Forum » Loža » Pohlep slovenskih gostilničarjev
Pohlep slovenskih gostilničarjev
Temo vidijo: vsi
black ice ::
Me je to spomnilo na Predbožični Graz. Tam ti vroče vino nalijejo v skodelico in hočejo 1EUR kavcije. Ko sem vračal šalčko sem vprašal, če lahko obdržim, in mi je celo zamenjala za čisto.
To je drugače, s kavcijo se zavarujejo, da jim ne pobegneš s skodelico ne da bi plačal za njo. Ponavadi so porisane z lokalnimi motivi itn.
Edit: Če jo vrneš dobiš kavcijo nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
urosz ::
mene ni toliko zmotilo tistih 2€ na računu, kot pa sam odziv tega gostilničarja v intervjuju potem.
fosil ::
Sploh, če ga zaračunajo z 20% ddv, to je pač jasen signal,da ne gre za storitev ampak blago.
To ne drži.
Storitve, razen redkih izjem, niso obdavčene po nižji stopnji.
Med izjeme sodi priprava hrane.
Izposoja krožnika, pa ni priprava hrane. Ne v primeru, ko te storitve ne prodaš skupaj s hrano.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
tx-z ::
Najprej mi je bil absurd, da si mogu kečap doplačat. Ampak okej, če je že v tistih pakungah, pač nej jim bo. Pol so nekje začel za navadn kozarc vode iz pod pipe zaračunavat....Sej najbol da si kr svoj plastičn lončk s sabo uzamm pa na wcju natočm vodo. Ampak da pa že za krožnik dodatno zaračunajo? Mene ne bi več nkol tm vidl.
tx-z
shadeX ::
V "normalnih" restavracijah ti ne zaračunajo ne kečapa ali kakšnega podobnega dodatka niti ne zaračunajo kruha (razen če ga še dodatno naročiš). Vsaj tam kjer hodim jaz jest mi teh stvari ne zaračunajo. (Ponavadi me še vljudno vprašajo ali želim kečap ali kaj podobnega. Če rečem ja, mi prinesejo kar unega gromozanskega 2kg in sipaj.lol. V drugi restavraciji mi pa dajo vrečkice ).
Verjamem da je pa kruh vštet v ceno mesa ali rib ( toliko dražje. ).
Verjamem da je pa kruh vštet v ceno mesa ali rib ( toliko dražje. ).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Mehmed ::
Gostinec se je zgleda spravil prevzgajat stranke. Ce prides zraven nekoga, ki je prisel jest, ti bi pa samo pil, pojdi sedet za sank, da ne odziras prostora za mizo.
2 eura te pa pranje kroznika ne pride. Razen ce ga perejo s solzami devic, samo to bi skoraj zagotovo reklamirali.
2 eura te pa pranje kroznika ne pride. Razen ce ga perejo s solzami devic, samo to bi skoraj zagotovo reklamirali.
lukaz ::
Torej ga poleg vsega moti tudi, da stranka ne vpraša za katero mizo se sme usesti (pa pustimo tiste na katerih piše da je rezervirano)? Tale je res zrel za odpis.
Močno priporočam. Res dobra hrana z lepimi cenami.
Približna lokacija tele tvoje restavracije?
Ja ja restavracija definitivno ni v centru mesta (kar je potrebno upoštevati).
Picerija grad, ozeljan
Evo še račun
Močno priporočam. Res dobra hrana z lepimi cenami.
GregiB ::
Med izjeme sodi priprava hrane.
Izposoja krožnika, pa ni priprava hrane. Ne v primeru, ko te storitve ne prodaš skupaj s hrano.
Na računu piše "Dodaten krožnik"... Ne izposoje krožnia (?!?), ne kakršna koli storitev, povezana s tem, da je stranka hotela dodaten krožnik... Ama če gostinec igra gljivo, zakaj ne bi še stranka???
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
first_line ::
Meni osebno se zdi res cigansko da vzameš veliko pico namesto dveh majhnih. Tako prišparaš par €, in je čisto pošteno da ti zaračunajo. Sicer bi moralo pisati dvojna strežba namesto dodaten krožnik in gostje bi morali biti opozorjeni na zaračunavanje.
