Forum » Igre » Fallout 4
Fallout 4
Epialt ::
Izi, za marsikoga je tvoj wall of text en ogromen spoiler.
Zase sem mislil, da se immune, vendar zaradi tvojega post-a resno razmišljam o svojem prvotnem build-u ( lone wanderer, stealthy sniper, visoka percepcija in skoraj nic karizme )
DAMN YOU ! ^^
Zase sem mislil, da se immune, vendar zaradi tvojega post-a resno razmišljam o svojem prvotnem build-u ( lone wanderer, stealthy sniper, visoka percepcija in skoraj nic karizme )
DAMN YOU ! ^^
Izi ::
Skrbno pazim, da ni nikjer nobenega spoilerja. Se tudi sam izogibam vsemu kar je povezano z zgodbo.
Mehaniko igre je pa ja treba vedeti vnaprej, ker je prva stvar v igri da sestaviš svoj lik. Kadar sem začel na slepo sem moral vedno po kakšnih 20 urah začeti ponovno od začetka, ker je bil build nepopravljivo pokvarjen. Ponavljanje pa ni zanimivo, razen čez kakšno leto.
Tokrat je treba Bethesdi priznati, da so mojstrsko zastavili statistike. Min/maxing se tukaj ne obnese, ker je vse nujno.
Praktično karkoli sestaviš dobiš hendikepiran lik
Mehaniko igre je pa ja treba vedeti vnaprej, ker je prva stvar v igri da sestaviš svoj lik. Kadar sem začel na slepo sem moral vedno po kakšnih 20 urah začeti ponovno od začetka, ker je bil build nepopravljivo pokvarjen. Ponavljanje pa ni zanimivo, razen čez kakšno leto.
Tokrat je treba Bethesdi priznati, da so mojstrsko zastavili statistike. Min/maxing se tukaj ne obnese, ker je vse nujno.
Praktično karkoli sestaviš dobiš hendikepiran lik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Epialt ::
GLih v tem je fora!!! A si ti perfect? Js vem da nisem... oh boy, še zdaleč ne :D, ampak to je charm. Prides v igro in si mislis... takle se bom lotu zadev... in igra reče... NOPE, I'm the captain here !!!
Sry for all the ...dots... much excitement! še 2x se gre spat pol pa funzies!
Sry for all the ...dots... much excitement! še 2x se gre spat pol pa funzies!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Epialt ()
Furbo ::
Jaz se bom svojega bilda držal, zaradi par jokic ga res ne grem menjati. Saj se da igro tudi na novo začeti, če je treba.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Gejspodar ::
A so power armor res naredili v en velik "killstreak reward" oz. v kazualiziran "turret sequence" ki vodi po linearnih poteh?
Nemci spet goljufajo, po škandalu s tako rekoč celo nemško avtomobilsko industrijo, je danes trgovska veriga Media Markt cel dan prodajala Fallout 4.
Že včeraj zvečer so napolnili police in seveda takoj "anonimno" ven vrgli posnetke polnih polic, na tako rekoč vse piratske in igričarske forume. Danes so imeli dolge vrste saj so tja drli nestrpni igričarji iz polovice Evrope. Nemci znajo služiti, čeprav z goljufijo.
Tukaj je objava s sliko enega "srečnega kupca", ki se je danes podal na 20 ur dolgo vožnjo v Nemčijo in nazaj, da je kupil F4.
http://imgur.com/HbDU74S
Če se je res vozil 20 ur ga je ta šlatla z igro koštala minimalno 250 €. Hype na višku
Že včeraj zvečer so napolnili police in seveda takoj "anonimno" ven vrgli posnetke polnih polic, na tako rekoč vse piratske in igričarske forume. Danes so imeli dolge vrste saj so tja drli nestrpni igričarji iz polovice Evrope. Nemci znajo služiti, čeprav z goljufijo.
Tukaj je objava s sliko enega "srečnega kupca", ki se je danes podal na 20 ur dolgo vožnjo v Nemčijo in nazaj, da je kupil F4.
http://imgur.com/HbDU74S
Če se je res vozil 20 ur ga je ta šlatla z igro koštala minimalno 250 €. Hype na višku
Pa delajo te zadeve takoj na konzolah ali se morajo tudi prej kaj pofočkati na internetu?
oo7 ::
Pa delajo te zadeve takoj na konzolah ali se morajo tudi prej kaj pofočkati na internetu?
