Forum » Loža » Folding@Home Slo-Tech team
Folding@Home Slo-Tech team
Zheegec ::
Da, več točk boš dobil, to bo narobe.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Tomi ::
Ne, ni narobe, ker bo vedno delal na približno enaki temperaturi. Življenska doba procesorja je pa večja kot čas, preden boš menjal celoten sistem, po vsej verjetnosti.
metrodusa.blogspot.com
Saj ta stran tudi ne deluje
Spet problemi s serverjem.
Ko je stran še delovala sem opazil, da je produkcija močno upadla...ima kdo težave s pošiljanjem paketkov?
Ko je stran še delovala sem opazil, da je produkcija močno upadla...ima kdo težave s pošiljanjem paketkov?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
asPeteR ::
Sam tale NESTABILNOST in NEZANESLJIVOST F@H mi je pa ze RAHLO na zivce ...
Skoz je neki no!
Skoz je neki no!
http://blog.stegnar.com
Tody ::
če se nebi skos pritoževal in pizdl in kdaj pa kdaj še kake druge novice kot slotechove prebral bi mogoče celo zapazil da se cel odelek kemije in biologije seli na drugo lokacijo kar vsebuje tudi serverj in ostalo šaro zdraven. Ne se zdej obnašat k da ste nevem kok denarja stran vrgl k vam je cpu 20 ur za brez veze mogoče delal oziroma če je idle
roCkY ::
Meni je pošiljal in tudi danes je poslal brez težav. Parkrat pa je porabil nekaj 10 minut, da je dobil nov paketek. Niso pa bili vsi oddani paketki upoštevani v statistiki, ko je nazadnje delovala. Od tod tudi manjša produkcija. Manjkalo je cca. pol dneva pri vseh ekipah!
zile ::
Unplanned power outtage and stats potem stats Nan issue.
Za vse, ki dobivate čudne errorje je Folding@Home Common Errors.
Oh in btw še za tiste, ki jih zanimajo samo točke in se razburjajo za vsako malenkost:
I apologize for the stats downtime. Stefan's an extremely hard working young scientist and has a lot to do these days as he is doing some very exciting work.
Some of you have raised some important issues about the stats not updating and our response time not being as fast as one would like. I thought it might be useful for you to see how we see things.
I've always been reassured that the majority of F@H/G@H contributors do so for the science, not the stats. For some, all that matters is the stats, which is too bad. Those who use things like stats to decide whether a d.c. project is actually doing something with the CPU time, I think, are missing the point. What that gets is d.c. projects with good stats, but no science -- don't get me started on the laundry list of projects like that. Most projects put 10.5 people on things like stats and 0.5 on science. We do the reverse. Some may disagree with that, but it's been that philosophy which has made us the most scientifically successful d.c. project ever -- BY FAR.
If you want to have your CPU time mean someting, pick a project that has actually produced important results, i.e. important results, published in top journals. If you look around, there are few others like that. If all you care about is stats, that's your choice, but science will always be our first priority and that will never change and I'm proud of that.
Does that mean that we don't care about stats? No, of course not. Does that mean that the stats system might be down for sometime until we fix it. Unfortunately, yes. We will try our best -- working over 12 hours a day, coming in to fix servers at 11pm when we do see something. But I have set the priority for my team to be Science, which is clearly the way to go. If that means we lose a few, I guess that's going to happen -- I've also learned that it's impossible to keep everyone happy. We will try to do everything we can to avoid that, but never at the expense of the science.
With that said, I think you'll find that we are responsive to constructive criticism. If one has a useful suggestion, we've tried to incorporate it. A year ago, we went through a process where the community made their laundry list of "todos" and then we incorporated them. We have been responsive to any constructive critiques and I welcome them.
We will try harder here. I've been thinking of how we can re-design the backend to have more redundancy here. That should make this issue much better. But that will take some time.
Thanks for your understanding,
Vijay
Od mene pa samo še Fold on!
Za vse, ki dobivate čudne errorje je Folding@Home Common Errors.
Oh in btw še za tiste, ki jih zanimajo samo točke in se razburjajo za vsako malenkost:
I apologize for the stats downtime. Stefan's an extremely hard working young scientist and has a lot to do these days as he is doing some very exciting work.
Some of you have raised some important issues about the stats not updating and our response time not being as fast as one would like. I thought it might be useful for you to see how we see things.
I've always been reassured that the majority of F@H/G@H contributors do so for the science, not the stats. For some, all that matters is the stats, which is too bad. Those who use things like stats to decide whether a d.c. project is actually doing something with the CPU time, I think, are missing the point. What that gets is d.c. projects with good stats, but no science -- don't get me started on the laundry list of projects like that. Most projects put 10.5 people on things like stats and 0.5 on science. We do the reverse. Some may disagree with that, but it's been that philosophy which has made us the most scientifically successful d.c. project ever -- BY FAR.
