Forum » Strojna oprema » A še komu piska monitor?
A še komu piska monitor?
pingo76 ::
Kakšna ideja? Se še komu to dogaja?
P.S. Letni čas oz. temperature ne igrajo vloge.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
krho ::
Jest sem mel Sony-a, ki je piskal, ce je mel preveliko "frekvenco osvezevanja", pa se to ne zmeraj.
Jaz nisem pogruntal.
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Dr_M ::
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
mare87 ::
Maxtor ::
S tem podatkom nisem nič pomagal, ne?
T0RN4D0 ::
ga ponavad ponoč raj ugasnem:)
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
iskra ::
ontopic: sosed ima samsunga 17" ne vem kakega in mu tudi neki piska usake tolko
Iskra: Ne dajej več koruze v floppy in fižola v napajalo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pingo76 ()
LOL
pr mojmu samsungu pa nc ni piskal v ritmu ledice
BigWhale ::
Precej annoying :)
Saj veliko monitorjev piska. :)
noraguta ::
RiNC ::
Samo po mojem tukaj ni resitve, se boste mogli s tem sprijaznit al pa vojna, ker se mi zdi da firma monitorja pri tem piskanju nima nobene veze. Se morda motim? Samo ne bit pregrobi!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RiNC ()
Daedalus ::
Meni je namreč veselo piskal Hyundai DeluxScan V770 pol leta, pol je pa vertikala crknila. Ko sem ga dobil s servisa nazaj, mi je tip reko, da so crknili eni čipi za krmiljenje slike.
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
prele sm ga wgasnu, ker sm mislu knjigo brat, pol je pa šele zaačel piskat tko ko treba
po sm ga pa kr odkljopu od štroma... ne vem
aja pa moj monitor že od začetka (konc šole letos) mal piska v stand by.
sam če preide pa še v 3 fazo piskanj, pol se bojo pa počas rokoborbe začele
(koga sesuje, ga pa na servis neseš, pa rečeš, da je on prvi začel )
ferdo ::
dobro bi blo, da bi tudi povedal, na kakšno grafično je monitor prikloplen.
"mogoče" mate problem v vaših navitih grafičnih karticah!?#
moja punca ma 19" pa nič NEpiska, pa ga ima že 2leti na NEnaviti grafični MX400.
nekaj rešitev za vašo težavo:
nekupujte SAMSUNGovih monitorjev
Mejte ga pokritega z deko, mogoče je vaš monitor prehlajen
uporabljajte VATO "v ušesih" !
Pogovarjajte se z monitorjem "prijazna beseda ni nikoli preveč"
Nasilje rodi NASILJE!
.: I can`t believe the news today :.
Vesoljc ::
sem pa jest tud opazu, da večina piskajočih monitorjev je sanzumgovih, naklučje?
sicer pa, kašni slotehovci pa ste, če že monitor preglasi vašo kišto?
kar se pa glede (ne)kupovanja samsungov tice, mam pa ze raj mal piskanja, pa da vem, da mi ne bo treba odlomt malarde dnarja, da mi ne bo monitor crknu po 1 mescu.
speed machine ::
Trinitron ::
jerry2000 ::
Tjulenj ::
slycer ::
Če pa vam crkujejo razni Hyundaji in podobne poceni sranja, ste si pa sami krivi, kaj pa kupujete poceni stvari. Čas je že, da se potrošniki naučijo, da več denarja pomeni v večini primerov tudi več muzike, pa naj gre za monitorje, procesorje, makarone, pralne praške ali nekaj povsem tretjega. Če pa vam poceni monitor ne bo umrl naravne smrti, pa vam ga bo sesul prvi napetostni sunek, ko bo zunaj treskalo. Pač posledica cenenih sestavnih delov, ki so lahko tudi glavni vzrok za piskanje vašega prikazovala.
to je tut men samsung delu ene 3-4 mesce, tko zelo zelo poredko. no...potem je umru.
@ljash ::
Grafa: GF2 MX 400 64 MB
Iztirjenec ::
JanBrezov ::
LoneWolf ::
V monitorjih v glavnem piskajo zrahljana navitja okoli katodne cevi ali pa visokonapetostni trafoti (v bistvu gre za isti vzrok na dveh razlicnih mestih). Krmiljenje elektronskega snopa je v katodnih ceveh izvedeno s precej mocnimi tuljavami - to so najveckrat navite bakrene lakirane zice. V monitorju prihaja do opaznih temperaturnih sprememb in s casom se zaradi raztezanja materialov navitja zrahljajo, pa tudi lak popoka in lahko pride do obcasnih prebojev na tuljavi (to so lahko tisti poki, ki jih omenjate zgoraj - ni prevec zdravo za elektroniko, to je znak, da je stvar zrela za servis. Napetosti gredo v kV). Za zrahljano navitje je znacilno, da cvili na dolocenih osvezevalnih frekvencah zaslona, na drugih pa ne, pac tam, kjer pride v resonanco. Ker ima vertikalni in horizontalni odklon vsak svoje navitje, lahko cvili pri dolocenih vertikalnih ali pa horizontalnih frekvencah - odvisno katero navitje je vzrok. Udarjanje po monitorju tudi vpliva na manifestacijo tezave - fizicen premik lahko zacasno vpliva na resonanco in stvar nekaj casa neha cvilit, ali pa odpade kak razpokan koscek laka z zicke in imas novo moznost preboja...
