Forum » Loža » Cene osnovne hrane doma in v tujini
Cene osnovne hrane doma in v tujini
jalovec09 ::
A mogoče kdo pozna kakšno povezavo, kolk recimo stane kg kruha na Češkem ali v Franciji, Avstriji, Švici.... ali pa kg sladkorja, kis, olje.
Te cene so več ali manj iste, zelenjava pa so akcije, včasih nič, zato sadja/zelenjave ni potrebno tu omenjat !!!
Na pamet nekaj naših cen:
1kg kruha 2 evra (narezan je najcenejši, ampak ni ravno odličen)
1kg sladkorja 1.10 evra (cene preverjeno so vse tam tam)
1l olja (okrog 1.8 evra)
1l kisa ( okog 1.5 evra, so tud samo po 60-70 centov litr, ampak kis ni dober)
1kg moke (tip 500 stane okrog 50-60 centov najcenejša drugače pa kakšnih 70-80 centov)
Če se kdo spomne, kakšnih cen iz tujine naj pripiše sem.
Te cene so več ali manj iste, zelenjava pa so akcije, včasih nič, zato sadja/zelenjave ni potrebno tu omenjat !!!
Na pamet nekaj naših cen:
1kg kruha 2 evra (narezan je najcenejši, ampak ni ravno odličen)
1kg sladkorja 1.10 evra (cene preverjeno so vse tam tam)
1l olja (okrog 1.8 evra)
1l kisa ( okog 1.5 evra, so tud samo po 60-70 centov litr, ampak kis ni dober)
1kg moke (tip 500 stane okrog 50-60 centov najcenejša drugače pa kakšnih 70-80 centov)
- spremenil: jalovec09 ()
_Denny_ ::
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
#000000 ::
Glej države kjer so plače podobne našim in njihove cene, aja pa tole je nekje 20% gor-dolker ni vse točno, sem ravno danes govoril z nekom ki je blizu atlante cca 25km ven, pravi da dobi zelo spodobno kosilo v lokalni gostilni za 6 usd :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Aston_11 ::
Odvisno, kaj je to kosilo in kaj spije zraven. Merila. Jaz tudi dobim za 4,20 EUR v lokalni menzi dijaškega doma kosilo - župa, pomfri, pohan dunajski z omako. Brez solate.
eric_cartman ::
Pa saj je logično, da so cene napisane tako, da so od kraja do kraja neke države lahko odstopanja tam nekje do +- 20%. Cene se delajo na podlagi ljudi, ki notri vpisujejo posamezne cene za kruh, pivo ipd. In ko imaš enkrat 500 vnosov različnih ljudi za eno mesto, potem lahko delaš povprečje. Tako, da cene ne bodo nikoli čisto točne, že zaradi računanja povprečja.
Se pravi če vzamemo na primer Ameriko, bo v New Yorku hrana in vse ostale dobrine dražja kakor v Clevelandu. In že znotraj New Yorka se potem cene za npr. kruh razlikujejo po različnih trgovinah. Od tu ta odstopanja.
Še vedno je pa to zelo uporabna stran, ki ti da neko predstavo kakšne so cene tam.
Se pravi če vzamemo na primer Ameriko, bo v New Yorku hrana in vse ostale dobrine dražja kakor v Clevelandu. In že znotraj New Yorka se potem cene za npr. kruh razlikujejo po različnih trgovinah. Od tu ta odstopanja.
Še vedno je pa to zelo uporabna stran, ki ti da neko predstavo kakšne so cene tam.
Gregor P ::
Nisem še pogledal, ampak morda se da kaj doseči tudi z aplikacijo "Buycott", če se kje poleg izpisujejo tudi cene (čeprav je primarna naloga sicer drugačna)?
Forbes: New App Lets You Boycott Koch Brothers, Monsanto And More By Scanning Your Shopping Cart
Pa tudi naš član MaCoFaCo je naredil neko spletno aplikacijo z informacijami o cenah -> World Prices
Forbes: New App Lets You Boycott Koch Brothers, Monsanto And More By Scanning Your Shopping Cart
Pa tudi naš član MaCoFaCo je naredil neko spletno aplikacijo z informacijami o cenah -> World Prices
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
tt2advanced ::
a eurostat pa nima nč pa se mal s statistiko poigraš :p
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal...
