Forum » Loža » Pohlep slovenskih gostilničarjev
Pohlep slovenskih gostilničarjev
Temo vidijo: vsi
49106 ::
Znorel za kaj? Evro dva tri :)
http://m.dnevnik.hr/bin/mobile/index.ph...
Hodite v Dubrovnik 6x letno, v Sloveniji se pa bunite za vsak evro :))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Gregor P ::
Ni ti sedaj treba biti zavisten
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
MisterR ::
Znorel za kaj? Evro dva tri :)
Članek pravi da se bo to zaračunavanje začelo lansko sezono (napisan je bil 27.1.2012), pa se ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Smurf ::
IMO se sploh ne gre za 2€ (ce bi bla pica drazja za 2€ ne bi bilo te teme, ali pa ce bi bila stvar napisana), gre se zato da te nekaj prikrito zaracunajo in kako se pri tem kot stranka pocutis. Na tak nacin dobis obcutek, da te skusajo nategniti kar ti pokvari celotno izkusnjo, lokal pa izgubi stranko.
Furbo ::
Problem je v tem, da v .si vsak misli, da mu pripada morje, restavracije ob obali itd.. realnost je pa taka, da bi bilo za njegovo finančno stanje bolj ustrezno, da bi namesto morja doma noge namakal v škaf in jedel zelje.
Potem je pa restavracija kriva, da nima istih cen kot so v Butalah.
Oh ja.
Potem je pa restavracija kriva, da nima istih cen kot so v Butalah.
Oh ja.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
bluefish ::
Lej, saj ni problema, vendar naj bo na ceniku oziroma jedilniku jasno navedena ta postavka ali pa naj jo omeni natakar ob naročilu dodatnega krožnika.
bleem ::
Messiah ne jaz se ne bunim za vsak evro bunim pa se če mi kdo hoče evre vkrast:) pa veretno so v članku pisali o dubrovniku kot o starem mestnem jedru pa še to bi za ta denar dobil prost vstop. za 15 eur ogled vseh muzejev in obzidja, 2 eur za krožnik pa je malo taka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bleem ()
cortez ::
Čudne stvari se dogajajo :
zadnjič sem bil na OMV-ju in tam imajo ponudbo rogljič in kava za 1,90EUR. V izložbi je bil plakat :
https://www.omv.si/cs/BlobServer?blobta...
za njim pa en rogljič, zato sem prodajalki rekel, da bi ponudbo s plakata. Ker sem bil s kolegom, smo spila kafe in sem nato pozabil na plakat, plačal račun in se odpravil. Kolega je pil samo kavo, jst pa ponudbo iz plakata, in že ko sem plačal, se mi je zdelo mal čudno, ker je bil račun 3,20EUR. Pridem do avta in še enkrat pogledam račun: posebej mi je računala rogljič in posebej kavo; grem nazaj z računom in jo vprašam zakaj mi ni računala ponudbe iz plakata, nakar se mi izgovori, da tista ponudba ne velja več in da je plakat pomotoma zunaj. Razlaga se mi je zdela dobesedno banalna in ker nisem hotel delat scene (v prostoru je blo še par drugih gostov in znancev, ki visijo po takih kafičih, sem odkorakal z 30 centi manj, jezen in z izkušnjo več. Ta natakarica me sigurno ne bo vidla več.
Če že nebi prej plačal, bi zahteval njenega vodjo, ker ne more se vsaka trgovka izmišljevat, kdaj ponudba velja in kdaj ne (pred parimi dnevi sem plačal za isto storitev pri drugi trgovki prav ceno s plakata).
V drugem lokalu pa za ne-goste lokala računajo 20c za vodo, ki bi pomoje morala biti zavedena na ceniku, ter 10c, če ti dajo sladoled v sklečko.
vir : http://goo.gl/s9mNy
zadnjič sem bil na OMV-ju in tam imajo ponudbo rogljič in kava za 1,90EUR. V izložbi je bil plakat :
https://www.omv.si/cs/BlobServer?blobta...
za njim pa en rogljič, zato sem prodajalki rekel, da bi ponudbo s plakata. Ker sem bil s kolegom, smo spila kafe in sem nato pozabil na plakat, plačal račun in se odpravil. Kolega je pil samo kavo, jst pa ponudbo iz plakata, in že ko sem plačal, se mi je zdelo mal čudno, ker je bil račun 3,20EUR. Pridem do avta in še enkrat pogledam račun: posebej mi je računala rogljič in posebej kavo; grem nazaj z računom in jo vprašam zakaj mi ni računala ponudbe iz plakata, nakar se mi izgovori, da tista ponudba ne velja več in da je plakat pomotoma zunaj. Razlaga se mi je zdela dobesedno banalna in ker nisem hotel delat scene (v prostoru je blo še par drugih gostov in znancev, ki visijo po takih kafičih, sem odkorakal z 30 centi manj, jezen in z izkušnjo več. Ta natakarica me sigurno ne bo vidla več.
