Forum » Loža » Folding@Home Slo-Tech team
Folding@Home Slo-Tech team
zile ::
Caqka:
I know I just posted news about our Folding@Home team a couple of day ago, but something came up that deserves another post. About one week ago, we noticed a massive drop in the stats being put out by our team. But this wasn't just happening to our team, it was happening to all teams.
After a bit of digging, we have discovered that someone in charge of the Folding@Home project noticed some "interesting results" coming from a certain set of molecules. These molecules, known as the NTL9 ("N-terminal domain of L9") are currently the center of all attention in the Folding@Home world. While nobody is really saying what has been found at this point, they have said that they are going to focus on only this type of molecule even if it means doing certain chunks of data over-and-over again until they can put their finger on what was found. This news comes with a certain degree of speculation as official notice has not been given, but for them to basically turn off all other molecules and focus only on these types over and over again.... means someone has more than a hunch.
If you're a "Folder" this is the reason you have seeing a massive influx of p638_L939_K12M_ext & p639_L939_K12M_nat molecules lately...
Department of Chemistry, State University of New York at Stony Brook, Stony Brook, NY 11794-3400, USA.
The N-terminal domain of the ribosomal protein L9 forms a split betaalphabeta structure with a long C-terminal helix. The folding transitions of a 56 residue version of this protein have previously been characterized, here we report the results of a study of a truncation mutant corresponding to residues 1-51. The 51 residue protein adopts the same fold as the 56 residue protein as judged by CD and two-dimensional NMR, but it is less stable as judged by chemical and thermal denaturation experiments. Studies with synthetic peptides demonstrate that the C-terminal helix of the 51 residue version has very little propensity to fold in isolation in contrast to the C-terminal helix of the 56 residue variant. The folding rates of the two proteins, as measured by stopped-flow fluorescence, are essentially identical, indicating that formation of local structure in the C-terminal helix is not involved in the rate-limiting step of folding.
PS:dlji program qd.exe in prilepi sem vse podatke, ki ti jih izpiše. (bomo mal počekiral kaj je dogajal pri tebi)
BTW bug ni nikoli obstajal
.
I know I just posted news about our Folding@Home team a couple of day ago, but something came up that deserves another post. About one week ago, we noticed a massive drop in the stats being put out by our team. But this wasn't just happening to our team, it was happening to all teams.
After a bit of digging, we have discovered that someone in charge of the Folding@Home project noticed some "interesting results" coming from a certain set of molecules. These molecules, known as the NTL9 ("N-terminal domain of L9") are currently the center of all attention in the Folding@Home world. While nobody is really saying what has been found at this point, they have said that they are going to focus on only this type of molecule even if it means doing certain chunks of data over-and-over again until they can put their finger on what was found. This news comes with a certain degree of speculation as official notice has not been given, but for them to basically turn off all other molecules and focus only on these types over and over again.... means someone has more than a hunch.
If you're a "Folder" this is the reason you have seeing a massive influx of p638_L939_K12M_ext & p639_L939_K12M_nat molecules lately...
Department of Chemistry, State University of New York at Stony Brook, Stony Brook, NY 11794-3400, USA.
The N-terminal domain of the ribosomal protein L9 forms a split betaalphabeta structure with a long C-terminal helix. The folding transitions of a 56 residue version of this protein have previously been characterized, here we report the results of a study of a truncation mutant corresponding to residues 1-51. The 51 residue protein adopts the same fold as the 56 residue protein as judged by CD and two-dimensional NMR, but it is less stable as judged by chemical and thermal denaturation experiments. Studies with synthetic peptides demonstrate that the C-terminal helix of the 51 residue version has very little propensity to fold in isolation in contrast to the C-terminal helix of the 56 residue variant. The folding rates of the two proteins, as measured by stopped-flow fluorescence, are essentially identical, indicating that formation of local structure in the C-terminal helix is not involved in the rate-limiting step of folding.
