» »

Triple nateg? (Gostišče Štorman)

Triple nateg? (Gostišče Štorman)

«
1
2

Cokolesnik ::

Privoščil sem si pico iz seznama v meniju in sladico prav tako iz menija, zato sem lahko že predhodno dodobra pogledal cene, ker sem zaradi gneče čakal na hrano kar nekaj časa:

1. Ob naročilu sem izrecno prosil za polovico mesne (5,8 EUR) in polovico kraške (6,6 EUR) pice: na računu sem dobil pico obračunano s 6,6 EUR in ne 6,2 EUR, kot sem pričakoval (polovična cena mesne + polovična cena kraške), pa čeprav sem pravzaprav "dvojno" vrsto pice naročil zaradi okusa samega.

2. Pri naročilu pice sem izrecno prosil, če mi lahko namesto oliv prinesejo kislo smetano, saj po nepotrebnem ne želim zavreči hrane, ki jo v osnovi ne maram, po drugi strani pa sem želel to kompenzirati (vsaj deloma) s kislo smetano: no, na računu so mi slednjo obračunali po polni ceni z 0,5 EUR, o popustu ali kompenzaciji zaradi oliv ne duha, ne sluha.

3. Ko sem pospravil pico, sem naročil še sladico, a izrecno prosil, če lahko dobim polovično porcijo (porcija sicer 2,9 EUR: vanilijev sladoled, nekaj toplih jagod, smetana). Na računu sem seveda pričakoval 1,45 EUR, a so mi sladico obračunali s faktorjem 0,7, torej 2,03 EUR.

Pa naj kdo reče, da nisem nategnjen v 3 oblikah in pojasni dvom v moj nateg ! :\

Natakar je moje želje ob naročilu potrdil brez težav, brez opozorila, da pri "dvojni" pici šteje cena dražje, da pri polovični porciji omenjene sladice polovičke enostavno ni mogoče obračunati - mi potemtakem morda priporočil celo porcijo, da se dodatki ne morejo kompenzirati s tistimi, ki jih stranka odkloni v predlagani ponudbi - me na to opomnil, ko sem izjavil "ali lahko NAMESTO oliv dobim kislo smetano" in podobno, o tem tudi ni besedice v ceniku.

Kaj bi šele bilo, če bi že doma preveril cene in si v denarnico natrosil do centa točen znesek in v gostilni predstavil točno takšne želje? Sedaj se bom vsekakor vrnil po pojasnilo v gostilno, tole na forumu pa bolj v opozorilo vam ali nemara meni (hmm), če ne poznam (najnovejših) poslovnih običajev v gostinskih storitvah.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

MTm2H37rqt7B ::

Glede kompenzacij... to je le njihova dobra volja. Ce ti narocis pico pa ne zelis oliv.... mislis da bodo odsteval? Enako z polovicno porcijo...

Edino pri polovicah pic bi ti lahko zaracunal polovicno vrednost vsake, za kaj drugega se pa nimas kaj za razburjat:)

Pa dober tek:>

hamax ::

glede sladice: če ti poješ pol sladice morjo oni vseeno en cel račun napisat, en cel krožnik pomit in kelnar ne gre samo do pol poti do mize.
zato je razmerje 0.7
(zakaj je malo pivo 1.7 velko pa 1.9€?)

pico so ti pa zato dražjo računal, ker se ne da kupit pol pice in je nimajo na ceniku. v bistvu bi ti lahko zaracunal celo pico po izbiri in ti zaracunal vsak dodatek. verjemi da bi prislo precej zec 6.6€

zakaj ti niso kompenziral oliv? hja lahko bi ti.
ampak meni še nikoli niso zaračunali manj, če nisem želel gob na pici. so mi pa enkrat! v dvoru dali 2 olivi več.

