» »

Trening za boljšo postavo

Trening za boljšo postavo

Temo vidijo: vsi
««
4 / 14
»»

jype ::

matajur> Super zate, da nimaš teh problemov in te to ne moti.

A ti služiš denar z zmagovanjem?

Če ja, potem razumem, da moraš tekmovati z vsemi kategorijami, čeprav so pogoji drastično različni glede na različne tipe ljudi, tekem, športov in tako dalje.

Looooooka ::

@nny je izjavil:

Za uspeh rabiš samo 2 stvari: zmanjšanje vnosa maščob in trening z utežmi. Ostalo je tko...za zraven.
P.S. Pa ne se s proteinskimi praški nažirat. Blek.

tud bruhas lahko. pa se ti ni treba jebat z utezmi in kolesi :))

erkgheoruugh ::

jype je izjavil:

matajur> Super zate, da nimaš teh problemov in te to ne moti.

A ti služiš denar z zmagovanjem?

Če ja, potem razumem, da moraš tekmovati z vsemi kategorijami, čeprav so pogoji drastično različni glede na različne tipe ljudi, tekem, športov in tako dalje.

Če ti lahko odgovorim z vprašanjem. Zakaj si se že prijavil v Stravo in se trudiš osvajati KOM-e, če ti je tekmovalnost postranskega pomena?

Oprosti, če sem preveč oseben. To ni moj namen, sploh te ne poznam in te ne zasledujem ali kaj takega. Gre samo zato, da smo ljudje predvsem socialna bitja. In primerjanje z drugimi je del naše osebnosti. Tudi to, da izjavim, da to delajo samo šibke osebnosti, jaz pa ne, ker sem nad vsem tem.

matajur> Zakaj si se že prijavil v Stravo in se trudiš osvajati KOM-e, če ti je tekmovalnost postranskega pomena?

Ker sem računalničar.

jype je izjavil:

matajur>

Ker sem računalničar.

Ha, ha dobro si me. Temu jaz rečem red herring

tiran2000 ::

No jaz sem svoj cajt s tabato tacfit prisel v optimalno pripravljenost za mma tekmovanja, itak je res da ni slo sam za speh itak, sam pr nas ne gledamo sam na speh, ampak na kile za kategorije.. res je tudi, da sem mel se 3x mma treninge tedensko zravn, kjer pa sem se izogibal fizicnem naporu (kondicioniranju in vajam za moc) in izvajal predvsem tehnicni trening in lahki sparing... Malo je zmanjsalo koncno moc (one pull oz ponovitev, - po koncu probal je deadlift padu za 20kg, bench za 5kg - vendar v zivljenski uporabnosti to nima nobenega vpliva...), vendar se je vzdrzljivost povecala za 110%, da o gimnasticnosti ne govorim... Za tiste ki mislite da ste fit poiskusite zadevo, sem kar siguren da vecina vas ne pride cez tacfit commandota prvic ko ga probate, sploh tisti ki prisegate samo na delo z utezmi... Minimalne prehranske spremembe: vse belo ven iz jedilnika in povecan vnos beljakovin - pr oh se nism sparal,sem pa malo zmanjsal... sploh pa clovek ni fit, ce ma stopnjo mascobe 0%(karikiram seveda vrednost, to ni normalno, ne zdravo), clovek je fit ce je tridemenzionalno mobilen, mocan in hkrati ekploziven - pa tudi ce ma vampek :)...

Zgodovina sprememb…

matajur> Ha, ha dobro si me. Temu jaz rečem red herring

Jaz ne morem prehitet 20 let mlajšega in 40 kil lažjega mulca, niti nima nobenega smisla, da bi ga poskušal.

Vajenc ::

clovek je fit ce je tridemenzionalno mobilen, mocan in hkrati ekploziven - pa tudi ce ma vampek :)

To si ziher imel Emelianenka v mislih. Če pa ne njega pa vsaj našega lokalnega supermena jypeja ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

korenje3 ::

pri teku je dobro piti samo vodo. če piješ sladkane pijače nisi nič naredil kar se tiče hujšanja.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Aston_11 ::

Samo 1x sem to naredil - nikoli več. Takih krčev, kot sem takrat imel, nisem imel nikoli več. Energija pa mora biti med naporom, tudi tu si vžgal mimo.

