Forum » Loža » Pohlep slovenskih gostilničarjev
Pohlep slovenskih gostilničarjev
Temo vidijo: vsi
trizob ::
Za začetek, ta picerija je v neposredni bližini Italije in tam povsod zaračunavajo (v picerijah in restavracijah in ne trgovinah s hitro prehrano - pico na ulici) tudi pogrinjke. Če imajo prometa, je lahko dober znak, da tam pice niso slabe saj so Italijani precej izbirčni glede hrane in jih tak pogrinjek niti slučajno ne bo odvrnil od obiska.
Cena je za slovenske razmere tudi nekoliko pretirana, a če je res dobra pica, povsem sprejemljiva. Žal težko sodim, ker še nisem obiskal te picerije. Osebno se raje odpravim v Trst (Paulaner, Raffaele, La Napa), ker mi vzame 15 min vožnja do tja, a kar se tiče kakovosti hrane, ni primerjave. Pa tudi pogrinjek z veseljem plačam (in to tudi 1. krožnik). Na slovenski Obali dejansko ni dobre picerije, žal.
In dobra pica je umetnost, ker se jo zelo težko dobi na krožnik.
Cena je za slovenske razmere tudi nekoliko pretirana, a če je res dobra pica, povsem sprejemljiva. Žal težko sodim, ker še nisem obiskal te picerije. Osebno se raje odpravim v Trst (Paulaner, Raffaele, La Napa), ker mi vzame 15 min vožnja do tja, a kar se tiče kakovosti hrane, ni primerjave. Pa tudi pogrinjek z veseljem plačam (in to tudi 1. krožnik). Na slovenski Obali dejansko ni dobre picerije, žal.
In dobra pica je umetnost, ker se jo zelo težko dobi na krožnik.
WaterBoy ::
Mogoče ve ali imajo katere picerije naprimer DIY pico da si pač sam izbereš 5-8 sestavin in ti jo potem picopek naredi. Koliko sem gledat tega nisem opazil in ne vem zakaj nimajo
l0g1t3ch ::
V Škofji Loki imaš gostilno Jesharna, kjer lahko narediš točno to kar želiš. Imajo pa seveda tudi ponudbo klasicnih že sestavljenih pic.
Gregor P ::
Sploh ne morem verjeti, da ne bi lahko človek v vsaki normalni piceriji naročil pizzo po želji (s sestavinami, ki jih imajo na voljo seveda)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
matobeli ::
načeloma jo lahko, vzameš približek tistega kar hočeš, odstraniš stvari ki ti ne pašejo in dodaš dodatek ali dva.
Pride pa malo dražje, odvisno kolk ma gostilna nategnjene "dodatke".
Pride pa malo dražje, odvisno kolk ma gostilna nategnjene "dodatke".
dzinks63 ::
Nekateri so zelo flexibilni, na pizzi lahko naročiš karkoli, primer cenika pizz in dodatkov zanje po lastni izbiri
BigWhale ::
načeloma jo lahko, vzameš približek tistega kar hočeš, odstraniš stvari ki ti ne pašejo in dodaš dodatek ali dva.
Pride pa malo dražje, odvisno kolk ma gostilna nategnjene "dodatke".
Pol jih sele zmedes ....
"eno krasko, sam brez prsuta, pa se mal extra mozzarele, pa tri paradajze, pa ne mi dat origana, ampak bi rajs se mal pelatov, pa suho salamo"
... Pol se jim pa tam pri peci przge lucka 'overload'. :>
Janac ::
načeloma jo lahko, vzameš približek tistega kar hočeš, odstraniš stvari ki ti ne pašejo in dodaš dodatek ali dva.
Pride pa malo dražje, odvisno kolk ma gostilna nategnjene "dodatke".
Pol jih sele zmedes ....
"eno krasko, sam brez prsuta, pa se mal extra mozzarele, pa tri paradajze, pa ne mi dat origana, ampak bi rajs se mal pelatov, pa suho salamo"
... Pol se jim pa tam pri peci przge lucka 'overload'. :>
Hmmm a bi bilo bolj smiselno pisat naročila na listek?
Gregor P ::
Še na najcenejši možni mercatorjevi pizzi se orientirajo po listkih, pa se ne bi mogli neki profesionalci
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Jerry000 ::
A hodte vi kej u IT? Ni vam vidit, tam pribor računajo. Slovenija pa tko u kurcu pa u krizi pa so rekl dejmo krožnike računat pol pa še pribor če majo italjani že to. Simple
Gregor P ::
... v Italiji tudi ne pijem ledene kave, pa kaj potem, naj bo tako tudi v Sloveniji?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
trizob ::
Italija ni draga, da ne bo pomote. Imajo pa običaje, ki jih mi nimamo (kot je ta z zaračunavanjem pogrinjka). Verjeli ali ne, v Benetkah staneta macchiato ali bela kava/kapuč enako kot v Kopru v vsaki drugi ulici, ki je široka < 3 m (trgi so pa pač dragi, pri nas je pa pač povsod ista cena).
[D]emon ::
A hodte vi kej u IT? Ni vam vidit, tam pribor računajo.
Kar je zame totalen debilizem, ker itak stroske pranja le-tega prineses notri s ceno futra. But hey, that's just me. Al neki.
Oziroma drugace: Ce je nekemu konobaru prevelik strosek prat pribor naj pa zapre konobo, problem solved.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
shadeX ::
A hodte vi kej u IT? Ni vam vidit, tam pribor računajo.
Kar je zame totalen debilizem, ker itak stroske pranja le-tega prineses notri s ceno futra. But hey, that's just me. Al neki.