Do zdaj katerokoli igro sem igral na Playstationu nisem nikoli rabil interneta če sem kupil igro na DvD-ju tako, da tisti, ki ima kopijo Fallout 4 lahko že igra.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Ja, edino PC verzija se ne da igrati iz plošče, ker nekaj manjka in moraš nujno registrirati in potegniti kar manjka iz interneta. Tako da tudi tisti, ki že imajo doma PC škatelno verzijo ne morejo igrati.
Konzolaši pa že od včeraj veselo igrajo. No vsaj tisti, ki so se odpravili v Nemčijo.
Konzolaši pa že od včeraj veselo igrajo. No vsaj tisti, ki so se odpravili v Nemčijo.
Aha, štekam. Madonca, še vseeno se ne bi fural 20 ur nikamor za to igro. Saj je že ključ dovolj drag.
Naj uživajo, dolgoročno je na PCju itak boljše igrati.
Naj uživajo, dolgoročno je na PCju itak boljše igrati.
Zakaj bi prodal Fallout? Cccc
Lahko ga bom igral še čez 10 let, ko bodo današnje konzole že davno reciklirane.
Lahko ga bom igral še čez 10 let, ko bodo današnje konzole že davno reciklirane.
Zmajc ::
Osebno si lastim čisto vse Fallout igre ki so do zdaj izšle in nikoli nebi nobene prodal. :P
scipascapa ::
Furbo: vedno lahko rabljeno kupiš za 25-30€ kasneje, imaš vsaj izbiro. Za PC te izbire ni.
sajmonmofo ::
moj trenutni predviden build: specjalizirana navadna orozja (pistol, rifle, mg...), upgrade armorja in orozja, vats+crit, hack+lockpick
http://www.nukahub.com/tools/special?s=...
bomo vidli kak se bo obneslo, okol lvl40 se planiram charisma na 3 ter max lone wanderer perk :D
http://www.nukahub.com/tools/special?s=...
bomo vidli kak se bo obneslo, okol lvl40 se planiram charisma na 3 ter max lone wanderer perk :D
chucki ::
Je treba predhodne dele igrati, se zgodba povezuje? Ne vem ali bi si ga kupil za konzolo ali Pc ... :/
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Je treba predhodne dele igrati, se zgodba povezuje? Ne vem ali bi si ga kupil za konzolo ali Pc ... :/
Ne rabiš nič predznanja, samo ne zdaj riniti v to igro samo zaradi našega navdušenja.
Ne bi bilo pa nič narobe, če bi prej preigral kak fallout 3, ki se zdaj dobi smešno poceni, da vidiš v čem je fora in kupiš 4ko, ko hype mine in cene upadejo in če ti bo všeč seveda.
Ne rabiš nič predznanja, samo ne zdaj riniti v to igro samo zaradi našega navdušenja.
Ne bi bilo pa nič narobe, če bi prej preigral kak fallout 3, ki se zdaj dobi smešno poceni, da vidiš v čem je fora in kupiš 4ko, ko hype mine in cene upadejo in če ti bo všeč seveda.
Tu si pa zadel žebljico na glavico Točno to kar si napisal.
Fallout franšiza ni za vsakogar, prej obratno, namenjena je bolj hardcore RPG igralcem.
Vsekakor je treba najprej preigrati F3, ki je legenda na tem področju in kot smo ugotovili grafično sploh ni kaj dosti slabša od F4
Šele ko končaš F3 lahko začneš razmišljati o F4, čeprav je smiselno prej preigrati še New Vegas. Če F3 ne boš uspel končati ker se boš prej začel dolgočasiti potem F4 absolutno ni zate.
Malo sem gledal streamerje za F4 in moram reči, da je bilo muka in sem si skoraj populil lase od groze
Kot da bi igrali streljačino, povsem izgubljeni, več kot polovico stvari so pustili ležati naokoli, kar nekaj dobre opreme so imeli v inventarju pa jo niso znali obleči, dragocene level točke so neporabljene čakale na ne vem kaj, nekateri pa so vse točke vtaknili v SPECIAL. Če je kdo že izbral kakšen Perk, pa je izbral takega, ki mu ne bo nič koristil.
