» »

Trening za boljšo postavo

Trening za boljšo postavo

Temo vidijo: vsi
««
5 / 14
»»

Okapi ::

Kak nasvet, da rešim to željo?
Imaš nekako 3 možnosti. Prva je, da pač malo trpiš. Druga je, da se naješ kakšnega manj kaloričnega nadomestka - če mora biti meso, recimo piščančjih prsi ali mogoče rib, če bi si samo želodec rad napolnil, pa solate (paradižnik, paprika, kumare, zelje ... tega lahko ješ v neomejenih količinah). No, tretja možnost pa je, da se "pregrešiš" s kakšnih dobrim svinjskim kotletom ;) - če boš to počel dovolj na redko, ne bo nobene škode.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

energetik ::

Tudi če se boš vsak dan jedu kotlet, se to ne bo poznalo glede hujšanja, kvečjemu še koristilo, ker boš sit in ne boš napadel še kakšnih sladkarij. Vprašanje pa, kako bo to vplivalo na ožilje in ledvica.

Freaxx ::

En dan u tednu, recimo nedelja imej cheat day. Potem boš v pondeljek z veseljem nadaljeval z dieto oz. bolj zdravim načinom prehranjevanja. :) Preverjeno.

GGGGG ::

Teli cheat dayi jo brezveze. Uporabni so, če ješ slabo hrano in se cel teden stradaš, potem pa tisti dan probaš nadoknaditi. Ampak tak način prehranjevanja ni vzdržen.

Cilj je, da ješ okusno in kvalitetno hrano, ki ti zagotavlja dovolj hranilnih snovi ob zmerni energijski vrednosti. Če v obroku ne uživaš in se od njega ne naješ, delaš nekaj narobe.

Freaxx ::

@ iKst- Ne pravim da se moraš čez teden silit z hrano ki je ne moreš videt, daleč od tega. Ampak recimo v nedeljo, maš lahko za kosilo dunajca, pa recimo kej sladkega popoldne (npr. višnjev štrudl), pa zarad tega ne boš nič manj zdrav. (meni osebno se potem zgodi da ob višku energije se spokam športat še v nedeljo, ko naj bi mel počitek).

GGGGG ::

Če vsak dan ješ okusno in kvalitetno hrano ne rabiš cheat dneva, to je point. Vsaj jaz si "cheat day" predstavljam kot dan, ko se ni treba šparat.

Če malo spremeniš navade se ti nikoli ni treba šparat in je vsak dan cheat day. Vsak dan lahko ješ hrano (tudi štrudl), ki te nafila z energijo in pripravi do tega, da se spraviš športat.

Stewie G ::

Malo bom poročal o rezultatih.
V dveh tednih sem izgubil skoraj 5 kg, malo veliko ali ne, mogoče preveč?

Drugače pa sem se nakako privadil, sladkih pijač ne pijem več, le včasih se mi zlušta kakega mastnega zrezka ali sladice. No Imam namen izgubiti še par kilogramov, čeprav se zdi, da pri višini 189 cm je zdajšnh 75 kg nekako OK, meni pa se zdi, da je še vedno ker nekaj špeha, mogoče je razlog tudi to, da imam skoraj nično mišic, saj komaj naredim 3 sklece.
Name changed.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stewie G ()

bluefish ::

Tale teža je za višino kar OK. Loti se mišic.

Looooooka ::

Za moje pojme mas se premalo kil.
Namesto, da se stradas probaj pridobiti nekaj misicne mase. Mislim...razen ce je skinny tall guy look vsec. Potem ti gre vec kot ocitno vredu.
Pet kil na teden baje ni zdravo ampak ok no...ce se ne stradas in jih kuris tko, da nisi cisto brez energije...why not...sem isto pocel.

jype ::

Stewie G> čeprav se zdi, da pri višini 189 cm je zdajšnh 75 kg nekako OK

Pri okoli 10% telesne maščobe je ta teža idealna.

Bananovec ::

Lepo po časi, najprej špeh skurit, potem bildat.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Hum, mislim, da bom še vseeno kako kilco izgubil, ker bi tako na oko rekel, da imam okoli 18% telesne maščobe, kako pa bi se potem lotil mišic, več jesti in dvigovati ali kako?
Name changed.

