» »

Trening za boljšo postavo

Trening za boljšo postavo

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 14
»»

Stewie G ::

Ker imam nekaj maščobe na telesu sem se odločil, da malo poboljšam svoje prehranske navade in se bolj rekreiram. Torej, omejil bom sladkarije, izogibal nasičenim maščobam, malo tekal, dvigoval uteži. Zanima me kaj bi še lahko bilo učinkovito, da se malo znebim maščobe, vsaj do poletja?
LP
Name changed.
  • zaklenil: bluefish ()

tilenmpower ::

2,3 majce pod anorak ali z folijo obvij trebuh tečt ful, pa sklece pa trebusnake pa ne jest pozno zvečer ;)

fantasycamp ::

imej 2-3 dni treninga en dan počitka in potem spet naprej, po 19 uri ne več jest...ne komplicirat ker boš odnehal!

Kupi si digitalno tehtnico in na tešče zjutraj poglej kilažo..

Tilen ::

Zapomni si, da se "hujša" v kuhinji in ne na fitnesu. Lahko ješ tudi zvečer.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

xxxul ::

al pa useki eno kuro "po armstrongu"

Sriple Tix ::

Povsem prijazen nasvet. Takšno vprašanje raje postavi na kakšnem tekaškem, kolesarskem ali drugem rekreativnem forumu, da ne boš dobival odgovore v stilu ovijanja trebuha v folijo.

Stewie G ::

Hvala vsem za odgovore, je tole edin forum kjer sem registriran, pa sem mi zdi da je veilko folka tu gor kar razgledanega. :)
Name changed.

brodul ::

Ce imas moznost se ob lepem vremenu vozi v sluzbo/solo/faks z kolesom, jst sem tako izgubil 7kg od septembra. Pa tudi boljse se pocutim, ker veliko presedim za racunalnikom.

Jej zajtrk. Jaz ga nikoli nisem jedel ker nismo imeli te navade. Sedaj jem ponavadi neka jajca na oko z preprazeno zelenjavo in kaksnem koscku klobase. Ni ravno po pravilih samo meni sede. Zjutraj ne pijem mleka, ker mi je kasneje slabo.

Kupi si korenje, jabolka in podobno, ce ti pase jest jej.

Kosila jem normalno. Poskusam se izogibati oglikovim hidratom. Jem zunaj. Ponavadi so menze super, ker lahko vzames zelenjavo namesto krompirja, riza ...

Pij tekocino obisci cajnico in nabavi ene 4 razlicne caje. Poskusaj popiti vsaj 1 L exstra tekocine.

Zvecer ne jej fast-fooda. Ce te res zagrabi nekaj jest si skuhaj 1.5dl mlecnega gresa. Ce mas v hladilniku vedno meso, priporocam to. Ce gres ven si naredi sendvic ali 3 se za kolege. :D

En dan v tednu poskusi jesti manj (ali nic). En dan v tednu lahko jes vec.

To so nasveti, ki meni pomagajo, lahko da so cisti nonsense za vas. Najvecji napor je itak druzba, ki te spremlja in domaci. Ce zivis sam je precej lazje, vsaj iz organiziranosti prehrane.

Potem od neke stopnje naprej mi samo se vaje za moc pomagajo. Ponavadi dvigujem, ce se kaj builda ali compila in moram cakat. Tam po 2000 zvecer se probam odvajat sportat, ker potem sem predolgo pokonci.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: brodul ()

ERGY ::

1. deficit 500kcal
2. zadosti beljakovin 1.5-2 g/kg TT
3. vsaj 3x tedensko telovadi
4. pij zadosti vode

Halfdead987 ::

Well,če rad ješ mastno,potem ketonska dieta. Ni pa zelo zdrava.

kr1typo ::

Stewie G je izjavil:

Ker imam nekaj maščobe na telesu sem se odločil, da malo poboljšam svoje prehranske navade in se bolj rekreiram. Torej, omejil bom sladkarije, izogibal nasičenim maščobam, malo tekal, dvigoval uteži. Zanima me kaj bi še lahko bilo učinkovito, da se malo znebim maščobe, vsaj do poletja?
LP


delaj sklece, trebušnjake, kolesari, pij veliko vode, izogibaj se nezdravi hrani itd..

