaj komponent na svoje podjetje? Ali pa ce poznate koga, prosim zs.:)

Sedaj je mogoče tudi na privat naročit

Link

primozr kako je bilo z dostavo?
kakšen setup si nabavil sicer, kaj posebnega?

Evolve je izjavil:

theVB je izjavil:

Sedaj je mogoče tudi na privat naročit

EU Shipping
Shipping to consumers outside of Germany is not available. If you have a VAT ID, please insert it into your account details.
https://www.mindfactory.de/info_center....

Hulio ::

Naročam računalnik preko mindfactory preko mailboxde. Na 24 strani sem prebral postopek, ampak mi ni čisto jasno kako izpolniš obrazec za "delivery address". Zdej sem ga izpolnil tako kot mislim, da je prav, rabil bi le potrditev. Slika obrazca

Ali je na mailboxde po naročilu oz. dostavi potrebno kaj plačati?

Heisenberg ::

Hulio je izjavil:

Naročam računalnik preko mindfactory preko mailboxde. Na 24 strani sem prebral postopek, ampak mi ni čisto jasno kako izpolniš obrazec za "delivery address". Zdej sem ga izpolnil tako kot mislim, da je prav, rabil bi le potrditev. Slika obrazca

Prav si izpolnil. Ko mailboxde dobi paket ti pošljejo email in greš na njihovo stran ter napolniš račun s tem zneskom preko paypala in nato klikneš da plačaš in ti pošljejo.
Sam sem ravno plačal 26€ za 15kg robe :)

Heisenberg je izjavil:

Hulio je izjavil:

Prav si izpolnil. Ko mailboxde dobi paket ti pošljejo email in greš na njihovo stran ter napolniš račun s tem zneskom preko paypala in nato klikneš da plačaš in ti pošljejo.

Teh 15kg robe boš lepo na 5g paketke razporedu pa ti ne bo treba več nikoli delati, dokler te ne ujamejo :-)

Hulio ::

Heisenberg je izjavil:

Hulio je izjavil:

Mora biti nujno paypal ali je lahko tudi kreditna kartica ali plačilo po predračunu? Kaj pa naročilo med 00:00 in 6:00, je to še zastonj shipping?

Isotropic je izjavil:

primozr kako je bilo z dostavo?
kakšen setup si nabavil sicer, kaj posebnega?

Nekaj časa je trajalo, naročilo sem zaključil se mi zdi da 13. oz. 14. decembra (sem naknadno dodal dve stvari), ven je pa šlo se mi zdi da tam 21. in 22. decembra - dve ohišji 21., ostalo (v dveh paketih) 22. Slednja sta prišla na Mailbox se mi zdi da že naslednji dan, tako da sem jih na petek pred božičem že forwardiral naprej, ohišji sta prišli 26., tako da sem jih forwardiral takrat. Dostava domov je bila četrtek za velika paketa, petek za ohišji.

Vsak od štirih paketov je bil svoja pošiljka, za glavnino je bila edina opcija UPS, predvidevam da zaradi dimenzij in teže (paketa težka 18 kg in 22 kg). Ohišji sta šli prek nekega češkega ponudnika, pod črto je bilo pa poštnine za piko pod 100 €.

Naročil sem pa, zase:
8700K, Strix ITX, 32 GB RAMa, 1 TB MX300 M2, Silverstone SFF PSU (zaradi prvotne izbire ohišja), 1050 Ti (mislim da nek ROG) in Noctuo NH-D14, za vse skupaj pa Fractal Define Nano S. Sprva je bil namen Raijintekov Metis, ampak sem potem na Taobao gledal verzije z 2x120mm v stropu in stekleno stranico (celotno), kjer ohišje izpade neprimerno boljše, posledično pa me je pri Metisu začelo skrbeti za prezračevanje grafične. Načeloma ima v delu zanimivo ohišje tudi InWin, tako da je Nano S safe, 'začasna' izbira.

Server: Pentium G4400, 2x8 GB ECC RAMa, Asus P10S-X, Cooler Master Hyper 212 Evo za hlajenje, nek Seasonic 450 W PSU, ohije Raijintek Agos (6 railov za diske) in zaenkrat 3x6TB WD RED. Poganjam FreeNAS z ZFS in Raid Z1.

Za povrhu sem vzel še en router (namenjen kot switch in dodaten AP), UPS (APC-jev), nek razdelilec, torej par drobnarij, en kolega je vzel celoten PC minus ohišje in CPU (kar je navrglo še skoraj okroglega jurja), še en kolega pa en SSD. Pod črto je bilo vse skupaj ~4500 € s poštnino :)

Glede težav:
Sem pa dobil belega Agosa, čeprav sem naročil črnega, Noctua je pa prišla zvita (exhaust heatpipi zviti, takšen že ob izdelavi). Najprej sem kontaktiral Noctuo, kjer so mi pred novim letom rekli, naj dam naslov in kopijo računa. Zaenkrat še čakam odgovor, prazniki pa to.