Mi je sedaj bolj jasno zakaj natakar/ica vsa zaskrbljena skače okoli mene ko ne spraznim krožnika. Bom drugič naročal v italjanščini in ne bo take panike ko bom pustil kos skorje od pice :/
Enkrat me je kelnarca dejansko povprašala po zdravju ker sem pustil 1/4 pice na krožniku. Očitno slovencelji ponavadi pogoltate do konca in šele nato jokate da je bilo zanič in ne boste plačali.
Mi je sedaj bolj jasno zakaj natakar/ica vsa zaskrbljena skače okoli mene ko ne spraznim krožnika. Bom drugič naročal v italjanščini in ne bo take panike ko bom pustil kos skorje od pice :/
Enkrat me je kelnarca dejansko povprašala po zdravju ker sem pustil 1/4 pice na krožniku. Očitno slovencelji ponavadi pogoltate do konca in šele nato jokate da je bilo zanič in ne boste plačali.
St235 ::
Pod črto je storitveni sektor odvisen od tega koliko uspe prodat kupcem. Seveda lahko stojiš na stališču, da nimajo stranke kaj naročat ene velike pice, če lahko 2 mali za 90% višjo ceno, zaračunavaš toplo vodo po 2€in podobne neumnosti. Zraven pa upaš, da je frekvenca strank dovolj velika,da se to splača, ker stalnih strank s tem pristopom ne boš videl.
Pač vsakemu svoje, če se mu matematičen izračun z nategovanjem pretežno Italijanov poide, je to njegova stvar. Ostali se bomo pa tej gostilni na široko izognili. Enako kot se bom izognil gostilni, ki mi poleg večerje za 100€ ne želi postreč vode iz pipe in podobnim beznicam.
Pač vsakemu svoje, če se mu matematičen izračun z nategovanjem pretežno Italijanov poide, je to njegova stvar. Ostali se bomo pa tej gostilni na široko izognili. Enako kot se bom izognil gostilni, ki mi poleg večerje za 100€ ne želi postreč vode iz pipe in podobnim beznicam.
celada ::
V tujini je drugace redna praksa, da ti zaracunajo 20% zraven za skupine vecje od 6 (ali 8.. odvisno od lokacije).
Več posla mu pripelješ in ti tako več računa? Če je to komu normalno ok toda meni ni...
Utk ::
V tujini je drugace redna praksa, da ti zaracunajo 20% zraven za skupine vecje od 6 (ali 8.. odvisno od lokacije).
Aha, in kje je ta "tujina"? Znaš naštet vsaj 80 držav (od cca 200 na svetu) v katerih to redno delajo, da lahko rečeš, da v tujini to redno delajo? Potem lahko rečemo, da v tujini tudi ljudi žerejo pa smo glih tolk resnice povedali. Nekje že jih.
shadeX ::
first_line je izjavil:
Meni osebno se zdi res cigansko da vzameš veliko pico namesto dveh majhnih. Tako prišparaš par €, in je čisto pošteno da ti zaračunajo. Sicer bi moralo pisati dvojna strežba namesto dodaten krožnik in gostje bi morali biti opozorjeni na zaračunavanje.
Človek kaj je s tabo? Kar je na meniju lahko prostovoljno naročim. Ja? Če to še delim z nekom je to moja stvar. Ja? Za dodaten krožnik nikoli nisem vprašal (je najbrž samoumevno), ampak ni mi težko deliti enega velikega krožnika še z nekom. Za dodaten krožnik plačal NE BOM! (Brez da sem za to predhodno opozorjen. Če sem, pa lepo odkorakam iz restavracije )
Manu ::
first_line je izjavil:
Meni osebno se zdi res cigansko da vzameš veliko pico namesto dveh majhnih. Tako prišparaš par €, in je čisto pošteno da ti zaračunajo. Sicer bi moralo pisati dvojna strežba namesto dodaten krožnik in gostje bi morali biti opozorjeni na zaračunavanje.
Kaj je narobe z eno veliko pico za dve osebi? Zakaj bi bilo pošteno, da ti zaračuna, če prideš ceneje skozi? In zakaj naj bi to pomenilo dvojna strežba? Tu ni nobene dvojne strežbe.