Če že nebi prej plačal, bi zahteval njenega vodjo, ker ne more se vsaka trgovka izmišljevat, kdaj ponudba velja in kdaj ne (pred parimi dnevi sem plačal za isto storitev pri drugi trgovki prav ceno s plakata).
V drugem lokalu pa za ne-goste lokala računajo 20c za vodo, ki bi pomoje morala biti zavedena na ceniku, ter 10c, če ti dajo sladoled v sklečko.
vir : http://goo.gl/s9mNy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cortez ()
shadeX ::
@cortez
tvoja izkušnja me je malo spomnila na mojo 1 teden nazaj. V supernovi v neki trgovini z raznimi oblekami in športnim materialom, sem hotel kupiti hlače, sicer take kakor neke "gengsta" kavbojke znamke fear. Cena je pisala gor 9 eur. Malo čudno se mi je zdelo da bi bile take hlače tako poceni. Vprašam bližnjo trgovko, koliko stanejo hlače, pogleda na listek in mi pove da pač 9 eur. Kakor tam piše.
Več kot zadovoljen grem do blagajne da bom plačal in mi ženska reče 30 eur. Rečem ji da na listku piše 9 eur in je rekla da to je pač napaka in hlače od Feara ne morejo biti tako poceni!
Hlače sem seveda pustil tam in odkorakal iz trgovine.
tvoja izkušnja me je malo spomnila na mojo 1 teden nazaj. V supernovi v neki trgovini z raznimi oblekami in športnim materialom, sem hotel kupiti hlače, sicer take kakor neke "gengsta" kavbojke znamke fear. Cena je pisala gor 9 eur. Malo čudno se mi je zdelo da bi bile take hlače tako poceni. Vprašam bližnjo trgovko, koliko stanejo hlače, pogleda na listek in mi pove da pač 9 eur. Kakor tam piše.
Več kot zadovoljen grem do blagajne da bom plačal in mi ženska reče 30 eur. Rečem ji da na listku piše 9 eur in je rekla da to je pač napaka in hlače od Feara ne morejo biti tako poceni!
Hlače sem seveda pustil tam in odkorakal iz trgovine.
Pred več kot desetletjem sem imel podoben primer z nekim produktom v Spar trgovini (v tujini) in ko blagajničarka ni vedela, kaj naj stori, ji je šef rekel, da mi morajo pač prodati po deklarirani ceni, potem so seveda cene popravili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
ThinkPad ::
Če je jasno označena cena v trgovini in ti potem na blagajni reče neko višjo ceno, se splača zatežit. Napaka gor ali dol, prodati bi ti morali po označeni ceni in vsaj meni je to že 2x ratalo. Me pa hočejo zdaj nasrati pri nakupu kolesa. Na webu lepo slikca, pa cena, pa da je prevezem samo v trgovini in OK, pokličem, vprašam če je na zalogi in če dajo še kaj popusta na gotovino. Seveda kolesa nimajo, bodo povedali kdaj ga lahko dobijo, so pa takoj zatem na webu povišali ceno za 50€....
shadeX ::
Jah to ni pravi odnos do kupca @ThinkPad.
Sicer pa jaz nisem želel delati "galame". Ženska je rekla da je nek delavec se zmotil in prilepil listek na napačen artikel. Jaz vem da smo vsi ljudje in se lahko vsak zmoti, ampak vsaj opravičila bi se mi lahko.
Sicer nisem zameril in bom še obiskal trgovino, ampak odnos mora biti.
Sicer pa jaz nisem želel delati "galame". Ženska je rekla da je nek delavec se zmotil in prilepil listek na napačen artikel. Jaz vem da smo vsi ljudje in se lahko vsak zmoti, ampak vsaj opravičila bi se mi lahko.
Sicer nisem zameril in bom še obiskal trgovino, ampak odnos mora biti.