Matija82 ::

Bi napisal kaj o nasičenih maščobah ampak Sriple Tix ti je povedal bistvo, ergy zadel kar v redu, 100% se pa strinjam s Tilnom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

Looooooka ::

To kar si rekel bo cisto ucinkovito.
Ce se potelovadis(karkoli...ne rabis it tect) bo se bolje.
Moras se pa vprasat ce zelis samo zgubit mascobo ali se kaksno misico kje pridobiti.
Ce je cilj samo hujsanje...gres pac 2x na teden laufat 1 uro pa bo.
Neke hude postave pa z laufanjem ne bos dobil)razen trse riti in misic na nogah).

Zgodovina sprememb…

alexa-lol ::



Vadba je dost pomembna pri oblikovanju...

Zgodovina sprememb…

Stewie G ::

Hvala vsem, vendar sme naletel ne še en problem. Do sedaj svoje riti še nisem zmigal. Kaka motivacija?
Name changed.

genesiss ::

V ogledalo se poglej. (motivacija mora priti iz tebe in ne od kar enega genesiss-a s foruma)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

korenje3 ::

jaz shujšam vsako poletje cca 15÷20 kil, vsako zimo se zredim 15÷20 kil. že 5 let zapored je isto.
v glavnem po mojih izkušnjah, za najboljše rezultate je ogromno teka in nič sladkega. nobene cocacole. vse kar lahko ješ je fižol, krompir in ostale nizkoenergetske stvari. nobenih energijskih tablic ipd ne smeš jesti! to je za bodybilderje. v glavnem to kar poješ, moraš tudi posrat. manj kot ti pride iz riti, več ostane v telesu.
v glavnem vsak dan pa 60 do 70 min teka. pomembno je da si pri teku povišaš srčni utrip nekje sredi teka, zato rehel joging ni primeren. to pa zato, da se prečistijo in razširijo žile, da se pohitri metabolizem ipd. po vsakem teku si ful lačen, zato ne smeš jesti. tudi piti ni priporočljivo 1÷2 uri po teku.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Urc ()

tx-z ::

Motivacija? Čez 1uro poroči o tem da si telovadu. Jst grem zdej (pač tist kr lahko v sobi delaš..sklece, počepi, trebušnaki,...). Zvečer maš da si napisu da si telovadu ;)
tx-z

Apofis ::

Motivacija? Manj možnosti da krepneš prekmalu zarad holesterola,...dovolj dobr razlog? Drgač pa zajtrk + vsaj 45 min intenzivnega teka.

K0K0 ::

korenje3 je izjavil:


v glavnem vsak dan pa 60 do 70 min teka. pomembno je da si pri teku povišaš srčni utrip nekje sredi teka, zato rehel joging ni primeren. to pa zato, da se prečistijo in razširijo žile, da se pohitri metabolizem ipd. po vsakem teku si ful lačen, zato ne smeš jesti. tudi piti ni priporočljivo 1÷2 uri po teku.


Pa glih pit je treba, ker med vadbo izgubljaš tekočino. Če zaužiješ premalo tekočine dobiš krče in glavobol. Ne vem od kje pobirate, da se ne sme pit. To se je verjetno kaka butasta baba spomnla, da ji vaga mn pokaže.

http://www.luciano.si/blog/10-najpogost...

theBill ::

Če si pretežek (tle ni mišljeno 5 ali 10 kil), tek ni nujno najboljša izbira, ker si lahko resno zjebeš kolena. Raje začneš s hojo v hrib, in potem stopnjuješ.