Vsak pameten človek deluje po načinu minimalni stroški, maksimalni učinek. Če si pameten seveda, drugače si idiot, če zapravljaš maksimalno za minimalni učinek.
Poglejmo primer:
Velika pica ima premer 33 cm, mala pica pa 23 cm. Ploščina pol velike pice pride 427 cm2, male pice pa 415 cm2. Cena velike pice je 8€, male pa 6,5€. Zdaj si pa izračunaj kaj te pride ceneje.
Pol velike pice te pride 4€ in je za nekaj kvadratnih centimetrov celo večja od male pice. Mala pica pa te pride 6,5€.
Bodimo še malo bolj natančni: pri polovici velike pice dobiš manjši obseg skorje (51,5 cm), kot pri mali (72 cm). Pri pol velike pice torej dobiš več vsebine (za tiste, ki ne marajo preveč skorje).
Zakaj bi torej dal več za manj? Saj tudi trgovci dobro vedo, da kupci kupujejo po zakonu mini-maksi in zato uporabijo marketinški prijem: plačaj 2 dobiš 3. Zakaj bi torej jaz v piceriji dal več za manj?
Bi kar šel, pa bi tem gostilničarjem, ki se pritožujejo nad ljudmi, ki naročijo eno veliko pico za dva in jih označujejo za "zastonj jedce" s srednješolskim učbenikom za matematiko po njihovi betici.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
šernk ::
Meni osebno se zdi res cigansko da vzameš veliko pico namesto dveh majhnih. Tako prišparaš par €, in je čisto pošteno da ti zaračunajo. Sicer bi moralo pisati dvojna strežba namesto dodaten krožnik in gostje bi morali biti opozorjeni na zaračunavanje.
torej sva midva s frendom slaba gosta, ker vzameva raje eno družinsko namesto 2 veliki? Namreč družinska je ponavadi tam tam s ceno kot 2 veliki, s tem da se vsaj oba konkretno najeva. Pa še nikoli niso rekli, da je ne smemo naročit.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
urosz ::
first_line je izjavil:
Meni osebno se zdi res cigansko da vzameš veliko pico namesto dveh majhnih.
kaj pa eno pico, narezano na kose? tudi cigansko? ker to se zdi dosti bolj sprejemljivo, ampak je praktično enaka stvar..
Mipe ::
Meni osebno se zdi cigansko podpiranje oderuške prakse gostilničarjev. Ampak ok, branite jih, kolikor hočete, jaz itak glasujem s svojo denarnico.
V Ljubljani pa so svojčas namakali goljufive peke...
V Ljubljani pa so svojčas namakali goljufive peke...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
kmetek ::
Pa ne samo to, tudi manj šunke, slabši sir itd gor dajejo....pohlep ne pozna meja.
Je že uspeh najti dobro picerijo.
Je že uspeh najti dobro picerijo.
St235 ::
first_line je izjavil:
Meni osebno se zdi res cigansko da vzameš veliko pico namesto dveh majhnih.
kaj pa eno pico, narezano na kose? tudi cigansko? ker to se zdi dosti bolj sprejemljivo, ampak je praktično enaka stvar..
normalno, to bi moral doplačat vsaj en 1€, kaj misliš da je brezplačno pranje tistega koleščka za rezanje pic?
Mipe ::
Ja, kaj pa oderuške marže? Človek bi pričakoval, da je vsa storitev že všteta v ceno jedi! Ne pa, da kar tako pribijajo gor, česar se spomnijo!
MadMax ::
normalno, to bi moral doplačat vsaj en 1€, kaj misliš da je brezplačno pranje tistega koleščka za rezanje pic?
To si napisal kakor da tist bicikl prav za vsako pico posebej pere, razkuži, suši, ....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
St235 ::
aha, pol bi blo bolj primerno da računa 10c? V vsakem primeru je več dela in posledično stroškov kot, če ne rabi razrezat pice.
MadMax ::
Potem bi moral računat še variabilni del postrežbe glede na "težavnost" gosta?
Minimum za nekoga ki tiho pride, mirno čaka natakarja, naroči, hitro poje, plača in izgine kot kafra.
Maksimum za težaka, ki se pol ure premišljuje, neprestano kritizira in nervira ostale goste, zavrne prinešeno ker je šampinjon narobe obrnjen, ... ?