If you want to have your CPU time mean someting, pick a project that has actually produced important results, i.e. important results, published in top journals. If you look around, there are few others like that. If all you care about is stats, that's your choice, but science will always be our first priority and that will never change and I'm proud of that.
Does that mean that we don't care about stats? No, of course not. Does that mean that the stats system might be down for sometime until we fix it. Unfortunately, yes. We will try our best -- working over 12 hours a day, coming in to fix servers at 11pm when we do see something. But I have set the priority for my team to be Science, which is clearly the way to go. If that means we lose a few, I guess that's going to happen -- I've also learned that it's impossible to keep everyone happy. We will try to do everything we can to avoid that, but never at the expense of the science.
With that said, I think you'll find that we are responsive to constructive criticism. If one has a useful suggestion, we've tried to incorporate it. A year ago, we went through a process where the community made their laundry list of "todos" and then we incorporated them. We have been responsive to any constructive critiques and I welcome them.
We will try harder here. I've been thinking of how we can re-design the backend to have more redundancy here. That should make this issue much better. But that will take some time.
Thanks for your understanding,
Vijay
Od mene pa samo še Fold on!
morphling1 ::
Pa veselo foldanje
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ja, kaj se tolk sekirate. Včeraj sem poslal en paketek, pa mi je štelo 3 paketeke, pa se spljoh ne sekiram.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
lopov ::
Sponka odhaja za 3 tedne na oddih :)
Zal lahko v tem casu zanesljivo racunam na samo 1 mashinco, ostali mlincki so linux/OSX in skoraj vsi na uptime 80 dni+. V primeru reseta je potrebno "na roke" zagnati proces (nimam root accounta :/), tko da ... time will tell.
Veselo foldanje, se tipkamo v avgustu!
Zal lahko v tem casu zanesljivo racunam na samo 1 mashinco, ostali mlincki so linux/OSX in skoraj vsi na uptime 80 dni+. V primeru reseta je potrebno "na roke" zagnati proces (nimam root accounta :/), tko da ... time will tell.
Veselo foldanje, se tipkamo v avgustu!
lopov ::
Pa se to ... Zdajle sem pogledal statistiko in problemi s posilnajem paketkov so v mojem primeru pripomogli k oranzni obarvanosti :))
Sem moral kar skrinsot narest, ker tole pac ni (vsaj zame) nekaj obicajnega, hehe ...
Sem moral kar skrinsot narest, ker tole pac ni (vsaj zame) nekaj obicajnega, hehe ...
PaJo ::
No kar lepo napredujemo, danes smo glih presgeli mejo 10000 obdelanih unitov
Ni svoh, zdaj se samo probamo dvignit production pa bo. Sploh pa tudi moje kiste nekatere hodijo na dopust, pa kaj, bo vec veselja jeseni
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Sycroft ::
a ma kdo kaksno idejo zakaj se mi racunalnik obesi, ko ga na novo zalaufam in s tem posledicno zazene folding, po nekih 5 minutah. sem pa 90% preprican da je folding, ker ce ga takoj po zagonu racunalnika ugasnem, da sploh se ne zacne delat potem je use kul...
Sycroft: Prevec navit proc / prevroc.
Morda, kdo ve, ce obstaja klient za vecprocesorske plate? Ker, client izkoristi samo en proc ... Ostali pa utripajo v prazno ...
Morda, kdo ve, ce obstaja klient za vecprocesorske plate? Ker, client izkoristi samo en proc ... Ostali pa utripajo v prazno ...
darkolord ::
asPeter: vec klientov pozenes... vsakega v SVOJEM direktoriju (ne samo skopirat) in vsakega z argumentom -local
Yep, točno tako. Sej pri setiju je bilo podobno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ja to je ena moznost. Toda sem mislu, da obstaja kaksna bolj advance moznost oz. program. Ma smotan je k mam gor UDmonitor, pa bom potem moral se enga pognat ...
Fajn bi blo, da bi se mal UD monitor modificiral, da bi obdeloval lahko vec paketkov naenkrat ...
Fajn bi blo, da bi se mal UD monitor modificiral, da bi obdeloval lahko vec paketkov naenkrat ...
Sergio ::
Vitezi ki pravijo Ni! imajo tedensko 70.000. To pomeni, da potrebuje Slo-Tech 80.000.