Marat ::

voda + šumeča tabletka magnezija

Freezy ::

Tale stran je odlična, predvsem za začetnike.

Okapi ::

voda + šumeča tabletka magnezija
Najboljša naj bi bila razredčena morska voda. Nadomestit moraš soli, ki jih izgubljaš s švicanjem, brez nepotrebnih kalorij (če bi rad kuril špeh).

O.

GGGGG ::

Najboljša je ustrezna prehrana. Če ješ kvalitetno se ti ni treba pretirano truditi, da dobiš nazaj stvari, ki jih pokuriš. Pri naslednjem obroku dobiš nazaj vse minerale, ki jih porabiš oz. izločiš, brez kompliciranja z magnezijevimi tabletami itd.

Po športu paše kakšna banana in veliko vode ali sadno zelenjavni smoothie, če imaš raje vse skupaj zmešano.

Pri naslednjem obroku dobiš nazaj vse minerale, ki jih porabiš oz. izločiš,
Ne bi bil tako zelo prepričan. Z (normalnimi) obroki dobiš nazaj minerale, ki jih izgubljaš ob normalni dejavnosti organizma. Če zaradi športa švicaš precej bolj kot sicer, se ti kar hitro lahko zgodi, da začne česa primanjkovati, vsaj kratkoročno.

O.

Če ješ kul hrano, ki vsebuje dosti mineralov bo telo iz nje potegnilo več mineralov. Ali pa iz zalog, ki jih potem nadomestiš v naslednjih obrokih.

Slana voda drugače ni OK, ker zavira hidracijo. Čisto navadna voda je idealna, razen, če tekmuješ oz. se greš res ekstremne napore (3, 4 ure intenzivnega treninga). Glavna funkcija teh športnih napitkov je pa sladkor, ki ti da nekaj boosta in okus, zaradi katerega lažje spiješ večjo količino tekočine.

Problem z magnezijevimi tabletami, športnimi napitki in praktično vsemi prehranskimi dopolnili je, da z njimi dobiš le nekaj izoliranih hranilnih snovi. Veliko bolj učinkovito je pojesti banano, ki vsebuje cel spekter hranilnih snovi, ki jih telo potrebuje.

Govorim za rekreativce, ki grejo za pol ure do uro na dan tečt in podobno.

Ja, če pol ure lagano sportski tečeš, še zašvicaš ne pošteno in je res čisto vseeno, kaj pravzaprav ješ in piješ.

Drugače pa, kot zanimivost, pri nas je s pitjem morske vode menda začel naš prvi pravi ultramaratonec Srečko Bergant, pred 30+ leti. On je sicer imel neke čudaške ideje, da ima v sebi nekakšne simbiontske mikroorganizme, ki proizvajajo energijo (ko je računal, koliko energije je porabil med teki, in koliko jih je dobil s hrano, je ugotovil, da očitno dobiva nek višek energije "iz zraka in morske vode";))

Jaz se pa sicer bolj držim recepta enega drugega ultramaratonca, Dušana Mravljeta, ki prisega na pivo.8-)

O.

Gebrselassie je svoj svetovni rekord v maratonu dosegel ob 10% dehidraciji.
Večina nasvetov povezanih s hidracijo med telesnim naporom (do npr. 2 uri) je čisto pretirana in urbani mit.
Malo si preberite strokovne članke Tima Noaksa ali Rossa Tuckerja. Vse skupaj se je začelo s tem, ko je Gatorade na sceno spravil svoj prvi hidracijski napitek, začel sofinancirati raziskave povezane z dosežki pri športu, itd.

Do ure, ure pa pol pozimi, ne rabiš prav nič. Pol je pa tudi voda v redu. Šele nad dve uri je tisto, ko začne dosežek upadati, ker telo porabi zalogo glikogena.
Tako kot je iKst napisal. Če ne delaš nič ektremnega ni treba tudi nič ektremnega vnašat vase, kar ne bi vnašal tudi sicer v vsakdanjem življenju.

In? Pri 15% bi pa umrl.

O.

