Forum » Hlajenje in modifikacije » q6600 in temperature
q6600 in temperature
tiran2000 ::
v glavnem na računalniku (q6600 2.4ghz) se je nabral prah, zato mi je CPU v idle mel nekje okoli 70 stopinj ali več... ker se mi ni dalo ubadat s pucanjem, sem ga nesel na servis, kjer so ga prepucali in zamenjali pasto... sedaj mi na idle laufa na 50 stopinj...
full load OCCT test pa mi ga takoj nabije na 80 stopinj...
skušal sem ga naviti tudi na 3.0 ghz vendar so temperature hitro šle čez 90 stopinj... (sistemska temperature je ves čas pod 40)
glede nato, da so temperature malo previsoke, jaz pa bi rad zadevo navil nekje na 3.0 ghz me zanima kateri čimcenejši cooler (lahk rabljen) + pasto vzet, da bo na tej frekvenci še normalno hlajena...
ps. kaj takega ? http://www.bolha.com/racunalnistvo/hlaj... bi blo vredu?
full load OCCT test pa mi ga takoj nabije na 80 stopinj...
skušal sem ga naviti tudi na 3.0 ghz vendar so temperature hitro šle čez 90 stopinj... (sistemska temperature je ves čas pod 40)
glede nato, da so temperature malo previsoke, jaz pa bi rad zadevo navil nekje na 3.0 ghz me zanima kateri čimcenejši cooler (lahk rabljen) + pasto vzet, da bo na tej frekvenci še normalno hlajena...
ps. kaj takega ? http://www.bolha.com/racunalnistvo/hlaj... bi blo vredu?
- spremenil: tiran2000 ()
hojnikb ::
tist cooler je drek..
Nabavi neki od scythe in daj kako kvalitetno pasto gor. Oz če že samo stock kuler spucaš tak ko je treba in daš neko quality pasto gor, 3.0ghz nebi smeu bit velek problem (sploh če maš g0 stepping)
Nabavi neki od scythe in daj kako kvalitetno pasto gor. Oz če že samo stock kuler spucaš tak ko je treba in daš neko quality pasto gor, 3.0ghz nebi smeu bit velek problem (sploh če maš g0 stepping)
#brezpodpisa
kaj pa tole http://www.bolha.com/racunalnistvo/hlaj... (ma kr dober review) plus tole:http://www.mimovrste.com/artikel/217002... ?
SuperVeloce ::
Tudi ventilatorja pri tem zalmanu ne moreš zlahka menjati, ko izdihne. Pa precej neučinkovit je napram tower hladilnikom. Če že iščeš 92mm, poglej na mimovrste za xigmatek loki za 18eur. Meni je ostal od duota, pa sedaj hladi tudi tega quada, čeprav sem najprej dvomil da bo (in to z low rpm pwm ventilatorjema, originalen je močnejši). Temperatura jeder še nikoli ni presegla 50°c (folding), v topli kuhinji. Tudi pasta je trenutno ta Akasa, ki je milo rečeno zanič, pa ne toliko zaradi hlajenja, ampak ker precej hitro izgubi na prevodnosti in je potrebno na pol leta remont delat :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Pro_moted ::
kaj pa ti priporočaš? (konkretno)
Za 15 evrov + morebitno poštnino, ti prodam Zalman CNPS 9700 NT, z računom, kupljen aprila lani, rabljen 1 mesec. Če dobiš pa kaj boljšega za ta denar pa kar vzami :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
večina primerkov q6600 deluje na 3ghz s stock napetostjo 1,25V, sicer je pa že napisal da je to frekvenco že imel nastavljeno, torej FSB lahko dvigne vsaj toliko
Plata je GA-P35-DS3, ni lih tko leva spet :), sicer sem pol lokija narocu. Bomo vidl ce bo kaj bols...
Hvala vsem
Hvala vsem
stock ::
Ja vem da je napisal, sam tko, če bi bla kakšna leva bi bil bol uprašaj za kolko časa bo šla ne da bo šla. Na teli bo 3Ghz šlo.
GA-P35-DS3gut bo. men q6600 zdej teče na S3L verziji (manjši northbridge hladilnik), katero uspešno mučim že skoraj 6 let (prej 5let z duotom). FSB je bil max. na 466 (nizek množilnik na duotu), rami so tekli max. na 1250, 24/7 eno obdobje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
okey naštimal hladnilnik temperature so padle na 30 stopinj (idle)... navil sem ga na 3.1 GHz (39-40 stopinj idle)... kolk so optimalne nastavitve (od oka) za tašni sistem: GA-P35-DS3, q6600, 2x2 GB OCZ DDR2 GOLD... do kolk mislite da lohk grem? Računalnik bi bil prižgan 2-10 ur dnevno... Rad pa bi da dela še kašno leto ali dve :-)
OCCT test 20 min: ni šlo čez jedra temperature od 60 do 62 stopinj (konstantno)
3150 Mhz
350 Bus (9x350)
voltaža: 1.2750
3150 Mhz
350 Bus (9x350)
voltaža: 1.2750
Temperature okoli 60°c so ok za navit sistem, imaš pa višje temperature kot jaz . Poglej v programu coretemp, kaj piše pri "Tj.max.". Mislim, da bi morala biti vrednost 85°C (nisem pa prepričan, trenutno nisem za tem računalnikom). S tem programom lahko še preveriš, če kaže iste temperature jeder, kot ostali. V cpu-z (in hwmonitor) imaš napetost 1,275 pri obremenitvi?
Imaš ohišje kako dodatno prezračeno? Verjetno še ima nekaj prostora za navijanje, vendar bolje da ne hodiš čez 1,3Volta (pri obremenitvi), itak ne boš kaj veliko pridobil, se ne splača imeti višjih temperatur in glasnega ventilatorja...
Imaš ohišje kako dodatno prezračeno? Verjetno še ima nekaj prostora za navijanje, vendar bolje da ne hodiš čez 1,3Volta (pri obremenitvi), itak ne boš kaj veliko pridobil, se ne splača imeti višjih temperatur in glasnega ventilatorja...
nekaj me še zanima... spustil sem voltažo na normalno (auto) 1.2350 me pa zanima zakaj so sedaj temperature višje na idle pri isti navitosti? v testu so pa nekje iste oz. kašno stopinjo manj (torej na polni hitrosti)?
v bistvu imam ohišje dobro ohlajeno, saj je en velik ventilator čez celo ohišje... kam je pa bolš da piha zrak na ventilatorju ohišja ven iz ohišja ali v ohišje? - gre za normalno sobo
v bistvu imam ohišje dobro ohlajeno, saj je en velik ventilator čez celo ohišje... kam je pa bolš da piha zrak na ventilatorju ohišja ven iz ohišja ali v ohišje? - gre za normalno sobo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiran2000 ()
V vsakem primeru želiš imeti nek tok zraka čez ohišje. Nič ne sme pihati kontra naravni ali umetno ustvarjeni konvekciji. Torej, spredaj piha v ohišje, zadaj piha ven (tako kot napajalnik in nekatere grafične kartice)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ventilatorji (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 13614 (10457) | BlackCaiman |
» | Pomoč pri navijanju q6600Oddelek: Navijanje | 5036 (2871) | alexa-lol |
» | Navijanje Q6600 - Pregrevanje?Oddelek: Navijanje | 3336 (2170) | Vuli |
» | Kateri hladilnik za Q6600?!Oddelek: Kaj kupiti | 2149 (1687) | Pesimist |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24824 (19514) | Jst |