» »

Folding@Home Slo-Tech team

Folding@Home Slo-Tech team

««
33 / 86
»»

upirna ::

A misliš, da bojo kdaj kej koristnega odkril??? Dopuščam 1% možnosti. :D

roCkY ::

O tem je že bla debata pred par mesci znotrej te teme.
Poudark je na "se je nekj govoril".
Po zagotovilih vodij projekta bodo vsi rezultati dostopni vsem. Vprašanje pa je koliko proteinov je trnutno sploh končanih in je možno objavt kaj več kot kakšno grafično sekvenco zvijanja, ki pritegne širši krog ljudi.
Če kdo kljerkol dokaže, da se ne da prit do rezultatov sevede tud mene ne bo več zraven.

Mislim, da je trenutno večji problem koda do katere bi se nekateri radi dokopali.

upirna:
Kot smo že večkrat zaključili gre tukaj za začetke modeliranja bioloških procesov. Na osnovi česa sedaj postavljat % uspeha tega projekta in njegovih naslednikov nimam pojma.

Ta projekt sam direktno ne bo odkril nekega zdravila. Če to kdo misli je v veliki zmoti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

Tomi ::

upirna: preberi članek in boš videl, kaj se dogaja, in kako bo to pomagalo. In ne, zdravila direktno ne bomo odkrili. Posledično pa (lahko).
metrodusa.blogspot.com

Tomi, sem ga šel brat takoj ko je prišel vn, pa mi ni bilo nč jasn. Premalo vem o celici pa o teh šmentih. Sej me bojo letos gural (1. letnik gimnazije):D

c3R4R ::

Ja, gimnazija je kr pošteno zahtevna...:\ Sploh pa bajla prvi letnik... K je tok o tej celici, pa tok je majhna...:'(
Dobr, da sm dal prvi letnik skoz...:P :P :P :)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

sej te čaka drugi :P :P :P

BaRtMaN ::

V 3. letniku je pa o celici vse še bolj podrobno. Rejoyce!

Imam pa nekaj problemov z ureditvijo FAH klienta. S FireDemonom sem ga vzpostavil kot service, ampak sem ugotovil, da je klient resetiral vse nastavitve (user: anonymous, team: 0)... Kako bi lahko še enkrat šel čez nastavitve, brez da bi izgubil paketek?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Pa še nekaj: F@h klient mi iz neznanega razloga kaže uro, ki 2 uri zaostaja za tisto v Windowsih in tisto, ki sem jo napisal v BIOSu.

Zheegec ::

Iz neznanega razloga je to normalno, važno je samo da tvoja sistemska ura ne pojmuje 1s drugače kot pa je v resnici 1s:D

[edit] A je še kdo dobil kakšen paketek z 2500000 steps, ki se vedno prekmalu kočna;((
Protein: p336_unf_337
[11:44:12] Completed 1650000 out of 2500000 steps (66)
[11:56:29] Gromacs cannot continue further.
[11:56:29] Going to send back what have done.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Sem nastavil vse sedaj, samo še KFold usposobim.

Folding is good, m'kay? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Dr_M ::

ma tale folding je ena velka buca. jest bi mogu met zdele najmn 3000 pik ze, pa jih mam komi neki cez 1400. velik pik mi sploh ne steje (kot naprimer zadnjih par dni), ksni pokvarjeni paketi, pa ce se mi comp sesuje skor vedno zacne od zacetka.
ko sm prsu v slo-tech tem sm biu na 32 mestu, zdej sm na 69.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zheegec ::

Dr_M; Neke probleme imajo s štetjem paketkov, to se dogaja vsem ekipam.
Drugače pa, če ti gre paketek si kriv ti, ker imaš nestabilno računalo. Daj si gor zadnjo verzijo grafičnega beta klienta, meni deluje BP.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

monster-x ::

Čestitke morphlingu za 40k točk. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

PaJo ::