In to so ljudje, ki so igro dobili zato, da v raznorazne revije napišejo svojo oceno, ko bo igra izšla
Zgodovina sprememb…
sajmonmofo ::
se strinjam glede streamerjev, popolnoma zgubljeni, tocke polagajo kar nekam... najbol zalostno je bilo ko ga je napadel suicidal super mutant, z bombo v roki leti proti njemu a ded vzame ven baseball bat in ga caka da pride do njega, pred tem pa je vlozil 3 pointe v gunslinger perk LOL...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sajmonmofo ()
Jaz sem samo toliko poškilil v te leake, da sem videl, da lahko tik pred izhodom iz vaulta spet premečeš statistike, tik pred tem si vedno ustvarim savegame za naslednjič. Pomirjen.
BigWhale ::
Fallout franšiza ni za vsakogar, prej obratno, namenjena je bolj hardcore RPG igralcem.
Fallout 1 in 2 sta bila hardcore. :) Vse potem je bolj action-rpg. RPG ni vec tako zelo pomemben. No vseeno je bolj RPG kot Mass Effect. :)
Šele ko končaš F3 lahko začneš razmišljati o F4, čeprav je smiselno prej preigrati še New Vegas. Če F3 ne boš uspel končati ker se boš prej začel dolgočasiti potem F4 absolutno ni zate.
You're full of crap. Fallout 4 je samostojna igra. Ce ti je vsec post-apocalyptic with a dash of 50' theme in so ti vsec (action) RPGji, potem je Fallout 4 povsem primerna igra za sprobat. Kaksna bo pa zgodba in kako kvalitetna bo, pa se nihce v resnici ne ve.
Ti zdej ljudem razlagas, ce niso igrali FIFA 2014 naj ne kupujejo FIFA 2015. Nehi, no.
In to so ljudje, ki so igro dobili zato, da v raznorazne revije napišejo svojo oceno, ko bo igra izšla
Ok, nehi no. Sej nisi edini, ki misli, da zna igrati RPGje. Bos dal cez tri dni Twitch account, pa bos pokazal, a prav? :>
Zmajc ::
Z finančnega vidika se splača dosti bolj probat F3 če ne veš ali ti igra paše kot pa plačat 50+€ in se nasrat ...
Pa tudi če ti franšiza postane všeč, je bolje igrati po istem vrstnem redu, kot so igre izhajale.
Sem jaz tudi pogledal par modelov ki igrajo, vem da nisem edini, ki zna to igrat, ampak definitivno pa obstaja folk, ki NE ZNA igrat fallouta. Bezlajo okoli kot kure in sploh ne vedo kaj počenjajo.
Še dobro da obstaja tista very easy 'težavnostna' stopnja, ker ti modeli se kar nastavljajo metkom, kot babe soncu na plaži.
Sem jaz tudi pogledal par modelov ki igrajo, vem da nisem edini, ki zna to igrat, ampak definitivno pa obstaja folk, ki NE ZNA igrat fallouta. Bezlajo okoli kot kure in sploh ne vedo kaj počenjajo.
Še dobro da obstaja tista very easy 'težavnostna' stopnja, ker ti modeli se kar nastavljajo metkom, kot babe soncu na plaži.
BigWhale je ena sitnoba, dobro ve kaj sem mislil. F3 dobiš za par € in lahko že danes probaš če ti taka igra leži. Zakaj bi dajal 50 €, da potem ugotoviš, da to ni zate?
The Frame Rate of Fallout 4 in Interiors is horrible [PS4]
Izi: ne moreš verjeti PS4 retail še vedno lahko prodaš, veš to?
Izi: ne moreš verjeti PS4 retail še vedno lahko prodaš, veš to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
todman74 ::
Najprej seveda primerjava med Witcher 3 in Fallout 4.
Večina se strinjajo, da je F4 kot celota boljši od W3. Predvsem bojevanje in raziskovanje naj bi bilo v F4 precej boljše. Tudi RPG del, se pravi oprema in razvijanje našega junaka je v F4 boljši. Po drugi strani so pa zgodba in zapomljivi liki boljši v W3 pa grafika seveda tudi, kot smo že opazili.
Skratka F4 tistih par ljudi, ki so ga do sedaj že igrali ni razočaral. Pravzaprav so precej navdušeni.
Pričakovano! Atmosfera, velik "odprt" svet in raziskovanje le tega, so najmočnejši aduti Fallout serije, če to ne bi bilo spolirano, potem igra ne bi bila veliko vredna, ker zgodba, grafika, pa še marsikaj je povprečno.
