» »

Fallout 4

Fallout 4

««
17 / 63
»»

Izi ::

Pozitivno me je presenetilo še kako hitro se igra nalaga. Gledal sem posnetke iz konzol, ko rabijo po 20 do 30 sekund da se naloži shranjena pozicija, pri meni traja okoli 4 sekunde. Res da imam naloženo na SSD ampak vseeno sem na primer pri Witcherju 3 čakal po več kot 10 sekund.

Kaj ::

Na R9 390 dela krasno. Fiksnih 60fps, max vse, včasih kakšen drop na 45fps. Upam da kakšen nov gonilnik to odpravi, a ni moteče.
Sicer pa oodličen špil so far!

AndreAS ::

@MihaMiha

Pri kateri resoluciji tole igraš in kakšne nastavitve? Sam razmišljam tudi v smeri R9 390

Hvala

FullHD, vse max, default. Sicer pa tale igrica ni ravno velik zalogaj za grafično v primerjavi z drugimi novimi. Tisti dropi so pomoje bolj problem še neprilagojenih gonilnikov. ČEprav jih zadnjo uro igranja niti nisem opazil več...

Jebemti je dobra igra!
Ravno gradim vasico in čistim okolico. :D Se tudi drugi ukvarjate s takimi stvarmi ali se bolj držite niti in ste postavili le par postelj tja v bajto?

Zoga ::

BigWhale je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Razlika je ogromna, na prav vseh točkah je grafika na PC boljša, tudi manj bugov je, ni težav z teksturami, na konzoli je fps na 30 in še težave z dropom teh fpsjev so. Pojdi na Twitch in poglej stream s PCja in konzole, se boš gotovo sam najboljše prepričal.

Oh, lepo te prosim, ne bit fanboy. V teh videih je razlika taksna, da se moras potrudit, da bi opazil razliko. Ja, PC je za pol odtenka boljsi. Je boljsi za 500+ EUR? Dvomim.

PS: Jest se stejem med PC Master Race, da ne bo kaksnega nesporazuma. :>

60FPS je vrednih dodatnih 500€ ja. Zdej pa bodi tiho, pa se nehi štet v PC master race.

Kurzweil ::

Glede tega pa, sej pa nisem/nismo kupil PCja samo za Fallout 4, vse to kar pravite velja samo za en naslov, kjer pa si nor tudi če samo zaradi ene igre kupiš ali konzolo ali PC, razlike zame ni. In ja nekateri imajo z Radeoni težave oz. edine resne težave so na Radeonih, vemo pa da imajo tudi obe konzoli Radeone, tako da bo treba malce počakat verjetno za kakšen popravek. To je bil pa tudi razlog, da sem v zadnjih 2 tehnih pod tem topicom parkrat omenil, da je NVIDIA poslala v Bethesda Softworks par svojih ljudi, da so vse optimatizirali, dejansko je zadnja verzija NVIDIA driverjev v veliki meri izšla zaradi Fallouta in kolikor berem dev loge in steam forum, se bodo še naprej v prvi fazi reševale težave z NVIDIO, ker jim je to lažje in prej, šele na to bo verjetno na vrsti Radeon. Anyway, ne kupujemo vsi hardware-a samo zaradi iger in s konzolo, razen streamanja, konec meseca ne bo kruha.

Me pa zanima, če je kdo inštaliral tisti, dodatek, ki malce popravi grafiko, imenovan ReShade/SweetFX Preset ? Sem na večih koncih gledal in glede na primerjave slik s tem modom in brez, je razlika kar opazna?!

ahac ::

Te primerjave cene PC vs konzole so itak butaste.
PCja nimaš samo za Fallout, ja. Niti ga nimaš samo za igre. Console gamer še vedno rabi PC za browsat, tekst pisat v Wordu, itd...
Ampak dejmo upoštevat še to, da kot PC gamer ne rabiš TVja, kavča in niti dnevne sobe ne! Veš kolk stane dobra dnevna soba? :P
Torej igraš pri 30FPS, grmovje v Falloutu vidiš samo 5m pred sabo... pa še vsaj 50000€ moraš dat za večje stanovanje! ;((
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zmajc ::

Craftanje je res fenomenalno, je pa malo nerodno da moraš item pobrat in nato v pip boy pogledat da vidiš v kaj točno se ga da razgraditi.

Pa še en hint če je kdo spregledal. Ko prideš z vaulta je v tvoji stari hiši na tleh knjiga "You are SPECIAL". Klik na njo ti da eno special točko.

Drugače pa je kreganje okoli grafike malo smešno. Igra je grafično komaj kaj izboljšana na pram fallout 3. Prave razlike se bojo vidne komaj ko bodo prišli ven high resolution exture packi, human model replacementi ter razni enviroment enhancerji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Furbo ::

Zmajc je izjavil:

Drugače pa je kreganje okoli grafike malo smešno. Igra je grafično komaj kaj izboljšana na pram fallout 3.