Za oboje sem (ko sem malo podrobneje pogledal, kaj je z dobavljeno robo) poslal mail še v MindFactory. Rekel sem, da načeloma lahko preživim z belim ohišjem, pričakoval sem vsaj opravičilo oz. karkoli, da so kiksnili, itd., ampak v odgovor sem dobil, če 'citiram': "Izpolni RMA obrazec in pošlji nazaj hladilnik". Že v prvem mailu sem vprašal, kaj se da narediti, ker sem kupil K CPU v Tray verziji, torej drugega hladilnika načeloma ni, ampak jih očitno ni pretirano brigalo. Ohišja niti omenili niso.

Nekoliko zmedeni so delovali tudi v fazi naročanja, ko sem dodajal dve stvari. Dodal sem SFX na ATX adapter za PSU, ki je bil ob času pošiljanja dobrih 5 €, ko so dodali je bil 10, na računu je jasno za 10 €. Dodal sem še en SSD, ki pa je bil zgolj podvojen kos - oba kolega sta vzela enaka. Pri naročanju prvega je bila cena 137 €, pri naročanju drugega pa 134, ampak je bila količina vseeno samo popravljena, torej za oba cena 137.

Šlo je za drobiž, jasno, niti ni problem tistih par €, ampak bolj se mi gre za odnos. Tudi nasploh zmedenost in tisto glede RMA-ja (ki zaenkrat še stoji, saj čakam odgovor Noctue), nekako nisem dobil najboljšega občutka glede komunikacije. Šlo je za prednovoletno obdobje, kjer je verjetno v firmi norišnica, ampak vseeno, zaradi neodzivnosti (en teden čakanja na račun, brez odgovarjanja na e-maile) sem v preteklosti že odločil, da v določeni trgovini ne kupim ničesar, medtem ko imam v eni drugiodlične izkušnje tudi z zmišljevanjem (dodajanjem kosov po plačilu originalnega naročila), s pošiljanjem v več pošiljkah zaradi različnih zalog, itd. V slednjem primeru sta obe trgovini prav tako nemški, sta pa povezani s kolesarjenjem (Bike24 in Bike-Components). MindFactory ima sicer še vedno prednost cen, kjer jim enostavno nihče ne konkurira, ampak glede odnosa so pri meni dobili kar minus.

@primozR si komuniciral z njimi v nemščini ali angleščini. Sam sem vedno pisal v nemšćini in vedno dobil prijazen odgovor na vsa vprašanja. Angleščina jim je pa malce tuja in se izogibajo preveč tipkanju.

Angleščina. Tako kot tudi pri drugih dveh trgovinah ki sem ju omenil.

Don Retardo ::

Nekaj tu berem to temo in me zanima ali mindfactory zdaj pošilja v Slovenijo al ne? Imam namen naročiti preko firme, ker me kot fizična oseba ne spusti naprej.
Zanima me tudi: v nastavitvah pod imenom firme je kratica UstID. Kaj to je davčna številka?
Kaj pri naročilu grafičnih, je količina zmeraj omejena na max.3? (saj vsi vemo za kaj se gre:)
Hvala za odgovore.

Don Retardo je izjavil:

Nekaj tu berem to temo in me zanima ali mindfactory zdaj pošilja v Slovenijo al ne? Imam namen naročiti preko firme, ker me kot fizična oseba ne spusti naprej.
Zanima me tudi: v nastavitvah pod imenom firme je kratica UstID. Kaj to je davčna številka?
Kaj pri naročilu grafičnih, je količina zmeraj omejena na max.3? (saj vsi vemo za kaj se gre:)
Hvala za odgovore.

glede kartic je tako da je ponekod omejeno na 3, nekje pa samo 1, odvino koliko imajo zaloge. In ja verjetno je omejeno ker bi folk drugače kupil celotno zalogo na enkrat in njim je bolj v interesu da obdržijo stranke na dolgi rok.

Ne gre za stranke, gre za preprečvanje nadaljne preprodaje.

Machete je izjavil:

Ne gre za stranke, gre za preprečvanje nadaljne preprodaje.

tudi, ampak večina bi kupila vse kar dobi zase

madoor ::

Pozdravljeni,

še en nevednež tu, kar se tiče naročanja prek mindfactory ter mailboxde :). Zanima me, je možno naročiti blago preko firme? Kot fizična oseba razumem kako gre, preko firme mi pa ni najbolj jasno. Pravtako, nočno nakupovanje še velja?

Hvala za odgovore,

Lep pozdrav

https://slo-tech.com/forum/t707991/p576...

Ko potrdiš naročilo in dobiš email, daš samo reply in v naslov npr:
'Re: Bestellbestätigung 559xxxx / VAT DOCUMENTS' in pripneš zkoraj napisane pdfje. V roku nekaj min. dobiš popravljen predračun.

*Verjetno pomaga, če si registriran z corporate mailom in če imaš ime, ki je spisano pod ustanovitleji ali deležniki..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()
««
28 / 56
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mailboxde.com (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33689322 (702) OmaDesala
»

Caseking.de

Oddelek: Kaj kupiti
365998 (1005) GrimReaper3
!

Skupinski nakupi iz tujine - deljenje poštnine, je kdo za? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

806414520 (81117) Nwanko
»

Alternate.de izkušnje ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
243433 (2141) bastadu
»

vrednost Intel i7 setup

353585 (3065) Han

Več podobnih tem