» »

Davek na kmetijske nepremičnine in kmečke subvencije

Davek na kmetijske nepremičnine in kmečke subvencije

BigWhale ::

mn je izjavil:

Plus tega bodo se proti vremenskim prilikam in neprilikam bolje zasciteni. Toca ni se nikoli klestila po _celi_ drzavi, je pa recimo oklestila del podravja ali pomurja. Vsega pa prakticno nikoli ni.


Se sploh zavedaš kakšne traparije pišeš?


Ne, razlozi mi kje se motim. Zacni debatirati. Ker trenutno samo zapravljas pasovno sirino.

para! ::

Dobr no, sej ni tema o subvencijah direktno, ampak o stanju kmetov in rešitvah, ki bi te ljudi bolj približala ostalim, ne pa da jim vsi plačujemo zato, da nam prodajajo hrano? Pogovarjamo se o slovenskih rešitvah, za EU ne vem, čeprav mi je jasno, da tam stanje ni dosti boljše, če sploh.

Na forumu je lahko pametovat ....

That's the beauty of it. Izven foruma mi je tako vseeno za vse te probleme človeštva, da ti z besedami sploh opisat ne morem.
Death before dishonor!

BigWhale ::

Hihi.

http://www.mko.gov.si/si/delovna_podroc...

"V Sloveniji po podatkih popisa kmetijstva 2010 74.640 kmetij razpolaga z 507 tisoč ha kmetijskih zemljišč od katerih se uporabljala dobrih 474 tisoč ha.. Povprečna velikost kmetije je 6,5 ha (povprečna velikost kmetije v EU 25 je 16 ha, v EU 27 pa 11,9 ha). Slovenija je imela po podatkih SURS-a v letu 2011 168.744 ha njiv,"

Se pravi je imelo 74.660 kmetij v povprecju 2.2ha njiv na kmetijo. Trenutno stat.si ni dostopen, vendar je registriranih traktorjev preko 90.000, poleg tega je verjetno se en kup neregistriranih.

roCkY ::

Ja in. Vse to je kmetijstvo v SLO. Pač 60 let neproduktivne zgodovine. V SLO hribih je veliko njiv. Zelo prikladno za statistiko.
Poišči še koliko je čistih kmetov in koliko imajo ti opreme. Ta ne gre enkrat na leto na zrak ampak se vrti dnevno petek in svetek.

dstr17_ ::

para! je izjavil:

Hrane je dovolj povsod, pa še krepko prepoceni je.

V enga k verjame kmečkim idiotizmom kot je "vi nas rabite, ker delamo hrano"? Ne, hvala, vas je že dost takih.

Mi nismo čist nč odvisni od večine slovenskih kmetov

Odklopljen od realnosti.
http://www.technologyreview.com/view/42...

Danes je Food Price Index na 205.9, kar je le malenkost pod 210, kjer je točka prek katere se začenjajo protesti in masovne vstaje.

Danes je svet močno prepleten, nobena država ni imuna na to kar se dogaja drugje. Biti odvisen od uvoza hrane je skrajno nespametno.

Mavrik ::

Zakaj se obnašate kot da je alternativa 100% uvozu hrane kupovanje traktorjev kmetom s po 2 Ha zemlje?
The truth is rarely pure and never simple.

dstr17_ ::

Saj mali kmetje (2 Ha) ne dobijo nič od države za traktorje, moraš imeti že kar precejšnjo površino da kaj dobiš na razpisu.

roCkY ::

Kdo kupuje traktorje kmetom s po 2 ha zemlje?
cca. 1600 novih traktorjev je letno registriranih

Je pa predvsem nedelovanje države krivo, da je kak traktor na kakem dvorišču nekoliko predimenzioniran. Za traktorje in osnovno opremo se je nekako prišlo skozi na razpisih. Za stavbe in opremo v njih ne. Za kako namakanje dobiti EU sredstva pa projekt podoben selitevi na mars. Nemogoče nabrati potrebno dokumentacijo. Da spraviš skupaj je 5 let okoli. V zadnjem obdobju (2-3 leta) je sicer malenkost bolje a dosti ne.

dzinks63 ::

