» »

Prodaja stola in pravice kupca

Prodaja stola in pravice kupca

«
1
2

Sqrt2 ::

V sredo sem prodal usnjen stol, ki ga je stranka na licu mesta tudi preizkusila. Videla ga je tudi in sem ji tudi pokazal kje je obdrgnjen, da ne bo pozneje težav. Danes me stranka kliče da hoče kupnino nazaj saj naj bi bil stol prenizek (čeprav se ga da dvigniti) in da naj bi ga neka štanga od stola tiščala v hrbet, ter da škriplje. Zanima me le, če ima on od mene pravico nazaj zahtevati denar ( sem fizična oseba), sicer je pa to starejši moški, ki govori da me bo v nasprotju prijavil tržni inšpekciji, saj naj bi prikrival skrite napake izdelka (čeprav ga je probal pred nakupom).

LP

Sqrt2 ::

Mail, ki mi ga je posredoval:

Reklamiram vaš stol, ki ne ustreza mojim potrebam. Zaradi vdrtine na sredi sedišča mi povezovalna cev direktno tiši v zadnjico. Poleg tega stol zelo škriplje, prav zaradi vdrtine in neprimerne višine sedala. Zato vam bom stol vrnil, in sicer v soboto, ker imam jutri obsevanje na onkološkem inštitutu in pričakujem vračilo denarja. Morate me razumeti, saj sem onkološki bolnik. Hvala!

Rias Gremory ::

Hmm... kmečka logika mi pravi, da je imel vse možnosti za testirat izdelek. Tako, da ne vidim problema.
Naj še kdo, ki se spozna na zakon na tem področju še kaj napiše.

RG
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Avenger ::

Nekaj mi pravi, da bo najbolje požreti malo ponosa in stol vzeti nazaj - s tem da seveda dobro preizkusiš, če ga ni kako poškodoval. Če si ga prodajal 1 leto in je bil on prvi, ki ga je zanimal, pa bo mogoče bolj vredno nekaj kreganja in še kaj. Sicer on nima kaj praskat, kaj se šele pri prodaji avtomobilov dogaja pa nobenmu nič ne moreš... pfffff.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Blinder ::

Pa je težko za prodat še enrkat ta stol? Če je ta tip aroganten, naj si ga sam prodaja dalje. Če je prijazen, pol mu narediš uslugo in pač ga prodaš ti komu drugemu.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Good Guy ::

Hoče da se mu smiliš ker je bolnik...

ti mu odpiši da ko ga je*e, izdelek je bil pred nakupom testiran (torej bi bile napake vidne)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

bobby ::

a si to prodal kot fizična oseba preko ala bolha pač sistem videno kupljeno al kot trgovina?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

vorantz ::

sej je napisal kot fizična oseba
vsekakor nima kej gnjavit
pač od tvoje dobre volje je zej dovisno če mu boš ustregel al ne

Sqrt2 ::

tip je aroganten, vsiljiv ne more niti počakati na odgovor na e-mail in me neprestano kliče, sicer sem ga prodajal preko bolhe

bobby ::

ma ne, pol videno kupljeno, imel je opcijo sprobat in ga lahko odpikaš. tržni inšpek te lahko prijavi samo ne vem, na kaki osnovi. kupil je rabljeno robo in glede na to da kot fizična oseba, nima kaj praskat.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Brane22 ::

AFAIK te nima kaj gnjavit s tržno. Ta je za prodajo na klasičnem tru in interakcijam firma-fizična oseba.

Pri prodaji s strani fizične osebe preko malih oglasov itd kot mi je znano nima tržna kaj.

Lahko te preganja zaradi prevare ali česa podobnega ampak ni videt, da bi imel osnovo za to.

Aston_11 ::

Arogantnim tipom je jasno, da bo prej ali slej zmagala zdrava pamet in bo pametni popustil. Zgubljat čas s takim tipom je najslabše, kar se ti lahko zgodi.

Če imaš jajca, ga odpikaj.

Če se ti zdi brez veze, vrni solde in vzemi stol nazaj.

Za koliko soldov se sploh gre?