Jaz se pa sicer bolj držim recepta enega drugega ultramaratonca, Dušana Mravljeta, ki prisega na pivo.8-)

Tukaj sva pa na istem :)

Bananovec ::

Looooooka je izjavil:

1. Pravilo: 19 je ura, ko lahko poješ svoj zadnji obrok dneva. To pravilo se lahko prekrši samo v primeru, da si trening zaključil po 19 uri in je bil daljši od 45 min. V tem primeru lahko poješ kako banano ali 2 dl športnega napitka. To pravilo je glavni ključ do uspeha.

2. Ne preskoči zajtrka. Za zajtrk se najej, da lahko mirno zdržiš do kosila. Predvsem OH.

3. Za kosilo lahko poješ toliko kot gre na mali krožnik (premera cc 15 cm).

4. Večerja skromna

5. Med obroki lahko poješ kako banano ali jabolko

Neumnost. Celoten nasvet.
Ura ko jes nima nobene veze. To je mit, ki ga propagira folk, ki trenira z osebnim trenerjem zato, da lahko potem prodajajo nupo debilnemu folku.
Prav tako so razne diete z vodnimi, mascobnimi in ne vem kaksnimi dnevi totalna bedarija.
Delujejo samo zato, ker si ob koncu tedna zmanjsal vnos kalorij v telo. To lahko naredis tudi z 500imi obroki na dan ob bilo kateri uri. Samo pac manjsi kaloricni vnos na obrok bo moral biti.

Držanje tega pravila ni lahko, sploh če smo bili vajeni zvečer zadovoljevati svoje čustvene potrebe s hrano, zato je prvi tede kar težko iti s praznim želodcem spat. Potem se navadiš.

Dodaten razlog zakaj 99% ljudi tega nasveta ne bi smelo upostevati. NIKOLI.
Ce se stradas in imas obcutek lakoti si ze padel po celi crti. Zato bi jaz vecino teh kvazi trenerjev pretepel s palico.
Sledi crash in instantno zadovoljevanje potreb(v obliki prenaziranja).
Uspesna dieta je lahko samo tista ob kateri:
a)nisi lacen
b)porabis vec kot pojes
c)jo lahko po izgubi teze spremenis v nek lifestyle pri kateren spet ne prihaja do izgube/pridobivanja teze in ob njej nimas obcutka lakote. Plus ne postane "projekt", ki ga moras planirat 3 tedne v naprej.
Vse ostalo je nepomembno nakladanje in neka univerzalna dieta pac ne obstaja.
Lahko si namrec alergicen na tisto s cemer je shujsal tvoj "trener".

Na Scientificamerican je bila prikazana raziskava, kjer so zaključili, da je zelo pomembno kdaj ješ.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Ampak verjetno niso našli nekih absolutnih ur, ne? Če greš spat ob 2h zjutraj ne morš met zadnjega obroka ob 19h.

Cak...bom jypeta izvedel.
Scientificamerican se moti.
Ker ne spimo vsi ob isti uri in telo briga a je zunaj sonce al pa luna. Vazno je kdaj si aktiven.
Jaz najvec pojem ravno okoli polnoci. Nobene razlike ce to storim popoldne :)
Jaz ne morem prehitet 20 let mlajšega in 40 kil lažjega mulca, niti nima nobenega smisla, da bi ga poskušal.

Armstrong stari! ARMSTRONG!
Drgac pa natreniran 40 letnik proti 20 letnemu hobi kolesarju...mulec verjetno nima sans :)

Okapi je izjavil:

In? Pri 15% bi pa umrl.

O.

Navedel sem ektremen primer, ker sem želel povedati, da je večja nevarnost, da piješ preveč (v ektremnih razmerah), kot pa premalo

GGGGG je izjavil:

Ampak verjetno niso našli nekih absolutnih ur, ne? Če greš spat ob 2h zjutraj ne morš met zadnjega obroka ob 19h.

Vedno lahko najdemo izjeme. Ampak tle je bolj problem, kaj delaš po polnoči pokonci,če si aktiven športnik in veš, da je počitek del regeneracije. Sploh, ko si starejši.