In jaz, ki rad raziskujem, že vnaprej vem, da mi bo F4 všeč. Vprašanje je samo, ali bolj ali manj od F3 in NV.
SPOILERS.
Early game spoiler on how to get an extra SPECIAL point at the beginning of the game.
https://www.reddit.com/r/Fallout4Builds...
In the game start, there is a book, "What makes you SPECIAL?" It is in the character creation section in your house, before the war starts. This will give you an extra point, allowing you to make/plan a starting build with 29 points. Spoiler from strategy guide image: http://imgur.com/InBBzkC
Kako jih zakrijem?
Early game spoiler on how to get an extra SPECIAL point at the beginning of the game.
https://www.reddit.com/r/Fallout4Builds...
In the game start, there is a book, "What makes you SPECIAL?" It is in the character creation section in your house, before the war starts. This will give you an extra point, allowing you to make/plan a starting build with 29 points. Spoiler from strategy guide image: http://imgur.com/InBBzkC
Kako jih zakrijem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
Ne kar popat spojlerje sem gor prosim.
BigWhale ::
BigWhale je ena sitnoba, dobro ve kaj sem mislil. F3 dobiš za par € in lahko že danes probaš če ti taka igra leži. Zakaj bi dajal 50 €, da potem ugotoviš, da to ni zate?
Polno ljudi je k jim je bil vsec F3, FNV pa precej manj, in obratno. Ce probas F3 in ti je vsec, ni nikjer nobene garancije, da ti bo tudi F4 vsec.
Ob kateri uri v torek se bo lahko že igralo Fallout 4?Že v prvi minuti torka. Se pravi čez dobrih 28 ur.
Polno ljudi je k jim je bil vsec F3, FNV pa precej manj, in obratno. Ce probas F3 in ti je vsec, ni nikjer nobene garancije, da ti bo tudi F4 vsec.To je res, ampak če ti pa F3 ni bil všeč je pa zelo verjetno, da ti tudi F4 ne bo.
Meni osebno če pogledam nazaj, bi kar težko rekel, kateri mi je bil boljši. F3 ali F3NV. Kar oba sta mi bila všeč. Drugače pa kolikor sem do sedaj videl F4 bi rekel, da je bolj podoben F3 kot NV.
Zgodovina sprememb…
Tole tudi mene malce mede, a prav ob 0:00 po našem času? Pričakoval bi kako drugo uro, prilagojeno američanom.
Ne, vsi začno po lokalnih časih v torek ob 00:01.
Prvi bodo začeli v Novi Zelandiji, potem Avstralci, potem pa pridemo na vrsto Evropejci in šele nato Američani.
Tukaj je F4 countdown za Novozelandce
Tole je pa F4 countdown za naš časovni pas
Prvi bodo začeli v Novi Zelandiji, potem Avstralci, potem pa pridemo na vrsto Evropejci in šele nato Američani.
Tukaj je F4 countdown za Novozelandce
Tole je pa F4 countdown za naš časovni pas
Zgodovina sprememb…
Prvi mod
Enhanced Wasteland is a ReShade/SweetFX Preset.
The goal of this preset was to slightly add more vibrance to the wasteland environment in Fallout 4 and make it appear less washed out.
There is also usage of other settings that I think make the game look better.
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/...?
Enhanced Wasteland is a ReShade/SweetFX Preset.
The goal of this preset was to slightly add more vibrance to the wasteland environment in Fallout 4 and make it appear less washed out.
There is also usage of other settings that I think make the game look better.
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/...?
Tr0n ::
Prvi opisi bolj tak-tak.
The quick and dirty: It's not a total flop, but it feels misguided, and a bit rushed. I suggest saving your money for a Steam, or GoG sale and for player mods, unless you don't mind spending the money. It's fun as a way to kill boredom, but it's probably not going to blow you away.
The best character customization I've ever seen, including dressing up in crazy styles. Generally, the graphics are a generation behind. They looks dated. It feels like a modded Skyrim (uh, but with guns and nukes...).
The art style is weird, and I think that is the point that really hurts the game. It's a mix of borderlands color scheme, with Fallout 3 grunge, and they clash. I think that they were trying to "do a thing", but failed this time around. The facial animations are better than that horrible opening animations, but many of them stick out in my brain as "not right", more so than in Skyrim, imo. Skyrim seemed to have better facial animations.