Minimum za nekoga ki tiho pride, mirno čaka natakarja, naroči, hitro poje, plača in izgine kot kafra.
Maksimum za težaka, ki se pol ure premišljuje, neprestano kritizira in nervira ostale goste, zavrne prinešeno ker je šampinjon narobe obrnjen, ... ?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
heresjohnny ::
aha, pol bi blo bolj primerno da računa 10c? V vsakem primeru je več dela in posledično stroškov kot, če ne rabi razrezat pice.
tak strošek ni bi smel biti fiksen... obratomer na kolešček az rezanje pice... pri mali pici naredi recimo tri vrtljaje, pri veliki pa šest.. ni fer, da je cena ista.
first_line ::
Jah, če pač hodite na pico izključno zato da se potem lahko hvalite da ste bili na pici? Ali kaj?
Po tistem izračunu s površino, lahko podam sam še enega boljšega: Kupite štruco kruha, kilo šunke, sira in kečap. Tako boste res finančno uspešni. Pravi mali slovenski poslovneži. Pogrejete si lahko preprosto na kakšni havbi od avta ki parkira blizu. Morda celo prosite lastnika vozila da vam odpre havbo?
Ali pa uletite v gostilno s svojimi surovinami iz Merkatorja in tako sami spečete in si postrežete.
Po tistem izračunu s površino, lahko podam sam še enega boljšega: Kupite štruco kruha, kilo šunke, sira in kečap. Tako boste res finančno uspešni. Pravi mali slovenski poslovneži. Pogrejete si lahko preprosto na kakšni havbi od avta ki parkira blizu. Morda celo prosite lastnika vozila da vam odpre havbo?
Ali pa uletite v gostilno s svojimi surovinami iz Merkatorja in tako sami spečete in si postrežete.
Gregor P ::
Mogoče si pa odprl "pizzerijo" v napačni državi?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Manu ::
@first_line
Ne, na pico hodimo zato, da si jo kdaj privoščimo, ko smo lačni.
Tudi to počnemo. Doma kuhamo. In privarčujemo. Ravno zato nam potem še ostane, da ga pustimo gostincu. Ampak ko pridem v picerijo pa tudi ne pustim možgane zunaj. Glede na ponudbo vzamem tisto, kar je najbolj ugodno.
Ti bi pa verjetno rad, da bi v picerijo prihajali samo taki, ki se radi kažejo s šopi bankovcev in talajo denar okoli. V picerijo se pride jest, ne pa kazat kdo ma več denarja.
Ne, na pico hodimo zato, da si jo kdaj privoščimo, ko smo lačni.
Tudi to počnemo. Doma kuhamo. In privarčujemo. Ravno zato nam potem še ostane, da ga pustimo gostincu. Ampak ko pridem v picerijo pa tudi ne pustim možgane zunaj. Glede na ponudbo vzamem tisto, kar je najbolj ugodno.
Ti bi pa verjetno rad, da bi v picerijo prihajali samo taki, ki se radi kažejo s šopi bankovcev in talajo denar okoli. V picerijo se pride jest, ne pa kazat kdo ma več denarja.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
windigo ::
V zahvalo pa ta račun vsekakor pošlji na davčno upravo, ker gospod gostinec med drugim povsem narobe obračunava DDV:
- zaračunani krožnik je ali drugačne vrste blago ali storitev, vsekakor pa ni hrana ali karkoli, kar bi bilo upravičeno do znižane stopnje DDV
- prav tako postavka "zeleni jabolčni 2l" najbrž ne pomeni utekočinjenega jabolčnega štrudla iz zelenih jabolk, pijačam pa se obračuna normalna stopnja DDV
- zaračunani krožnik je ali drugačne vrste blago ali storitev, vsekakor pa ni hrana ali karkoli, kar bi bilo upravičeno do znižane stopnje DDV
- prav tako postavka "zeleni jabolčni 2l" najbrž ne pomeni utekočinjenega jabolčnega štrudla iz zelenih jabolk, pijačam pa se obračuna normalna stopnja DDV
urosz ::
moramo se vprašati, če je gostinec tam zaradi stranke ali stranka zaradi gostinca. gostinec bi moral biti vesel, da pride gost v gostilno in mu ponudit čim več (s tem ne mislim količinsko, koliko hrane). v tem primeru pa gost pride v gostilno in gostinec zdaj mora zaradi njega prat tisti krožnik, če ga ne bi bilo, pa mu ne bi bilo treba in zato se mu zaračuna. gost je zdaj v nadlogo, namesto da bi ga bil gostinec vesel.