Zgodovina sprememb…

Skoraj tako smesno kot prepricanje fitness folka, da morajo tiste proteini spiti v roku 10 sekund po treningu za nek boljsi izkoristek :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

LOOOOOOka, koliko si star, če ni skrivnost?

9 let. Vsako leto dodam en o :D

Looooooka je izjavil:

9 let. Vsako leto dodam en o :D

A pol si na ST šele od tretjega leta naprej?

Navedel sem ektremen primer, ker sem želel povedati, da je večja nevarnost, da piješ preveč (v ektremnih razmerah), kot pa premalo
Jaz pa sem ti hotel povedati, da so posledice pitja premalo bistveno hujše od posledic pitja preveč.

O.

Vedno lahko najdemo izjeme. Ampak tle je bolj problem, kaj delaš po polnoči pokonci,če si aktiven športnik in veš, da je počitek del regeneracije. Sploh, ko si starejši.

A je regeneracija po polnoči kaj slabša mogoče?

Takšen nasvet "zadnjič jej ob 19:00" velja samo, če veš kdaj gre človek spat. Če tega ne veš lahko rečeš kvečjemu "jej 2 uri pred spanjem" ali kaj podobnega.

Okapi je izjavil:

Jaz pa sem ti hotel povedati, da so posledice pitja premalo bistveno hujše od posledic pitja preveč.

O.

Znanost ti žal ne pritrjuje. Poglej si link, ki sem ga zgoral prilimal. Govorimo seveda o pitju med športno aktivnostjo, da ne bo kdo iz tega potegnil zaključek, da je dehidracija v redu.

GGGGG je izjavil:

A je regeneracija po polnoči kaj slabša mogoče?

Najbrž je odvisno od starosti. Dokler si mlad se vsemu temu lahko posmehuješ. Ker pač telo zmore. Probaj po štiridesetem žurirat par dni zapored, potem pa naslednji dan normalno funkcionirat v službi. Težka bo. Pri dvajsetih, brez večjih problemov, tudi več dni zapored.

Pa tudi sicer se obdobje regeneracije podaljšuje s starostjo.

Pred časom sem tudi bral eno raziskavo (žal se ne spomnim kje), da so ure pred polnočjo ali drugo uro zjutraj dosti bolj kvalitetne, kar se spanca tiče.

Kdo je govoril o žuriranju in pomanjkanju spanja. Jaz ponavadi zaspim okoli 1h do 3h pa vseeno spim 8 ur včasih tudi 10. Verjetno nisem edini, ki ne spi od 11h do 7h. Zato je nasvet "pojej zadnji obrok ob 19:00" brezpredmeten.

Znanost ti žal ne pritrjuje. Poglej si link, ki sem ga zgoral prilimal. Govorimo seveda o pitju med športno aktivnostjo, da ne bo kdo iz tega potegnil zaključek, da je dehidracija v redu.
Koliko ljudi je med tekom umrlo, ker so preveč pili? In koliko jih je zaradi dehidracije, ker so premalo?

O.

korenje3 ::

Mene pa zanima, kakšne vaje so potrebene za tolk nabildane noge kot jih ima tina?

http://images.24ur.com/media/images/600...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Probaj po štiridesetem žurirat par dni zapored
En star pregovor pravi, da smo včasih tri dni žurali in bili en dan bolni, zdaj pa en dan žuramo in smo tri dni bolni.8-)

da so ure pred polnočjo ali drugo uro zjutraj dosti bolj kvalitetne, kar se spanca tiče.
Predvsem je treba upoštevati, da nimamo vsi enake "notranje ure", in da so razlike genetske. Dejansko lahko ljudi razdelimo v tri razrede - jutranje, normalne in večerne. Večina je normalnih, skrajno jutranjih pa je precej manj kot večernih.

... studies have suggested that around 17 percent of individuals have a clearly "delayed sleep phase," meaning they get tired later in the day than normal ...

http://www.livescience.com/16334-night-...

O.

korenje3> Mene pa zanima, kakšne vaje so potrebene za tolk nabildane noge kot jih ima tina?

Vsak dan s kolesom jurja višinske, pa bodo po enem letu narjene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Okapi je izjavil:

Koliko ljudi je med tekom umrlo, ker so preveč pili? In koliko jih je zaradi dehidracije, ker so premalo?