PS:dlji program qd.exe in prilepi sem vse podatke, ki ti jih izpiše. (bomo mal počekiral kaj je dogajal pri tebi)
BTW bug ni nikoli obstajal
CaqKa ::
bi blo fajn ce bi dal link pa kaksen krajsi opis kaj dela prog.
bug je.. samo možno da za tele 53točk vredne paketke ne.
tole je sedaj
tole spodaj pa je tisto kar sem sedaj paketek 3x poslal
bug je.. samo možno da za tele 53točk vredne paketke ne.
qd released 15 July 2003
Queue version 3.24
Current index: 2
Index 3: empty
Index 4: empty
Index 5: empty
Index 6: empty
Index 7: empty
Index 8: empty
Index 9: empty
Index 0: empty
Index 1: finished (0.195 pt/hr) 3.16 X min speed
server: 171.64.122.110:8080; project: 340
Folding: run 96, clone 32, generation 1; benchmark 1032; misc: 500, 300
issue: Sat Jul 05 10:22:13 2003; begin: Sat Jul 05 10:22:40 2003
end: Wed Jul 16 20:06:04 2003; due: Sun Aug 10 10:22:40 2003 (36 days)
core URL: http://www.stanford.edu/~pande/Win32/x8...
user: CaqKa; team: 10824; ID: 676F2FF241E3C3C7; mach ID: 2
work/wudata_01.dat file size: 365301; WU type: Folding@Home
Index 2: folding now (0.539 pt/hr) 8.8 X min speed; 8% complete
server: 171.64.122.110:8080; project: 369, "p369_tip5p_pf2_Na"
Folding: run 15, clone 53, generation 1; benchmark 1560; misc: 500, 300
issue: Wed Jul 16 20:07:17 2003; begin: Wed Jul 16 20:07:39 2003
expect: Sat Jul 19 02:40:21 2003; due: Tue Aug 05 20:07:39 2003 (20 days)
work/wudata_02.dat file size: 583712; WU type: Folding@Home
Annual score benchmark: 1754
tole je sedaj
tole spodaj pa je tisto kar sem sedaj paketek 3x poslal
qd released 15 July 2003
Queue version 3.24
Current index: 1
Index 2: empty
Index 3: empty
Index 4: empty
Index 5: empty
Index 6: empty
Index 7: empty
Index 8: empty
Index 9: empty
Index 0: empty
Index 1: ready for upload (0.195 pt/hr) 3.16 X min speed
server: 171.64.122.110:8080; project: 340, "p340_gnra_nat"
Folding: run 96, clone 32, generation 1; benchmark 1032; misc: 500, 300
issue: Sat Jul 05 10:22:13 2003; begin: Sat Jul 05 10:22:40 2003
end: Wed Jul 16 20:06:04 2003; due: Sun Aug 10 10:22:40 2003 (36 days)
work/wudata_01.dat file size: 365301; WU type: Folding@Home
Annual score benchmark: 1707
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
ELan_Belisarius ::
Evo mene, pa sem se vrnil. Kot vidim, je moralo biti zadnjih 10 dni nekaj hudo narobe ali z mojimi mlincki ali pa z f@h streznikom.
Pa se oker sem postal :( ... bo ze boljse
Pa se oker sem postal :( ... bo ze boljse
Sergio ::
Bravo Pajo... Sedaj se moramo le še vrnit nazaj na 50k tedensko, pol pa zavzet une Viteze ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Sergio ::
U, prebil sem 3000 točk! :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
PaJo ::
Thx, no drugace pa opazam da nam produkcija pada, upam da so zato krivi le dopusti, ker drugace bo resnicno treba iskat nove procesorske moci, ker nas cilj je kar visok
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Zheegec ::
Počasi gre že na bolje, očitno so porihtali serverje in statistiko.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
sinko999 ::
Ne bi rekel, se mi nekam zdi da so kake paketke zgubili ker sem od 7. 16 poslal že 10 paketkov pa nič točk.
Ni? ni ve?no !
Zgodovina sprememb…
- polepsalo: OwcA ()
ali3n ::
Meni se enako dogaja - 2 dni teme! Včeraj zvečer je registriralo prvi paketek po dveh dneh...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
goku :) ::
Mene zanima zakaj denimo en paket objavi preden sploh pride do konca? Tako imam objavljenih 7 paketkov naredil sem pa 5 celih.
A vi vidite to napredovanje na lestvici? Goku gre na vrh
A vi vidite to napredovanje na lestvici? Goku gre na vrh
Navijanje je kamen modrosti
Uhhh..kar precej manjka do 50k tedensko ... sicer pa je zanimivo spremljati "boj" med PaJom in Insert_nameom.
Ne se dat
morphling1 ::
Jep, produkcija je močno padla. Sicer ne samo naši ekipi ampak tudi drugim, jaz bom po vsej verjetnosti drug teden imel v svoji glavni mašini HT P4 po možnosti nekje blizu 4 GHz seveda z obdelavo dveh paketkov naenkrat
Drugače mam pa občutek da serverji še vedno ne delajo normalno, jaz sem foldal z nezmanjšano zagnanostjo, pa mi je vseeno produkcija močno padla, zdaj pa počasi spet narašča, ampak še vedno sem zelo pod 3k tedensko.