LapD ::

Nevem a si bil prvic v gostilni ali si prvic narocal polovicne zadeve? Meni se nobeden od primerov ne zdi sporen, še najbolj hecen je tisti z olivami. Če najdeš picerijo kjer ti zbijejo ceno, če ti na pici nočeš gob in oliv sem helikopter. Pri polovični pici bi se dalo kaj rečt ja ampak mogoče si pa dobil en košček pršuta več :D. Uglavnem ni se potrebno razburjat zaradi tega, ker je bilo vse normalno ;)

SmeskoSnezak ::

Ahajej... spet ti...

pa si ne boš v "glavo vbil", da prijaznost in vljudnost nekaj šteje. Če ti kaj ni jasno, tam na licu mesta vprašaj. Ne se nekaj razburjat, ker s tem še vse poslabšaš. Ker če bo kelnar/ca opazila, da si jezn in muhast, še bo on/a tak bolj nastrojen/a proti tebi.

Tak da ti jaz ne bom ponavljal tisto, kar sta že predhodnika povedala. Namreč tak je to. Ne morejo ti nekaj po polovičnih cenah ponudit, če ni tega tud na ceniku. Upam da boš naslednje težave rešil raje na licu mesta z dobršno mero potrpežljivosti in prijaznosti. Boš sebi in svojim živcem še najbolj prizanesel.

ah, btw (dodano) ... gostišče štorman je zakon! Tam se skor vedno ustavim ko grem na morje al pa z njega. :D

še neke. drugič tud raje takoj vprašaj , kako je s plačilom (če želiš meti kaj manj or whatsoever), da se ne boš jezo kasneje ko boš vido račun. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Cokolesnik ::

Adijo pamet. 8-O Nekateri vaši komentarji namreč.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

hamax ::

boš mogu bit pa mal bl natančen s čem se ne strinjaš.

SmeskoSnezak ::

Jaz upam, da se strinja z mojim. Me je namreč že zadnič pohvalo, ko sn svetoval. :8)
@ Pusti soncu v srce... @

nevone ::

Čokolešnik,

Ti si šel v gostilno. V gostilni imajo seznam jedi in cene po katerih te jedi dobiš. Ti si zahteval jedi, ki jih v njihovem repertoarju ni. Kjub temu so ti (upam da prijazno) ustregli. Zato res ne vem kaj se pritožuješ. Cene so pri dodatnem kompliciranju ponavadi višje, mar ne?

Je pa tole lahko navdih komu, da odpre oštarijo, kjer bodo vse delali po željah in bodo imeli temu prilagojene in bolj fleksibilne cenike.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

BigWhale ::

V MB ze imamo tako pizzerijo. Sem pridi!

Dobis list na njem spisek sestavin in kaj je v osnovni pizzi: testo, paradajaz in sir. Ostalo si sam gor nameces. Ob vsaki 'komponenti' je zraven cena in takoj ves koliko te bo stvar kostala. :)

jurre ::

se strinjam z nevone. Drugace pa sem bil v soboto v gostilni, pa je v jedilnem listu na dnu vsake strani pisalo - polovicne porcije zaracunamo 70% cene.0:)

DominusSLO ::

Ko berem take prigode upam, da mi nikoli ne bo treba delat z ljudmi.
Tip je naroču pol sladice... 8-O
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

MEDENA ::

:) A vidite kako vas nategujejo pa nikjer VARSTVA POTROŠNIKOV? Ko se gre pa za računalniško opremo pa vsi v jok in stok na drevo ter pošiljate 100 inšpekcij >:D

Tear_DR0P ::

kak more ene rit pečit, ko so na vsakem koraku nategnjeni

te pizde kelnarske in gostinske pa sam računajo, namest da bi poslušale kaj jim stranka ukazuje in tako tudi storile

naučte se da gost ni car - gost je navaden črv, ki bi rad imel tisto, kar gostinec ponuja
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Soon ::

Čokolešnik :)) >:D

Ne zameri ampak v prihodnje raje jej doma.