Odvisno, kaj je to kosilo in kaj spije zraven. Merila. Jaz tudi dobim za 4,20 EUR v lokalni menzi dijaškega doma kosilo - župa, pomfri, pohan dunajski z omako. Brez solate.
Ja itak da dobiš, še celo ceneje se da dobit, le da ima on kot strojnik okrog 4800-5000 usd plače mesečno pri nas lahko to kot strojnik samo sanjaš.
No kot pravi ga trenutno najbolj skrbi gun law :) za vse ostalo ga boli patak
Invictus ::
Na zahodu je predvsem odvisno v katerih trgovinah kupuješ.
Imajo pa trgovine za vse sloje. Za revne in bogate. In tam bogati ne kupujejo v revnih štacunah.
In ja, je razlika v robi ... Veš zakaj plačaš, izbira je pa preceeeeeeeeeeeeej večja v dražjih trgovinah.
Imajo pa trgovine za vse sloje. Za revne in bogate. In tam bogati ne kupujejo v revnih štacunah.
In ja, je razlika v robi ... Veš zakaj plačaš, izbira je pa preceeeeeeeeeeeeej večja v dražjih trgovinah.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
@isotropic
Predvidevam da misliš mene. In da! Letalska karta je kupljena za 1.9. Še malo pa grem tja. Potem pa za začetek 1 mesec dol, potem pa se mi itak že faks začne. Bistvo pa je, da grem tja pogledat sploh kako je in si pridobit čim več informacij za mojo dragoceno prihodnost.
Kakšne bolj konkretne oz. podrobne informacije pridejo z mano nazaj na forum seveda v novem šolskem letu tam nekje začetek oktobra, ker dvomim da bom med dopustom visel na Slotechu. Tak mazohist še nisem .
Predvidevam da misliš mene. In da! Letalska karta je kupljena za 1.9. Še malo pa grem tja. Potem pa za začetek 1 mesec dol, potem pa se mi itak že faks začne. Bistvo pa je, da grem tja pogledat sploh kako je in si pridobit čim več informacij za mojo dragoceno prihodnost.
Kakšne bolj konkretne oz. podrobne informacije pridejo z mano nazaj na forum seveda v novem šolskem letu tam nekje začetek oktobra, ker dvomim da bom med dopustom visel na Slotechu. Tak mazohist še nisem .
thramos ::
Saj rabiš imeti samo cene visoke, recimo karikiram hlebec kruha 10 evrov, in revni (z mano vred), razen "turistično", v takšno trgovino ne bodo zašli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Ne da te ne spustijo not, tudi bogati pridejo nč bat, le da skrbno izbirajo lokacijo, čimbližje domu, ali pa po naročilu al pa se koga pošlje, večina bogatih ima namreč nekoga ki skrbi za nabavo, obstajajo tudi online trgovine ipd. tako da jim ni treba niti iz bajte če bi radi kupovali poceni.
u kanadi maš tko take huge k warehouse grocery shoping mall, k je tko na tone hrana zložena morš kr mal sam premetavat robo (sadje pa huge kose mesa zapakiranga, pa miljaužent giant schrimpov pa ornk kosi lososa), pa npr. vidš pakirnco meso k gledaš k za steklom kosajo meso, pa ti pred oči filajo pakete.. kar se tiče robe kokr so kakšni namazi je kr u ajmarčkih, pa pač isti proizvajalci kokr bi šel ne vem u en fancy shoping mall pa 30% dražji hrano plaču k so banane lepo zložene, ne pa k da k da so lihkr iz drevesa nametane..pa rabiš neko klubsko kartico, pol pa še kupone zbiraš pa ne vem k vidš da je pirček na pou zastonj se založijo s tistim perčkom, če so cheerios s kuponi napou zastonj jih kupjo cel karton..to je primer štacune za "revne" k radi dobr jejo..
Ja itak te so mahnjeni na mega pakungo :) Amerikanci še bol. Zadnič sem gledal video enega od preppersov, človk je prnesu boga in pol za 120 usd ampak res veliko (količinsko)
Mislm da je blo 2 vreči riža cca 30 kil skupaj
ene dva velika škrnicla sladkorja cca 20 kil skup
dve vreči fižola tud nekje 20 kil skup
dve vreči nekih makaronov tudi nekje 2o kil skupaj
ovseni gres kok sem zastopil ene 5 kil
dve kanti olja nekje dve galoni ena
en kup nekih sladkih pijač
po dve kr mega pakungi čaja in kave
celga boga nekih konzerv z omakami
pravi instant krompir (nimam pojma kaj je to, pravi instant krompir) v velikosti ogrogle pakunge dash praška
+ še neke polnozrnate tablice kao za otroke
Uglavnem celega boga za 120 usd, bom probal zbrskat ta video, ker se mije zdelo resnično ogrmono napram znesku. Je pa res omenil da ni kupil vsega na enem mestu, ampak v več specijaliziranih štacunah za prepperse verjetno :)
Mislm da je blo 2 vreči riža cca 30 kil skupaj
ene dva velika škrnicla sladkorja cca 20 kil skup
dve vreči fižola tud nekje 20 kil skup
dve vreči nekih makaronov tudi nekje 2o kil skupaj
ovseni gres kok sem zastopil ene 5 kil
dve kanti olja nekje dve galoni ena
en kup nekih sladkih pijač
po dve kr mega pakungi čaja in kave
celga boga nekih konzerv z omakami
pravi instant krompir (nimam pojma kaj je to, pravi instant krompir) v velikosti ogrogle pakunge dash praška
+ še neke polnozrnate tablice kao za otroke
Uglavnem celega boga za 120 usd, bom probal zbrskat ta video, ker se mije zdelo resnično ogrmono napram znesku. Je pa res omenil da ni kupil vsega na enem mestu, ampak v več specijaliziranih štacunah za prepperse verjetno :)
mirancar ::
za merkator sem našel nek online cenik, sicer verjetno niso vsi izdelki notri, so pa večina teh "osnovne hrane"
http://trgovina.mercator.si/market/
zdaj pa če kdo pozna imena merkatorjev po tujini, lahko najde kak cenik in se bo dalo primerjati
drgač pa tko na uč: v švici imajo vse 2-3x dražje kot tle
http://trgovina.mercator.si/market/
zdaj pa če kdo pozna imena merkatorjev po tujini, lahko najde kak cenik in se bo dalo primerjati
drgač pa tko na uč: v švici imajo vse 2-3x dražje kot tle
walmart:
-jajca (x12): 1,98 USD (je tu davek not ali ne?) - http://delivery.walmart.com/usd-estore/...
-jogurt (6oz = 170g ??): 0,59 USD - http://delivery.walmart.com/usd-estore/...
neda se mi več iskat..
-jajca (x12): 1,98 USD (je tu davek not ali ne?) - http://delivery.walmart.com/usd-estore/...
-jogurt (6oz = 170g ??): 0,59 USD - http://delivery.walmart.com/usd-estore/...
neda se mi več iskat..
Isotropic ::
eric_cartman je izjavil:
@isotropic
aja, ne bos sel tja delat oz. se preselil tja?
my bad, sem si ocitno malo slabo zapomnil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Isotropic ::
zakaj pa je v svici 2x drazja hrana, mogoce ves, mirancar (in drugi)? mogoce zato, ker je (dosti osnovne) homemade pridelane?
JayKay ::
kot pravi Invictus, odvisno v kateri trgovini kupujes.
recimo hiarhija v UK
Waitrose
Marks&Spencers
Sainsbury's
Morissons
Cooperative
Tesco
Asda
Lidl/Aldi
Iceland
da nastejem samo vecje.
cene osnovnih zivil se razlikujejo tudi to 50% cene, seveda razlika v kvaliteti. Vsaka trgovina ma svoj budget range, kjer so cene zelo podobne.
recimo hiarhija v UK
Waitrose
Marks&Spencers
Sainsbury's
Morissons
Cooperative
Tesco
Asda
Lidl/Aldi
Iceland
da nastejem samo vecje.
cene osnovnih zivil se razlikujejo tudi to 50% cene, seveda razlika v kvaliteti. Vsaka trgovina ma svoj budget range, kjer so cene zelo podobne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
SplitCookie ::
zakaj pa je v svici 2x drazja hrana
Ni
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Invictus ::
Ne vse.