Glugy ::
Hm če zračunavajo krožnik pol si raj svojga plastičnga naslednič prnesem ne pa da dam 2 evra za krožnik za tiste pol ure k jem. Če pa že bi pristal na ta 2 evra bi pa pristal če bi bila potem cena pizze toliko nižja, njihova seznanitev z doplačilom krožnika pa ob naročilu.
@ shadeX
zgleda da so za lupljenje specializirani pol na Goriškem. Sej če mamo overflow Italjanov po botegah, niti ni čudno, da nategnejo enih par. Sam ne vem, kak se jim to splača na dolgi rok.
Sem bil pa presenečen pred kratkim v Monfalconu, ko mi je prodajalka v Misferotu razlagala, da hodi po nakupe v Qulandijo in da ma že vse kartice od DM do Spara.
zgleda da so za lupljenje specializirani pol na Goriškem. Sej če mamo overflow Italjanov po botegah, niti ni čudno, da nategnejo enih par. Sam ne vem, kak se jim to splača na dolgi rok.
Sem bil pa presenečen pred kratkim v Monfalconu, ko mi je prodajalka v Misferotu razlagala, da hodi po nakupe v Qulandijo in da ma že vse kartice od DM do Spara.
49106 ::
Hm če zračunavajo krožnik pol si raj svojga plastičnga naslednič prnesem ne pa da dam 2 evra za krožnik za tiste pol ure k jem.
Tudi pijaco in hrano prinesi od doma :))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
GregiB ::
Mogoče malo Off Topic... ampak meni se dozdeva, da v SLO praktično ni pizzerije, kjer bi bila Pizza dejansko "normalne" velikosti... Sem iz Savinjske in vse Pizze v lokalnih pizzerijah so hudo predimenzionirane. Zato so se ljudje tudi navadili naročevati po eno pizzo "na pol".
Osebno, če bi odpiral pizzerijo, bi na cenik navedel premere pizz (sem že videl nekje, se ne spomnim...
Sicer pa podvprašanje... Kaj bi ta s.p. zaračunal, če bi mu rekel, naj pizzo razreže na rezine... takrat dodaten krožnik ni potreben :)
Osebno, če bi odpiral pizzerijo, bi na cenik navedel premere pizz (sem že videl nekje, se ne spomnim...
Sicer pa podvprašanje... Kaj bi ta s.p. zaračunal, če bi mu rekel, naj pizzo razreže na rezine... takrat dodaten krožnik ni potreben :)
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Kenpachi ::
a ni zanimivo da se v 3/4 primerih zmotijo v škodo kupca/stranke?
Ker folk ne jambra, ko jim nekaj gre v korist. Sicer se pohvalijo znancem, da so nategnili trgovino, ko pa so sami nategnjeni je oznanjen konec sveta na facebooku.
Zaraki Kenpachi.
Manu ::
Stranki, ki namesto dveh malih pic narocita eno veliko na pol, nista bas stranki.
Zakaj ne? Kaj je narobe, če vsak pojesta pol velike pice?
Problem je v zavajanju kupca, kakor v zgoraj omenjenih primerih. Vsak se odloča ali bo kaj naročil ali ne na podlagi cenika. Skritih stroškov NE SME biti, ker gre za zavajanje. Natakar bi moral ob naročilu 2 krožnikov za eno pico povedat, da zaračunajo za krožnik.
Ni problem v ceni hrane. Cenik je objavljen in si lahko sam izračunaš koliko te bo prišlo in se odločiš ali boš naročil ali ne. Problem je v zavajanju z nekimi skritimi stroški. Pa tudi, če gre za 10 centov se kupec počuti opeharjenega. Za to gre. Gostinec, ki tega ne razume, bo izgubljal stranke in če to počne še naprej, bo na koncu propadel.
Bodi pošten do stranke in ne boš imel nobenih problemov.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
bleem ::
pa ne rad bi vido gostilničarja s takim pristopom v mariboru ali še huje v vaseh okoli maribora:) samo je pa res da mi "kmeti" požeremo vedno vsak svojo pico:)
MIHAc27 ::
Problem je, ker se pač počutiš opeharjenega. Naslednjič, ko bo prišel OP v to gostilno, mu bodo zračunali še pogrinjek, pa 1 kos kruha (ki k pici niti ne paše)
Sam vem, da se za 50 centov ne bi sklonil, in jih pobral iz tal. Če bi pa na računu bil nek pribitek...bi pa se zasekiral.
Danes 50 centov, jutri 5 evrov.