Pa brez zamere !
Miran

BC3 ::

kako ti lahko zaračunajo nekaj česar nisi dobil?
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

MTm2H37rqt7B ::

@BC3: Kako ti lahko sploh zaracunajo nekaj, kar na ceniku sploh ni! Pol sladice, pica brez oliv!... pa to je katastrofa.

Dejte se umirit ze pocas, stvari smo prisli do dna, Cokolesnik je dobil svoje odgovore in to je to :)

Pa dober tek.

grex ::

Saj bi se postavil tle v bran potrošnika, ampak tle govorimo o gostišču Štorman, kjer pa še res nisem zasledil prav nobenih težav. Eno so gostilne v Ljubljani (kjer je hrana v primerjavi z dostilnami 30km iz Ljubljane ZANIČ), kjer bi jim težil že zarad tega, ker mi grejo na živce. Ampak Štorman....

70% majo postavljeno polovične porcije, kar je dostikrat navada.
Glede polovičnih pizz je sicer malo nekorektno, če si že to greš,... ampak, ker govorimo o razliki 40 centov, si lahko mislim, kdo točno je izpadel težak.

Pojdi h konkurencu, ampak dvomim da ima kakšna gostilna bistveno boljšo razmerje med ceno in kvaliteto.

perci ::

U madona Čoko, a si bil prvič v oštariji? Trojno nategnjen, LOL. Resno, kokr si napisal, so popolnoma korektno postopali s tabo, edino lahko bi te opozoril na to, da se šteje cena dražje pice. Lahko bi pa tudi ti vprašal, če smo že na tem. Pol pol namreč ni praksa večine pizzerij ampak je zadeva zgolj izjemna in potemtakem se lahko o zadevi prej prepričaš. 0,7 faktor za pol sladice se mi zdi pa povsem OK. Si morda kdaj pogledal koliko stane mala pica napram veliki? V piazzi je razlike manj kot pol evra.

Thomas ::

Does a codename "preserator" ring a bell?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

Čokolešnik - kaj pa kompliciraš, prav ti je. Ha ha ha.....

Ja, jest bi pa 1.33 dcl soka, 1.8 dcl vode, pa ne one iz plastenke, ampak tisto iz steklenice, pa dajte v en visok kozarec z ročajem, na katerem so naslikani mali luškani medvedki, prosim dve mali kockici ledu, ker ne prenesem onih tavelikih, z rdečo slamico, pa prosim tudi, če mi vse skupaj še malo pogrejete pod vročo vodo..... ROFL ROFL
Vse je za neki dobr!

Phoebus ::

Praktično VEDNO se pri pol-pol pizze zaračuna dražja.
Ostalih cvetk sploh ne bom komentiral :\

Andruxa ::

Ce bi bil js kelnar, bi te samo na polovico postregel. Pejt v Mercator pa kupi pol skatle kornflakes-a pa po ene banane pa pol flase Zale, pa zahtevaj da ti zaracunajo polovicno.

Malo premisli ...
Lp, A

Gr0unD Zer0 ::

omg.
drugič pa bodi lačen...

Cokolesnik ::

Kakšen dober odziv. Najbolje, da vse prisotne povabim na eno pivo v isto gostilno. Za ceno se bomo še pogajali. :)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

BC3 ::

drugič pa bodi lačen...

ali pa ne plačaj...
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

bond007 ::

Nisem prepričan, če se v prvem postu hecaš al misliš resno?

No če misliš resno, potem 8-O . Človek, pa tudi če bi te že nategnili za tiste pol evra, smetano in par olivc, ni vredno to pisati po forumu. Pa te še zdaleč niso - še zelo dobro so te postregli in pošteno zaračunali. Verjetno tudi na kako napitnino kdaj pa kdaj še pomisliš ne.

BuDi79 ::

Poznam kar nekaj picerij, ki pice ki jih naročiš pol/pol zaračunajo po enotni ceni najdražje pice v lokalu.

recimo: http://www.laterna.si/pizze.html on bi pa rad po realnih cenah polovic... joooj

Modri dirkač ::

Opet Čokololino...:\
Everybody lies!