pa še nekaj. gostinci se pritožujejo, kako jim težko znese čez mesec in da je treba gledat na vsak evro. če ne gre skozi, naj enostavno zaprejo gostilno in najdejo drugo službo. je*i ga, tako pač je. jaz tudi ne grem zdaj odpirat podjetja v panogi, ki v trenutni situaciji ni dobičkonosna. in gostinstvo morda ni dobičkonosna panoga trenutno.
pa še nekaj. gostinci se pritožujejo, kako jim težko znese čez mesec in da je treba gledat na vsak evro. če ne gre skozi, naj enostavno zaprejo gostilno in najdejo drugo službo. je*i ga, tako pač je. jaz tudi ne grem zdaj odpirat podjetja v panogi, ki v trenutni situaciji ni dobičkonosna. in gostinstvo morda ni dobičkonosna panoga trenutno.
Mipe ::
Sploh ko je gostilna na vsakem vogalu... Ne razumem teh ljudi, ki gredo v že prenasičeno obrt. Tako kot vsi tisti FDVjevci, ki računajo na dobro plačane službe po diplomi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
tx-z ::
Bolš dva krožnika za oprat in dobiš za 1 pico, kokr da dobiš 0€, kr sploh ne naročiš pice zard tega.
tx-z
urosz ::
največja fora pa je, da bi teh 2€ gostinec zelo verjetno dobil z napitnino, za katero ne rabi niti plačat davka, tako da bi mu ostalo še več. tako pa je ne bo dobil in je na slabšem kot bi bil prej. pa še na slabem glasu je.
BigWhale ::
Mene je v Putanesci v Modri Hisi v LJ presenetila postavka:
- menjava priloge 0.50 EUR
Ko sem namesto krompirja rekel, da bi imel riz.
Saj, jaz razumem, da je treba kuharja placati, za dodatno razmisljanje, ko pri dnevni malici nekdo rece nekaj izven serije oziroma jed iz menija A zamenja z jedjo iz menija B ... ampak taksne postavke na racunih izgledajo vsaj trapasto, ce ze ne bebavo. :>
- menjava priloge 0.50 EUR
Ko sem namesto krompirja rekel, da bi imel riz.
Saj, jaz razumem, da je treba kuharja placati, za dodatno razmisljanje, ko pri dnevni malici nekdo rece nekaj izven serije oziroma jed iz menija A zamenja z jedjo iz menija B ... ampak taksne postavke na racunih izgledajo vsaj trapasto, ce ze ne bebavo. :>
sirotka ::
Mene pa moti, ker v naših koncih nimamo niti ene poštne gostilne. Sem bil zadnjič malo "zgrožen", ko sem ugotovil, zakaj vedno cigarete računa na svojem računu, pijačo pa na svojem in sem ugotovil, da pri cigaretih piše račun #xyz cena 3,2EUR, davek toliko in toliko, pri pijači pa piše le stanje mize in končna cena, brez davka. Torej za pijače niti ne izdajo računa, ampak si očitno na koncu samo stornira zalogo?
Za eno kavo/čaj pa kasirajo 1EUR+, strošek pa nekaj centov in na koncu še malo državo pogoljufajo.
Za eno kavo/čaj pa kasirajo 1EUR+, strošek pa nekaj centov in na koncu še malo državo pogoljufajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sirotka ()
settler ::
Itak pa bi rekel moj frend, ki je iz Tirolske, da prave pice itak skorajda ni v Slo, ker nikjer ni mozzarelle, ampak ponavadi kar navaden sir ^^ XD
estons ::
Še slabš: ponavadi niti sir ni, ampak tisti umetni nadomestek sira. (Sam zadnje leto vsakič ekstra naročim, naj mi dajo mozarello namesto sira oz. "sira". In seveda vsakič doplačam 0,5 do 1 € za zamenjavo. Ampak vsaj tistega s*anja ne jem.)