Gigahertz ::

nima kej praskat če je aroganten, pa tut če je na smrtni postli oziroma stolu
"670#2500#8"

Sqrt2 ::

sicer gre za male pare, 40 €. Bolj me moti način s čimer je to zahteval nazaj, saj je kar naznanil prihod in vrnitev kupnine. Namesto, da bi mi potožil in povprašal če bi bilo to mogoče.

milc ::

Ponavadi je taka prodaja/nakupovanje varianta videno kupljeno in se ne da menjati, ravno zato je kupovanje iz tretje roke malo rizkantno, ker se moraš na licu mesta odločiti ali je to to ali ni...
To da ima stol take in drugačne napake, da škripa in podobno. Ja seveda, saj je rabljen.

Silck ::

Če je preizkusil je točno vedel kaj kupuje. Jaz nebi pristal na vnitev, že samo zaradi tega ker te hoče izsiljevati z svojo boleznijo. Veliko ljudi je bolnih pa ne izrabljajo svoje bolezni zato da bi se ljudem smilili.

Bi mu pa poslal link do te teme zato da bi videl kaj si ljudje mislijo o njegovem početju.

Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

jonystar ::

Jest bi ga poslou v P.M. pa tut če bi se šlo samo za 10€, ker tak odnos k ga je ta pokazou si ne zasluž nč drucga.

mgermo ::

Napiš, da mu denarja ne boš vrnil in te more razumet, ker navsezadnje za onkološlega bolnika ni dobro, da se razburja.

DOOM_er ::

pismo, to kar je Conqueror napisal :D
Robots will steal your job. But that's OK

Rippy ::

Razlozi mu, da bi lahko prisla do dogovora, ve bi imel normalen in prijazen odnos. Tako mu pa razlozi, da je zadevo sprobal in mu priporocaj nakup blazine in uporabe wd40.

cortez ::

Ko pride, mu v roko stisni WD40. Pa Srečno !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cortez ()

einstein :P ::

Ja glede na to, da je imel prej priložnost testirati stol, si je sam kriv, če mu zdaj ni všeč. Kakor se ti zdi, če češ mu vrni denar, drugače na splošno pa si je sam kriv in mu ni treba vračati denarja.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

borut_p ::

Po logiki pravnoformalno ne more nič, saj je izdelek stestiral in ni imel pripomb. Mogoče ga je pa zj... doma ali med transportom ali med sestavljanjem in se hoče sedaj ven izvlečt. (res pa je da naš pravni sistem nikoli ni logičen) - ali imaš kak dokaz, da je zadevo stestiral (kake smse kjer sta se menila o tem).
Spet po drugi strani pa za 40€ ... ne vem no. Ali je možno da ugotovi kje živiš, ali se vajine poti kdaj kakorkoli križajo. Ker najlažje za njega je, da te najde pa ti po avtu s ključem potegne črto - boš mel dosti več škode.
Ko sem sam prodajal preko bolhe računalnik in je kupec navajal da se zadeva ugaša in ne dela ok, čeprav ga je stestiral in je bilo takrat ok sem ga vzel nazaj, da ga popravim (brez vrnjene kupnine seveda)
Sam se odloči koliko ti 40€ pomeni

RejZoR ::

Videno kupljeno. Jebi ga. Če ga ne bi imel možnosti sprobat bi še rekel ajde, tko pa ga je videl in sprobal, njegov problem. Naj ga pa naprej proda. Sem tud sam že prodajal čist nove stvari kmalu po nakupu (sicer v trgovini ampak vseeno), ker mi pač niso odgovarjale, vrnit v trgovino pa se ni dalo, ker je bil izdelek sicer ok ampak men ni odgovarjal.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

JesusChrist ::

LOL prosim te lepo. Brcnem ga tam kjer ga "tišči". Sprobal je, kupil je. Videno kupljeno. Njegov problem.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

MadMax ::

Ti njemu lepo napiši, da je stol sprobal in da ni imel pripomb, za tistih 40 EUR pa si ti že kupil otrokom darila za novo leto in da te mora razumeti :)

Kakorkoli, eno je sočutje do bolnika, drugo pa samovolja in zahteve brez podlage s strani bolnika, kateri bi na račun svojega stanja izkoriščal vse okrog sebe.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

St235 ::

Kupec nima nobene osnove na podlagi katere bi lahko karkoli zahteval. Šlo je za tranzakcijo med fizičnimi osebami. Ti si stol prodal v dobri veri, da je vse OK, kupec, ga je imel možnost stetirat in na pdolagi tega je prišlo do zavezujočega dogovora.