Drugače pa po aerobni vadbi en proteinski šejk in ne boš lačen, ali pa kako tuno v lastnem soku.

fantasycamp ::

jaz verjamem v hujšanje 3-4 dni potem polnjenje, pa spet naprej sploh če imaš več kg za dol dat, težko je mesece zdržat brez energije...

Marc` ::

korenje3, močno upam, da trollaš, ker drugače ne vem kaj ti naj rečem ...

vorantz ::

Marc` je izjavil:

korenje3, močno upam, da trollaš, ker drugače ne vem kaj ti naj rečem ...


+1
za začetek to s koleni
sam sem tudi to poletje začel ful laufat...v roku dveh tednov sem neverjetno napredoval (lahko sem ful več časa laufal kokr na začetku)
potem pa so me zmeri bol začela bolet kolena in sem se moral upokojit za poletno sezono ;((

pa una z vodo je tut močna :| dehidracija je zihr dobra za telo :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vorantz ()

OilMen ::

Jaz ti prvo predlagam, da si zapišeš kaj želiš npr. na list kako želist zgledati in zakaj želiš tako izgledati. Potem kakšne bodo prednosti pri tem. Tako možgani dobijo dodatno "moč". Kadar boš brez volje in, če se ti ne bo dalo ali, da se prekršiš poglej list in takrat se spomniš kaj si si za obljubil, kar bi moglo pomagati.

Priporočam tek + veliko vode. Najboljša je seveda ona iz pipe... Da ne govorim o plastiki + voda = nevarno...

Oglavnem potem teči tako, da greš v nek maksimum, če ti tečeš pa se pri tem nič ne potiš je to brez veze. Utripa moraš meti vsaj 190 oz. kolikor gre. Zapomni si to, da ti lahko laufaš 3 ure čisto počasi in ne boš skoraj nič s tem dosegel moraš zašvicat in stisnit zobe saj si dec ?.

Aja pa srečno!!

Zgodovina sprememb…

miraldi ::

Začni trenirat boks. Na treningih se fajn zgoniš porabiš ogromno kalorij(2.mesto takoj za tekom) pa še kdaj ti prav pride ;)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

GGGGG ::

Odstrani iz prehrane VSE mašobe, razen tistih, ki so naravno prisotne v rastlinah. Se pravi, nič masla, margarine, olja, mesa, mlečnih izdelkov, jajc...

Odstrani VSE predelane produkte. Hrano iz vrečke, čipse, razne fitness kosmiče polne sladkorja, vse sladkane pijače in sokove iz tetrapakov... Sem spada tudi bela moka, bel riž (basmati je kul), namizni sladkor.

Če ješ sadje, zelenjavo, stročnice, krompir, gobe in žitarice zelo težko "predoziraš" s kalorijami. Lahko poješ 3 orgomne (in okusne!) obroke + 3 malice, tako, da nikoli nisi lačen, pa še vseeno boš verjetno pod 2000 kalorijami. Maščobe grejo počasi dol tudi brez treninga, če zraven še kaj potelovadiš bo rezultat še toliko boljši.

Motivacija? Verjetno je problem tudi nizka raven energije, ki pogosto spremlja junk food. OHji ti dajo energijo, boljše se boš počutil in lažje se boš kdaj spravil ven. Sicer je pa v tem vremenu dobra varjanta tudi vadba za računalnikom. Vpiši v youtube "cardio training" in skači zraven.

ramiz?! ::

Vsak človek ima svojo najboljšo metodo za izgubo kilogramov, ki jo mora najti sam, da njemu samemu najbolje ustreza, saj smo si ljudje različni. Je pa dejstvo, da maščobe (če jih ješ v normalnih merah) manj škodijo, oziroma so bolj pomembne pri oblikovanju telesa kot OH, ki je glavni krivec za preveliko težo.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

GGGGG ::

mihaz,

1. Maščobe v normalnih količinah dobiš iz hrane. Stročnice, oreški, krompir, celo sadje vsebuje čisto dovolj maščob. Dodajanje v obliki olja, masla in drugih oblikah ni potrebno, zelo hitro pa lahko z njimi pretiravaš preko zdrave meje. 2 žlici olivnega olja = 240 kalorij (praktično nekoristnih), porcija polnozrnatih špagetov = cca. 200 kalorij, od tega 7g proteinov, dosti vlaknin, vitaminov, mineralov in 1,5g maščob...