m0LN4r ::
Pohlep? Uff madonca... Nevem sploh kje bi začel... Včasih je boljše, da neveš kaj se v ozadju dogaja.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Glugy ::
Ma kako doplačilo za večje skupine? Veseli naj bodo da sploh pridem tja prpelem svojo skupinco pa mu naredim buisness. Če hoče zaračunat zato mu obrnem hrbte. sploh ne j***m, če pa slučajn nobene primerne gostilne ne najdm pa še vedno lahk grem v trgovino pa naredim en piknik. prihranm keš, bolj svoboden sm pr odločanju in ja pač neki malga moram naredit zravn =D ampak dobr na konc dneva sem jaz tisti ki je na dobičku ne pa en pohlepn gostinc. In glede na to da sem človek principa mi to zadostuje.
koyotee ::
kaj pa menite o tem, da v baru na turisticni lokaciji, katero obisce vec 10.000 turistov letno, zaracunavajo "ne domačinom" +15%? na ceniku je polna cena, lokalnim gostom pa se obracuna popust...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
sirotka ::
To z domačini je ok, zakaj pa ne:) Če le ni polna cena pretirana, je lepo, da se na "domače" spomniš.
koyotee ::
dvomim da je to legalno
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Furbo ::
kaj pa menite o tem, da v baru na turisticni lokaciji, katero obisce vec 10.000 turistov letno, zaracunavajo "ne domačinom" +15%? na ceniku je polna cena, lokalnim gostom pa se obracuna popust...
Pač ceneje za tiste, ki ga podpirajo celo leto, ne samo 2 meseca.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
GregiB ::
Cela ta zadeva z dodatnim krožnikom je na majavih temeljih... Dejmo zadevo aplicirati na druge variante...
Si predstavljate jedilnik, kjer bi imel poleg postavke narezek navedeno... z 2 krožnikim 10€, s 3 krožniki 13€, vsak nadaljni krožnik 2 €?! Ali pa... Beli pinot 0,7l z 1 kozarcem 15€, z 2 kozarcema 18 €, vsak nadalni kozarec 2€?!
Nadalje... Je kaj ceneje, če naročiš 3 pire naenkrat ali 3x po eno pivo? Namreč, variabilni strošek gostinca je ob prvem naročilu precej nižji...
Če dobro premislim, bo naslednja postavka gostincev... Če želite ostanke obroka odnesti s seboj... 5€!
Si predstavljate jedilnik, kjer bi imel poleg postavke narezek navedeno... z 2 krožnikim 10€, s 3 krožniki 13€, vsak nadaljni krožnik 2 €?! Ali pa... Beli pinot 0,7l z 1 kozarcem 15€, z 2 kozarcema 18 €, vsak nadalni kozarec 2€?!
Nadalje... Je kaj ceneje, če naročiš 3 pire naenkrat ali 3x po eno pivo? Namreč, variabilni strošek gostinca je ob prvem naročilu precej nižji...
Če dobro premislim, bo naslednja postavka gostincev... Če želite ostanke obroka odnesti s seboj... 5€!
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
T0RN4D0 ::
Jst pa postrežnino kapiram, edino 2€ je malo huda. Nekih 50c ali 1€ je čudno da ni povsod v navadi. Je očitno preveč negativen odziv, da bi se splačalo, večina predvidevam da za takšne posebne brezplačne želje pač kompenzira z napitnino. Pač imajo pek, natakarica in pomivalci nekaj več dela. Nič takšnega če si razdeliš pico kadar nisi prav lačen, ali s tamalim, ampak neko petriganje z polovičkami, po možnosti eno polovico brez gob pa drugo brez tega pa nekaj zraven zato da prihraniš 2€ je meni malo mem. Pa 2 velika kozarca vode z limono.
Kar se tiče vode- razumem da se vam zdi zastonj, vi pa ne razumete da je tudi za vaš kozarec vode prišel natakar, pobral naročilo, ga natočil (nič hitreje kot kozarec vina), postregel, pospravil, pomil. Gostinec plačuje najemnino, ogrevanje, vmes si mu še poscal WC, ki ga mora počistit za tabo, potem pa nekateri zeleni od tega ker bi si nekdo drznil računat € za kozarec vode, če nisi naročil ničesar drugega. Mislim, sej ni nič takšnega ampak nekateri tudi gledate kot da so gostinci tam da vas strežejo na svoje stroške, da bi morali prodajati kavo za 20c, ker jih toliko stane voda, sladkor in žlica kave ali vrečka čaja. Najemnina, kelnarca, amortizacija opreme, čiščenje in to je pa... Marža je danes običajno cca 1€ na pijačo, tako da tudi za vodo ne vidim težave cene te osnovne marže.