Oziroma drugace: Ce je nekemu konobaru prevelik strosek prat pribor naj pa zapre konobo, problem solved.
Kaj me briga, kaj je na postavki, dokler je cena v mejah normale. Zaradi mene je lahko pizza 1cent in pomivanje posode 5€. Če se bom najedel bom z veseljem prišel še :)
Jerry000 ::
jaz že kar nekaj časa ne jem v restavracijah (odkar nimam bonov). Enostavno drago je, no ok itq so izjeme
first_line ::
Ampak statisticno povprecje je kuzla. Osebno se nikoli nisem pritozeval nad hrano v gostilnah/restavracijah; po drugi strani pa sem, ce se mi je tako zdelo, brez problema odrinil se kak evro za napitnino tistemu, ki me je stregel. Se mi pa "obvezna" 20% napitnina kot je omenjena zgoraj zdi navadna bedarija, in pri nas bi izpadla kvecjemu kot dajanje potuhe slabo usposobljenim zaposlenim.
Ne govorim o obvezni napitnini, pravim da če sem v kakšni restavraciji zadovoljen to pokažem. Če mi ni vredu plačam in me ni več nikoli.
V bistvu ne dam napitnine ampak podkupnino, da se drugič še bolj potrudijo ne le zaradi tistih par € ekstra, ampak tudi zato ker vejo da nisem prišel igrat loterije z zastonj obrokom.
Sem že dobil gosenico v solati (kdor je kdaj sam pripravljal solato že ve kaj vse je v eni glavi) in nisem posral cele gostilne v upanju da mi ne bo treba plačati. Šti happens. Drugo so umazani kozarci ali pribor, tu pa ni opravičila.
[D]emon ::
first_line je izjavil:
Ne govorim o obvezni napitnini
Nego ? Par postov nazaj si trdil, da bi vsakdo *moral* pustiti *vsaj* 20% napitnino. Sorry, to, da si delezen konkretne obravnave kot stranka ne sme biti predmet denarja, ki ga kelnar mimo kase spravi v zep.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
first_line ::
Obvezno pomeni da bi bilo na računu!
Obvezno je ko si zadovoljen s postrežbo in hrano in če imaš namen večkrat tja hoditi. Če si pa študent k pelješ punco na pico, pa komot jokaš da je bilo zanič in ne boš plačal. V njenih očeh boš taprav car, kot tipi v usnjeni jakni na čoperju.
Obvezno je ko si zadovoljen s postrežbo in hrano in če imaš namen večkrat tja hoditi. Če si pa študent k pelješ punco na pico, pa komot jokaš da je bilo zanič in ne boš plačal. V njenih očeh boš taprav car, kot tipi v usnjeni jakni na čoperju.
GregiB ::
first_line je izjavil:
Obvezno je ko si zadovoljen s postrežbo in hrano in če imaš namen večkrat tja hoditi.
Prejšnji teden sem se peljal v Celje z avtobusom... plačal sem vozovnico 2,5€ Šofer je super opravil vožnjo, ki je bilabrez motenj, nenadnih zaviranj, avtobus je bil super opremljen... Potem sem šel v banko plačat položnice... Delavka v banki me je zelo korektno sprejela in opravila delo. plačal sem provizijo za plačilo položnice. Ob odhodu mi je namenila nasmešek in mi zaželela lep dan... V kiosku sem nato kupil časopis... Tudi tam sem bil zelo dobro sprejet, plačal sem časopis in s prodajalko sva se z nasmehom na obrazu poslovila... same super storitve... No, pa grem v gostilno na malico, dobim račun, pa gruntam, koliko naj plačam?! Get my point?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
[D]emon ::
first_line je izjavil:
Obvezno je ko si zadovoljen s postrežbo in hrano in če imaš namen večkrat tja hoditi.
Ne, pikec. Folk, ki dela v ostarijah, je za svoje delo placan. Potuhe pa ne mislim dajat. Pa mi je vseeno ali grem tja enkrat v zivljenju ali pa trikrat na dan. Jasno ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Gregor P ::
Mislim, da je za njega, natakarica, prostitutka itd. vse isto; če mu pomežikne, ji pač da napitnino.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
first_line ::
Mislim, da je za njega, natakarica, prostitutka itd. vse isto; če mu pomežikne, ji pač da napitnino.
Tako je. Ko boš videl enega v gostilni, ki bo postrežen pred tabo, bo dobil 2cm debelejšo pico in ga bo natakar redno opazoval če morda kaj ne rabi- to sem jaz.
De ne omenjam usluge od ta druge ki jo omenjaš. Drugače dam napitnino tudi natakarju. Raje vidim da je v kuhinji moški in da mi slednji tudi streže, ker je pač dejstvo da se v kuhinji moški bolje znajdemo.
[D]emon ::
Ne samo gumpec, tudi seksist. *sarkazem* Kako presenetljivo! *sarkazem off*
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Gregor P ::
... in to bo prvič in zadnjič, ko me bo ta gostilna sploh videla ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
blackbfm ::
o ne, gostinc bo propadu če ene tečne stranke ne bo v gostilno
first world problems hehe..
first world problems hehe..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentje in njihove napitnine v gostinstvu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17159 (13547) | tryhard |
» | Napitnine - komu, koliko, za kaj, zakaj (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 25682 (19595) | perci |
» | Poslovna idejca-mnenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 29770 (22933) | Utk |
» | velikosti pice in cena (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22222 (20438) | korenje3 |
» | Triple nateg? (Gostišče Štorman) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8648 (6405) | Avenger |