Mercier ::

Povej v katerem kraju hočeš na pico, pa ti povemo kam. Pa res ni treba k Štormanu, no. ;)

hooger ::

Najbolje, da vse prisotne povabim na eno pivo v isto gostilno.


Si siguren da boš povabil na celo pivo? Mogoče pol flaše?

macgajver ::

samo če bi on vzel pol flaše bi se sigurno pritoževal ker so mu zaračunali še tistega pol stekla na vrhu kjer pira ni
tenstan krompir je pa zakon

kekz ::

Saj bi se postavil tle v bran potrošnika, ampak tle govorimo o gostišču Štorman, kjer pa še res nisem zasledil prav nobenih težav. Eno so gostilne v Ljubljani (kjer je hrana v primerjavi z dostilnami 30km iz Ljubljane ZANIČ), kjer bi jim težil že zarad tega, ker mi grejo na živce. Ampak Štorman....

Kako so mene postregli v Štormanu?
Na jedilniku so imeli eno zanimivo zadevo, zrezek z jabolčnimi krhlji in v neki alkoholno jabolčni omaki (ne vem več ali z moštom, ali žganjem).
To naročim in dobim NIČ krhljev, omaka skoraj povsem naravna (kot pri naravnem zrezku), krompir na pol kuhan (še trd)...
sicer so res imeli gužvo in očitno zato niti nimajo časa do konca skuhati jedi ;((.

Štorman, nein danke ;(


Če smo že pri polovičnih porcijah, sem se pa jaz res nekoč nekje počutil nekoliko nategnjenega v obratni smeri.
Naročil sem večjo porcijo pijače.
Na listu je bilo v stilu: 1 dl soka 1€, 2 dl soka 1,5€.
Jaz sem naročil 3 dl soka in dobil račun 3€ 8-O

Potem sem se razkuril, vendar je kelnarca imela v glavi samo eno celico in se ji ni dalo dopovedati, da bi v najslabšem primeru to moralo stati 2,5€, v najboljšem pa (ker imajo cenik v duhu popustov na količino, pa raje ša kak cent manj). Na koncu je odnehal pametnejši (=jaz) :\.

Zeberdee ::

Sto ljudi, sto čudi.

Ampak avtorju te teme pa zaploskam.
Verjetno si izredno nesocializiran človek, brez osnovnih znanj.

Zeberdee ::

No glede soka pa še to.

Sok v stekleničkah (2 deci) je v večini primerov cenejši kot 1 deci, 3 deci, 5 deci, saj ti ne morejo v roke prinesti flaško in v kozarčku že prelitega deci soka.
S flaškami hočejo distributerji in tudi lastniki čimbolj omejiti "lastno" pijačo v lokalih.

V hotelih, tako po Sloveniji, še sploh pa na zahodu boš Jack Colo dobil v kozarcu ter zraven polno flaško Coca Cole.

/typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeberdee ()

V-i-p ::

Mah, ne sekirajmo se zaradi tem, kot je tale. Fant nima pet čistih v glavi...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kekz ::

Jaz sem naročal sok, ki je bil točen iz avtomata ;)

steev ::

Sam lol lahko rečem. Potem pa še on govori, da smo mi čudni in smo se proti njemu obrnil. Nisi baš stabilan, čoko moj.
:|

Širajzl ::

Če bi bil jaz lastnik picerije ali kakšnega drugega gostinskega lokala, bi bili takšni gostje, polovičkarji, griže grižaste, ki bi si dal v koleno luknjo za en cent zvrtat, nezaželjeni in bi jih ojebal iz lokala!
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

MTm2H37rqt7B ::

@kekz: ce ima na blagajni notr artikel 1.5dcl in 1dcl ti bo seveda racunala 2x 1.5dcl... 3dcl ne obstaja:) saj v blagajni ne, razn ce na roke pisejo dcl.

kekz ::

3 dl = 2 dl + 1 dl
2,5€ = 1,5€ + 1€
:P

sweeti007 ::

štorman:pri družinski pici so računali 2x navadna pica in to po ceniku katero si vzel,Če pa naročiš navadno pico in to pol te pol pa druge pa seveda da ne more ti na računu zmanjšat cene, ker bi mel konec mesca probleme.

