Forum » Loža » Slovenski prevod angleške besede
Slovenski prevod angleške besede
TekO ::
Nikakor se ne morem odločiti za najboljši prevod, pa me zanima kako bi vi prevedli besedno zvezo "the pioneer of international venturing?"
Hvala :)
Hvala :)
Ideas are bulletproof.
RejZoR ::
Predvsem zaradi "venturing" dela, drugo je dost jasno...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Ja ravno ta "venturing" del, me najbolj zajebava ga spravit v nekakšen smiseln prevod. Mišljen je v ekonomskem smislu / na področju ekonomije.
Naslov članka v celoti je, Entrepreneurial pioneer of international venturing: The case of Huawei. In to bi nekako moral prevesti. Članek drugače govori o širitvi Huawei-a na mednarodne trge, preko povezovanj oziroma partnerstev z različnimi podjetji.
Kakšni predlogi?:)
Naslov članka v celoti je, Entrepreneurial pioneer of international venturing: The case of Huawei. In to bi nekako moral prevesti. Članek drugače govori o širitvi Huawei-a na mednarodne trge, preko povezovanj oziroma partnerstev z različnimi podjetji.
Kakšni predlogi?:)
Ideas are bulletproof.
Yohan del Sud ::
Venturing je res težko prevajat. Lahko probam razložit v tem kontekstu. Špekulativno, drzno poslovanje. Ne nujno v negativnem smislu. Nekdo pač, ki ima jajca nekaj poslovat, brez da bi se prej (lahko) pozanimal o podrobnostih. Torej morda tudi lahko nekaj prosto po prešernu v smislu: "samostojen raziskovalec (pionir) novih poslovnih priložnosti na svetovni ravni."
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
Mipe ::
Venture je podjetje oz. podjetništvo. Pionir mednarodnega podjetništva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
kuall ::
Venture ni podjetje. Venture izhaja iz besede adventure, nekaj riskantnega, ponavadi podjetniško. Mogoče "Poionir drznega mednarodnega podjetništva." To prevede vso informacijo, ne vem pa ali zveni dovolj cool.
Hvala za odgovore!
Sem uporabil kar malo vsega. V naslovu nisem nič kompliciral in uporabil kar jype-jev prevod (takega sem imel nekako tudi sam v mislih), kasneje v članku pa uporabljal širša pojma in obrazložitve, ki sta mi jih predlagala del Sud in kuall (namesto drzno sem uporabil tvegano) :)
Še enkrat hvala vsem.
LP
Sem uporabil kar malo vsega. V naslovu nisem nič kompliciral in uporabil kar jype-jev prevod (takega sem imel nekako tudi sam v mislih), kasneje v članku pa uporabljal širša pojma in obrazložitve, ki sta mi jih predlagala del Sud in kuall (namesto drzno sem uporabil tvegano) :)
Še enkrat hvala vsem.
LP
Ideas are bulletproof.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Abuse izraza CEOOddelek: Loža | 3846 (2563) | Phantomeye |
» | Šola in izobrazba prevodOddelek: Šola | 5394 (4298) | tony1 |
» | Na Marsu je tekoča voda!Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18662 (12917) | BigWhale |
» | Pomoč pri prevodu?Oddelek: Loža | 1897 (1687) | Tear_DR0P |
» | Ponovno v MatrikoOddelek: Novice / Igre | 2664 (2664) | ||_^_|| |