The story is good, fun, and engaging.
The characters though, are not. They are kind of boring/flat, and I never found myself caring about any of them. The gun battles are fine, boring in the beginning, exciting after about an hour into it. SFX, music and voice acting are all AAA.
The dialog system is pretty weird. I've never played a game that uses a system like this. It's disappointing, and I have no idea why they didn't use the tried and true "select what exact sentence you're going to say" system that's been used for decades. This, mixed with my player character speaking, pulled me out of the game so much that I may only revisit Fallout 4 a few more times, and probably much more when someone mods (fix, imo) both of these, imo, issues.
The game engine feels old. It doesn't feel "slick and responsive" like GTA5 or Shadow of Mordor.
Overall: Not bad, but Bethesda is a billion dollar game development firm, and that causes me to expect something much better than what I played today.
I loved the ES series, and Fallout 1, 2 (though those were by Interplay) and Fallout 3, but not this one so much, so far.
Kurzweil ::
@TrOn, tole ne, da se čuje tak-tak, ampak da je total waste of money za tiste, ki so naredili pre-order. Je pa to samo ena recenzija... to da bo igra me bo orala neke strašne ledine, smo vsi vedeli, večina nas bo zadovoljna, če bo občutek isti, kot pri FO3 in FO:NV, sicer pa tako samo še ¸1 dan in bomo sami videli. Opažam pa na vseh koncih in krajih, da se je folk že prepričal, da je ta igra slaba in da bo veliko razočaranje, enkrat ko se takole prepričaš, ti težko kaj spremeni mnenje.
The best character customization I've ever seen.
The story is good, fun, and engaging.
SFX, music and voice acting are all AAA.
Meni zadošča.
Kaj ::
Malo osramočen moram priznati, da sem New Vegas pred meseci sprobal tudi sam in že zelo hitro obupal. Naredil sem tisti test z zdravnikom, malo pobrskal po tisti hiši in prišel ven. Tam je bil nato nek poba, če se prav spomnim, naučil me je pobijanja nekih pojav.
Od tu naprej sem pa le malo lutal okoli in končal z igranjem po pol ure ali manj.
Morda je bilo krivo hipno nerazpoloženje.
Mi lahko prosim kdo v parih stavkih predstavi način/cilj igranja. Kaj sem spregledal. Predvidevam da te tu ne vodijo po igri korak za korakom. Je tko kot pri Whicherju3?
Kot opažam, je po vsem pompu sodeč glede izida tole ena veličastna in kvalitetna franšiza in rad bi ji s 4ko dal priložnost. Pa pustimo ceno in to.
Od tu naprej sem pa le malo lutal okoli in končal z igranjem po pol ure ali manj.
Morda je bilo krivo hipno nerazpoloženje.
Mi lahko prosim kdo v parih stavkih predstavi način/cilj igranja. Kaj sem spregledal. Predvidevam da te tu ne vodijo po igri korak za korakom. Je tko kot pri Whicherju3?
Kot opažam, je po vsem pompu sodeč glede izida tole ena veličastna in kvalitetna franšiza in rad bi ji s 4ko dal priložnost. Pa pustimo ceno in to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaj ()
XsenO ::
V bistvu načeloma imaš glavni quest (rdečo nit), ki te vodi skozi večino pomembnejši zaselkov. Toda na poti od enega do drugega naselja se vedno najde kaj zanimivega. Enostavno na tebi je ali boš sledil le rdeči niti ali se ustavil v lokalu na cesti in po nekakšnem naključju preprečil umor trgovca, ki ti bo iz hvaležnosti zaupal lokacijo alienskega lazer orožja. Toda ko prideš na omenjeno lokacijo odkriješ, da je trgovec v resnici lovec na sužnje, ki te je spravil v past....
Pač open world reč.
Načeloma je, da večkrat so stranski questi bolj zanimivi kot glavni quest. Tako da če ti paše raziskovanje in lore sveta bi ti moral fallout odgovarjati. Če si za bolj linearno izkušnjo pa se ga raje izogni
Pač open world reč.