Glede olive oz smetane je čisto odvisno kje si ter od dobre volje.
Ponekod se da tudi zmenit da npr jajčko zamenjaš za feferone ali pododbo, ne morš pa pol ko si ze zdavnaj račun plačal javkat kak so te na suho


sladica:drugic pa druzici privosci ostalo polovico

Ejsi_Disi ::

Ravno ta vikend sem v eni piceriji videl na meniju pripis:
Polovične porcije se računajo 60%
60% + 60% = 120%
Rock n' roll ain't noise pollution!

TESKAn ::

Ja logično. Sej nekaj pa tudi postrežba stane? Verjetno e bi bili veseli, če bi vam natakar povedal, da ker ste naročili samo polovico, morate sami it iskat hrano v kuhno. Da je v ceni všteto samo to, da na koncu odnesejo krožnike.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kablcek ::

Ja sej res. Cene pišejo tisti, ki se s tem ukvarjajo, mi pa ponavadi ne vemo kako je s tem dokler ne slišimo o tem ali pa nam nekdo tega ne pove. Zato nč bit kritićni do cokolesnika :) Kolkrat se je pa vam zgodilo da ste se znašli v situaciji, ko ste mislili, da se vam godi krivica. Pol ste pa komu to povedali, pa ste se spet znašli tam, v neprijetne položaju, k vas drugi niso razumeli. Vsak dan se učimo, tudi o gostilnah in njihovi ponudbi.
Jst sm se tudi naučila, da se bencinska piže s C in ne z Z :D :\

BigWhale ::

Hm, Čokolino, predstavljaj si, da prideš v trgovino in hočeš pol škatle keksolinota, pol čokolinota in eno tretjino lešnik čokolina!

;>

Thomas ::

> Jst sm se tudi naučila, da se bencinska piže s C in ne z Z

Ko je ravno prilika, nauči se še tega, da se ne piže "piže", ampak se piže "piše"!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iration ::

Danes smo bili v Štormanu, vsi smo različno jedli in vsi smo bili zelo zadovoljni, osebje prijazno, postrežba hitra ter hrana odlična, to je pa vse kar je važno.

nicksonn ::

Kak ste se vsi spravli na cokolesnika. Sam se kar strinjam z njim. Vsak € se pozna (sploh za nas študente). V gostilni bi bili lahko bolj pošteni tako, da bi prej povedali o teh stvareh. Razumem pa takšno politiko.
Tudi jaz nisem vedel kako obračunavajo polovične pice in sladice (ok, zdaj vem).

Ampak ni pa vredu, če si "prsran" (po domač povedan) in zatežen.

To me spomne na tisti vic, ko prodajalka/natakarica odvrne zelo tečnemu gostu naj jo prime za joške, ker ima to rada ko jo kdo jebe:D
x n!

Super Sonic ::

"Vsak € se pozna (sploh za nas študente)."

Zakaj pa potem tečnarite in oponašati Morone v gostilnah? Saj nimate denarja. Špageti in omaka so lahko zelo poceni. Ravno tako kot home made pica.

Sej ni treba hodit v gostilne in gledati na evre. Naj se opravičim. Cente.

Aja razumem. Vas je nekdo premočno tepel kot otroke ali pa ste ta gen enostavno podedovali. Razumem, tudi vi morate živeti.

No v mojem svetu - ne bi. Živeli namreč.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

studentska prehrana - sistem fail (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5013259 (11200) fosil
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2213763 (9854) St@jler
»

spisek najprivlačnejših slovenskih restavracij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5116225 (14806) hendriks
»

Katero gostišče obiskati?

Oddelek: Loža
289803 (9198) strictom

Več podobnih tem