Forum » Kaj kupiti » All about DVD-R
All about DVD-R
jos69 ::
Začel sem razmišljati o nakupu DVD pekača,vendar ne vem kaj veliko o tem .
Vem ,da obstaja kar nekaj standardov(ali so se že kaj dogovorili v zvezi s tem?).
Opazil sem ,da se dvd mediji okoli 1k sit.
A bi lahko na en takšen DVD-R zapekel 6 divxov in jih potem normalno gledal ?
A se nakup takšnega recorderja sploh že splača ?...
Prosil bi če bi mi lahko zadeve čimbolj razložili.Hvala vsem !
Vem ,da obstaja kar nekaj standardov(ali so se že kaj dogovorili v zvezi s tem?).
Opazil sem ,da se dvd mediji okoli 1k sit.
A bi lahko na en takšen DVD-R zapekel 6 divxov in jih potem normalno gledal ?
A se nakup takšnega recorderja sploh že splača ?...
Prosil bi če bi mi lahko zadeve čimbolj razložili.Hvala vsem !
smirnof ::
zdele se še ne splača!
počakaj da se spustijo cene, pa zvišajo hitrosti dvd-r enot, razen če delaš velik backup-ov!
aja, mediji so že 800 (smartbuy)
počakaj da se spustijo cene, pa zvišajo hitrosti dvd-r enot, razen če delaš velik backup-ov!
aja, mediji so že 800 (smartbuy)
krneki ::
Glede standardov je tko da sta standarda praktično ista ampak nista kompatibilna med sabo. Mediji za DVD-R so ceneje kot za DVD+R. Večja izbira medijev je v DVD-R formatu.
Komot lahko vržeš gor 6 divxov in zadeva se obnaša kot CD samo da je gor šest divxov namesto enega.
Kar se tiče hitrosti so DVDji "hitrejši" kot CDji. Pri 4x hitrosti ti napeče 4.38GB v slabih 15 min. Z branjem je podobno. Povprečna hitrost je 4.5x na mojem Pioneerju 304S, kar je dosti hitrejše kot branje CDjev.
Komot lahko vržeš gor 6 divxov in zadeva se obnaša kot CD samo da je gor šest divxov namesto enega.
Kar se tiče hitrosti so DVDji "hitrejši" kot CDji. Pri 4x hitrosti ti napeče 4.38GB v slabih 15 min. Z branjem je podobno. Povprečna hitrost je 4.5x na mojem Pioneerju 304S, kar je dosti hitrejše kot branje CDjev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8040 (5623) | AtaStrumf |
» | DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 10433 (7586) | reber |
» | kateri dvd writer ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13410 (8731) | Caligula |
» | DVD in zapisovanje 8GbOddelek: Strojna oprema | 2076 (1517) | Dr_M |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9620 (7244) | AtaStrumf |