Načeloma je, da večkrat so stranski questi bolj zanimivi kot glavni quest. Tako da če ti paše raziskovanje in lore sveta bi ti moral fallout odgovarjati. Če si za bolj linearno izkušnjo pa se ga raje izogni
1 + 1 = 1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XsenO ()
Meni osebno je fora v stalnem nadgrajevanju lika (osnovne statistike, znanja, oprema..), s tem imam precej zabave.
Nato, kako tak lik glede na te sposobnosti napreduje preko igre, lahko imaš
totalnega bedaka, ki se zanaša na srečo, ali na moč..
lahko imaš karizmatičnega junaka, ki bo z goflanjem rešil pol težav..
znanstvenika ki bo pohekal računalnike in pripravil obrambne sisteme, da se obrnejo proti lastnim silam..
Potem je tu svet poln zanimivih nalog, skrivnosti, povsod so tudi ostanki žrtev atomske vojne, nekoga je eksplozija ujela med ribarjenjem na plaži, nekoga v kadi, koga v spanju.. nekateri so ustali kje ujeti..
..zelo zanimiv svet, če se malce vživiš vanj.
Potem je tu še kup odtrganega humorja, sam svet pa omogoča vse od dvoglavih krav do upadanja vesoljcev.. in nič ne bo čudno, ker je pač to fallout.
In pa popolna svoboda, lahko pošlješ glavno misijo v tri krasne in enostavno lutaš okoli, pobijaš sovrage, prodajaš tako pridobljeno opremo..
..eni znosijo vse živo v svoje 'stanovanje'
Tokrat bo tega edit: VSEGA še več.
Meni zadeva odgovarja, za vse tiste, ki jim pa že kak GTA daje 'preveč možnosti' pa to ni.
Nato, kako tak lik glede na te sposobnosti napreduje preko igre, lahko imaš
totalnega bedaka, ki se zanaša na srečo, ali na moč..
lahko imaš karizmatičnega junaka, ki bo z goflanjem rešil pol težav..
znanstvenika ki bo pohekal računalnike in pripravil obrambne sisteme, da se obrnejo proti lastnim silam..
Potem je tu svet poln zanimivih nalog, skrivnosti, povsod so tudi ostanki žrtev atomske vojne, nekoga je eksplozija ujela med ribarjenjem na plaži, nekoga v kadi, koga v spanju.. nekateri so ustali kje ujeti..
..zelo zanimiv svet, če se malce vživiš vanj.
Potem je tu še kup odtrganega humorja, sam svet pa omogoča vse od dvoglavih krav do upadanja vesoljcev.. in nič ne bo čudno, ker je pač to fallout.
In pa popolna svoboda, lahko pošlješ glavno misijo v tri krasne in enostavno lutaš okoli, pobijaš sovrage, prodajaš tako pridobljeno opremo..
..eni znosijo vse živo v svoje 'stanovanje'
Tokrat bo tega edit: VSEGA še več.
Meni zadeva odgovarja, za vse tiste, ki jim pa že kak GTA daje 'preveč možnosti' pa to ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
To so tisti "opisovalci" o katerih sem govoril zgoraj. Tipični konzolaš, priznal je, da je igral bolj malo, v bistvu ga moti samo dialog system, ker ne prikazuje polnega stavka. In to ga je tako odbilo, da ne ve če bo še igral naprej in zato tudi drugim ne priporoča nakupa.
Jaz pričakujem, da bo večina opisov bolj kot ne negativna.
Ker gre že skoraj za kultno serijo ima Fallout kar konkretno veliko skupino fanatičnih oboževalcev, ki so naredili velik (prevelik) Hype in tako so za igro izvedeli praktično vsi igralci iger na svetu. Ampak Fallout še zdaleč ni za vsakogar. Je enostavno pretežka igra za povprečnega konzolaškega igralca.
Prva stvar, ki jo marsikdo spregleda je, da če ne misliš v Fallout igro vložiti vsaj 100 ur potem je bolje da jo niti ne začneš.
Druga stvar pa je, da bo Fallout 4, po mojem mnenju, ena redkih iger, ki ne omogoča drvenja skozi zgodbo in to ji bo prineslo mnogo kritik in označb za dolgočasno.
Fallout 4 je prvih 10 ur res na videz podobna ostalim znanim RPG igram, ki te ves čas vodijo za roke in lahko od začetka do konca slediš glavni zgodbi. Tukaj to ne bo mogoče, če ne zaradi drugega pa zaradi hibridnega skaliranja sovražnikovih levelov, ki imajo na pol fiksne (visoke) levele.