Čakaj malo, jaz sem igral F3 te dni, pa je kar razlika v grafiki. Ravno pretiravat ni treba.

Mi je pa všeč, da tisti cucek ni obvezen, jaz ga gladko ignoriram in ne kaže nobenega interesa, da bi capljal za menoj, samo ogovoriti ga ne smeš pa je. Zmaga.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zmajc je izjavil:

Drugače pa je kreganje okoli grafike malo smešno. Igra je grafično komaj kaj izboljšana na pram fallout 3. Prave razlike se bojo vidne komaj ko bodo prišli ven high resolution exture packi, human model replacementi ter razni enviroment enhancerji.

Zdej si pa predstavljaj, da ti pri tej "komaj kaj" izboljšani grafiki ne prikazuje tektsur pravilno in ti še pri tistih idealnih 30 frejmih na sekundo slednje dropne tudi na 15. Ja vsi ki govorite, da je razlika med 30 in 60 majhna, še večja je ko ptide do dropa FPSjev, razlika med recimo 45 in 15-12 pa je OGROMNA, pa še to vsi, ki imamo NVIDIO stvar deluje že sedaj brez problema. Do takrat ko bodo prišli razni popravki, enhanced packi in podobno bom imel Fallouta že pri kakšni 300 urah gameplaya dovolj za nekaj časa, pa še to večina teh popravkov, "enhancerjev", sploh neuradnih konzole ne bodo videle.

Bo pa z začetkom leta 2016 prišel še editor za delat mape/mode, tako da takrat pa se zares začne modanje.

Če zdejle poženem Fallout, je konec s tem dnevom :))

Drugače je pa pip boy phone app bolj uporaben kot sem mislil, še posebej v boju ko med igranjem hitro na telefonu klikneš na stimpack ko je kriza. :D

Zmajc je izjavil:

Drugače je pa pip boy phone app bolj uporaben kot sem mislil, še posebej v boju ko med igranjem hitro na telefonu klikneš na stimpack ko je kriza. :D

A maš pip-boy package bastard?! Sej ne samo, da ti bo prav prišel med igro, če boš imel pip-boya ves čas na roki, boš do petka že konkretno nabildal roko. Ravnu študiram, če si sredi fighta z eno roko tako šibaš miško, z drugo pa tipkovnico, mislim da bi me sredi boja bolj zmedlo še dodatno klikanje po telefonu, kot pa da preprosto na tipkovnici pritisnem shortcut za stimpack.

Kurzweil je izjavil:

Zmajc je izjavil:

A maš pip-boy package bastard?! Sej ne samo, da ti bo prav prišel med igro, če boš imel pip-boya ves čas na roki, boš do petka že konkretno nabildal roko. Ravnu študiram, če si sredi fighta z eno roko tako šibaš miško, z drugo pa tipkovnico, mislim da bi me sredi boja bolj zmedlo še dodatno klikanje po telefonu, kot pa da preprosto na tipkovnici pritisnem shortcut za stimpack.

Ne, ne. Sama aplikacija je na voljo za vse telefone na google play. PC in telefon morata biti v istem omrežju in v app dobiš duplikat pop boya iz igre. Večino časa imam odprt zemljevid in inventory ko mečem ven junk.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

kaj pa če imaš PS4 in aplikacijo?

scipascapa je izjavil:

kaj pa če imaš PS4 in aplikacijo?

na vse se poveže, tako na PC, XBOX, kot PS4. Ravnokar sem se vprašal, če bi probal tole zadevo na tablico uštimat...

Samo jo priklopi na napajanje ker po 4-5 urah igranja kr fain draina baterijo. :P

Kurzweil je izjavil:

. Ravnokar sem se vprašal, če bi probal tole zadevo na tablico uštimat...

Na ipadu deluje b.p.

Zanimivo je ko počepneš v sneak mode, se tudi pes začne prihuljeno plaziti naokoli.
Psu lahko naložiš okoli 100 kil (ali kaj je že tista enota) opreme, potem pa ne gre več preobtežiti ga ne moreš.

Pri pobijanj s spremljevalci je pa tako:
Če spremljevalec popolnoma sam ubije sovražnika ne dobiš nič XP. Čim pa ga enkrat samkrat udariš, pa dobiš vse točke čeprav ga je dejansko ubil spremljevalec.

Da se kar lepo napredovati tudi popolnoma brez karizme. Moj Ninja assassin ima karizmo 1 :D in naselja lepo uspevajo edino povezati jih ne morem, je treba materiale ročno prenesti v novo naselje. Pa prodajaln ne morem zgraditi. Ampak bo šlo tudi brez tega. Niti ne vidim pretiranega smisla v grajenju cele mreže naselij, saj požirajo na desetine ur, učinka na svet pa ni praktično nobenega.
Dotok svežih sovražnikov je samo če je naselje skoraj nezaščiteno. Čim pa Defence zadosti dvigneš ne bo nihče več napadel naselja.