To kar sedaj joka je popolnoma brez veze in ga lahko mirno nekam pošlješ. Grožnje z tržnim inšpektoratom so popolnoma brezvezne, ker tržni inšpektorat ne obravnava kršitev na relaciji med fizičnii osebami, niti nima nikakršnih pooblastil, dabi lahko to preverjal.

Edini sodni način je preko civilne tožbe, kar je pa absudrno zaznesek 40€, ravno tako nima kupec nobene osnove, da bi lahko dokazal, da si ga kakorkoli poskusil ogoljufati. To da on ni zadovoljen s tem kar je kupil je njegov problem, ne tvoj.

Drugo pa je ali se ti da prenašat kretena, ki te bo trikrat na dan klical in pizdil po telefonu. Sam vem, da bi ga z veseljem nekam poslal in prvič ko bi povzdignil glas podal prijavo zaradi groženj na policijo, kako boš pa ti ravnal je pa tvoja odločitev.

izbrisiracun ::

Ena sama aroganca v tem mailu. Tudi on mora razumeti, da mu njegova bolezen ne daje licence, da se pogovarja s takim tonom. Jaz bi zahteval opravičilo za njegovo nesramnost in mu potem mogoče vrnil denar(čisto tvoja odločitev), je pa dejstvo, da nepotrebno trati tvoj čas in bi se spodobilo, da ti prinese vsaj kakšen liter vina.

RejZoR ::

To da je "onkološki bolnik" nima nobene veze. Men pa v ušesu piska in bi bil to izgovor za vračilo al kaj?

Enkrat samkrat sem šel kupcu tolk na roko ko sem prodajal telefon, da sem ga vzel nazaj, mu naložil slovenski menu, ker je rekel, češ da sem mu to zamolčal, pa vem da sem rekel, da nima slovenskega menuja. No, ko sem mu ga hotel dat pa je reku, da ga je že kupil drugje. K sreči nisem imel nekih stroškov, ker je on prišel do mene ampak vseeno. Ampak za naprej vem da tega ne bom več delal ker je čist brezvezno tratenje časa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mmario82 ::

No, naj še jaz dodam svojo zgodbo, ki se mi je zgodila ta teden.
Prodajam namreč starejši prenosnik z Wifijem. Na bolho ga oddam okrog 21:30 zvečer, v roku 20 minut kliče nek tip in pravi da pride v MB čez eno uro iz Ljutomera.

Dejansko je res prišel okrog 23h zvečer (nek badass nabildanec), zraven je pripeljal tudi 2 kolega (en je dajal normalen vtis, drugi pa wtf?!) - meni so delovali "omejeno". Temu tipu potem razložim slabosti računalnika: slaba baterija, pokvarjena tipka pri touchpadu, relativno malo ram-a, ki si ga seveda lahko nadgradi, vendar ga to ne moti, ampak ga zanima le če mu bo delal wifi od soseda, in ali bo lahko igral mp3je. Povem mu da bo mp3je gotovo lahko igral, da pa mu za wifi ne morem garantirat, vendar se vseeno odloči za nakup. Ko sva testirala prenosnik na parkirišču povezava na mestni wifi ni delovala (niti s telefonom se nisem mogel povezat), na moj hot spot na telefonu pa se ni hotel niti poskusit povezat, čeprav sem mu to večkrat omenil.

Naj še povem da so mi ti tipi zgledali tako sumljivi, da sem si še za vsak slučaj zapisal tablico avtomobila s katerim so se pripeljali.
Drug dan dobim SMS (citiram): "prijatelj pridi si kasneje po tale racunalnik nazaj, ker je to ne vredno nic in se niti internet negre! popoldan sem na pobre***, drugace grem na policijo!lp"

Sam pri sebi sem si mislil ok, za teh par evrov se pa res ne bom ukvarjal z "majmuni", in sem šel po prenosnik ter mu vrnil denar. Ko sem prišel domov sem poskusil wifi in deluje normalno. Nevem, mogoče je mislil da se bo lahko povezoval na zaščitena omrežja, ali pa čez 3-4 nadstropja?

Kaj si vi mislite? Bi storili isto kot sem jaz, ali bi vztrajali pri svojem?

freesty ::

Js bi rekel pojdi na policijo. Kot, da bojo oni kaj naredli.