Sam vem, da se za 50 centov ne bi sklonil, in jih pobral iz tal. Če bi pa na računu bil nek pribitek...bi pa se zasekiral.
Danes 50 centov, jutri 5 evrov.
Trupl0 ::
Kot je že nekdo napisal bi ob plačilu vzel s sabo krožnik in naj se sladko j*
Požrtni lastnik si je v treh dneh naredil tako slabo reklamo, da lahko še samo zapre.
podpis!
PS: vsak cent mora posameznik zaslužiti na takšen ali onakšen, bi se reklo, način.
Če nekaterim paše in zamahnejo z rokam, ko ga nategne prodajalka za 10 centov, meni pač ne. Obenem, če naredi prodajalka napako ali trgovec v svojo škodo ga prav tako opozorim. Zakaj? Ker nisem "PIZDA"! ;)
Požrtni lastnik si je v treh dneh naredil tako slabo reklamo, da lahko še samo zapre.
Na bruh mi gre,da VEDNO na Italiane skočte za vse neumnosti in tegobe tega sveta(sicer je res,da so pogrinek Coperchio iznajdli v Benetkah zaradi romarjev ,ki so drli v mesto in niso imeli s čim jesti in so smetili vsepovsod s tem tudi prinašali bolezni).Poznam dobro sceno kot vodnik in je pitje kave na sv.Marku mogoče za nekoga cilj sam po sebi.(mimogrede kava vsaj ristretto je res dober na obeh straneh trga).Imel sem že Amerikance,ki so se preseravali z kuhanim vinom runda dve ..350 EUR + napitnina 50 EUR natakarju.Ampak to so Benetke.Drugače so pa cene v več primerih v okolici bistveno nižje od naših.In ,če že moram zliti gnojnico na nekaj za Primorce tako banalnega,kot skuhati dobro kavo pejte v Avstrijo al pa nemčijo(pustimo Slovenijo,kjer je vsaj cena nižja) .
Cene da te kap za črni drek ( pizdiverggine kot je govorila moja nona)za nič manj kot 2 UEURA. Malo offtopic,kar se pa tiče cenika pri sosedih MORA vse biti na ceniku,če ne se ne plača.
podpis!
PS: vsak cent mora posameznik zaslužiti na takšen ali onakšen, bi se reklo, način.
Če nekaterim paše in zamahnejo z rokam, ko ga nategne prodajalka za 10 centov, meni pač ne. Obenem, če naredi prodajalka napako ali trgovec v svojo škodo ga prav tako opozorim. Zakaj? Ker nisem "PIZDA"! ;)
If you are going through Hell, keep going !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trupl0 ()
gruntfürmich ::
sj ne morem verjet kako da je določenemu folku to celo normalno! taki verjetno niso čisto pri sebi.
a po drugi strani poslušamo kako gre gostincem slabo; ne sme se več kaditi v lokalih... same jajce!
folk je postal tako debilen da se iz tega dreka ne bo več izvlekel...
a po drugi strani poslušamo kako gre gostincem slabo; ne sme se več kaditi v lokalih... same jajce!
folk je postal tako debilen da se iz tega dreka ne bo več izvlekel...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
šernk ::
Jah to je pač ena taka debilna stvar, ki jo morda rabiš 1x na 20 obiskov (dodaten krožnik) ampak vsaj jaz zaradi takšne stvari nikoli več ne bi šel tja. Ker da ti računajo praktično cel krožnik za pranje...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
draciel ::
ne sme se več kaditi v lokalih... same jajce!
No no.. sedaj pa počasi. Nimam nič proti kadilcem ampak ko pridem v lokal hočem v miru pojest / popiti. Ne pa da bom vohal še smrad od čikov. Če kadilcu kaj ne paše lahko stopi ven iz gostilne in pokadi zunaj. Za tistih 2 minute ga nebo konc , pa še zrak v lokalo bo čist. Sicer je to čista druga tema in tukaj nimamo kaj razglabljat. Sam tolk..
marS ::
Mal se mi zdi pretirano, 2€ za uporabo dodatnega krožnika. Ajde, max 20-30 centov to bi še požrl....ma 2€ to je že ena kava.....tip je ful pretiraval in zdaj se mu bo maščevalo.....
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Tudi supervizor najde manjši zadetek za tega "podjetnika"
Je poleg ankaranske Pizzerie San Nicolo tudi ljubljanska Pizzeria Padrino njegova? Sicer se najdejo tudi neko ozvočevanje in gradbene storitve poleg?!?