Nove traktorje (vseh velikosti , tud z 200KM+) kupujejo veliki kmetje z 50Ha+ (svoje ali najete zemlje), tisti mali so kmetovanje že opustili, svoje kmetijske površine pa dali v najem velikim, nekaj jih je pa kar odprodalo posamezne parcele ali pa celo celotne kmetije. Mali kmetje (če jim sploh lahko tako rečemo) so traktorčke stare 20+ let (30 do 50KM) obdržali, saj itak niso vredni veliko, za kakšna mala dela (pluženje snega, pripeljati kakšno malenkost k hiši, obdelati malo njivico kot nek večji vrtiček) pa še vedno pridejo prav. Ti mali kmetje so si kupili traktorčke sami z lastnim privarčevanim denarjem, nekaj celo s krediti, katere je pojedla inflacija, že v časih stare yuge, jih nekako vzdržujejo kolikor je minimalno potrebno in za karbodi ne bodo šli od hiše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

PaX_MaN ::

roCkY je izjavil:

Kdo kupuje traktorje kmetom s po 2 ha zemlje?

No pol pa za une s 3 ha.

m0LN4r ::

Od kdaj pa je kupovanje njiv pa kmetijskih zemljišč tako zelo v modi...?
V prekmurju maš eno in isto parcelo naprodaj po par let pa jo noben noče met. Mi mamo tudi eno zazidljivo parcelo v goricah, kjer je nekoč bi nek vikend zdaj so pa opeke in tramovi na kupu, pa se je nemoremo znebit na noben način. Moramo pa okoli nje vsako leto kosit, da inšpekcija ne gnjavi pa plačevat davek.

Revežu brez šihta (k ni končal osnovne šole), ko ma eno kravo, podrto štalo in kozolc v katerem ma še leseni voz, pod drugo leseno podrtijo pa 50 let stari traktor s katerim vozi kravici travo.... Zraven ma še mal hoste, da si lahk pozim zakuri. Država pa oceni njegovo premoženje na 100kEUR in več.

Država mu pa ponudi, plačaj 1000EUR na leto davka al prodaj. Prodal pa bo lahko NOBENEMU, k ni interesa in noben noče teh v kurcu parcel imet in ni človeka, ki bi investiral v te podrtije od štal.

Mislim... eh... Pa takih je malo morje.

Mislim pa na tiste ljudi, ko živije v takih bajta, k majo to podedovano prihodnosti pa niso meli, že ko so se rodili.
http://www.bolha.com/nepremicnine/poses...
WHO TE FAK, bo to kupil?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

RobertDev ::

Takih oglasov se bo podeseterilo, po tem zakonu, pa saj bojo prišli Nemci pa pokupili vse, in živeli lepo mirno življenje v prelepi Sloveniji. Mogoče kakšna mestna srajca, ker je veliko bogatašev v Slo. No na koncu pa seveda ostane še Jaklič, samo mu bo voda iz bazena odtekla v hribih...
Res ne vem zakaj nekateri pričakujete, da bo kdorkoli kupoval in ne vem kaj investiral v te podrtije, je en izjavil, da se da državi kmetijo seveda, ko se je izkazala za tako dobro voditeljico...

k4vz0024 ::

Slovenska država bo s svojo politiko ukinila samo sebe in ljudstvo pahnilo v bedo in revščino samo zato, da bo pokazala, da je bolj papežka od papeža (beri EU).

m0LN4r ::

Če bi država mela te posesti, nebi imela od njih nič. Tak kot nlb od kreditov. Zato pa tale davek, ker je to edini način da nekaj ma od tega.

Mislite, da če bi vsi kr naenkrat prodali kmetije državi, bo obogatela? lol
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

fikus_ ::

Ta tema se vleče brez kakšnih pametnih komentarjev.

Sam hodim v službo in imam tudi kmetijo (ki se mi finančno ne izplača), tako da bom prideloval samo še za sebe, da bom vedel, kaj dam v usta.

Cel svet se nagiba k temu, da bodo velike multinacionalke krojile našo usodo in cene, pa naj še v kmetijstvu. Potem pa naj antizagovorniki Slovenskega kmetijstva jedo hrano iz GSO.

Aja, zemljo bom pa prodal bogatim ljubljančanom za vikend parcele.

Lep dan

Tear_DR0P ::

Dejmo to temo z jamranjem brcnt v ložo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Utk ::

Aha, že marsikdo je tako "nehal", ker se "ne splača", potem pa videl, da ni spet tako enostavno preživet samo s plačo, če si navajen na še kaj zraven.

fikus_ ::

Utk, imam plačo, s katero lahko preživim!
Sicer pa, najprej urejaj svoj vrtiček in ko bo ta urejen, komentiraj druge vrtičke!

Utk ::

Sam si pisal o svojem vrtičku, jaz sem na splošno. Poznam kmete, ki imajo 700 evrov plače, če še tolk, pa si brez problema vsakih 5 let kupijo avto za 15 jurjev, pa še marsikaj drugega. Od plače si ne bi mogli niti za 5 jurjev na 10 let. Čeprav znajo jamrat, da se kmetija ne splača. Ne se hecat.

roCkY ::

Avto si kupi. nenazadnje ga rabi za na šiht in za na kmetijo kaj pripeljat. V ostalo opremo pa ne vlaga oz. minimum. Ko se bo vse sesulo bo pa?

roCkY ::

PaX_MaN je izjavil:

roCkY je izjavil:

Kdo kupuje traktorje kmetom s po 2 ha zemlje?

No pol pa za une s 3 ha.

Nekje je treba minimalne kriterije postavit! Če bi jih pri recimo 15 ha bi to pomenilo izrazito neenakopravnost. Tisti z 3 ha ne bo izpolnil ostalih kriterijev.
S 3ha ni noben niti kandidral na razpis. Če je zadaj kaka malverzacija, da se stroj koristi za kak d.o.o. to ne sodi v to temo in je nenazadnje tudi hudo kršenje razpisnih pogojev. Nekaj tega seveda je. A dejstvo je, da EU sredstva SLO kar konkretno pušča v Bruslju čeprav se po internetnih medijih tu prikazuje kako se kar vsevprek nekaj tala.

Utk ::

roCkY je izjavil:

Avto si kupi. nenazadnje ga rabi za na šiht in za na kmetijo kaj pripeljat. V ostalo opremo pa ne vlaga oz. minimum. Ko se bo vse sesulo bo pa?

Tudi drugo ima vse kar rabi. Res da ne traktorja za 50 jurjev, mu je za 20 čisto dost, pa seveda še en star ferguson, ker če imaš dve ritnici, rabiš dva traktorja.

roCkY ::

še en mojstr, ki trdi, da je ena kategorija traktorja primerna za vsa opravila

Aston_11 ::

Večina kmetov v moji okolici ima po dva do tri traktorje. Povprečnemu meščanu nedoumljivo. Jaz pa imam recimo dva bicikla - treking in specialko. Tudi nedoumljivo, kako imam lahko dva bicikla. V boljših časih bi recimo imel en mestni avto in en relacijski. Spet več kot ena. Nedoumljivo. Dva računalnika - stacionarc in prenosnik. Dva telefona - službeni in domači, žena svojega, mulci svoje. Dva baterijska vrtalnika, srednja štemarca, normalen vrtalni stroj, velika in mala brusilka. V predalu male in velike žlice, male in velike vilice, majhne in velike krožnike.
Ne vem, občutek imam, da bi eni kar pljuvali in pljuvali (v tem primeru po kmetih).

Utk ::

Jaz pljuvam samo po tistih, ki se delajo norca iz zdrave pameti, da se ne splača kmetovat, in da rabijo še več popustov in subvencij. In bom dokler bom živ. V službo se pa splača hodit za 700 evrov? Pa naj ljudje še to nehajo in bomo vsi samo doma čakali subvencije in socialno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

floyd1 ::

Osebno vem za kmetijo, ki je v zadnjih (ca.) 12 letih dobila subvencije za 2 (velikanska) nova traktorja in kompletno obnovo hiše ter gospodarskih poslopij. So čisto pri koritu - z dooobrimi zvezami tam, kjer se razdeljujejo EU sredstva v SLO. In medtem, ko nekaterim zavračajo vloge zaradi banalnih zadev (in zaradi gore papirjev marsikdo na koncu obupa) imajo oni vedno 100% OK vlogo. Pa seveda jih ima pol, ki na tej kmetiji živijo (2 generaciji), čisto običajne službe, ki s kmetovanjem nimajo veze (no, skoraj vsi). Samo eden ot teh dveh novih traktorjev pa bi pa sfolgal 3x toliko zemlje, kot jo obdelujejo. Aja - imajo še malo starejšega, tretjega. Skratka - škoda, da subvencije velikokrat ne gredo k tistim, ki jih res potrebujejo (za delo in ne za luksuz).