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

Ne rabiš bildat...
Poglej si kosarkase. Eni zgledajo kot zvite prekle, drugi imajo pa dejansko sportno postavo(pri isti visini).
Pa grem stavit, da je razlika pri vecini samo prehrana in mogoce se kaksne vaje z lastno tezo(tiste sklece, ki so nas jih silili ze v osnovni soli).
:)

Zgodovina sprememb…

Bananovec ::

in veliko pliometrije.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Stewie G> Hum, mislim, da bom še vseeno kako kilco izgubil, ker bi tako na oko rekel, da imam okoli 18% telesne maščobe, kako pa bi se potem lotil mišic, več jesti in dvigovati ali kako?

Bolj obremenjevati mišice, ane (sklece, trebušnjaki, počepi, vesa, vse to lahko delaš doma na tleh oz. na štangi za 5 evrov).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

rkobarov ::

brez znoja ne dosezes nic :)
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

Gapi182 ::

Stewie G je izjavil:

Drugače pa sem se nakako privadil, sladkih pijač ne pijem več, le včasih se mi zlušta kakega mastnega zrezka ali sladice. No Imam namen izgubiti še par kilogramov, čeprav se zdi, da pri višini 189 cm je zdajšnh 75 kg nekako OK, meni pa se zdi, da je še vedno ker nekaj špeha, mogoče je razlog tudi to, da imam skoraj nično mišic, saj komaj naredim 3 sklece.

dobi si nekaj za merjenje maščobe ker 5KG maščobe ne moreš zgubiti v 2 tednih. Če bi pa bi se to ZELOOO poznalo. Zgubil si mišice ker morda premalo ješ. Najprej si uredi prehrano in delaj kardio, potem ko prideš do določenih % maščobe ki ti ustreza pa začni bildat.

Marat ::

Stewie G je izjavil:

No Imam namen izgubiti še par kilogramov, čeprav se zdi, da pri višini 189 cm je zdajšnh 75 kg nekako OK

WTF??? Jaz sem skozi celo temo mislil da si dejansko debel oz. da imaš preveč kil. Ti nimaš preveč kil, prej bi rekel da 5 kg premalo, ravno toliko kot si jih zdaj izgubil. Raje se usmeri v krepitev telesa in dobivanje mišic, ne pa v izgubljanje teže.

Mišic se ne zgubi tako hitro. Izgubil je očitno le vodo.

fantasycamp ::

To je mentaliteta!
Dokler ni navade, ne pomaga nobena tehnika...

jype je izjavil:

Tudi jaz tako mislim. 5kil maščobe v 2 tednih je nemogoče, to bi moral biti vsak dan v minusu za 3000kcal, torej praktično nemogoče. Bi rekel, da je tukaj morda 1 kila maščobe, drugo je pa glikogen pa voda. Pač posledica nepravilnega hujšanja ali pa celo nepravilnega tehtanja.

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

jype je izjavil:

Stewie G> Kak nasvet, da rešim to željo?

Laufat pejt.

To uspešno deluje tudi pri meni. Menda, da aktivnost močno vpliva na hormone za lakoto in hormone za kurjenje kalorij.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Aston_11 ::

Tek deluje antistresno, manjši stres pa na manjši apetit.

Aston_11 je izjavil:

manjši stres pa na manjši apetit.
Pri meni je obratno. Ko sem slabe volje/pod stresom/živčen, začnem hujšati, ker enostavno nimam apetita.
Ko mi gre vse po načrtih in se veliko gibljem, imam tudi velik apetit.

Ko mi gre vse po načrtih in se veliko gibljem, imam tudi velik apetit.

Pri večini je tako, da zaradi kaloričnih potreb poješ več, če več delaš. Prej je bilo govora o tem, da lahko željo po hrani zatreš s tekom.
Woody Allen

Tudi to gre. Če grem za cel dan na bicikl, lahko komot pojem eno banano na uro in zvečer pridem domov sit in naslednji dan ne čutim nobene resne lakote, porabim pa 10k kalorij.

jype je izjavil:

Tudi to gre. Če grem za cel dan na bicikl, lahko komot pojem eno banano na uro in zvečer pridem domov sit in naslednji dan ne čutim nobene resne lakote, porabim pa 10k kalorij.