V Švici je precej drago meso (3x - 5x). Zato vsi blizu meje hodijo nakupovat v Nemčijo.
V Švici je precej drago meso (3x - 5x). Zato vsi blizu meje hodijo nakupovat v Nemčijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Magic1 ::
Ali v Francijo. Švica ima standard dva do trikrat višji, je izven Eu, ima strogo politiko samozadostnosti,... Vse to pripomore k konkretno višjim cenam. Če si blizu meje, zmagaš.
Magic
@Isotropic
To je definitivno moj cilj. Vendar pa je pred dosego cilja potrebno še marsikaj narediti. Prvo kot prvo moraš sploh dobro spoznati državo oz. mesto kamor se seliš. Nočem jit ravno na suho dol pa upat, da mi bo nekdo nekaj ponudil. Želim bit pripravljen zato grem zdj najprej za 1 mesc. Nabrau si bom čim več informacij in potem je nekaj za dosego cilja že narejenega.
To, da grem že od oktobra dalje delat gor, si najverjetneje res narobe razumel. Definitivno pa se vidim v prihodnosti nekje v tujini. In za zdaj moj cilj ostaja še vedno Kanada.
To je definitivno moj cilj. Vendar pa je pred dosego cilja potrebno še marsikaj narediti. Prvo kot prvo moraš sploh dobro spoznati državo oz. mesto kamor se seliš. Nočem jit ravno na suho dol pa upat, da mi bo nekdo nekaj ponudil. Želim bit pripravljen zato grem zdj najprej za 1 mesc. Nabrau si bom čim več informacij in potem je nekaj za dosego cilja že narejenega.
To, da grem že od oktobra dalje delat gor, si najverjetneje res narobe razumel. Definitivno pa se vidim v prihodnosti nekje v tujini. In za zdaj moj cilj ostaja še vedno Kanada.
Alamar ::
Še enkrat za gospoda moderatorja, ki briše moje sporočilo, dopušča pa neumestne pogovore, ki nimajo veze s temo.
V Švici je prisoten tako Aldi, kot Lidl. Povezave si najdite sami, imajo pa preko 300 filial tam. Res pa je, da niso dolgo na trgu.
Cene v trgovinah v povprečju niti slučajno niso 2-3x višje, kot omenjajo nekateri zgoraj. Meso je precej dražje, to je res, vendar prevladuje bio ponudba.
Višje cene živil v kao prestižnejših trgovinah v veliki večini primerov ne pomenijo boljšo kvaliteto. Dokaz je množica neodvisnih testiranj.
Premožnemu Nemcu ni problem nakupovati v Aldiju. Vse je miselnosti ljudi!!
V Švici je prisoten tako Aldi, kot Lidl. Povezave si najdite sami, imajo pa preko 300 filial tam. Res pa je, da niso dolgo na trgu.
Cene v trgovinah v povprečju niti slučajno niso 2-3x višje, kot omenjajo nekateri zgoraj. Meso je precej dražje, to je res, vendar prevladuje bio ponudba.
Višje cene živil v kao prestižnejših trgovinah v veliki večini primerov ne pomenijo boljšo kvaliteto. Dokaz je množica neodvisnih testiranj.
Za Kanadčane ne vem, kakšna je pa miselnost pri nas, si pa lahko misliš. Forumi so prepolni izjav v stilu "v skladišču pa že ne bom kupoval cenene robe za siromake". Ampak se tudi to na srečo počasi spreminja. Čeprav je imho organiziranost v diskontih tipa Lidl/Aldi svetlobna leta pred večino klasičnih štacun.
Mogoče res ne pomenijo boljše kvalitete, vendar tisti, ki imajo dosti denarja vrjami, da se ne branijo tudi lepo servirane hrane.