O.

Kar nekaj smrti je zabeleženih med tistimi, ki so preveč pili. Številk točnih ne poznam. Blog, ki sem ga omenil je zelo dobro izhodišče za razjasnitev teh pojmov. Mislim, da je bila okrog leta 1986 evidentirana prva smrt na maratonu zaradi preveč pitja (posledica hiponatremia). Na udaru so predvsem počasni tekači, ki se ustavijo na vsaki okrepčevalnici in se nalivajo z vodo ali hidracijskimi napitki, s tem pa samo še bolj rečdčijo koncentracijo natrija v krvi. Po letu 90 je bilo na svetovno znanih maratonih kar nekaj smrti zaradi zgornjega simptoma. Večinoma jih pripisujejo močnim reklamiranje pitja, še preden začutiš žejo, itd. Nobene do sedaj evidentirane smrti neposredno zaradi dehidracije med nastopom na maratonu. Vsaj kolikor je meni znano po virih, ki sem jih jaz bral.
Bilo pa je nekaj smrti kot posledica napak na srcu, ki jih predhodno niso odkrili.

Če koga zanima omenjena tematika in druge zanimive teme s področja športne fiziologije (nastanek krčev, pozicija nog med tekom, vpliv različnih diet na dosežek, vpliv vročine in vloga možganov) napisane s strani znanstvenikov, ki se s tem ukvarjajo dnevno, zelo priporočam v branje knjigo The Runners Body, ki jo je izdala revija Runner's World.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: bluefish ()

alexa-lol ::

Kaj če bi npr. pil takrat ko si žejen?

Če imaš 1 uro aktivnosti ti med tem ni potrebno spiti 5l tekočine, niti ti ni treba biti žejen vmes... če ti paše popij malo vode. 1l je za 1h uro popolnoma uredu.

Aston_11 ::

Ko si žejen, je lahko več ksno. Najbolj sproti piti pri obremenitvah - ko sem kolesaril na Mangrt, sem imel 4,5 litra pijače. 2 flaški od 1,5 litra na biciklu. Nekateri zmorejo s pol litra, meni pol litra ni nič. Jih spotim, ko se za minuto ustavil in pustim flek na cesti.

kitewing ::

jype je izjavil:

korenje3> Mene pa zanima, kakšne vaje so potrebene za tolk nabildane noge kot jih ima tina?

Vsak dan s kolesom jurja višinske, pa bodo po enem letu narjene.

Ne... Vaje za moč in za explozivnost, ne pa za vstrajnost. Ona ne rabi toliko vstrajnosti kot potrebuje eksplozivnost. Sej to ti veš...

Saj za višinsko delat rabiš moč.

kitewing ::

Dobro veš kako gredo kolesarski šprinterji v daljši klanec ....počasi. V startih, šprintih so pa zelo hitri za kar moraš imeti dobro razvite mišice tipa II a in II b.

Ja, na tekmi. Šprinte pa trenirajo v klanec, ker je težje (in ker je naterat 70km/h po ravnem veliko bolj nevarno kot naterat 30km/h v hrib).

Bananovec ::

Se razpišeš malo o teh tipih?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Bananovec> Se razpišeš malo o teh tipih?

http://sansderailleur.wordpress.com/

Stewie G ::

Takole, jutri bo en teden od mojega razsvetljenja :) No sedaj pa mam malo krize, najraje bi požrl 5 mastnih zrezkov, da bi potem komaj hodil. Kak nasvet, da rešim to željo?

Drugače pa gre kar OK, mislim, da se že odstranil kako kilco in pol upam, da jih bom še nekaj :)
Name changed.

Stewie G> Kak nasvet, da rešim to željo?

Laufat pejt.

bluefish ::

Raje se vsake toliko časa pregreši kot pa, da ti vse skupaj postane muka ter prisila. Ampak jasno, ne pretiravaj.

Takole, jutri bo en teden od mojega razsvetljenja :) No sedaj pa mam malo krize, najraje bi požrl 5 mastnih zrezkov, da bi potem komaj hodil. Kak nasvet, da rešim to željo?

Kaj pa ješ?
««
4 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20225800 (21329) m0LN4r
»