Nimaš časa jest, če si cel dan na bicu. Zvečer si pol preveč zmatran za jest, naslednji dan pa s skrčenim želodcem nimaš pravega apetita ;) Če je cel dan 10ur, je 10 banan že 1k kalorij (konkretno kosilo npr.), pa 10 izotonikov še enkrat toliko, zajtrk jih da komot 500 ...
Woody Allen

Ja, vsekakor požreš kakih 2-3k kalorij, ampak če vrtiš 15 ur (ene tolk je od Ljubljane do Zadra pri 22km/h povprečju) in pri tem porabiš okoli 800 na uro (vzponov je čez Delnice in po jadranski magistrali okoli 5 km) se velika večina energije (torej okoli 10k od 12k kalorij) načrpa iz maščobnih zalog (dokler jih imaš dovolj).

first_line ::

jype je izjavil:

Ja, vsekakor požreš kakih 2-3k kalorij, ampak če vrtiš 15 ur (ene tolk je od Ljubljane do Zadra pri 22km/h povprečju) in pri tem porabiš okoli 800 na uro (vzponov je čez Delnice in po jadranski magistrali okoli 5 km) se velika večina energije (torej okoli 10k od 12k kalorij) načrpa iz maščobnih zalog (dokler jih imaš dovolj).

Iz maščobnih zalog tebi telo črpa energijo pri kolesarjenju?

Hm, al tebi ne?

first_line> Iz maščobnih zalog tebi telo črpa energijo pri kolesarjenju?

Tako je. Imam jih mnogo.

Saj veš, ATP iz mišic nad anaerobnim pragom, cukr iz krvi v aerobnem območju, kar je nižje pa jetra handlajo sproti, dokler je maščobnih zalog dovolj.

Pri takih dolgih in počasnih turah se samo v Mariji Trošt poseže v aerobni prag.

Glede na to da sem jaz fizično aktiven točno 3 ure na teden in nimam nobenega wampa, pa niti ne pazim pri prehrani... lahko sklepamo da kolesarjenje ne paše v temo o boljši postavi. Pa te tvoje težke teorije nekako propadejo v praksi, vsaj zgleda ne da bi kaj delovale.

first_line> Glede na to

Kar se nas tiče ti zgledaš kot Gabe.

Zgodovina sprememb…

Jah, ti nisi ravno kakšna idila glede fizičnega izgleda, daleč od tega. Zakaj bi torej nekomu priporočal da gre po tvoji poti? Suhe roke in noge, ter konkreten obseg v pasu niso niti 'estetsko korektne' niti 'zdrave' karakteristike.

Morda pa si si le narobe prebral naslov teme in sploh ne veš kam pišeš.

first_line> Suhe roke in noge, ter konkreten obseg v pasu niso niti 'estetsko korektne' niti 'zdrave' karakteristike.

So, so, le ti uporabljaš učbenik iz napačnega tisočletja.

kitewing ::

jype je izjavil:

first_line> Iz maščobnih zalog tebi telo črpa energijo pri kolesarjenju?

Tako je. Imam jih mnogo.

Saj veš, ATP iz mišic nad anaerobnim pragom, cukr iz krvi v aerobnem območju, kar je nižje pa jetra handlajo sproti, dokler je maščobnih zalog dovolj.

Pri takih dolgih in počasnih turah se samo v Mariji Trošt poseže v aerobni prag.

Maščobe kuriš v celotnem aerobnem območju. Sicer pri nižjih intenzivnostih več pri višjih manj. Z faktorjem RQ se lahko izračuna koliko se porabi maščob in koliko glikogena pri določeni intenzivnosti.

Jasno, problem je samo v tem, da če športaš v aerobnem območju, brez vnosa sladkorjev v obliki hrane v roku največ par ur iztrošiš zaloge glikogena, krvni sladkor začne upadat zaradi premajhne kapacitete jeter, ti pa obležiš.

Zgodovina sprememb…

energetik je izjavil:

jype je izjavil:

Tudi jaz tako mislim. 5kil maščobe v 2 tednih je nemogoče, to bi moral biti vsak dan v minusu za 3000kcal, torej praktično nemogoče. Bi rekel, da je tukaj morda 1 kila maščobe, drugo je pa glikogen pa voda. Pač posledica nepravilnega hujšanja ali pa celo nepravilnega tehtanja.

Nepravilnega hujšanja? Kako pa naj pravilno shujšam?
Če povzamem moj jedilnik:
-Zjutraj kos kruha s piščenčjimi prsmi, včasih jogurt z ovsenimi kosmiči čez vikend kuhano jajce
-Za malico jabolko ali kako drugo sadje
-Ko pridem domov pač ne morem najbolj izbirati, pojem kar je, vendar bolj malo, se izogibam maščobam in OH
-Potem čez popoldam dam v usta kak kos mesa, klobase, pojem pomarančo ali 2
-Za večerjo pojem kakih 150 g skute tuno ali kaj podobnega

Tekam skoraj vsak drugi dan, odvisno kako mi omogoča šola, ter vsak drug dan dvigujem uteži, izmenjajoče s tekom.
Name changed.