Sicer pa fantje in dekleta, veselo foldanje naprej, da ujamemo tiste viteze, ki tako mučijo Sergiota
Drugače mam pa občutek da serverji še vedno ne delajo normalno, jaz sem foldal z nezmanjšano zagnanostjo, pa mi je vseeno produkcija močno padla, zdaj pa počasi spet narašča, ampak še vedno sem zelo pod 3k tedensko.
Sicer pa fantje in dekleta, veselo foldanje naprej, da ujamemo tiste viteze, ki tako mučijo Sergiota
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Uhh ahh...a take prijeme bos sedaj uporabljal
hi hi - itaq, kr kr..sam HT 4Ghz bo pa kr "klestlo"...
BTW Igor, kaj si bil na dopustu, te ni blo nic slisat zadnji teden.
BTW Igor, kaj si bil na dopustu, te ni blo nic slisat zadnji teden.
I wish :)
Dela čez glavo, na dopust grem enkrat na začetku avgusta, tako da na koncu ujamem še tvoj Lan party. Zile a greš tu tudi ?
Dela čez glavo, na dopust grem enkrat na začetku avgusta, tako da na koncu ujamem še tvoj Lan party. Zile a greš tu tudi ?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
monster-x ::
morphling1: Katerega (frekvenca) Pentiuma 4 pa misliš izbrati za žrtev?
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
Mene zadnje čase zelo zeza tale f@h! Enega je naredil in ga ni poslal, dva druga pa sploh ni naredil do konca? Kaj je narobe s tem?
Najcenejšega, kot je v moji navadi, se pravi 2.4C 
btw zadevica je že na mizi in se ravnokar gor nalaga sistem, je pa trenutno še tovarniško hlajena.
btw zadevica je že na mizi in se ravnokar gor nalaga sistem, je pa trenutno še tovarniško hlajena.
Se mi je kar zdelo, da boš tega vzel morphling. Velik sreče pri navijanju.
tx-z ::
kaj je narobe s tem programom; jst mam v čakanju 4 končane WU k so vsegaskp vredni 200 točk pa jih noče poslat, sam downloada novga, ga konča in spet downloada novga in konča,...mislm da tiste k jih zdej downloada pa konča jih pošlje, sam starih pa nikakor noče. A je že kakšna izboljšana verzija tega F@H, k si lahko sam izbereš kdaj se hoče connectat ne pa da kr sam neki hoče uploadat. Sm si naštelu da me vpraša preden se konekta ampak je to isto sr.... nemorem se skos povezat na net kadar program konča pol pa kliknem OK in kr ni povezan na net ga da na čakanje in naslednjič k se povežem ga pa ne pošle
tx-z
Jaka83 ::
Men pa zdej kr neki čudn dela.
Piše:
Finished a frame (197) in kr dela naprej ...
kwa za vraga je pa to?
Piše:
Finished a frame (197) in kr dela naprej ...
kwa za vraga je pa to?
zile ::
zigam:
1. Ugasni konzolo
2. nared bližnjico do porgrama in dodaj switch(dodatni ukaz) -send all
primer: "C:\Program Files\Folding\FAH3.25-Console-beta.exe" -send all
3. poveži se na net
4. poženi pravkar ustvarjeno bližnjico (počakaj da pošlje vse. Včasih se zgodi, da 1 končan paket ostane. V tem primer. še enkrat poženi pravkar ustvarjeno bližnjico do programa)
5. Pejt dol z neta
6. Poženi standardno bližnjico brez switcha.
7. Povej če dela
1. Ugasni konzolo
2. nared bližnjico do porgrama in dodaj switch(dodatni ukaz) -send all
primer: "C:\Program Files\Folding\FAH3.25-Console-beta.exe" -send all
3. poveži se na net
4. poženi pravkar ustvarjeno bližnjico (počakaj da pošlje vse. Včasih se zgodi, da 1 končan paket ostane. V tem primer. še enkrat poženi pravkar ustvarjeno bližnjico do programa)
5. Pejt dol z neta
6. Poženi standardno bližnjico brez switcha.
7. Povej če dela
Men tud zadnje čase bol tko dela. En paketek kr na sred neha obdelovat pa downloada novga. In to se ni zgodil samo enkrat, ampak večkrat.
Meni enega celo ni poslal oz. ga niso objavili!