Želim rečt to, da če prideš v restavracijo z lepim ambientom in dobro hrano, ki je lepo postrežena na zanimivih krožnikih in ti se ti dopade to, da je vse tako lepo urejeno je velika razlika v primerjavi s tem, da pridš v neko zanikrno restavracijo jest, četudi je kvaliteta hrane ista. Samo, da je hrana postrežena na krožniku kot za prašiče futrat. Mene to recimo noro odvrne.
In ne morm si pomagat ampak včasih majo v Hoferju in Lidlu in teh 'outlet' štacunah kej tko grdo naloženo, da zgleda kot za prašiče futrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Utk ::
V (dobro) restavracijo greš uživat, zato izgled tudi nekaj pomeni. Če greš v trgovino uživat, tudi verjamem, da greš raje v kak mercator kot lidl. Ampak v tem primeru imaš težave, ki zahtevajo strokovno pomoč. Normalen folk gre v trgovino nabavljat, čim hitreje, čim ceneje, določeno kvaliteto. Vse drugo je odveč.
@utk
To že. Saj jst tut nakupujem v Lidlu in Hoferju vso drobnarijo. Edino meso in pa kšne te mesne zadeve kupujem v šparu. Pa čeprov so mogoče pou EUR dražje od tistih v Lidlu. Ne vem. Nekaj mi ni uredu z mesom tam v Lidlu.
Sicr pa se opravičujm ampak ne maram pač zanikrnosti. Ne glede na to kako hitro grem notr in vn.
To že. Saj jst tut nakupujem v Lidlu in Hoferju vso drobnarijo. Edino meso in pa kšne te mesne zadeve kupujem v šparu. Pa čeprov so mogoče pou EUR dražje od tistih v Lidlu. Ne vem. Nekaj mi ni uredu z mesom tam v Lidlu.
Sicr pa se opravičujm ampak ne maram pač zanikrnosti. Ne glede na to kako hitro grem notr in vn.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Meni je zanimivo, da recimo na delikatesnem oddelku v Mercatorju vse te salame, šunke itd. zgledajo zelo neprivlačno, temno, v Intersparjevem pa zgleda vse tako sveže (žive barve itn.; kar so nas sicer učili, da običajno namiguje na različne aditive ipd.) ... ne vem pa kakšna je razlika v kvaliteti (govorim zgolj o videzu)?
Seveda vedno obstaja določen delež premožnejših ljudi, ki iščejo premium storitev v trgovini, čeprav jo seveda lahko zelo preplačajo. Ampak poudariti sem hotel razliko v miselnosti ljudi. Torej med povprečnim premožnejšim Nemcem in Slovencem.
Kar se tiče mesa bolj zaupam tovarniško obdelanemu in zapakiranemu mesu (obvezno je treba gledat datum in ne vzet tistega par dni pred potekom, ki je seveda vedno na vrhu), kot majstrom v lokalnih šparih in mercatorjih. Nikoli ne veš, kaj se dogaja v tistih sobicah zadaj, preden pride meso v vitrino. Vedno reče, sveže, danes smo dobili...zgodbice
Kar se tiče mesa bolj zaupam tovarniško obdelanemu in zapakiranemu mesu (obvezno je treba gledat datum in ne vzet tistega par dni pred potekom, ki je seveda vedno na vrhu), kot majstrom v lokalnih šparih in mercatorjih. Nikoli ne veš, kaj se dogaja v tistih sobicah zadaj, preden pride meso v vitrino. Vedno reče, sveže, danes smo dobili...zgodbice
mtosev ::
Ali v Francijo. Švica ima standard dva do trikrat višji, je izven Eu, ima strogo politiko samozadostnosti,... Vse to pripomore k konkretno višjim cenam. Če si blizu meje, zmagaš.
Luxembourg 271
Switzerland 157
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Utk ::
Meni je zanimivo, da recimo na delikatesnem oddelku v Mercatorju vse te salame, šunke itd. zgledajo zelo neprivlačno, temno, v Intersparjevem pa zgleda vse tako sveže (žive barve itn.; kar so nas sicer učili, da običajno namiguje na različne aditive ipd.) ... ne vem pa kakšna je razlika v kvaliteti (govorim zgolj o videzu)?