To je čisto OK - verjetno pa premalo piješ (če ti tehtnica pokaže 5kg manj kot pred dvemi tedni).

Če imaš kalorični deficit potem tudi precej telesne tekočine porabiš za metabolizem maščob in če tega ne nadomeščaš, boš zaradi dehidracije najprej začutil, da imaš precej bolj suha usta kot običajno - če se ti to zgodi, pij elektrolite.

Zgodovina sprememb…

Ja, mogoče pijem res bolj bogo, včasih mi ta voda že preseda. Včasih sem se bolj nalival z sladkimi pijačami. Komaj čakam na bolj tople dni, da sedem na kolo, to je veliko večji užitek kot tek.
Name changed.

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

Stewie G je izjavil:

189 cm pa 75 kg ?

In ti bi rad še hujšal ?

Kot ti je nekdo že dejal, raje dobi kakšno kilo mišic gor....

Kot sem že rekel, sedaj vsak drugi dan tečem, tre vsak drug dan (izmenjajoče s tekom) dvigujem uteži, delam trebušnjake itd.

Sem pa danes opazil, da ima moj orbitrek možnost, da ti izračuna telesno maščobo in ITM. Jaz vstavim podatke in mi pove, da imam 27% maščobe, ko vidim podatek me skoraj kap, upam, da zadeva laže, kaj mislite vi?
Name changed.

Laže. Pri tvojih kilih nimaš niti deka.

hum, vsem se zdi, da imam zelo malo kilogramov, pa imam vseeno nekaj špeha, ki mi pokriva trebuh in se nabira po bedrih in rokah. Le tega bi se rad rešil.
Name changed.

Potem si očitno špehast "suhec". Jej kvalitetno in dovolj za vzdrževanje mase, hkrati pa laufaj in kvihtaj, pa se ti bo špeh počasi "spremenil" v mišice.

Stewie G je izjavil:

hum, vsem se zdi, da imam zelo malo kilogramov, pa imam vseeno nekaj špeha, ki mi pokriva trebuh in se nabira po bedrih in rokah. Le tega bi se rad rešil.

Že pri rekreativnem igranju kontaktnega športa ( košarka , mali nogomet) se primanjkljaj kilogramov takoj pozna...

Gapi182 ::

first_line je izjavil:

Glede na to da sem jaz fizično aktiven točno 3 ure na teden in nimam nobenega wampa, pa niti ne pazim pri prehrani... lahko sklepamo da kolesarjenje ne paše v temo o boljši postavi. Pa te tvoje težke teorije nekako propadejo v praksi, vsaj zgleda ne da bi kaj delovale.

kolesarjenje in plavanje so najboljše kardio vaje ne pametuj če ne veš o čem govoriš. Seveda pa potrebuješ kardio za boljšo postavo če se misliš znebit maščobe. Ko bildaš seveda kolesarjenje nima kaj veze ampak dokler se hočeš znebit maščob je to najboljša rešitev.

energetik je izjavil:

Potem si očitno špehast "suhec". Jej kvalitetno in dovolj za vzdrževanje mase, hkrati pa laufaj in kvihtaj, pa se ti bo špeh počasi "spremenil" v mišice.

z lavfanjem se znebiš tudi mišic tako da za bildanje ni priporočljivo niti pod razno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gapi182 ()

Kolesarjenje je fajn, vendar ti nabije noge. Kar sicer ni slabo. Z rokami ti naredi, ne vem, kako bi rekel, vendar ti jih tudi ojača v kakšen klanec, ko si na tem, da boš krmilo zlomil. Prideš malo nesorazmeren. Kar spet ni slabo oziroma je bistveno boljše, kot da ne delaš nič. Sploh po naših cestah, ko moraš biti zadet (pa ne od avta), da te stres ne uniči.

Odvisno kako kolesariš. Če v klance, se napihneš. Če po ravnem, se zožaš.

Glavni plus kolesarjenja je, da nikoli ne postane lažje, le vedno hitreje greš.

Gapi182 je izjavil:

kolesarjenje in plavanje so najboljše kardio vaje ne pametuj če ne veš o čem govoriš. Seveda pa potrebuješ kardio za boljšo postavo če se misliš znebit maščobe. Ko bildaš seveda kolesarjenje nima kaj veze ampak dokler se hočeš znebit maščob je to najboljša rešitev.

.

Emm...HIIT ?

Seveda ob pogoju da narejen tako kot je treba, take izvedbe pa 99% populacije tukaj itak ni sposobno....
««
5 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20225800 (21329) m0LN4r
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )