Forum » Kaj kupiti » MBP 13 retina
MBP 13 retina
ka te to je ::
se komu sanja kje dobiti poceni MBP retina? gledal sem že malo na bolhi, ebayu in amazonu...
samo če še ve kdo slučajno kje ceneje
samo če še ve kdo slučajno kje ceneje
STU-III ::
Ga hočeš prav z določenim namenom ali samo kupuješ laptop in si se za tega odločil? Ker drugače obstajajo tudi boljši in cenejši laptopi. Če pa vztrajaš na tem, bi pa jaz gledal na ebay-u.
Line secured.
hojnikb ::
Ga hočeš prav z določenim namenom ali samo kupuješ laptop in si se za tega odločil? Ker drugače obstajajo tudi boljši in cenejši laptopi. Če pa vztrajaš na tem, bi pa jaz gledal na ebay-u.
potem pa na dan z laptopom, ki je enako zmogljiv, cenejši in ima 1600p ekran
#brezpodpisa
ka te to je ::
pač hočem nek pošten prenosnik, ki je zmogljiv in lahek, pač za video in foto obdelavo pa še za programiranje
PC-ji pa ne pridejo v poštev ker so en čist neuporaben, ne funkcionalen šit
PC-ji pa ne pridejo v poštev ker so en čist neuporaben, ne funkcionalen šit
modicr ::
Jaz bi počakal na Haswell prenosnike:
Tule je Samsung Ativ Book 9 Plus:
http://www.arlt.com/index.php?cl=detail...
http://www.product-reviews.net/2013/06/...
Tule je Samsung Ativ Book 9 Plus:
http://www.arlt.com/index.php?cl=detail...
33,80cm(13,3") Touchscreen (3200 x 1800 px), Intel Core i5 4200U (1,6GHz), 4096MB DDR3, 128GB SSD, Intel HD Graphics 4400, USB 3.0, Windows 8 (64-Bit)
1399 EUR
http://www.product-reviews.net/2013/06/...
(c) nisem patentiran
Zgodovina sprememb…
- spremenil: modicr ()
pi pawr ::
Pozdravljen, Slo-Tech!
Sem tik pred odločitvijo za nakup rMBP 13" (mid 2014, 512 GB).
Uporabnike tega računalnika prosim naj napišejo vse minuse in negativne izkušnje, tako s strojno kot s programsko opremo.
Hecno vprašanje, ampak vse pluse tega super računalnika že poznam, zanimajo me izkušnje iz prve roke.
LP
Sem tik pred odločitvijo za nakup rMBP 13" (mid 2014, 512 GB).
Uporabnike tega računalnika prosim naj napišejo vse minuse in negativne izkušnje, tako s strojno kot s programsko opremo.
Hecno vprašanje, ampak vse pluse tega super računalnika že poznam, zanimajo me izkušnje iz prve roke.
LP
Mavrik ::
1.) Uporabna velikost zaslona je na privzeti resoluciji dokaj bedna, povečanje resolucije pa negativno vpliva na odzivnost
2.) Yosemite ima nekaj prav groznih problemov z odzivnostjo trenutno, samo verjetno jih bodo zrihtali
2.) Yosemite ima nekaj prav groznih problemov z odzivnostjo trenutno, samo verjetno jih bodo zrihtali
The truth is rarely pure and never simple.
Živjo, hvala za odgovor.
Se povečanje resolucije zelo pozna pri odzivnosti in trajanju delovanja? Nameravam ga uporabljati na 1440*900, zraven pa še dodaten monitor.
Se povečanje resolucije zelo pozna pri odzivnosti in trajanju delovanja? Nameravam ga uporabljati na 1440*900, zraven pa še dodaten monitor.
Steampunk ::
Meni so velik minus mehki panti. Nežno rukneš laptop, pa se display premakne. Me pa preseneča, da še zdaj ne vem ali ima ventilator ali ne + baterija je overkill.
techfreak :) ::
Hecno vprašanje, ampak vse pluse tega super računalnika že poznam, zanimajo me izkušnje iz prve roke.Kaksni pa so vsi ti plusi? Zakaj si ga oznacil kot "super racunalnik"?
