» »

nov monitor-težava

nov monitor-težava

Dober dan ::

Pozdravljeni. Danes sem si kupil nov monitor LG-d2343. Sedaj pa imam naslednji problem. Monitor želim preko HDMI kabla priklopiti na grafično hd 6970. Poleg že imam priklopljen en star monitor 19'. Ko vse lepo priklopim, na novem monitorju, priklopljenem preko hdmi kabla slika ni raztegnjena preko celega zaslona, poleg tega pa je na belem ozadju vidna mreža(verjetno piksli). Ali ve kdo, kje tiči težava? Kaj delam narobe? Probal sem že 2 kabla in na obeh je težava enaka. Probal sem ročno avtomatsko nastavit sliko, ampak ne gre. Hvala.

kloko ::

Če imaš dva različna monitorja in klonirano namizje, je na enem vedno popačena slika. Rešitev zate je ali uporabljaj en sam monitor ali pa si nastavi razširjeno namizje, pri katerem imaš lahko različne ločljivosti na različnih monitorjih.

L.p., Kloko

Dober dan ::

Vse sem imel nastavljeno, kot si rekel. Na integrirani grafični zadeva špila kot mora, na diskretni grafični pa ga stvar nekaj biksa.. se bom malo še poglobil v primer, da vidim kaj se da nardit.

Dober dan ::

 Slika zaslona

Slika zaslona



Tako sliko prikaže monitor, povezan na grafično preko hdmi kabla. Sedaj sem odklopil drugi monitor in težava ostaja enaka. Mogoče problem z drajverji? Namreč na integrirani grafični teh težav ni. Prav tako pri povezavi med monitorjem in grafično z vga kablom teh težav ni. Mogoče ve kdo, kako aktivirati oba dvi izhoda na grafični kartici? Namreč zgornji deluje, sapodnji pa ne zazna monitorja. Zazna ga le v primeru, da je že eden monitor priklopljen na hdmi vhod... Živa beda...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962571846 (11175) Dominator
»

HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5111049 (3614) acookook
»

FulHD TV kot monitor

Oddelek: Strojna oprema
373852 (1602) Silck
»

Zunanji monitor ne deluje priklopljen na HDMI izhod.

Oddelek: Pomoč in nasveti
132819 (2561) shadeX
»

grafične kartice in HDMI izhod

Oddelek: Zvok in slika
267348 (3359) damirba

Več podobnih tem