Aston_11: Avte, računalnike, pecikle, telefone,... kupiš sam. Je razlika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

m0LN4r ::

Da, men se zdi da kmetijstvo gre v nos tistim, ki ga nimajo. So pa imeli možnost, da bi lahko šli nekam izven mesta in si postavli en mali vrtiček, ampak ne oni so izbrali mestni luksus, zdaj pa jim ta več ne diši in zato dejmo se srpavt na kmete.

Tak kot ti rečeš, da si kmet lahko kupi traktor, si ti lahko kupiš njivo, če bi našparal, ampak ne, ker je treba it vsako leto 2x na morje, pozim smučat, na vsako prireditev v mestu, koncerte vsak zvečer ven na pijačo, na kavice.

Jaz nevem zaka ne prešaltajo na kmetijstvo, tisti ki hvalijo subvencije in davke pa kako je to božji blagoslov, da delaš zravn šihta in nimaš dopusta, da prodaš tistih par ton pšenice ostalo pa maš za sebe in živali.

Me zanima, če tisti ko tu pljuvate tudi veste, kaj je potrebno narediti, da si pridelaš to kaj rabiš. Veste kolko in česa poje vsaj 20 kokoši, 20 piščancev, 2 prašiča, ena krava, par rac in gosk, pa še mogoče ene 10 zajcev na leto? Pa da to mora met kmet nekje shranjeno?

Moji majo doma 4 traktorje in? En je star 50 let in je samo za drva cepit, ker malo porabi za kaj drugega pa ni. Drugi je star 15 let in je za gorice, k je majhen in lahko gre med vrste. Tretji je star 20 let in je bil namenjen za delo na njivi, ampak ga je čas ubil in je zdaj še samo za hosto. Novi pa je star 1 mesec in bo nadomestil tega starega. Pa ni bil 50kEUR je bil najcenejši 90km traktor na sceni.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Utk ::

Veste kolko in česa poje vsaj 20 kokoši, 20 piščancev, 2 prašiča, ena krava, par rac in gosk, pa še mogoče ene 10 zajcev na leto?

Ne, vemo pa da rabiš za to strašno hrano pridelat najmanj 2 traktorja.

Aston_11 ::

floyd1 je izjavil:


Aston_11: Avte, računalnike, pecikle, telefone,... kupiš sam. Je razlika.

Večina njih tudi traktorje kupi sama, kot večina njih pecikle, avte itd., nekateri pri koritu pa lepo uporabljajo službene zadeve.

Utk je izjavil:

Veste kolko in česa poje vsaj 20 kokoši, 20 piščancev, 2 prašiča, ena krava, par rac in gosk, pa še mogoče ene 10 zajcev na leto?

Ne, vemo pa da rabiš za to strašno hrano pridelat najmanj 2 traktorja.

Poznam celo take, ki traktorje rabijo izključno v gozdu in jih ima eden dva funkcionalna, sicer zelo stara, eden tri za košnjo in drva, spet eden tri izključno za drva, hlode in podobno.
Verjetno ima kakšen od njih kakšno mačko, psa in ženo, ne bi pa znal oceniti, koliko traktorjev potrebuje za to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Bolf3nk ::

Utk je izjavil:

Veste kolko in česa poje vsaj 20 kokoši, 20 piščancev, 2 prašiča, ena krava, par rac in gosk, pa še mogoče ene 10 zajcev na leto?

Ne, vemo pa da rabiš za to strašno hrano pridelat najmanj 2 traktorja.


2 traktorja za tole? :)) Za 2 svinji in kravo je dovolj že en ursus 35 in kak imt 539 :P Poznam kmetije, ki so 10h + in imajo 2 traktorja. In to ne kakšne nove JD in fendte. Ampak IMTje, štoreke, torpedone, zetorje...itd.


Obstajajo pa talenti ki imajo 5h, doma stoji nov JD s 90 km, pol pa orje z 2 braznimi oltovimi plugi.... in kakšno mini prikolico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bolf3nk ()

m0LN4r ::

Lahko bi tudi z rokami pridelal oz. z kravami oral še vedno, pa bi se bolj splačalo...