Ce si se zbal za lastno varnost pol tak nisi mel druge:)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

einstein :P ::

@mmario82

groza in strah. tipček ziher ni normalen, glede na to, da mp3-ji delajo že na minimalni konfiguraciji očitno nima pojma o računalnikih, ni čudno, da ni znal vzpostavit wifi-ja... ali pa je hotel "krasti" internet in je bilo omrežje zaščiteno.

ampak, če ste se na začetku dobili pri tebi, res nisi imel veliko izbire, taki tipi znajo biti tudi utrgani in bi se ti znalo kaj zgoditi, če bi ti nasprotoval vrnitvi.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

jaz sem enkrat prodal prenosnik enemu dilerčku rabljenih računalnikov. Na kompe se spoznam malo približno in sem mu opisal kaj počne računalnik, prodan je bil kot nedelujoč (se samo prižge in potem ugasne), brez diska.

Potem pa mi v polomljeni slovenščini poizkuša dopovedati da sem mu zamolčal to da "po njegovih ugotovitvah" ne deluje grafična kartica. In ne tisto kar bi moralno ne delovati iz moje precej slabe diagnostike (matična), kar sem mu že pred nakupom povedal da nimam pojma o računalnikih. Zahteval je vračilo denarja z poštnino vred. Poslal sem mu kratek izračun koliko stroškov bi zame pomenilo vračilo kupnine in računalnika preko pošte (skoraj da bi v minus prišel), malo se je izgubil v številkah, ker pa ni nehal najedat in postajal vedno bolj neprijazen, sem ga poguglal, tip je v zanjih nekaj letih nekakjkrat zaprl in odprl svoj s.p., tudi obnašal se je tako kot da bi za neko stranko rihtal PC. Seveda na črno, ker je imel blokiran račun.

Aja, za na konec ko sem mu že popustil da pride reklamirati računalnik (samo za kupnino) v moj kraj, je zavrnil ker,...

pazi to,... JE INVALID.

Grem stavit da samo mentalni.

Ne nasedajte ljudem ki govorijo o boleznih, pravi onkološki bolnik ali invalid svojega stanja ne bi izkoriščal za 30€...

mmario82 ::

@freesty & @einstein :P :
Nisem se zbal za lastno varnost, saj smo se dobili na parkirišču novega Mercator centra, lahko si je edino zapisal moje tablice z avtomobila.
Računalnik ima P4 2.6Ghz procesor, vendar le 512MB Ram-a in Win XP (licenčna nalepka). MP3ji gotovo delajo, wifi tudi, je pa res da računalnik šteka (zaradi pomanjkanja ram-a, kar pa sem mu tudi povedal).

Če bi me prijavil policiji ta ne bi mogla nič saj računalnik deluje. Zadevo sem pa vzel nazaj ker bi se gotovo zavlekla, s takimi ljudmi pa se mi ni za ukvarjat.

einstein :P ::

@mmario82

kaj pa ti je rekel, ko sta se dobila za vračilo?
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Brane22 ()

para! ::

Ni nobenih vračil pri malih oglasih, v nobenem primeru, zato je pametno že na začetku povdarit, da gre za videno kupljeno in da reklamacije ne pridejo v poštev.

Primer: prodam enmu fotru STB Amino od SiOLa, mu povem, da naprava dela, ampak da ne vem, če jo siol še podpira, ker sem jo uporabljal zgolj za streamanje iz kompa na tv. Neki čudni pogledi, ampak vseeno kupi, kliče drugi dan in pravi, da ni kanalov in da se dobiva, da mu vrnem denar. Ga odjebem in me obtoži, da sem cigan.

Prodajam rabljen, poškodovan laptop, oglas s slikami poškodb, ga pošljem enemu štajercu, frajer ne dvigne paketa do zadnjega dne in me potem kliče, da bo poslal nazaj, ker je laptop poškodovan bolj kot pa je on mislil. Če je potem res poslal ne vem, ker sem se vmes preselil, sem mu pa povedal, da ni nobene variante na tem svetu, da še kdaj vidi ta denar.