Glede na to so Falloutu 4 še najbližje Gothic in Risen igre, ki pa veljajo bolj kot ne za nišne igre ki nikoli niso bile deležne kakšnih visokih ocen imajo pa kljub temu veliko število oboževelcev.
Predvidevam, da se bo nekje po 10 do 20 urah zgubilo stik z glavno zgodbo, naletel boš na zid in delanje stranskih questov, raziskovanje, craftanje in izgradnja naselij bo NUJNA, dokler ne boš toliko napredoval v levelih, da boš spet lahko nekaj časa sledil glavni zgodbi. In to se zna kar nekajkrat ponoviti.
Skratka Fallout 4, kot ga vidim jaz bo 10 ur zgodbe, nato 20 ur levelanja našega junaka, nato spet level ali dva glaven zgodbe in potem ponovno 20 ur levelanja in tako počasi do konca, ki bo verjetno krepko čez 100 ur.
Tisto levelanje (raziskovanje, ctaftanje in izgradnja naselij), ki je oboževancem serije najboljši del igre, se bo večini verjetno zdelo duhamorno in dolgočasno in igra bo zato označena za slabo.
Poleg tega ravno tisti, ki sploh niso končali Fallout 3, najbolj glasno napovedujejo, kako bodo igrali na najtežji stopnji. Igra kot je Fallout 4 je pri prvem igranju že na Normalni težavnosti zaguljena ko hudič. Če igraš na previsoki težavnosti se ti bo igra še hitreje priskutila.
Lahko se tudi motim, ampak če so resnično naredili pravi hardcore RPG z bolj ali manj fiksno visokimi leveli sovražnikv na oddaljenih ozemljih potem drvenje skozi zgodbo ne bo mogoče in se ne motim.
Bomo videli. Jaz osebno že vem, da je igra odlična. Posebej je potrebno pohvaliti umetno Inteligenco sovražnikov. Tako zajebano pametnih do sedaj še nisem videl v nobeni igri.
Sovražniki opazijo kdaj ti začne zmanjkovati življenja. Ko si poln življenja se večinoma skrivajo in zelo spretno izkoriščajo vse mogoče zaklone, kadar jih je več znajo izkoristiti številčno premoč, ko pa opazijo da ti začne primanjkovati življenja pa vedno bolj silovito napadajo in ko si že blizu smrti se bo vedno našel samomorilec, ki se bo žrtvoval tako da bo jurišal v tvoj zaklon in se razstrelil. Tudi čas ko reloadaš orožje znajo spretno izkoristiti za napad.
Torej ne samo, da so hudičevo trpežni in težavni ampak so tudi hudičevo pametni.
Jaz pričakujem, da bo večina opisov bolj kot ne negativna.
Ker gre že skoraj za kultno serijo ima Fallout kar konkretno veliko skupino fanatičnih oboževalcev, ki so naredili velik (prevelik) Hype in tako so za igro izvedeli praktično vsi igralci iger na svetu. Ampak Fallout še zdaleč ni za vsakogar. Je enostavno pretežka igra za povprečnega konzolaškega igralca.
Prva stvar, ki jo marsikdo spregleda je, da če ne misliš v Fallout igro vložiti vsaj 100 ur potem je bolje da jo niti ne začneš.
Druga stvar pa je, da bo Fallout 4, po mojem mnenju, ena redkih iger, ki ne omogoča drvenja skozi zgodbo in to ji bo prineslo mnogo kritik in označb za dolgočasno.
Fallout 4 je prvih 10 ur res na videz podobna ostalim znanim RPG igram, ki te ves čas vodijo za roke in lahko od začetka do konca slediš glavni zgodbi. Tukaj to ne bo mogoče, če ne zaradi drugega pa zaradi hibridnega skaliranja sovražnikovih levelov, ki imajo na pol fiksne (visoke) levele.
Glede na to so Falloutu 4 še najbližje Gothic in Risen igre, ki pa veljajo bolj kot ne za nišne igre ki nikoli niso bile deležne kakšnih visokih ocen imajo pa kljub temu veliko število oboževelcev.
Predvidevam, da se bo nekje po 10 do 20 urah zgubilo stik z glavno zgodbo, naletel boš na zid in delanje stranskih questov, raziskovanje, craftanje in izgradnja naselij bo NUJNA, dokler ne boš toliko napredoval v levelih, da boš spet lahko nekaj časa sledil glavni zgodbi. In to se zna kar nekajkrat ponoviti.