Sedaj dela kot je treba in upam, da bo šlo tako naprej
tx-z ::
js uporablam winF@H, a pol lahko dodam -send all : kam če lahko: FahCore_78.exe al FahCore_65.exe al winFAH.exe ??
tx-z
Jakoslav; "Frame" je samo en majhen del celega paketka. Pojdi pod --status-- --queue info-- pa poglej če je kakšen paketek "done", ali je samo "active". Če je active ti paketek še dela.
Zigam; Start -> run "c:\program files\folding\winFAH.exe" - send all
Seveda če imaš f@h v program files\folding
Seveda prej ugasni program pa se poveži na net.
Upam da oba uporabljata switche? To je nekaj takega;
start-programs-startup- tam imaš pa narejeno bljižnico:
"c:\program files\folding\winFAH.exe" -forceasm -advmethods
To je to. Any questions?
Zigam; Start -> run "c:\program files\folding\winFAH.exe" - send all
Seveda če imaš f@h v program files\folding
Seveda prej ugasni program pa se poveži na net.
Upam da oba uporabljata switche? To je nekaj takega;
start-programs-startup- tam imaš pa narejeno bljižnico:
"c:\program files\folding\winFAH.exe" -forceasm -advmethods
To je to. Any questions?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Še nekaj, jaz imam -advmethods in mi je pred nekaj dnevi dol potegnl core z novim gromacs jedrom, ima še kdo;
[18:51:21] Folding@home Gromacs Core
[18:51:21] Version 1.49 (June 23, 2003)
[18:51:21] Folding@home Gromacs Core
[18:51:21] Version 1.49 (June 23, 2003)
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
roCkY ::
Ja seveda je naložu novi core.
Imam pa cca. zadnje 14 dni ene čudne probleme pri zajemanju novga paketka. Nobenih stvari nisem spreminjal ampak sedaj nikol ne uspe dobit paketka v prvem poskusu. Včasih porabi par minut včasih četrt ure. Je pa nekaj z fireawarom, ker če ga izklopim paket potegne v prvem poskusu. Imam nortona 2003. Kakšna ideja. Port naj bi bil po podatkih iz strani F@H 8080 in je seveda odprt. Zakaj mu rata po nekaj poskusih? Vedno pa vleče prek istga serverja!
V zadnjem času sem dobu tud nekej "TINKER" paketov. Jih dobi še kdo? Verjetno to tudi nekaj pripomore k nižji skupni produkciji saj kot veste je ura vredna veliko manj.
Imam pa cca. zadnje 14 dni ene čudne probleme pri zajemanju novga paketka. Nobenih stvari nisem spreminjal ampak sedaj nikol ne uspe dobit paketka v prvem poskusu. Včasih porabi par minut včasih četrt ure. Je pa nekaj z fireawarom, ker če ga izklopim paket potegne v prvem poskusu. Imam nortona 2003. Kakšna ideja. Port naj bi bil po podatkih iz strani F@H 8080 in je seveda odprt. Zakaj mu rata po nekaj poskusih? Vedno pa vleče prek istga serverja!
V zadnjem času sem dobu tud nekej "TINKER" paketov. Jih dobi še kdo? Verjetno to tudi nekaj pripomore k nižji skupni produkciji saj kot veste je ura vredna veliko manj.
O tem je bilo že veliko govora nazaj, samo za nov CPU power...
-forceasm f@h uporablja SSE/3D Now! za hitrejšo obdelavo paketkov
-advmethods f@h poizkuša vedno pobrati dol paketke ki so največ vredni in pa vedno downloada nova jedra
-forceasm f@h uporablja SSE/3D Now! za hitrejšo obdelavo paketkov
-advmethods f@h poizkuša vedno pobrati dol paketke ki so največ vredni in pa vedno downloada nova jedra
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ALIEN3001:
Men že privzeto najde 3DNow optimizations. Uporabljam pa konzolno varianto, ker mi hitreje dela.
Vem, kako obdeluje paketke, samo zadnjič je začel z drugačno metodo in ima sedaj 400 frame-ov na paketek.
Men že privzeto najde 3DNow optimizations. Uporabljam pa konzolno varianto, ker mi hitreje dela.
Vem, kako obdeluje paketke, samo zadnjič je začel z drugačno metodo in ima sedaj 400 frame-ov na paketek.
Bravo Tomi, za prvih 50k naše ekipe. You ROCK
Končno je tudi moja produkcija zopet v oranžni barvi, sadovi P4ke in HT se že kažejo, kaj šele bo, ko jo spravim pod vodo
Fold on.