2. OHji krivec za preveliko težo? Od kdaj? Glukoza (OHji) so default gorivo za celice. Najprej naše telo pokuri OHje. Če ne pretiravaš z vnosom kalorij se telo veliko lažje "znebi" OHjev kot maščob. Kot sem napisal zgoraj, če ješ naravno, nepredelano, pretežno rastlinsko hrano je praktično nemogoče pojesti preveč kalorij.

Če že poješ preveč kalorij iz OHjev jih telo precej učinkovito shrani. Ljudje smo ZELO neučinkoviti pri pretvorbi sladkorja v maščobe in zelo majhen procent se dejansko nabere v obliki maščob.


Zadeva je v resnici ZELO preprosta. Krivca za debelost sta rafiniran sladkor in maščobe, ki sta v ogromnih količinah prisotna v vseh pripravljenih/predelanih izdelkih.

b00mer ::

Zivjo

Za prehrano : http://www.muscleandstrength.com/articl...

Trening z utezmi, izberi si enega za maso, itaq je najbol pomembna prehrana.
Za izgubo odvecnih kilogramov, obevzno tek + dieta. Iz prve roke: S kolegom sva nekaj let nazaj decembra tekla vsak dan. Imel sem hardcore dieto in zgubil 10 kg, on se je malo pazil (mal vec mesa, brez kruha itd..) -6kg.

PS: Nekdo je napisal, da folija okol trebuha ni koristna..wrong.

xardas ::

OilMen je izjavil:

Priporočam tek + veliko vode. Najboljša je seveda ona iz pipe... Da ne govorim o plastiki + voda = nevarno...


Jaz bi imel eno podvprašanje glede tega. Pri kolesarjenju pijem iz 2 plastenk, ki pridejo zraven Isostarja. Na dnu teh plastenk piše, da sta 100% PVC / PE, ki vsebujeta "strupeni kemikaliji (DEHP in bisfenol-A), ki motita delovanje endokrinov in hormonov." . Bi znal kdo priporočiti kako dobro, "nestrupeno" plastenko?

Invictus ::

Kupi si jekleno ... ne aluminijasto. Železo še najmanj škoduje ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Rias Gremory ::

Da ne govorim o plastiki + voda = nevarno...

Ne zavajaj folka, prav? Niso vse plastike enake.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

echo ::

Pa ne za začetk laufat eno uro, ker te bo minila volja do življenja.
Jst mam po treh mescih 40min v živo dost.

Izogibaš se energijsko goste hrane/pijače - sladke gazirane pijače, sokovi, mastna, sladka hrana. Voda iz pipe je fajn, sam pri daljših obremenitvah je dobro tut kej elektrolitov dobit.

Nared si zdrave navade - najd si eno traso (~3km), ki jo boš redno pretekel. Zbereš si dneve za tek (v bistvu je za rekreativca čist vseeno katere, recimo da 4x tedensko delaš). Se lepo zunaj(!) ogreješ in ob tisti uri tečeš, nema trte mrte (ajd, do ene -5°C, nižje je že neprijetno).
Tempo prilagodiš zmožnostim. Ko ne gre, se s hojo razdihaš in nadaljuješ.
Ne se sekirat za ljudi okol tebe. Skoncentriri se na tek, na ritem, na dihanje.
Ko ti ne bo več dost, si podaljšaš traso ali nared dva kroga.
Nucaš ene superge, pajkice in tekaške rokavice, če še nimaš.
Ne s polnim želodcem tečt, vsaj par ur naj bo od zadnjega obroka.