Ce si pripravljen dati 2kEUR za prenosnik in lahko prezivis z OS X (ali pa ga celo preferiras) potem pac ni razloga da ga ne bi vzel.
Naceloma lahko se poves za kaj vse ga potrebujes (brskanje, grafika, programiranje, CAD, gaming, ...) ter kako ga mislis uporabljati (npr. vecino casa ga bom imel doma priklopljenega na zunanji monitor ali pa vsak dan ga bom nosil na faks/v sluzbo).
Osebne izkusnje s prejsnjo generacijo:
- SW: je pac taksen kot je, ce se navadis ti ne bo hudega, aplikacije se nic kaj vec ne sesuvajo kot na WIndowsu.
- HW: baterija precej dolgo drzi kar je kul
- HW: ohisje je precej kvalitetno (glede na izkusnje z laptopi drugih proizvajalcev)
- HW: switchable graphics zna delati probleme (ampak to je tako samo na 15" high end modelu)
Mavrik ::
Živjo, hvala za odgovor.
Verjetno bo ok - malo se bo poznalo pri menjavanju spaceov, samo nič takega kar bi bilo problematično.
Lej, če ti je všeč, ga kupi. Ni slab kos hardwara in če imaš denar pač vzami, nekih hudih serijskih napak in drugih problemov ni. Kaj ti naj rečemo? :)
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Plusi so prenosljivost, s tem mislim težo in trajanje baterije(!), precej hitrejši od mojega sedanjega prenosnika, svetel zaslon...
S panti se mi zdi, da so zadeli sweetspot, da ga lahko odpreš z eno roko in zaslona ne premakna vsaka sapica
Programi, ki jih uporabljam obstajajo tudi za OS X, za redko uporabljene Windowse bom imel VirtualBox, za Linux tudi.
Računalnik bi upoorabljal za programiranje v IDEjih, preko oddaljenega dostopa, pa seveda za vsakdanje reči, web, mail, iger ne igram, CAD in obdelavo filmov bo pa za moje potrebe zmogel odlično. Tudi na zvišani ločljivosti.
Pripravljen sem na tegobe prehoda na OS X, odločam se edino še med slovensko in "navadno" tipkovnico, ki ima oklepaje
Kvalitete izdelave in celostne dobre izkušnje sem navajen od srednje-do-visoko razrednega VAIOta, zato vem da se splača kupiti dober računalnik, ki traja zelo dolgo.
Hvala za odgovore, nekih hudih deal-breaker lastnosti kljub dolgotrajnem brskanju in raziskovanju nisem našel, nabavil ga bom, dokler bodo v istyle imeli akcijo za študente.
LP
S panti se mi zdi, da so zadeli sweetspot, da ga lahko odpreš z eno roko in zaslona ne premakna vsaka sapica
Programi, ki jih uporabljam obstajajo tudi za OS X, za redko uporabljene Windowse bom imel VirtualBox, za Linux tudi.
Računalnik bi upoorabljal za programiranje v IDEjih, preko oddaljenega dostopa, pa seveda za vsakdanje reči, web, mail, iger ne igram, CAD in obdelavo filmov bo pa za moje potrebe zmogel odlično. Tudi na zvišani ločljivosti.
Pripravljen sem na tegobe prehoda na OS X, odločam se edino še med slovensko in "navadno" tipkovnico, ki ima oklepaje
Kvalitete izdelave in celostne dobre izkušnje sem navajen od srednje-do-visoko razrednega VAIOta, zato vem da se splača kupiti dober računalnik, ki traja zelo dolgo.
Hvala za odgovore, nekih hudih deal-breaker lastnosti kljub dolgotrajnem brskanju in raziskovanju nisem našel, nabavil ga bom, dokler bodo v istyle imeli akcijo za študente.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pi pawr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi prenosnik z Intelovim 10-nm procesorjem je tuOddelek: Novice / Procesorji | 9634 (6381) | iosox |
» | Ali MacBook Pro 13 Retina ali ASUS? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 54976 (44797) | Nummy |
» | Nakup prenosnika za na faks...Oddelek: Kaj kupiti | 2129 (1738) | VANR |
» | Nakup prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1919 (1506) | solatko |
» | ASUS trdi, da je Apple Tablet PC zelo resničenOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 4196 (3961) | iveco18 |