Hočem samo rečt, da so si naši v 20ih letih kupli en nov traktor, pa še to najcenejšga, ne pa kot tu eni bluzite. Prva dva smo pa itak poerbal od babice pa dedeka. Skupna vrednost 1kEUR za prva dva traktorja.

Pravtako poznam soseda, ki je 2x 3x večji kmet pa si je tudi v celem mojem lajfu kupil samo en novi traktor.
Pa še tega pred 5 leti za katerega je delal 30 let.
Drugi sosed ma še vedno isti 20 let star traktor pa ma več njiv kot mi.
Stric si je kupil novi traktor pri 50 letih za rd, do takrat si je z bratom delil enga ursusa (20 let), od babice in dedeka.

Novi traktorje majo na podjedju Panvita d.o.o in en v sosednji vasi, ki obdeluje 100ha, ki jih ima v najemu v treh vaseh. Ja on si je res kupil traktor za 50kEUR iz subvencij. Pridela pa 100ha koruze pšenice, tam kjer drugi nebi mogli. Dela pa 24/7.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Aston_11 ::

Mi, ko smo imeli zajčke in kokoške, smo vse potrebno pripeljali s fičotom, njivico pa smo frezali s tomosovo kopačico.

m0LN4r ::

Močno predlagam, da eni greste v eno manjšo vas, ko je žetev da si ogledate traktorje. Pa boste vidli da je 95% traktorjev starih več kot 15 let (imtji, ursusi, pa te standarne fore iz juge). Novega pa boste vidli mogoče ena al dva. V nekaterih vaseh celo nobenega.

Jaz govorim za prekmurje, kjer očitno višina subvencij != subvencijam na kmetih okoli LJ
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Utk ::

Mogoče bi pa ti moral it malo ven iz Prekmurja pogledat.

m0LN4r ::

 Tak to zgleda

Tak to zgleda



Očitno ma ta kmet gromozansko subvencijo, da mora it na njivo s takim traktorjem pa prikolico. Pa kolko vem se buni, da je kombaj zelo drag za plačat. Pa verjamem da ima tam nekje 3-4ha. To je 90%

Ostalih 10% pa res lahko fura nove 50kEUR traktorje, naj tisti plačajo davke ostale pa naj pustijo pri miru.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Aston_11 ::

Po mnenju nekaterih kmetje očitno ne bi smeli (ne da jih ne rabijo) imeti traktorjev oziroma bi traktor moral biti vsaj 30+ let star, da bi bilo ok.

Utk ::

m0LN4r je izjavil:


Očitno ma ta kmet gromozansko subvencijo, da mora it na njivo z takim traktorjem pa prikolico. Pa kolko vem se buni, da je kombaj zelo drag za plačat. Pa verjamem da ima tam nekje 3-4ha.

Jaz poznam enga, ki ti hektar obdela za 100-150 evrov (odvisno kaj točno), kar je po moje poceni, ima pa prave stroje, ne te igračke, ki verjetno skurijo za 100 evrov nafte na hektar. Ni čudno, da ne pridete potem nikamur.

m0LN4r ::

Ja, ampak če pridelam 9ton/ha pšenice pa prodam za 1500EUR mi na koncu ostane več, kot pa -150EUR, ki bi jih moral dati od minimalne plače. loleki eni. Po novem zakonu pa bom ta dnar dal za davke. Torej sem delal zastonj. Jah no očitno bo po novem moderno pustit njive zapuščene in podkupit inšpektorja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Utk ::

Ne bojo zapuščene, bo jih obdelal nekdo, ki zna bolje računat.
Pri nas sploh ne moreš kupit pametne njive, se prej sosedi s prednostjo potepejo za njo.

m0LN4r ::

Hahaha, ja itak v sloveniji se tepejo za obdelovanlne površine. Zato so pa direktorji zadrug in večjih posesti, tako veseli na sestankih, da vsako leto kupijo po 100ha novih njiv. Jajaja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mavrik ::

Aston_11 je izjavil:

Po mnenju nekaterih kmetje očitno ne bi smeli (ne da jih ne rabijo) imeti traktorjev oziroma bi traktor moral biti vsaj 30+ let star, da bi bilo ok.