Po moje je cenejše in bolj enostavno nabavit luči ustrezne barve, da se vse lepše sveti, kot pa skrbet, da je vse bolj sveže, zdravo in ne vem kaj.
Zanikrnost pa nima nobene veze z diskonti. Po moje boš prej našel gnilo sadje v mercatorju kot hoferju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Pomojem večina če ne vsi slo trgovci ne gledajo na kvaliteto ampak da jih pride čimceneje in da prodajo za ceno ki je še na meji da bo roba šla. Prej smo imeli dva trgovca M, Delikateso in emona mislm da je bila, tem trem se je jebalo za vse ker so vedeli da imaš samo tri možnosti, zdaj pa je trgovin da znoriš a v vsaki te netegnejo :)
Pithlit ::
Po moje boš prej našel gnilo sadje v mercatorju kot hoferju.
V hoferju sem do sedaj našla eno samcato gnilo (tko, π*5mm² krogec) jabolko. Pa je bila teta v uniformi tam okol in sortirala zadeve... ziher jo je ven pobrala (tko kot kar nekaj drugih stvari ki so bile v njenem košu.
Obisk pri najboljšem sosedu pa ne mine brez zmrdovanja nad stanjem sadja in še posebej zelenjave. Marsikaj na policah je naravnost neužitno.
Life is as complicated as we make it...
Fizikalko ::
Moja izkušnja je ravno obratno, v Hoferju vse slabše nadzirajo sadje in zelenjavo. Še posebej tiste pakirane zadeve (grozdje, jagode,...). V Mercatorju pa so se orenk popravili, vsaj tam, kjer jaz kupujem. Tudi s pestrostjo izbire.
Sicer kar dosti kupim tudi v Hoferju, ampak tole so pač dejstva.
Sicer kar dosti kupim tudi v Hoferju, ampak tole so pač dejstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()
eric_cartman je izjavil:
Kanada.
O Canada! our home and native land! BS..Upam da navš preveč razočaran :( nad življenjem tm, pa da maš vsaj kakšen IT ozadje, ker če si družboslovc greš lahko samo fizikalt oz. jabuka obirat gor, to si pa pomoje ne želiš..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tt2advanced ()
Fizikalko ::
No, hodim v 2 hoferja in ene 3 merkatorej, tu in tam Špar (zelo redko).
Seveda vzorec ni velik, kot tudi ni pri večini od vas. Nisem pa rekel, da je to povprečje. Dejstvo je le, da imam sam točno take izkušnje, to je vse.
Seveda vzorec ni velik, kot tudi ni pri večini od vas. Nisem pa rekel, da je to povprečje. Dejstvo je le, da imam sam točno take izkušnje, to je vse.
Good Guy ::
Slovaška, 1 žemlja = 5 centov (in to za novo leto)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Pithlit ::
No, hodim v 2 hoferja in ene 3 merkatorej, tu in tam Špar (zelo redko).
Jaz tudi... sam upam da niso isti ker pol je nekaj hudo narobe z enim od naju :D
Life is as complicated as we make it...
thramos ::
Brias ::
tukaj imate en nice dokumentarec, da ne boste mislili da kupujete meso v zraku ...ampak v nice plinu, ki na racun tega da meso po 7 dneh se vedno izgleda enako ( enako meso v vakuumu se vseeno malo stara vsak dan ), ampak je zaradi narave kislosti plina, meso maalce kislo ...
prispevek je v nemscini ...
to ni meso pakirano v zraku :)
v sloveniji ta plin dobavlja ... linde gas
jaz sem kak teden nazaj gledal en 30 minutni prispevek, tudi na .de TVju... ce bo zanimanje ga najdem
prispevek je v nemscini ...
to ni meso pakirano v zraku :)
v sloveniji ta plin dobavlja ... linde gas
jaz sem kak teden nazaj gledal en 30 minutni prispevek, tudi na .de TVju... ce bo zanimanje ga najdem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno nakupovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12738 (10437) | HappyPills |
» | Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 109659 (46117) | zmaugy |
» | Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52799 (31197) | gruntfürmich |
» | Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 59495 (44263) | cholt45 |