Kaj pa meni za 30k, pa kmalu prevzem 3-jega mesta:D

Kar pridno foldajte naprej>:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

morphling1 ::

Jep congrats PaJo, vidim me že kar lepo loviš :). Hehe se pa vid da smo bili na lanu, je men pa ziletu produkcija kar opazno padla, Elanu se pa tiste mašine manj tako in tako bolj malo poznajo :D

Dr_M, če ti gre zarad sesutja zadeva od novega mora le to bit zelo očitno, meni se navadna igranja z navijanjem nikoli ne poznajo z izgubo paketa, da bi moral vedno od začetka. Za štetje se pa ne sekirat, samo pustite računalniku da stabilno folda pa bo cool. Ne se obremenjevat s točkami in jokat ker vam po vašem ni štelo kake pike.

Fold on
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Aja na Sponko smo čisto pozabili, prebil 10k, tipson folda ko zmešan :D Le tako naprej, a je to tudi tvoj S-T nick ?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jackal ::

No tudi jaz sem se pridružil F@H s svojimi 2400Mhz AMD p0wah :D
Walking the way is something completely different than imagining the way.

goku :) ::

Mene zanima ali je možno da se dva člana združita in se pri tem združijo tudi točke.

Primer: PaJo + Zile= PaJo&Zile
Navijanje je kamen modrosti

Zoidberg ::

Eno vprašanje ali tudi vam tako dolgo dela paketke 333 in 320 vredna sta 51 samo men jih dela 35 ur @ AXP 2100mhz vse ostale paketke pa dela največ 22 ur tiste ki so vredni 53 recimo.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Jaka83 ::

Zadnje cajte dobivam same paketke 500 000 steps ali celo več in jih dela celo večnost, prej sem imel recimo en paketek v 6h urah narjen, te pa dela tud po 17 in več ur. ;( Kva je s tem foldingom narobe, pa en paketek mi je kar "pojedlo". A bo treba še kaj bolj navit, da bo spet delal tako kot je treba?!>:D

Zoidberg ::

evo še slika

Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tomi ()

@Goku, ne. To je bilo možno pri Setiju, kjer so bile pike prenosljive in to da niso je samo Ok.
Jaz trenutno delam dva p324_nat_337 vredna 51.4 pik skupaj mi jih bo pa naredillo v malenkost nad 17-ih urah se pravi tam osem in pol ur po komadu (P4 3.3 GHz & HT). Si mogoče porabljal cpu za kaj drugega in ti EM3 trenutno kaže 35ur za paket ? Če ja, potem malo počakaj da naredi nekaj normalnih korakov in bo spremenil predviden čas obdelave.

Jackal, dobrodošel, sploh sem najbolj vesel ko začnejo foldat overclockerji :)

Jaka, 500.000 ni nič, ta zgoraj omenjeni protein ima skupno 2.500.000 korakov :D To drugače nima veze, eni proteini so bolj komplicirani in traja dalj časa za izračun, pomoje gre bolj za uporabo dodatnih inštrukcij proca, neoptimiziran protein je skoraj 100% točkovan tako da se več vreden obdeluje dalj časa. Razlike nastajajo v tem kako je izkoriščen procesor ko jih obdeluje, in včasih kake več vredne računa hitreje kot tiste manj vredne.
Glede izgubljenega pakata, pa vas res ne razumem zakaj se vedno tako sekirate, če ga ni, ga pač ni, važno da mašina dela, ne vem a res cel čas gledate kdaj vam pošlje paket in če se je vam je štel v statistiko, mogoče še gre na enem compu, na večih te pa to res ne zanima več. Rešitev -> foldajte na več mašinah :D