BTW, bravo za izjavo "Aha, in kje je ta "tujina"? Znaš naštet vsaj 80 držav (od cca 200 na svetu) katerih to redno delajo". -dafuq človek, a znaš brez wikija sploh 80 držav sploh?
Kar se tiče vode- razumem da se vam zdi zastonj, vi pa ne razumete da je tudi za vaš kozarec vode prišel natakar, pobral naročilo, ga natočil (nič hitreje kot kozarec vina), postregel, pospravil, pomil. Gostinec plačuje najemnino, ogrevanje, vmes si mu še poscal WC, ki ga mora počistit za tabo, potem pa nekateri zeleni od tega ker bi si nekdo drznil računat € za kozarec vode, če nisi naročil ničesar drugega. Mislim, sej ni nič takšnega ampak nekateri tudi gledate kot da so gostinci tam da vas strežejo na svoje stroške, da bi morali prodajati kavo za 20c, ker jih toliko stane voda, sladkor in žlica kave ali vrečka čaja. Najemnina, kelnarca, amortizacija opreme, čiščenje in to je pa... Marža je danes običajno cca 1€ na pijačo, tako da tudi za vodo ne vidim težave cene te osnovne marže.
BTW, bravo za izjavo "Aha, in kje je ta "tujina"? Znaš naštet vsaj 80 držav (od cca 200 na svetu) katerih to redno delajo". -dafuq človek, a znaš brez wikija sploh 80 držav sploh?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
šernk ::
Nič takšnega če si razdeliš pico kadar nisi prav lačen, ali s tamalim, ampak neko petriganje z polovičkami, po možnosti eno polovico brez gob pa drugo brez tega pa nekaj zraven zato da prihraniš 2€ je meni malo mem.
tudi to smo že naročili: 2 pici, ena brez gob na drugi le polovica gob, "natakar" (kar lastnik picerije) prinesel obe brez gob in se spomnil, da smo naročili na eno pico polovico gob. Rekli smo, da je vse OK in naj pusti. Pico je pobral in čez 5 min je prinesel novo.
pa na petek zvečer če rezerviraš mizo in zamudiš 15min rezervacijo, boš čakal na mizo, ker je tvoja rezervacija šla že naprej, brez rezervacije pa sploh mize ne boš dobil. pa ti ne računajo vode, ne postrežbe in če kaj zajebejo popravijo čeprav jim rečeš, da ni potrebe.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
T0RN4D0 ::
Ja, saj ne rečem da je računanje takšnih stvari pametna strategija za privabljanje strank. Sigurno ni. Ampak ni pa spet nekaj tako zelo spornega.
Kar se tiče intervjuja si je pa tip še enkrat naredil reklamo, še toliko slabšo kot s tem računom ki kroži po spletu. Spljuval je stranke, jih označil za razvajene, nevzgojene in nekulturne. Kot da bi mogli vsi najprej k njemu, ga pozdravit, objet in prosit za dovoljenje za vstop v gostilno in mesto za mizo.
Kar se tiče intervjuja si je pa tip še enkrat naredil reklamo, še toliko slabšo kot s tem računom ki kroži po spletu. Spljuval je stranke, jih označil za razvajene, nevzgojene in nekulturne. Kot da bi mogli vsi najprej k njemu, ga pozdravit, objet in prosit za dovoljenje za vstop v gostilno in mesto za mizo.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentje in njihove napitnine v gostinstvu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17207 (13595) | tryhard |
» | Napitnine - komu, koliko, za kaj, zakaj (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 25727 (19640) | perci |
» | Poslovna idejca-mnenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 29810 (22973) | Utk |
» | velikosti pice in cena (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22231 (20447) | korenje3 |
» | Triple nateg? (Gostišče Štorman) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8652 (6409) | Avenger |