Matej_K ::

Kaj ste vsi brez služb al tolk mladi da lahk tolk igrate??? :-) JUST KIDDING

Radeon 4870 1gb in core2 duo e8500...bo igranje sprejemljivo mislite? Ja vem grafika bo na dnu, ampak vseeno.
Sem včeraj inštlairal na prenosnik I7 pa Geforce 540m, pa mislim da bo na zgornjem boljša grafika, se motim?
... .. .

Vsak pravi igričar ima ta teden dopust ;)

Ni časa za dopust, igra se popoldan in pozno v noč. Zjutraj pa koma. :))

BigWhale ::

V dialogih je polno bugov. Subtitles dostkrat zginejo ali pa se zataknejo. Vcasih se dialog diamond pokaze kar preko vmesnika za barter. Power armor dobis po slabi uri igranja.

Graficno je igra povprecna, na 4K in Ultra nastavitvah dela na solidnih 30fps, ce pa spustim na 2560x1440, dela pa s 60fps. Na GTX 970.

Tista scena z power armojem ti bolj ali manj samo demonstrira delovanje power armorja saj za nadaljnjo uporabo rabiš fusion core. Se ga splača bolj parkirat in uporabit pozneje po potrebi za težje boje.

Zgodovina sprememb…

*TV* ::

Igra deluje dobro tudi na starejših mašinah.
Sam mam 5 let staro mašino i7-860, ter GTS 450 in deluje relativno tekoče (cca 30-45 fps) na 1280 resoluciji.

Ima pa kar nekaj bugov.

Tr0n ::

Kot recimo tega, kjer je game speed povezan s trenutnim FPS. :)

Mislim da se 99,9% gamerjev ne sekira če je v single player igri pri 250 fps igra hitrejša za 20-30% :P

Sekira se, ker to prinese s sabo ogromno tezav in bugov in si prisiljen vsyncat. Pac, Gamebryo engine. :)

To je ze Carmack v casu Quake engina vedel, da mora game thread sync locit od renderja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Zanimivo, obrnil sem še vse Fallout igre in niti za eno nimam pojma, kakšen fps sem imel.

Tr0n je izjavil:

Sekira se, ker to prinese s sabo ogromno tezav in bugov in si prisiljen vsyncat. Pac, Gamebryo engine. :)

To je ze Carmack v casu Quake engina vedel, da mora game thread sync locit od renderja.

Glede na to da na 250 fps igra zanemarljivo majhen del splošne populacije je to brez pomena. Če je pa zate to deal breaker pa pač idi igrat Doom in Quake of Carmacka, drugega v življenju tak ni nardil.

Zgodovina sprememb…

Saj ne govorimo o 250 frejmih, govorimo o tem, da so vse kalkulacije game kode syncane s frejmi (fizika, logika, AI etc.). Torej vse deluje pocasneje, manj kot imas frejmov in vse deluje hitreje, vec kot jih imas.

To ima smisel samo takrat, ko ciljas nek target FPS (recimo 30 ali 60 za konzole) in kjer si ziher, da ne bo velikih odstopanj. Za PCja je tole cisto mimo. Zastareli nacin programiranja game pogona, ki si ga v letu 2015 ne bi smeli vec privoscit, sploh pa ne tako velik game developer kot Bethesda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

oo7 ::

Jaz pa še kar čakam in čakam in poštarja od nikoder :'(

oo7 je izjavil:

Osebno nebi imel 1% slabe vesti pognati igro s travnika če bi igro že plačal in čakal na dostavo fizične kopije. But that's just me.

Zmajc je izjavil:

oo7 je izjavil:

Osebno nebi imel 1% slabe vesti pognati igro s travnika če bi igro že plačal in čakal na dostavo fizične kopije. But that's just me.

Ah kaj če mi z travnika jaz jo hočem imeti na Steamu :)

Jaz bi že igral brez slabe vesti, če bi bila box verzija na pošti.

Medtem bi lahko probal stvari, save fajli so tudi prenosljivi, tako da bi potem samo odstranil in prenesel save fajle, ali pa bi že šel znove in bi točno vedel kako in kaj. Tako pa zaenkrat še niti nisi probal igre? :O Si naročil kak special edition, po možnosti s kakšnih pip-boyem, ker sem namreč pred par minutami zasledil, da ponekod po svetu naročniki norijo, ker ni in še nekaj časa ne bo dostavljeno oz. konkretno sem videl, da bodo šele 11. začeli dostavljat retailerjem.