Zanc sem mensezdi dobil paketek, ki je imel za tri nule stepov več 8-O mislm, da je blo 250 000 000 in ga je delal en dan pa pol, dobil pa sem gnilih 50 točk;( . Sem mislu, da bom kar ponoru. Rajš gledam paketke velke 100 000 ali 250 000 stepov, ki mi naredi dva do tri v enem dnevu in tako nanesejo več točk, kot pa da gledam en in isti protein skoraj dva dni. :'(
Foldam tud na treh mašinah, samo dve sta zelo redko prižgani in zdej že kakšen slab mesec nista oddali nobenga paketka. Če izgubim paketek se jasno sekram, če je pa potem comp zastonj delal, saj ni poslal nobenega rezultata serverju. Kr napiše, da server ni dostopen al pa se paket kar izgubi in zacne novega obdelovat. K twilight zone! Izgine in ga nikol več ne vidiš.:'(

Sej ni res da se zgubi če jih ni poslal, lepo ti piše "couldn't send results, keeping the units in qeuee" ali nekaj podobnega, jih bo že poslalo ko jih bo, včasih proba kar med korakom. Glede proteinov pa pač vsi delamo v nekem obdobju podobne zadeve tako da ni treba nič noreti, ko kdaj dela kakega malo dalj

a rename nicka se pa da? Denimo, da bi se pajo spremnil v nevemkaj

upirna, pol pa gre pomoje na račun novega userja in ne, da bi šle točke na nov nick. :\

upirna, tok si zgovoren v tej temi foldinga, na lestvici te pa ni...:\ :\

Fold on!

Jaz in goku16 sva na istem compu pa me zanima, če bi naredila rename nicka v goku16&upirna.

Verjetno je na lestvici, samo pod drugim imenom.:D

crilin15, par metrov od mene živiš in dobro veš kakšna je situacija. Ne bi ti nič reku, ampak ti veš, da sem pod goku16. Ne vem kwa te je pičl da se pametenga delaš. :\ :\

Rad, bi vidu, da sta ločena... Konkurenca...:D :D 8-)

Morphling1 hvala ti za odgovor!

Za vse ostale, ki ne veste kakšna je situacija: Upirna je moj mlajši brat(pa ma vseen več pojma kot jst), Crilin15 pa je najin bratranec in živi ne daleč od naju!

P.s:razkril sem skrivnost in upam, da onadva ne bosta kej pametna

Tomi ::

Ne se kregat. Energijo raje usmerite v folding:D
metrodusa.blogspot.com

ne, sej drugač smo frendi pa smo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu skupi. No, to je blo mal off topic. Zaključeno.

No sej je debata zaključena...

Kot je res povedal Tomi naj energijo raje vključimo v foldanje...:)

Jst sem 100% skoncentriran na folding!

lopov ::

@morphling1: sponka ima na S-T nick lopov :)

Kaksno leto nazaj sem se prijavil kot sponka, a sem pozabil geslo ... Cez poletje sem "posvojil" 20 P3 800 racunal in nic ne kaze, da bo v prihodnosti kaksen upgrade. Je pa luksuz, ker so vsa racunala up 24/7, obcasno pa kaksen paketek sproduciram se na domacem mlincku (na zalost mi po 3 dnevnem foldanju ponavadi masina zmrzne ... se ugotavljam zakaj :/ )

b.

Bane_ ::

Mam en problem ko sem hotu nastimat fah kot service sm na :D rozici najdu tale program pa sm nastimu tko tk je tm prkazan na sliki:\ pa dal install pol vse uredu se zalavfa FAH3Console.exe ampak :( :( racunat pa ne zacne nc ker se nc fah core ne zalaufa!Kva bi bla kaksna resitev za tole??
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Mogoče pa imaš vključeno pause work?:D :D

Bane_: Poglej, če si prav napisal parametre, ker v primeru da nisi, se ti konzola ustavi in izpiše vse možne parametre.

Jakoslav: to je blo to:8) :8) 10x;) ;)

bobby ::

OFF TOPIC: ....ker jst foldam zlo počas....

:D
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

GUFY ::

Pa sm še en računalnik zaposlu s foldanjem.:\

Pyr0Beast ::

Počakte sam da jst dobim svojo sobo. vsaj 2 proca, min 7 GHz Sem vs ta čas šparov in svoj p2 350 MHz muču do konca.

