» »

Zakon o tajnih podatkih

Zakon o tajnih podatkih

poweroff ::

Zakon o tajnih podatkih, ki ga od Slovenije kot pogoj za vstop zahteva NATO, državljane ločuje na dve kategoriji. Eno kategorijo bodo predstavljali državljani, ki bodo varnostno preverjeni in vredni zaupanja, drugo kategorijo pa bodo predstavljali varnostno nezanesljivi državljani.
Slovenski predlog zakona določa varnostno preverjanje za vsakega posameznika, ki naj bi imel dostop do tajnih podatkov. Madžari med zadržke za dostop do tajnih podatkov štejejo tudi uporabo mamil, alkoholizem, prezadolženost in homoseksualnost. Med drugim v postopku varnostnega preverjanja preverijo tudi finančno stanje in izvršijo zdravstveni in psihiatrični pregled posameznika.
Kakšen pa je predlog slovenskega zakona? Več o tem si preberite tule

Thomas ::

Ma spet eden mala hudiča na steno. Prava figa, če me država vodi pod "varnostno (ne)zanesljiv". Njene skrivnosti so pa en sam dolgčas.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

roscha ::

Zanimivo, da se tokrat popolnoma strinjam s Thomasom!

LP!

Dalmatinc ::

čudo jst tud:8)

||_^_|| ::

mjst tut:)

ANLASER ::

me too!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D

AndrejX ::

Napaka! Stvari se vam lahko večkrat maščujejo. ko bost prišli v Portorož na večerjo, recimo, vas ne bodo spustili v eliten hotel... Pa v trgovini boste lahko kupovali samo drugorazredno mleko... Diskriminacija na pohodu.

poweroff ::

No ja, kaj bos pa na to rekel Thomas. Recimo da tvoj stric postane drzavni sekretar. In ga varnostno preverijo. In v okviru njegovega varnostnega preverjanja preverijo še tebe?:|

Yohan del Sud ::

Ja, pa te slečejo do nazga in te klistirajo... >:D

Thomas ::

Jest mam zmeraj možnost odkloniti taka "varnostna preverjanja", dokler smo v kolikor toliko demokratični družbi. In v kolikor toliko demokratični družbi tudi SMEM v Palace hotel, neglede na to, ali sem preverjen ali ne.

Če pa "moj stric" ali "moj karkoli" zato ne more biti državni sekretar ... itak bi mu jest to službo odsvetoval in mu rekel naj se loti česa pametnega. Če pa bi on vztrajal na tem, sem pripravljen dati "efbiajevcem" dobro besedo zanj. Pa nič več! Če to ne zadostuje ... taf lak!
:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Loki ::

Sam a bojo poj recimo taki hoteli meli povezavo z bazo podatkov al bo to na tvoj osebni...?
I left my wallet in El Segundo

Thomas ::

Tam, kjer ta sistem imajo, to ni niti na osebni, niti nihče razen NEKATERIH državnih uradov do tega ne more.

Tisti, ki bi zadevo zlorabljal - ma hudo kazen. To je tako približno kot pri nas vojaški status. A si obveznik a nisi. Smeš u pizzerijo v vsakem primeru.

O tem in takem sistemu se govori. Samo nekateri delajo paniko zaradi tega. Kar je pa 'preventivno' mogoče celo dobro - do neke mere.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Ja Thomas, pozabljas pa da nas zakon predvideva soglasje samo za tvojega strica, zate pa ne (če se vrnemo h gornjemu primeru). On bo dal soglasje zase, tebe bodo pa preverili brez tvojega soglasja. to je bil tudi point vcerajsnjega Dnevnikovega clanka.

Vprasanje demokraticnosti nasproti drzavnim interesom se torej ze postavlja.

Kar mene osebno moti pri tem je to, da se NATO postavlja kot absolutna prioriteta, kot nekaj zaradi česar lahko sprejmemo tudi malo manj demokracije, samo da nas bodo sprejeli...

Thomas ::

Po svojih papirjih lahko o meni brskajo kolikor hočejo, zbirajo obvestila od občanov tudi ... to policija načelno itak lahko počne kadarkoli - ne vidim razlike.

Kar se pa NATO-ta tiče ... zgleda pometa pred našim in svojim pragom istočasno.

Preveč je bilo že zadolženih agentov CIE, pijanih FBIja, homoseksualnih visokih činov MI6 in MI6 ... ki so Rusom povedali takorekoč vse.

No sedaj bi take zgodbe radi preprečili. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SpaceXov Crew Dragon prestal ultimativni test

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
167923 (5659) BigWhale
»

Kitajci in Rusi domnevno pridobili imenik ameriških in britanskih vohunov

Oddelek: Novice / NWO
199920 (6375) DoDaske
»

Ustavnost zakona (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8514509 (13097) St235
»

Ali bo CIA nadzorovala IRC?

Oddelek: Novice / Zasebnost
282348 (2348) poweroff
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117882 (6423) freserovski

Več podobnih tem