Mene motivira to, da si vsak tek beležim (Runastic na Androidu ali iPhoneu) in gledam, kaka narašča tedenska, mesečna in letna kilometrina.
Tek mi je vedno prijeten izziv. Sem zmožen premagat samega sebe? Bom odnehal ali vztrajal? A lahko grem še hitreje?

Veliko je odvisno od človeka.
Zadnjič se mi je zgodilo, da je bila po 4km orng tempa moja edina misel "Še!". In sem naredil še 4. Brez problema.
To ne pride čez noč. Je treba neki nardit, da tak razmišljaš.

Zdej tek je delno za zmanjšanje mase in ojačanje vzdržljivosti, nog.

Zgornja polovica pa kakšne uteži, trebušnjaki, sklece - tut čipšit varjanta je za osnovo dost.

fosil ::

Ena motivacijska zadeva.
Obroke ješ pred ogledalom v gatah :D
Tako je!

innerspace ::

@iKst

Kaj si potlej mislis o low carb-high fat ali pa ketonski, morda paleo dieti?

Na dolgi rok je prav prekomerni vnos OH(sploh v kombinaciji z nasicenimi in trans mascobami) glavni vzrok za zaloge mascob na telesu ter probleme s krvoziljem.

Ban OH! :)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

GGGGG ::

Shujšati se sigurno da na low carb/paleo dieti. Nisem pa še videl nobenega pametnega razloga, zakaj bi se hotel tako prehranjevati. Pomoje je zadeva zelo nezdrava.

Bi te pa prosil, da malo razložiš tole okoli OHjev. Nisem še slišal, da bi OHji povzročali takšne težave.

"V kombinaciji z nasičenimi in trans maščobami"? To pomeni, da poješ pol kile kropmpirja, zraven 20dag masla, spiješ po litra polnomastnega mleka in solato s pol deci olivnega olja, na koncu pa je krompir kriv?

OHji sami po sebi niso problem oz. so default vir energije za telo. Problem je recimo namizni sladkor pa fruktoza iz koruze. Praktično ni pakirane hrane, v kateri ne bi bil dodan sladkor (google: high fructose corn syrup) in en kup rastlinskega olja oz. hidrogenizirane maščobe.

manniac ::

GGGGG je izjavil:

Odstrani iz prehrane VSE mašobe, razen tistih, ki so naravno prisotne v rastlinah. Se pravi, nič masla, margarine, olja, mesa, mlečnih izdelkov, jajc...

Odstrani VSE predelane produkte. Hrano iz vrečke, čipse, razne fitness kosmiče polne sladkorja, vse sladkane pijače in sokove iz tetrapakov... Sem spada tudi bela moka, bel riž (basmati je kul), namizni sladkor.

Če ješ sadje, zelenjavo, stročnice, krompir, gobe in žitarice zelo težko "predoziraš" s kalorijami. Lahko poješ 3 orgomne (in okusne!) obroke + 3 malice, tako, da nikoli nisi lačen, pa še vseeno boš verjetno pod 2000 kalorijami. Maščobe grejo počasi dol tudi brez treninga, če zraven še kaj potelovadiš bo rezultat še toliko boljši.

Motivacija? Verjetno je problem tudi nizka raven energije, ki pogosto spremlja junk food. OHji ti dajo energijo, boljše se boš počutil in lažje se boš kdaj spravil ven. Sicer je pa v tem vremenu dobra varjanta tudi vadba za računalnikom. Vpiši v youtube "cardio training" in skači zraven.



Maščobo moraš jest če ne crkneš v roku 1 leta,

innerspace ::

GGGGG je izjavil:

"V kombinaciji z nasičenimi in trans maščobami"? To pomeni, da poješ pol kile kropmpirja, zraven 20dag masla, spiješ po litra polnomastnega mleka in solato s pol deci olivnega olja, na koncu pa je krompir kriv?