Te viteze je treba eradicirat iz obličja naše konkurence. :)
Te viteze je treba eradicirat iz obličja naše konkurence. :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
CaqKa ::
moramo laserčke nabavit, da bodo njihovi meči zgledali prav ubogo :)
pred tem pa si z laserjem narežemo vodne bloke za vse userje :)
pred tem pa si z laserjem narežemo vodne bloke za vse userje :)
c3R4R ::
@Sergio
Kje vidmo kako slo-tech team počasi leze proti vrhu lestvice??
Kje vidmo kako slo-tech team počasi leze proti vrhu lestvice??
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
tak čisto mimogrede.
paketke ki ti jih ne pošlje...
skopiraš celi fah dir v en temp dir...
greš v konzolo ter zaženeš fah z "-send all" paramaterom
nato to narediš še enkrat in ugotoviš da gre statistiko nabijat ker očitno serverji sploh ne pregledajo kaj prejmejo... bedno
aja.. pa sam sem preveril to... in to takrat ko me je razpizdlo da paketka ni poslalo... pa sem za foro skopiral cel dir... pa nato še enkrat.
bo treba na stanford pisat naj porihtajo to.
/edit:
aja pa verjetno več nebom foldal dokler tega ne popravijo.. tale paketek še do konca.
paketke ki ti jih ne pošlje...
skopiraš celi fah dir v en temp dir...
greš v konzolo ter zaženeš fah z "-send all" paramaterom
nato to narediš še enkrat in ugotoviš da gre statistiko nabijat ker očitno serverji sploh ne pregledajo kaj prejmejo... bedno
aja.. pa sam sem preveril to... in to takrat ko me je razpizdlo da paketka ni poslalo... pa sem za foro skopiral cel dir... pa nato še enkrat.
bo treba na stanford pisat naj porihtajo to.
/edit:
aja pa verjetno več nebom foldal dokler tega ne popravijo.. tale paketek še do konca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
No Caqka ko si tak car, pa prilezi na 20k pik s tvojim tako opevanim postopkom. Časa ima 1 teden
z enim procesorjem.
demonstracijo želiš? no.. počaki še dan dva da imam paketek na 99% pol pa ni problema...
vendar nebom odgovorjal za posledice na st statistiki.. sam izzivaš
vendar nebom odgovorjal za posledice na st statistiki.. sam izzivaš
CaqKa: Sej zdej je samo odvisno, zakaj vsak posameznik folda. Zarad tock ali zarad znanosti.
Predvidevam, da je to tvoja statistika v ekipi.
107 CaqKa 409.78 (16 obdelanih paketkov)
Torej kaj lahko po tvojem pričakujem najkasnjeje v torek ?
107 CaqKa 409.78 (16 obdelanih paketkov)
Torej kaj lahko po tvojem pričakujem najkasnjeje v torek ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
poglej mojo premico.. potem pa recimo pričakuj 2x53 točk? al hočeš več. namreč imam ravno za 53 točk WU.
povem pa ti da ga moj celeron 566 melje okrog enga tedna.
povem pa ti da ga moj celeron 566 melje okrog enga tedna.
Wad@ ::
Mene je prerpičal članek ˝pregibavanje je kul˝ v novicah in sem se odloču, da bom tudi jaz malo pomagu prepogibat. Zdej obbelujem prvi paketek in me zanima kam se je treba prjavt, al je treba le u programu v ˝configure...˝ napisat team number 10824 in konc?
Aja, ki se pogleda kolk je vredn paketek? Zanima me pa tudi sledeče...en procent mi recimo dela 9min enga druzga pa 40min, kej je tle narobe?
PS: paketek je: p354_tip5p_pf1_Na
Aja, ki se pogleda kolk je vredn paketek? Zanima me pa tudi sledeče...en procent mi recimo dela 9min enga druzga pa 40min, kej je tle narobe?
PS: paketek je: p354_tip5p_pf1_Na
wad@ takole je nekako glavna stran kjer dobiš vse podatke je tu.Pod stats dobiš medrugim tudi to stran.
Kar nekaj statistik je tudi po svetu statistike vodilnega so tukaj.
Ko obdelaš paketek se boš prijavil na lestvico seveda če si vpisal številko 10824 če nisi se boš pojavil v ekipi 0.
Hitri pogled kako napreduje protein imaš v wuinfo.txt mal bolj podroben v fahlog.txt Nekaj informacij dobiš tudi tukaj Uh upam da je to vse
p.s. darko je uranžen
Kar nekaj statistik je tudi po svetu statistike vodilnega so tukaj.
Ko obdelaš paketek se boš prijavil na lestvico seveda če si vpisal številko 10824 če nisi se boš pojavil v ekipi 0.