No in kdaj se bo to prepogibanje končalo, ko se bo server sesipal 8-O ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zdej mi gre mal bol. Sem odkril način, da dela. Vsake toliko časa restartam folding in dela. Se pravi quit in še enkrat zalaufam. Glih zdele mi računa paketek s 2500 frejmi8-O

Bakunin ::

kako instalirati f@h kot windows service brez firedaemona:

Vir

I don't have time to setup a test box and verify this, but I believe a batch file similar to this would work from a login script under NT/W2K:

===================================
@echo off
if exist c:\fah goto BAIL
mkdir c:\fah >NUL
attrib +h c:\fah >NUL :: to hide the directory
net use z: \\loginserver\share\FAH\ >NUL :: pick a network drive to stage files
copy z:\*.* c:\fah >NUL
cd c:\fah
instsrv FahService C:\fah\srvany.exe 1>NUL 2>NUL
regini FahSettings.ini 1>NUL 2>NUL
net start FahService 1>NUL 2>NUL :: Start FAH
net use z: /delete
:BAIL
====================================

In your \\loginserver\share\FAH directory you would need:

1. The FAHConsole executable
2. srvany.exe, instsrv.exe and regini.exe from the W2K Resource Kit
3. FahSettings.ini with the registry settings for Application and AppDirectory values (regini.exe doc spells out the format)
4. A standard client.cfg file with all options preset (to keep the client from starting in -config mode)

You'd want to take all the NUL's out to test it...btw

BTW, for anyone else out there without the win2k resource kit, it is located at:

http://www.microsoft.com/windows2000/te...

Bakunin ::

TribesMan ::

Jest sem tud začel spet mal foldat, sem v teamu že čist od začetka ampak me po parih dneh ponavadi mine, ker se moram prek dialupa connectat da dobim paket, pa se mi ponavadi ne da sam zaradi tega connectat.
No sedaj pa je bla zadeva taka Athlona furam na 2500MHz in je sigurno stabilen ko skala, prime je laufal 2 dni brez napake (drgač dela BP tud na 2580, 2600 pa se usuje po 12h primea) tud folding je na začetku zračunal 2 paketa kot za šalo. Potem pa sem pri tretjem paketu po 20% prekinil in ugasnil računalnik (za en frame je računalnik potreboval okoli 8 minut (paket vreden 55 točk)), naslednji dan ko je zadeva štartala, pa je za en frame računalnik porabil 20minut, mislil sem da je to trenutna hiba in sem še enkrat reštartal computer, vendar nič. Po 51 obdelanih frameih je računalnik javil da bo zadevo oddal?!? WTF?
Dones sem dobil isti protein ki ga je že okoli 30 postov nazaj omenil alien3001

[edit] A je še kdo dobil kakšen paketek z 2500000 steps, ki se vedno prekmalu kočna;((
Protein: p336_unf_337
[11:44:12] Completed 1650000 out of 2500000 steps (66)
[11:56:29] Gromacs cannot continue further.
[11:56:29] Going to send back what have done.

No men se zadeva še ni sesula je pa blo do dvanajste slike vse ok potem pa se je slika proteina popolnoma raztreščila, tako da sem moral 5* pomanjšat sliko da jo dobim v okno?? med atomi ni več nobene povezave kar plavajo v zraku in dvomim da se bo zadeva lepo končala trenutno je pri 25slikah in še dela. Protein ma 51 točk pa ga računa 17 minut na frame mal tu mač se mi zdi.

No če ma kdo kake komentarje prosim na plano.

EDIT: Slika kako zgleda proteinček:

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

meni se isto dogaja zadne cajte pa tud na vecih racunalnikih tko da pomoje ni to vzrok v racunalniku ampak u paketku ki ga dobis!
««
33 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech Folding Installer

Oddelek: Programska oprema
282666 (1998) rap3r
»

folding - WU - team