» »

Anketa o javnem potniškem prometu

Anketa o javnem potniškem prometu

c0nnected ::

Lepo pozdravljeni!

Sem študent logistike in delam diplomsko nalogo na temo Povečanje potnikov in prihodov z uvedbo novih trženjskih strategij v JPP Ljubljana. V bistvu gre za to ali bi večkrat uporabili javni prevoz, če bi ta preko Urabne nudil dodatne ugodnosti, pri večkratni uporabi. Te ugodnosti bi recimo bile popust na kino vstopnice, koncerte, oblačila,itd. Zato bi za dokončanje naloge potreboval vašo pomoč tako, da izpolnete naslednjo anketo. Anketa je resnično kratka, samo 8 vprašanj, zato ne bo problemov in vsem se vnaprej zahvaljujem.

Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/28923

Hvala

gendale ::

katero možnost izberem, če grem peš - drugi prevoz ali ne uporabljam prevoza in ali so s predmestjem mišljena blokovska naselja okoli centra ali manjši kraji v bližini lj?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

alexa-lol ::

Men tisto vprašanje "Kakšne oblike JPP uporabljate v predmestju?".. kaj kako pridem v predmestja ali kako se po predmestju vozim?
Dejansko v Sloveniji ni nekih predmestij v pomenu večmiljonskih svetovnih metropol tako da ne vem ali je mišljeno da je Kamnik predmestje Ljubljane al kako.

Kenpachi ::

Veckrat bi uporabil javni prevoz, ce ne bi potreboval 1h za prit iz enega konca Ljubljane do drugega. Awkward prestopanje med trolami included.
Zaraki Kenpachi.

AtaStrudl ::

Dejansko v Sloveniji ni nekih predmestij

Predmestja so obstajala ze stoletja preden so Ameri proizvedli "suburban sprawl".

Nekoc so bila predmenstja Ljubljane Prule, Siska, Bezigrad itd. Zdaj so malo dalje: tam, kjer so pac naselja enodruzinskih his.

Sicer pa Domzalcani pravijo, da je Ljubljana predmestje Domzal.

c0nnected ::

Pozdravljeni,

še enkrat hvala vsem, ki ste rešili anketo. Zavedam se, da je danes predmestje težko definirati, saj se danes ta beseda bolj redkeje uporablja ter so danes manjši kraji skoraj pridruženi k mestu, saj se napodlagi tega mesto vedno širi. Predmestje sem mislil kot kraje, ki še niso popolnoma združeni z določenim mestom, je neka večja razdalja do njih. Če bi to recimo pogledal iz okolice, kjer živim jaz bi predpostavil Stanežiče ali Medno. Gendale ja to bi moral mogoče dodat v oklepaju, vendar je ne uporabljam prevoza mišljeno kot da greš peš. Alexa ja to sem mislil kot kakšen vrste prevoza uporabljaš, če živiš v prej omenjenih krajih. Kenpachi zavedam se, da ima javni prevoz mnogo problemov, saj kot uporabnik jih tudi jaz opazim, od počasnosti jpp-ja, do preveč postajališč, do cen in še marsikaj vendar pa kot študent logistike sem hotel prispevati vsaj kakšno rešitev ter jo uporabiti za diplomsko nalogo. Problem je tudi v tem, da javni potniški promet promet na veliko izgublja potnike. V letu 2009 na začetku recesije je bilo prepeljanih 80 mil. potnikov v Ljubljani 2 leti kasneje samo še 41 mil. kar je občutno manj, čeprav bi pričakoval da bi v recesiji ljudje uporabljali več javnega potniškega prometa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19930609 (20695) jb_j
»

Maglev-tehnologija superlativov (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
917584 (6215) davids5a
»

Vlada napoveduje velike omejitve prometa v mestih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18211328 (11328) kekz
»

Hotel v Budimpešti?

Oddelek: Loža
82313 (2180) xilinix.slo

Več podobnih tem