Forum » Elektrotehnika in elektronika » mini hifi stolp sony - težava
mini hifi stolp sony - težava
malinavc ::
Živjo,
Doma imamo stolp Sony mhc RX99, kateri je sicer ze konkretno star, ampak vseeno še zgleda dobro in zvok je izjemno dober.
Tudi veliko ga nismo prižigali že nekaj časa, zdej, ko sem ga pa dal v prostor kjer bi ga rad kdaj prižgal, za radio samo, se je pojavila težava, zaradi katere je dejansko napravca neuporabna.
Ko je v standby, je vse ok, oz.samo uro kaže, ko ga pa prižgem in dam npr.tuner, (ali karkol drugega), se cd pladenj (3x) kar vrti v neskončno in gleda, kater cd bi začel predvajat. Karkoli nastavim, se ne ustavi, tudi če ga potem ugasnem in gre v standby, še vedno vrti, vendar se po cca. minuti ustavi.
Kaj lahko storim? Vem, da je zadeva že dokaj zastarela, ampak kot rečeno, rad bi ga uporabljal še.
Če ga odprem, a lahko kako izklopim cd, ker ga ne rabim sploh?
hvala vsem
lp
Doma imamo stolp Sony mhc RX99, kateri je sicer ze konkretno star, ampak vseeno še zgleda dobro in zvok je izjemno dober.
Tudi veliko ga nismo prižigali že nekaj časa, zdej, ko sem ga pa dal v prostor kjer bi ga rad kdaj prižgal, za radio samo, se je pojavila težava, zaradi katere je dejansko napravca neuporabna.
Ko je v standby, je vse ok, oz.samo uro kaže, ko ga pa prižgem in dam npr.tuner, (ali karkol drugega), se cd pladenj (3x) kar vrti v neskončno in gleda, kater cd bi začel predvajat. Karkoli nastavim, se ne ustavi, tudi če ga potem ugasnem in gre v standby, še vedno vrti, vendar se po cca. minuti ustavi.
Kaj lahko storim? Vem, da je zadeva že dokaj zastarela, ampak kot rečeno, rad bi ga uporabljal še.
Če ga odprem, a lahko kako izklopim cd, ker ga ne rabim sploh?
hvala vsem
lp
...odvisno s katere perspektive gledamo...
mailer ::
Očitno teli Sony-i po cca 10 do 15h letih odpovejo. Jaz imam RXD-9 pa je na servisu, mogoče se ga bo dalo popravit, upanja je malo. Pri meni ni zvoka.
Oj,
Tudi, če so vsi cdji (3x) notri je enako. Tudi leta nazaj, je že bil problem, da ni cdja vedno prebral, ampak slej ko prej ga je in normalno predvajalo. Potem je pa nekaj časa stal pri miru, zdej pa to.
Kako pri taki zadeva najboljše spucat laser? Včasih sem imel nek cd, ki je imel ščetko gor za čiščenje. Tu mi tudi to ne pride v poštev, ker se tudi ne bo ustavil pri čistilnem, da bi začel pucat.
Uh, potem nas je več s takim / podobnim problemom :).
Tudi to se pojavlja, da ko je ugasnjen, pritisneš Tuner, pa gre avtomatsko na cd, potem pa še 1x in gre na tuner.
Sumim, da je mogoče kaj z samo elektroniko. So tu tudi osnovne plošče ali kake vrste kontroler?
Kako ugotovim, katero žičko moram spuknit, da cd sistem izklopim? Elektronik nisem :)
Tudi, če so vsi cdji (3x) notri je enako. Tudi leta nazaj, je že bil problem, da ni cdja vedno prebral, ampak slej ko prej ga je in normalno predvajalo. Potem je pa nekaj časa stal pri miru, zdej pa to.
Kako pri taki zadeva najboljše spucat laser? Včasih sem imel nek cd, ki je imel ščetko gor za čiščenje. Tu mi tudi to ne pride v poštev, ker se tudi ne bo ustavil pri čistilnem, da bi začel pucat.
Uh, potem nas je več s takim / podobnim problemom :).
Tudi to se pojavlja, da ko je ugasnjen, pritisneš Tuner, pa gre avtomatsko na cd, potem pa še 1x in gre na tuner.
Sumim, da je mogoče kaj z samo elektroniko. So tu tudi osnovne plošče ali kake vrste kontroler?
Kako ugotovim, katero žičko moram spuknit, da cd sistem izklopim? Elektronik nisem :)
Okapi ::
Odpri in malo poglej, kje gredo žičke, pa malo eksperimentiraj. Ko bo odprt, lahko tudi z alkoholom spucaš lasersko glavo, pa prah na splošno. Pokvarit itak nimaš kaj, če je že pokvarjeno.
O.
O.
Oj,
Sem včeraj govoril glede tega z enem elektroničarjem, pa je isto rekel, da je najverjetneje en čip kriv. Dobi zadevo na popravilo. Rekel je sicer, da imajo skoraj vsi taki stolpi (sony, aiwa, philips,..) notri enak čip od Samsunga. Popravilo me bo stalo 7€ :). Rekel je tudi, da najbrž stolp sploh ne bi delal, če bi odklopil samo cd, ker je vse skupaj povezano in kontrolirano. Bomo videli, če bo maher uštimu.
Hvala vsem!
lp
Sem včeraj govoril glede tega z enem elektroničarjem, pa je isto rekel, da je najverjetneje en čip kriv. Dobi zadevo na popravilo. Rekel je sicer, da imajo skoraj vsi taki stolpi (sony, aiwa, philips,..) notri enak čip od Samsunga. Popravilo me bo stalo 7€ :). Rekel je tudi, da najbrž stolp sploh ne bi delal, če bi odklopil samo cd, ker je vse skupaj povezano in kontrolirano. Bomo videli, če bo maher uštimu.
Hvala vsem!
lp
Jaz sem plačal 70€ za zamenjavo čipa(digital sound controller-mitsubishi) po 3h dneh pa ista napaka.
No, če bo meni dodal nulo in rekel 70€, naj kar preneha. Rečeno je bilo, da je v večini Samsungov in, da je tu 99% tudi. Te čipe ima doma, baje nabavljeni na ebayu za jeftine pare :)
Pri meni je bil to dejansko glavni čip na plati za zvok. Ker ni uspel dobit novega mi je serviser vrnil denar za čip.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PS2 kot [DivXvid] predvajalnik in še več (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Konzole | 51606 (18123) | kiFni |
» | Poceni stereo receiver (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 64963 (51409) | Zvezdica27 |
» | A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5618 (3889) | Pyr0Beast |
» | surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7226 (6078) | problem |
» | Teac CD-RomOddelek: Strojna oprema | 1458 (1268) | Simko |