Je poleg ankaranske Pizzerie San Nicolo tudi ljubljanska Pizzeria Padrino njegova? Sicer se najdejo tudi neko ozvočevanje in gradbene storitve poleg?!?
kmetek ::
cortez:
lepo piše do konca marca. Za take stvari se slika zunaj plakat, slika se račun in pokliče Inšpekcijo.
Posladkajte se na poti!
V marcu si na bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA privoščite okusen zajtrk - rogljiček in kavo.
Kava TO GO po vaši izbiri in masleni rogljiček za samo 1,90 EUR.
Akcija traja do 31. marca 2013.
lepo piše do konca marca. Za take stvari se slika zunaj plakat, slika se račun in pokliče Inšpekcijo.
Posladkajte se na poti!
V marcu si na bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA privoščite okusen zajtrk - rogljiček in kavo.
Kava TO GO po vaši izbiri in masleni rogljiček za samo 1,90 EUR.
Akcija traja do 31. marca 2013.
gruntfürmich ::
ne sme se več kaditi v lokalih... same jajce!
Sicer je to čista druga tema in tukaj nimamo kaj razglabljat. Sam tolk..
to sem zapisal v kontekst jamranja gostincev glede zmanjšanja prometa, da se samo na druge zgovarjajo kako jim gre slabo, svojih debilizmov (kot je ta primer) pa ne vidijo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Smurf ::
Sej taki gostinci bodo propadli, dobri pa preziveli (na splosno opazam, da gre v Sloveniji nivo navzgor) kar je tudi prav.
@ kmetek
dejstvo je tudi, da kava ni bila postrežena v papirnatem kozarcu ampak šalci. Kot sem rekel, problem je bil, ker sem že plačal...dal sem možnost prodajalki, da popravi napako, pa je ni. En gost manj in izkušnja več.
dejstvo je tudi, da kava ni bila postrežena v papirnatem kozarcu ampak šalci. Kot sem rekel, problem je bil, ker sem že plačal...dal sem možnost prodajalki, da popravi napako, pa je ni. En gost manj in izkušnja več.
keworkian ::
Sej ne vem ali bi dal slednjo sliko pod Funny links, ampak vseeno se mi zdi, da naj slednji pohlep gostinca vidijo tudi ostali. Res domiselno ni kaj. Naj zaracunajo, ampak za nas samo enkrat.
lp, i
Poglej si v SSKJ kaj pomeni beseda "storitev" in "gostinstvo".
Obscenities in B-Flat
bluefish ::
Poteza avstralske trgovine v novici je še razumljiva, ker te o teh petih dolarjev obvestijo pred vstopom. Drugo je, če se kar tako na računu znajde postavka.
Vikking ::
Tole novičko pa povzemajo že vsi: http://www.zurnal24.si/gostinec-na-obal...
Zanimiv komentar gostilničarja.
Zanimiv komentar gostilničarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
Mipe ::
2€ za vodo iz pipe? Kozarec vode je vreden le nekaj centov. Postrežba, pomivanje kozarca itd. - vse to v 5-ih minutah - je vredna 2€?
Dokler gostinci nabijajo marže kot za šalo, bom pač jedel pri najboljšemu sosedu. Tam ti vsaj postrežbe, pakiranja itd. ne zaračunajo.
Dokler gostinci nabijajo marže kot za šalo, bom pač jedel pri najboljšemu sosedu. Tam ti vsaj postrežbe, pakiranja itd. ne zaračunajo.
GregiB ::
Če se kdaj "nategnem" in na ceniku spregledam takšnole oslarijo, bom 2€ sicer plačal... ampak krožnik gre z menoj... Če ga plačam, je moj...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
St235 ::
Sploh, če ga zaračunajo z 20% ddv, to je pač jasen signal,da ne gre za storitev ampak blago.
AngelOfDeath ::
2€ za vodo iz pipe? Kozarec vode je vreden le nekaj centov. Postrežba, pomivanje kozarca itd. - vse to v 5-ih minutah - je vredna 2€?
Bi rad videl gostilničarja ki mi bo na računu napisal 2€ za vodo iz pipe.
edit: Slovnica
Manu ::
Sem bral komentarje pod novico (na drugem portalu) in je - verjetno gostinec - napisal, da če prideta v gostilno dva in če eden naroči eno pico in če jo jesta dva, potem jo drugi je zastonj.
To je smešno.