10% Health Points črte imam rdeče. Enkrat na začetku sem spil nekaj radioaktivne vode, parkrat zalutal na območje, ki je bilo očitno radioaktivno (čeprav popolnoma nepričakovano), parkrat prekčal potok.
Se tisti del lahko zmanjša? ali mi je pč za skos odžrlo zeleni del? :)

RadAway uporabi, tudi zdravnik ti lahko pozdravi radio-aktivnost. Ko boš uporabljal rcneje nekaj časa, boš postal addicted in se boš moral zdravit, zbije ti tudi mislim, da 2 skilla, poglej katera dva točno sta, sicer pa vsakega za 1 level.

OttoParts ::

oo7 je izjavil:

Mogoče je pa doma in špila..... :))

Končno :\:\

OttoParts je izjavil:

oo7 je izjavil:

Mogoče je pa doma in špila..... :))

Ta bi bila pa dobra :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

lol pa kljub temu jo boš snel z steama - fail.

dragonlord ::

Ok samo na hitro me zanima ker iščem pa ne najdem...Bo igra laufala recimo v 1920x1600 na prenosniku z i7 4702mq gtx 850 mobile 2gb in 16 g rama?hvala za odgovore!

dragonlord je izjavil:

Ok samo na hitro me zanima ker iščem pa ne najdem...Bo igra laufala recimo v 1920x1600 na prenosniku z i7 4702mq gtx 850 mobile 2gb in 16 g rama?hvala za odgovore!

seveda bo

scipascapa je izjavil:

Sem kupil v trgovini zaradi škatle pač to je Fallout :)

dragonlord ::

Ok hvala za odgovor!Potem bom pa rajši nabavil pc verzijo kot ps4:)

Thuban ::

oo7 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

add a game -> activate a product on steam?
zakaj ne bi to škatlo enostavno registriral v steam ?!
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thuban ()

Thuban je izjavil:

oo7 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

add a game -> activate a product on steam?
zakaj ne bi to škatlo enostavno registriral v steam ?!

Saj sem jo registriral v Steam.

dragonlord je izjavil:

Ok hvala za odgovor!Potem bom pa rajši nabavil pc verzijo kot ps4:)

gladko ti bo delovalo, samo zadnje driverje še naloži.

Mimogrede, se da še kje drugje shranjevat stvari, kot v craft benchih?

Ogromno revij ti prinese zadeve. Pa uni boobleheadi itd....kakor vidim, je dela ogromno v tej igri.

Kurzweil je izjavil:

Mimogrede, se da še kje drugje shranjevat stvari, kot v craft benchih?

V vsaki omarici iz katere vzameš ven stvari jih lahko daš tudi noter.
Jaz sem si zraven vseh crafrarskih miz nacraftal še par omaric za shranjevanje odvečne robe, ki bi znala priti prav. Na primer Fatmana (ročni metalec atomskih bomb) sem že našel, z eno bombo, ampak to nima smisla nositi naokoli, ker je težko preko 30 kil, pa še do sedaj ni bilo potrebe, da bi razstrelil pol mesta naenkrat >:D. Sem ga spravil za kasneje.

Našel sem eno revijo, ki me je naučila kako pobarvaš svoj Power Armor s posebnim ognjenim designom in sedaj imam Power Armor, ki zgleda kot kakšen športni avto. Je temno rdeče barve s plameni naokoli 8-)
Ampak ga imam kar parkiranega v garaži, ker za Ninjo kot sem jaz ni najbolj primeren. Pravzaprav imam že 2 Power Armorja, pa Power Celic že za okoli 4 ure.

Me zanima kakšno je tisto veliko orožje, ki je zaklenjeno v stekleni omari, čisto na začetku v Valutu 111. Zgleda zamrzovalno orožje. Problem je, da ima Master lock, kar pomeni, da bo treba počakati do level 18.
V Vault 111 se lahko vrneš. Najprej moraš pritisniti gumb v kabini, ki je zraven vhoda in potem stopiš na dvigalo, ki se aktivira. Če ne pritisneš gumba se ne zgodi nič.

Spiš lahko sicer v vseh posteljah, da si povrneš zdravje, ampak samo če spiš v svoji postelji se aktivira Perk Well Rested, ki ti za naslednjih 12 ur (v igri) daje 10% bonus XP. Naše postelje so vse, ki so kjerkoli v našem naselju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

connel ::

Tisto zamrzovalno orožje na začetku je precej dobro, upgrejdano še boljše :) Strelivo je zelo težko dobiti,... Tk da, je bolj za special dogodke.
««
17 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Outer Worlds - (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20427734 (882) oo7
»

Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36878535 (3292) todman74
»

Fallout 5 (strani: 1 2 3 )

11925818 (1587) oo7
»

Fallout 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43253588 (5530) oo7
»

Fallout: New Vegas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25354860 (18995) oo7

Več podobnih tem