Novi monitorji redko cvilijo, to bi kazalo na vprasljivo kvaliteto navitja in taksne stvari resujejo ze v tovarni, ce dajo kaj nase.
Popravilo zna biti zoprna rec. Menjava katodne cevi ali novo navitje tuljav so ze skrajni in dragi ukrepi, vecina servisov enostavno premaze navitje s silikonom ali kaksno podobno snovjo in s tem fiksira zice ter vsaj za silo uredi izolacijo.
piska le v stnd-by ju, pa še to zarad čričkov zele ne vem če še kr...
a- čeprov nima najbrž veze, ti 4200, rahlpo do pretežno navit
Sicer pa mislim, da sem zaradi piskanja sam nekoliko kriv. Tobačni dim + prah je baje korozivna (jedka) mešanica svinjarije ki mi je utegnila nažret lak v navitjih. Lahko pa so bile tudi večje temperaturne razlike saj pogosto na monitorjih (pretežno pozimi) odtajam zmrznjen kruh (s tem dejanje malenkostno zmanjšam zmožnost oddajanja toplote).
Zgleda da bom gor odtajal le še žemljice....
balocom ::
Pyr0Beast ::
Lahko bi tut mal pogledal pr pržganem manitorju od zinaj, pa če kej iskerce skačejo, boste že vedel zakaj.
Izogibajte se pa vseh monitorjev, ki ti zapojejo melodijo, preden jih usipneš.
Jst mam monitor ADI MicroScan 4P
Made in Kitajska 1998. Pa lepo deluje, nč ne crkuje.
Aja pa še to:
Mam jst eno varč žarnco za na mizo, z zunanjo dušilko in pra lepo piska iiiiiziiiiiiiiziz -pa tko naprej.
Lhk pa tut zarad High Voltage, k je zrak prevoden, pa če je kej ostrga not pod napetostjo.(lahko probate pr TV-ju- se s prsti dotaknete zaslona- malo piska, vzamete buciko al pa kej podobnga pa bo začelu faj piskat- lahk tud iskre skačejo.
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
jRk0 ::
nic ne piska:)
piska pa sobna antena za tv ko svinja:)
ko jo vdarim pa itak da neha:) si ne upa veec.
jerry2000 ::
EZ2BHard ::
Taksno nadlezno piskanje ima frekvenco okrog 20 kHz, kar je najverjetneje (zakon harmonij) tocno polovica horizontalne frekvence pred preklopom v graficni nacin, zato vse kaze, da ti nekaj (jedra v visokonapetostnem transformatorju ali navitja) pride v resonanco pri tej horizontalni frekvenci.
Poskusi nastaviti horizontalno frekvenco na vrednost, ki ne povzroca resonance (npr. s programom PowerStrip). Jaz sem imel monitor, ki je piskal pri tocno doloceni horizontalni frekvenci, pri 0.5 kHz visji/nizji frekvenci pa ni vec niti pisnil.
Slej kot prej zaradi termicne obrabe pride do mehanskih sprememb, tako da doloceni deli lahko zacnejo resonirati pri dolocenih frekvencah. Ce je resonancna frekvenca v podrocju do 22 kHz, jo slisimo, ne glede na to pa velja:
resonancna frekvenca = horizontalna frekvenca / celo stevilo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EZ2BHard ()
Oktan ::
Imam problem da mi je začel piskati prb. 3 leta star LCD monitor Samsung SyncMaster 2032BW/2032GW. Ko je prižgan je piskanje najglasnejše, če ga ugasnem zelo potiho piska, neha pa samo če ga izklopim iz elektrike. Pa še to, ko ga prižgem, piskajo različni visoki toni, nato pa piska enakomerno. Priklopljenega imam z dvi kablom (kabel je vredu ker sem z njim probal drug monitor in je OK), sprobaval sem že spreminjanje resolucij in osveževanjem (izbira samo 59Hz in 60Hz) pa ni pomagalo. Kakšen nasvet?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monitor piska. Kako to odpraviti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1384 (1107) | AtaStrudl |
» | Samsung 2232BWOddelek: Strojna oprema | 2424 (1802) | domen- |
» | Nenaden glasen in visok ton ob izklopu PCjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1353 (1134) | Pyr0Beast |
» | Piskajoč monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 1622 (1379) | pivmik |
» | ERROR:Piskajoci monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 1015 (906) | Dacio |