To je smešno.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
Jaz tudi čakam da mi bo kdo vodo iz pipe zaračunal, če se ne motim je zadeva namreč prepovedana in v kolikor ti vodo računajo mora biti iz plastenke. Lahko reče, da ti vode iz pipe ne sme dati, ne more ti je pa računati.
se pa strinjam z lakotnik29, DDV na storitve je 8,5% in ne 20%, tako da izgovor da računajo pranje krožnika ne more bit.
se pa strinjam z lakotnik29, DDV na storitve je 8,5% in ne 20%, tako da izgovor da računajo pranje krožnika ne more bit.
ponavadi se ne računa vode kot take ampak postrežnino. Zakonsko pa ni sporno zaračunavat vode iz pipe v kolikor je to jasno označeno v ceniku.
Je pa ena in druga praksa pomilovanja vredna in pod črto prinese več škode kot koristi.
Sporno je tudi to, da (po izjavi, ki je v enem od člankov) nista posebej naročila dodatnega krožnika.
V vsakem primeru pa je negativne reklame več, kot bi ga stalo pomivanje krožnikov nadaljnjih 20 let.
Takšne banalne prakse so ponavadi praksa sploh v turistično bolj obljudenih krajih, kjer gostinci živijo predvsem od naključnih gostov. Tak strošk lahko isti strani zaračunaš samo trikrat - prvič, zadnjič in nikoli več.
Je pa ena in druga praksa pomilovanja vredna in pod črto prinese več škode kot koristi.
Sporno je tudi to, da (po izjavi, ki je v enem od člankov) nista posebej naročila dodatnega krožnika.
V vsakem primeru pa je negativne reklame več, kot bi ga stalo pomivanje krožnikov nadaljnjih 20 let.
Takšne banalne prakse so ponavadi praksa sploh v turistično bolj obljudenih krajih, kjer gostinci živijo predvsem od naključnih gostov. Tak strošk lahko isti strani zaračunaš samo trikrat - prvič, zadnjič in nikoli več.
Heh, ko omenjate da bi krožnik vzeli z seboj.
Me je to spomnilo na Predbožični Graz. Tam ti vroče vino nalijejo v skodelico in hočejo 1€ kavcije. Ko sem vračal šalčko sem vprašal, če lahko obdržim, in mi je celo zamenjala za čisto.
Mogoče pa bi lahko zahteval 2€ nazaj, v nasprotnem primeru pa bi krožnik obdržal za spomin.
Me je to spomnilo na Predbožični Graz. Tam ti vroče vino nalijejo v skodelico in hočejo 1€ kavcije. Ko sem vračal šalčko sem vprašal, če lahko obdržim, in mi je celo zamenjala za čisto.
Mogoče pa bi lahko zahteval 2€ nazaj, v nasprotnem primeru pa bi krožnik obdržal za spomin.
Gandalfar ::
V tujini je drugace redna praksa, da ti zaracunajo 20% zraven za skupine vecje od 6 (ali 8.. odvisno od lokacije).
Še nisem videl, v katerih državah pa?
Mene tudi zanima. V Mehiki vem, da je bila skorajda obvezna napitnina. Pa Grčiji tudi. Parkrat v hotelu so kar prinesli račun z zneskom napitnine že lepo prištetim.
Jah ponekod natakarji od napitnine živijo
Gandalfar ::
jaz sem to dosedaj videl v izraelu, kanadi in ZDA, da je blo doplačilo za večjo skupino ljudi. Ni pa to ravno redna praksa, niti ni to ne vem kako razširjeno.
urbecar ::
Dodatni "bombončki" so res na ceniku? Normalnim strankam se to ne zaračunava, izjemam pa?
Sem že videl in do neke mere podpiram. Stalnim in normalnim strankam se dodatkov ne zaračunava, extra nevljudnim in nevzgojenim pa se pač še to stisne na račun...
Sem že videl in do neke mere podpiram. Stalnim in normalnim strankam se dodatkov ne zaračunava, extra nevljudnim in nevzgojenim pa se pač še to stisne na račun...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentje in njihove napitnine v gostinstvu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17159 (13547) | tryhard |
» | Napitnine - komu, koliko, za kaj, zakaj (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 25683 (19596) | perci |
» | Poslovna idejca-mnenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 29780 (22943) | Utk |
» | velikosti pice in cena (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22224 (20440) | korenje3 |
» | Triple nateg? (Gostišče Štorman) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8648 (6405) | Avenger |