Hitri pogled kako napreduje protein imaš v wuinfo.txt mal bolj podroben v fahlog.txt Nekaj informacij dobiš tudi tukaj Uh upam da je to vse
p.s. darko je uranžen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
Dobro...zdej vem dosti več...pa gremo prepogibat
Sam, če bo šlo tko naprej...od 50% od 90% je šlo vse lepo(8-9min na procent), zdej pa za enga rabe 40min...ne bo še prow hitro
.
Sam, če bo šlo tko naprej...od 50% od 90% je šlo vse lepo(8-9min na procent), zdej pa za enga rabe 40min...ne bo še prow hitro
wad@ to ti polagam najbolj nežno na srce kolikor morem: ne se sekirat zarad paketkov !! Statistika ma zadnje čase težave tko da bodi potrpežljiv,nimajo časa da bi se ukvarjal z statistiko toda bodo že porihtal smo mi preveč pridni
Hm...včeraj sm poslal 1.paketek, sam še vedno se ne vidm. Kej je za to kriva tista zloglasna statistika(piše da stran obnovijo vsake 3 ure!!!), al sm pa jz taku štorast in je šow en (pomojem-na listi ga ni, in zdej mam enga za 33točk in dela bolj hitro
)velk paketek v nč???
Sergio ::
jebes statistiko, saj vsem manj kaze... glavno da si prispeval paket znanosti ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
hja kaj pa ce procesor sploh ni navit in se 100% ne pregreva. se kaksna druga moznost? temp namrec merim z mbm5 procesor pa ni navit. ko mi je prejsnji teden laufal je delalo brez problema potem pa kar naenkrat... temp ni sla nikol cez 55°C tudi ko smo imeli res vroce zunaj (35°C). se kaksna ideja?
drugace sem poizkusil tudi z deinstalacijo in potem z novo namestitvijo pa nic...
drugace sem poizkusil tudi z deinstalacijo in potem z novo namestitvijo pa nic...
ena jeba je v win 98 (v XP mi dela ) da ker je blo naštimano da shutdowna diske čez eno uro folding enostavno sploh ni pržgal diska ampak je log kr prazen vrstica je narejena da bi bilo kaj zapisan ampak črk ni (:
no ja.. zadevo sem odinstaliral, zbrisal pakete in na novo instaliral. zgleda da je bil problem v paketu. zdaj dela normalno:) hvala vseeno
C_maniak ::
calm down, boys...
torej mam še en problem. pod extra launch commands v EMIII mam tud forceasm seveda, sam problem je v tem, da mi SSE ne vklopi ko mi sprejme nov paket, ampak šele po tem, ko računalnik resetiram. Torej ob sprejemu vklopi 3d now boost, ob restartu pa SSE boost. Why?
torej mam še en problem. pod extra launch commands v EMIII mam tud forceasm seveda, sam problem je v tem, da mi SSE ne vklopi ko mi sprejme nov paket, ampak šele po tem, ko računalnik resetiram. Torej ob sprejemu vklopi 3d now boost, ob restartu pa SSE boost. Why?
Yep, dobrodošel, kje si se toliko časa obiral
goku :) ::
Ja ne vem, upam da bo moj p4 2400 Mz navit na 2900Mz ( da je čist stabiln) veliko pripomogel k slo-tech teamu
Navijanje je kamen modrosti
Aha...zdej pa mi dela tudi statistika, in še prejšnjega so pršteli!!!
Zdej pa bom še bolj vneto delal(še igrc ne bom igral
)...pa še zmerej več nas je kot vidm
sej 49. smo ža, ane!?!
Zdej pa bom še bolj vneto delal(še igrc ne bom igral
zgleda da so popravli oni bug ker sem trikrat poslal paketek po 53 točk in ga je štelo samo enkrat.
vsekakor lahko zagotovim da so paketki/točke ki so mi jih šteli 24.6. od enega in istega WUja.
/edit:
a je kdo opazil da je ful dosti teamov zgubilo na produktivnosti?
pomojem bi bil čas da kakšno novico spet naredite na stju...
vsekakor lahko zagotovim da so paketki/točke ki so mi jih šteli 24.6. od enega in istega WUja.
/edit:
a je kdo opazil da je ful dosti teamov zgubilo na produktivnosti?
pomojem bi bil čas da kakšno novico spet naredite na stju...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Slotech Folding InstallerOddelek: Programska oprema | 2666 (1998) | rap3r |
| » | folding - WU - teamOddelek: Pomoč in nasveti | 1247 (1138) | zooXit |
| » | Malo Folding statistike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Obvestila | 6411 (6411) | frenk |
| » | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1797 (1510) | frenk |
| » | Vabilo k projektu Folding@homeOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2987 (2987) | Phoebus |