Končno je tudi moja produkcija zopet v oranžni barvi, sadovi P4ke in HT se že kažejo, kaj šele bo, ko jo spravim pod vodo
Fold on.
Zakaj pa to, carji smo čisto vsi, ki foldamo
c3R4R ::
Ej, morphling1, a če bomo držal tako proizvodnjo naprej, bomo okol 12. avgusta
(u, matr, ŽE...
) prebil mejo 50k proizvodnje, right? Pol bo Sergio vesel...
Aja, gledu sm tale graf:
@goku16
Kaj a si popustil pri foldingu, al kva?
Fold on!
@goku16
Kaj a si popustil pri foldingu, al kva?
Fold on!
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3R4R ()
Statistika je še vedno čit "u badu"
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Čakte, da pridejo vsi iz dopusta. Pol pa zgrabmo za folding@home.
Jaz bom poskušal še kake kompe na šoli okužit s f@h.
Čakte, da pride zima - bomo stvar bolj navili.
zdej z 35c v sobi ne gre več kot 1800@2400.
zdej z 35c v sobi ne gre več kot 1800@2400.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Tomi ()
Jst bom tud v šoli okužil še kakšen comp s F@H...
Mormo pridt čim višje..
Winsi me jebejo pa ne morem met navit
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: goku :) ()
Obvestilo: Danes smo dobili 2. potencialno grožnjo v zgodovini našega f@h projekta. Sicer je ta 150 mest za nami, samo dejstvo je, da nam produkcija močno pada...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Yep, kaj je zdaj to, če se nisem zmotil je na prvi strani 25 neaktivnih uporabnikov od skupno 100. Vsega skupaj je pa aktivnih samo 105 od 272 uporabnikov. Za moje pojme malo preveč takih, ki so prehitro obupali nad tem projektom, upam da gre bolj za poletno počivanje pred jesensko nevihto, ko se bomo spet zavihteli ali še bolje prehiteli stare številke 
Don't despair my friends, FOLD ON :)
Don't despair my friends, FOLD ON :)
Zoidberg ::
Hehe jaz sem danes prišel v zeleno barvo
.
Keep up the good work and fold on!
LP Zoidberg
Keep up the good work and fold on!
LP Zoidberg
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.
roCkY ::
Obupali ali pa so vsi na dopustih in so izklopili svoje mlinčke?
Upajmo na čimprejšno vrnitev z kakšnim dodatnim MhZ.
FOLD ON - - - - -
Upajmo na čimprejšno vrnitev z kakšnim dodatnim MhZ.
FOLD ON - - - - -
Bane_ ::
no jest (Bane_) sm zdej prklopu se P4 3.0 tko da neki ze pomaga mu kr siba tole! v zeleno mi pa tud ratal pridet!
OFF the topic:
morphling1 - a ti se izdelujes vodne bloke rabu bi enga za mojo grafično. Sm ti poslov mail pa nism dobu odgovora sej vela se un tastar k ga najdes u forumu?
Drgac pa ljudje dejmo mal mlincke przgat da bomo spet sibal proti vrhu!
OFF the topic:
morphling1 - a ti se izdelujes vodne bloke rabu bi enga za mojo grafično. Sm ti poslov mail pa nism dobu odgovora sej vela se un tastar k ga najdes u forumu?
Drgac pa ljudje dejmo mal mlincke przgat da bomo spet sibal proti vrhu!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!
Mail je v profilu. Sicer pa še, samo zelo občasno.
njok ::
Mah, dost mam te bele barve. Pa zelene pocasi tudi.
Vsekakor pa za padec produkcije ni krivo samo poletje, temvec tudi težave, ki jih imajo Stanfordovci s strežniki. Mi pa veselo zgibamo naprej, bo tudi statistika prej ali slej porihtana.
Vsekakor pa za padec produkcije ni krivo samo poletje, temvec tudi težave, ki jih imajo Stanfordovci s strežniki. Mi pa veselo zgibamo naprej, bo tudi statistika prej ali slej porihtana.
Moj AMD 1533@2160MHz daje vse od sebe....
Ko bo pričetek pouka(
) bom v šoli okužil compe... Hehe...
Ko bo pričetek pouka(
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Slotech Folding InstallerOddelek: Programska oprema | 2666 (1998) | rap3r |
| » | folding - WU - teamOddelek: Pomoč in nasveti | 1247 (1138) | zooXit |
| » | Malo Folding statistike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Obvestila | 6411 (6411) | frenk |
| » | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1797 (1510) | frenk |
| » | Vabilo k projektu Folding@homeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2987 (2987) | Phoebus |