Praktično ni pakirane hrane, v kateri ne bi bil dodan sladkor (google: high fructose corn syrup) in en kup rastlinskega olja oz. hidrogenizirane maščobe.


Absolutno, pol kile krompirja ti bo upocasnilo absorpcijo hranil iz drugih virov, nabilo inzulin, ob visjem sladkorju bi se ti vse mascobe "arhivirale". Plus del OHjev, ki jih nebi porabil, bi se tudi "arhivirali" v mascobno banko. Ce iz tega obroka odstranis krompir, dobis bistveno bolj zdrav obrok, ce namesto krompirja pojes kos ribe, toliko bolj.

Tisto pakirano ni hrana, so smeti. Zato na embalazi pise o sestavi izdelka, da se lahko vsak preprica koliko smeti bo zauzil.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

GGGGG ::

Maščobo moraš jest če ne crkneš v roku 1 leta,


A si samo prvih 5 besed prebral? Maščobe v obliki rafiniranih olj, masla, margarine in podobnih zadev ne rabiš. Dovolj maščobe dobiš, če ješ raznoliko rastlinsko hrano.

Halfdead987 ::

Pozabili ste,da so nekatere maščobe zdrave ;)
Npr. tiste iz ketonske diete.

ramiz?! ::

Najboljša vaja za izgubo teže.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

GGGGG ::

Absolutno, pol kile krompirja ti bo upocasnilo absorpcijo hranil iz drugih virov, nabilo inzulin, ob visjem sladkorju bi se ti vse mascobe "arhivirale". Plus del OHjev, ki jih nebi porabil, bi se tudi "arhivirali" v mascobno banko. Ce iz tega obroka odstranis krompir, dobis bistveno bolj zdrav obrok, ce namesto krompirja pojes kos ribe, toliko bolj.

Tisto pakirano ni hrana, so smeti. Zato na embalazi pise o sestavi izdelka, da se lahko vsak preprica koliko smeti bo zauzil.


Maščobe se ne arhivirajo, ker jih ni veliko. OHjev tudi ne shranjuješ v maščobe, če nimaš viška. Tudi, če imaš višek OHjev se v maščobe pretvori zamenarljiv del.

Povišana raven inzulina ni problem, ker je v telesu med drugim tudi zato, da regulira raven sladkorja v krvi. Je pa problem inzulinska odpornost, ki jo povezujejo s pretirano mastno hrano.

Če iz obroka odstraniš krompir, ga moraš nadomestiti. Če ga nadomestiš maščobami in proteini iz ribe spustiš kar nekaj za telo ključnih snovi. Vlaknine, vitamine, fitokemikalije in energijo iz OHjev. Dobiš pa konkretno dozo maščobe in proteinov, ki jih ne rabiš. Junk food torej.

darkolord ::

PVC / PE, ki vsebujeta "strupeni kemikaliji (DEHP in bisfenol-A), ki motita delovanje endokrinov in hormonov."
Kje si pa to prebral?

innerspace ::

GGGGG je izjavil:

Maščobe se ne arhivirajo, ker jih ni veliko. OHjev tudi ne shranjuješ v maščobe, če nimaš viška. Tudi, če imaš višek OHjev se v maščobe pretvori zamenarljiv del.

Povišana raven inzulina ni problem, ker je v telesu med drugim tudi zato, da regulira raven sladkorja v krvi. Je pa problem inzulinska odpornost, ki jo povezujejo s pretirano mastno hrano.

Če iz obroka odstraniš krompir, ga moraš nadomestiti. Če ga nadomestiš maščobami in proteini iz ribe spustiš kar nekaj za telo ključnih snovi. Vlaknine, vitamine, fitokemikalije in energijo iz OHjev. Dobiš pa konkretno dozo maščobe in proteinov, ki jih ne rabiš. Junk food torej.


...s pretirano mastno hrano v kombinaciji z OH-ji, to jasno. Ce pa povisas vnos omega3, ni vec problema inzulinske odpornosti pri samo mastni hrani.