Ne, po mnenju nekaterih ne bi smeli vsi slovenci plačevati za traktorje kmetov.
The truth is rarely pure and never simple.

Utk ::

m0LN4r je izjavil:

Hahaha, ja itak v sloveniji se tepejo za obdelovanlne površine. Zato so pa direktorji zadrug in večjih posesti, tako veseli na sestankih, da vsako leto kupijo po 100ha novih njiv. Jajaja.

Očitno ni naključje da je Prekmurje najbolj v riti.

m0LN4r ::

Očitno je, da veste da je v riti in ni reštive v vsakem primeru, zato pa noben iz LJ ne upa it sem pa ustvarit oazo, ker ve da je nemore.

Glasni ste kako pa kaj, naredli pa še niste nič. Ne vidim nobenga pametnjakoviča tukaj, ki je prišel iz osrednje slovenske, pa si ustvaril veleindustrijo.

Too much landwirtschafts simulator I guess...
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

floyd1 ::

Jaz sem 25 let živel na vasi, za razliko od nekaterih tukaj vem tudi, kaj pomeni celodnevno delo (do mraka) na njivi. Tudi iz prve roke. In ne, to ni lahko delo.
Po mnenju nekaterih kmetje očitno ne bi smeli (ne da jih ne rabijo) imeti traktorjev oziroma bi traktor moral biti vsaj 30+ let star, da bi bilo ok.

Ne, vseeno pa je treba potegniti neko bolj razumno mejo, do kje je vse skupaj (s temi subvencijami) še smiselno.
Hahaha, ja itak v sloveniji se tepejo za obdelovanlne površine.

V našem koncu so se - verjeli ali ne. Za zapuščeno hribovsko kmetijo kmetijo. Kupil jo je kmet iz doline in letos že veselo obdeluje. Je praktično podvojil svoje obdelovalne površine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

Utk ::

m0LN4r, dej mi link na EN oglas iz Prekmurja za posestvo vsaj 5, raje 10, hektarjev v kosu na ravnem, s ceno. Prosim. V Prekmurju s toliko ravnice pa to res ne bo problem, a ne?

Aston_11 ::

Ne dobiš, so vse osrednjeslovenci pokupli.

m0LN4r ::

Vprašaj občine zakaj ne morejo nardit komasacije. Pri nas so jo, ko so izvedli kdo so latniki njiv. Greš na zemljiško pa so lastniki njiv mrtveci, pa maš njive z 5 lastniki. Lastniki, ki so v franciji, nemčiji itd. in jih je težko kontaktirati. Pol maš neke zaraščene gozdove označene kot travnik, travnike kot njive, njive kot zidalne površine.

Vprašaj na občini, koliko stane taka komasacija in če so veseli, da to nardijo.

5-10? Težko, ker ma en kmet po 2-3ha.
Pa greš pa kupiš od treh kmetov, ki majo njive en poleg drugega. Sicer pa razdalja med njivami ni več kot 2km (povprečno bi rekel, 500m) in to z 50kEUR traktorjem nebi smelo biti problem.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

murmur ::

A nima Slovenija najvec traktorjev na prebivalca. Najdu.
Svetovni prvaki teli nasi kmeti.
Slovenija 54,2 / 1000 preb
Avstrija 40,6
Italija 29,1

opeter ::

m0LN4r je izjavil:

Hahaha, ja itak v sloveniji se tepejo za obdelovanlne površine. Zato so pa direktorji zadrug in večjih posesti, tako veseli na sestankih, da vsako leto kupijo po 100ha novih njiv. Jajaja.


Še ne. Se bodo pa takrat, ko pridejo Kitajci.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

roCkY ::

ja itak, je pa to povezano z zgodovino
prejšnji režim je pustil ravno toliko zemlje, da si je skoraj vsak tudi kupil traktor
in ti traktorji so ostali, pa še kakih 15-20 let bodo
sedaj se registrira kakih 1600 traktorjev letno
ta statistika, ki se nekaterim zdi tako pohujšljiva se bo s časom krepko spremenila, zemlja bo neobdelana sploh če bodo vlade smatrale, da je treba posamezniku onemogočit, da počne kar želi na svojih površinah


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vremenske nevsecnosti in lastniki gozdov (in drugi) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28335195 (30015) louser
»

Nesmiselna regulacija (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5310109 (9201) Daniel

Več podobnih tem