Skratka Fallout 4, kot ga vidim jaz bo 10 ur zgodbe, nato 20 ur levelanja našega junaka, nato spet level ali dva glaven zgodbe in potem ponovno 20 ur levelanja in tako počasi do konca, ki bo verjetno krepko čez 100 ur.
Tisto levelanje (raziskovanje, ctaftanje in izgradnja naselij), ki je oboževancem serije najboljši del igre, se bo večini verjetno zdelo duhamorno in dolgočasno in igra bo zato označena za slabo.
Poleg tega ravno tisti, ki sploh niso končali Fallout 3, najbolj glasno napovedujejo, kako bodo igrali na najtežji stopnji. Igra kot je Fallout 4 je pri prvem igranju že na Normalni težavnosti zaguljena ko hudič. Če igraš na previsoki težavnosti se ti bo igra še hitreje priskutila.
Lahko se tudi motim, ampak če so resnično naredili pravi hardcore RPG z bolj ali manj fiksno visokimi leveli sovražnikv na oddaljenih ozemljih potem drvenje skozi zgodbo ne bo mogoče in se ne motim.
Bomo videli. Jaz osebno že vem, da je igra odlična. Posebej je potrebno pohvaliti umetno Inteligenco sovražnikov. Tako zajebano pametnih do sedaj še nisem videl v nobeni igri.
Sovražniki opazijo kdaj ti začne zmanjkovati življenja. Ko si poln življenja se večinoma skrivajo in zelo spretno izkoriščajo vse mogoče zaklone, kadar jih je več znajo izkoristiti številčno premoč, ko pa opazijo da ti začne primanjkovati življenja pa vedno bolj silovito napadajo in ko si že blizu smrti se bo vedno našel samomorilec, ki se bo žrtvoval tako da bo jurišal v tvoj zaklon in se razstrelil. Tudi čas ko reloadaš orožje znajo spretno izkoristiti za napad.
Torej ne samo, da so hudičevo trpežni in težavni ampak so tudi hudičevo pametni.
Men je to super, da je igra počasna bo vsaj trajala dlje sploh pri meni, ko obrnem vsak kamen v Wastelandu
Meni je prav to všeč, da igra traja dolgo časa, da je razvoj lika dolgotrajen..
Ni slabšega od igre, kjer v par urcah nabiješ vse na ful in je igre konec. Ali pa si tatamata in vse pada pred teboj. Boooring.
Ko gledam nečaka, ko igra GTA, vsakogar lahko na gobec, vsakega lahko vrže iz avta.. zeh, blah.
Ni slabšega od igre, kjer v par urcah nabiješ vse na ful in je igre konec. Ali pa si tatamata in vse pada pred teboj. Boooring.
Ko gledam nečaka, ko igra GTA, vsakogar lahko na gobec, vsakega lahko vrže iz avta.. zeh, blah.
Men je to super, da je igra počasna bo vsaj trajala dlje sploh pri meni, ko obrnem vsak kamen v Wastelandu
Saj to je v prvi vrsti igra ravno za tiste, ki obrnejo vsak kamen. Eno debelo uro "obračaš kamne" in potem 10 minut razmišljaš, kam vložiti tisto točko, ki si jo dobil za nov level. Nato še 15 minut brskaš po inventarju, da ugotoviš če si res oblečen in oborožen optimalno, potem pa spet eno uro "obračaš kamne"
Tudi zato sem rekel, da je tako rekoč nujno čim prej vzeti Perk Aquaboy oziroma Aquagirl, da boš lahko raziskal tudi vse reke, jezera in morje, ki jih je tukaj za petino ozemlja. Resno dvomim, da v tistih kilometrih morja spodaj desno na zemljevidu ne bi bilo kaj uporabnega in skrivnostnega.
Zgodovina sprememb…
In greš čez igro že tretjič ali četrtič.. pa še odkrivaš nove stvari. Priceless.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | The Outer Worlds - (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 27404 (552) | oo7 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 77855 (2612) | todman74 |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 25541 (1310) | oo7 |
» | Fallout 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Igre | 53335 (5277) | oo7 |
» | Fallout: New Vegas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 54504 (18639) | oo7 |