Krompirja ni potrebno nadomestiti, razen ce gres fizicno delat. Vlaknine in vitamine dobis tudi v drugi zelenjavi, katere absorpcijo moti vnos krompirnih skrobov.

O izjavi, da so beljakovine in mascobe junk food, pa se lahko samo LOL-am.

LOL
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

GGGGG ::

Lahko se LOL-aš, ampak je res. Hrana, s katero dobiš prekomerno količino določenih hranil je zame junk. Recimo, da na dan rabiš cca. 50g beljakovin. Toliko dobiš z eno malo večjo porcijo lososa.

Če cel dan ješ takšne obroke poješ veliko preveč beljakovin, ker ni idealno. Po nepotrebnem se filaš s kalorijami, ki telesu ne dajo hranil v pravem razmerju = junk food.

Krompirja ni potrebno nadomestiti, razen ce gres fizicno delat.


Ne gre samo za energijo iz OH (ki btw koristi, tudi, če ne delaš fizično), ampak še za cel spekter ostalih snovi, ki jih dobiš v zelenjavi.

urosz ::

kar se tiče zelenjave.. point je predvsem v vlakninah.

xardas ::

darkolord je izjavil:

PVC / PE, ki vsebujeta "strupeni kemikaliji (DEHP in bisfenol-A), ki motita delovanje endokrinov in hormonov."
Kje si pa to prebral?


Tukaj.

Okapi ::

OHjev tudi ne shranjuješ v maščobe, če nimaš viška.
:)) Kakšne eni tule klatite. NIČ se ne shranjuje v maščobe, če ni viška. Lahko ješ nutelo z žlico, dokler ne poješ več, kot porabiš, ne bo šel niti gram v maščobe.

Telo začne delati zaloge samo če ima višek. Potem pa dela maščobo iz vsega. Problem OH v obliki škroba (v krompirju, testeninah, kruhu ...) je, da ima veliko kalorij in si zelo hitro v višku. Če ga ješ v obliki celuloze (solata, paradižnik, paprika ...), pa lahko poješ par kil in ne bo viška.

V glavnem, paziti je treba na kalorije v vseh oblikah (ni važno, ali so to maščobe, beljakovine, OH v obliki cukra, škroba, alkohola ...), še zlasti na tiste "skrite" - v sladkanih pijačah, sokovih, piru ...

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

innerspace ::

GGGGG je izjavil:

Lahko se LOL-aš, ampak je res. Hrana, s katero dobiš prekomerno količino določenih hranil je zame junk. Recimo, da na dan rabiš cca. 50g beljakovin. Toliko dobiš z eno malo večjo porcijo lososa.

Če cel dan ješ takšne obroke poješ veliko preveč beljakovin, ker ni idealno. Po nepotrebnem se filaš s kalorijami, ki telesu ne dajo hranil v pravem razmerju = junk food.


Res LOLam.
Kolicina dolocenega tipa hranil je odvisna od razmerja hranil oziroma diete oziroma zivljenjskega sloga. Ne obstaja "optimalni" vnos, obstaja primeren vnos za dolocene potrebe.
In kar trdim je, da vecini ljudi dela na OH bazirajoca prehrana vec skode kot koristi. Torej je po tej definiciji presezek OH pac junk.

Po tvoji definiciji je vec od 50g B/dan junk. Bo drzalo za otroke(size matters), zame in za mnoge ostale to ne obstaja, splčoh ne pri zelo nizkem vnosu OH(trenutno to pocnem).

Pa se to, krompir in zelenjava ni enako. Predvsem ni krompir nujen za kvalitetno dieto(zelenjava je), je pa dober ce res ni drugega(kriza, revscina, navada).
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

««
«
1 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20221787 (17316) m0LN4r
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25751955 (45572) Massacra
»

Telesna teža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11823370 (20803) Okapi
»

afterburn effect (workout)

Oddelek: Loža
437937 (7049) _Enterprise_

Več podobnih tem