Ne se pustit, tak folk je gamat. Js zarad takih izkušenj samo še na STju prodajam stvari. Do zdaj nobenih težav, vprašam prej, če ziher ve kaj kupuje, ponudim možnost testiranja pri kupcu, če gre za kaj več vrednega in potem ni izgovorov.
Death before dishonor!

mmario82 ::

@einstein :P : ko sem prispel pred njegov blok, sem ga še moral čakat 10 minut, da se je spravil ven! Pa sem ga poklical predno sem šel s službe (10 min pred prihodom) ter ko sem prispel pred blok. Rekel ni nič, dal mi je prenosnik, jaz sem mu dal denar, nato sem mu samo rekel da wifi ziher dela in da si naj drugi računalnik kupi (v jeznem in tečnem tonu) - odvrnil je: "Saj si bom, srečno" - pa je šel po ulici in si prižgal čik...

@Rias Gremory - ne šteka toliko da bi bil neuporaben, šteka toliko da se pač to opazi, in če je namenjen surfanju in poslušanju glazbe je čist OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mmario82 ()

freesty ::

Cakal ga pa ziher nebi 10min. 5minut bi pocakal, 2x poklical, ce ga nebi blo adijo. Saj ni v mojem interesu, da tam cakam na mrzlem.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

RejZoR ::

Zato pa se jezst vedno dobivam pri osebnih prevzemih na nevtralnih lokacijah. Ne zaradi tega da bi lahko mirno nategoval folk ampak da me pol ne bi kakšen pacient izsiljeval al pa grozil na domu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Barbarian ::

To je pa to, ko prodajate iz lastnega stanovanja/hiše. Proda se na nevtralni lokaciji, komunicira z nevtralnimi mediji. V najslabšem primeru je to mobitel saj ni ravno drago menjat številke, če ti začne težit.

Ob 21:50 se niti ne bi oglašal na telefon, kaj šele da bi dovolil da me pride motit ob 23. ponoči:D

TO, da si 10 minut čakal je pa sploh smešno. Verjetno te je gledal skozi okno in se ti smejal.

Zgodovina sprememb…

einstein :P ::

"saj ni ravno drago menjat številke, če ti začne težit"

saj lahko preprosto naštimaš preusmeritve na kakšno zanimivo telefonsko številko >:D
STAY OUT OF MY TERRITORY!

mokasin ::

Večina pametnih telefonov ima možnost blokiranja številk. Ne rabiš zato menjat cifre...

Barbarian ::

einstein :P je izjavil:

"saj ni ravno drago menjat številke, če ti začne težit"

saj lahko preprosto naštimaš preusmeritve na kakšno zanimivo telefonsko številko >:D


Pa te pokliče iz druge številke...
ČE že, pa bi ga preusmeril na katero izmed "vedeževalk":
http://www.vasioglasi.si/?mod=catalog&a...

ubiješ 2 muhi na en mah :D

Zgodovina sprememb…

draciel ::

Barbarian je izjavil:

einstein :P je izjavil:

"saj ni ravno drago menjat številke, če ti začne težit"

saj lahko preprosto naštimaš preusmeritve na kakšno zanimivo telefonsko številko >:D


Pa te pokliče iz druge številke...
ČE že, pa bi ga preusmeril na katero izmed "vedeževalk":
http://www.vasioglasi.si/?mod=catalog&a...

ubiješ 2 muhi na en mah :D


preusmeritveni klic plačaš ti polovico kakor jaz vem.

einstein :P ::

@draciel

mislim, da nič ne stane preusmeritev.

@barbarian

pa naštimaš še drugo in tretjo preusmeritev, toliko, kot jih je treba...
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Janac ::

einstein :P je izjavil:

@draciel

mislim, da nič ne stane preusmeritev.

@barbarian

pa naštimaš še drugo in tretjo preusmeritev, toliko, kot jih je treba...


In z kristalno kuglo pogledaš s katere telefonske te bo poklical?

einstein :P ::

saj ti piše, ko te kliče ane? lol
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Urc ()

tx-z ::

Mislm da se plača kr polna cena za preusmeritev..

@Mobitel: Preusmeritev na drugo telefonsko številko plačate kot klic z vaše na to številko, glede na čas trajanja klica.
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

draciel ::

tx-z je izjavil:

Mislm da se plača kr polna cena za preusmeritev..


če ne celo polna ja.

vem da k sm mel na kartico, in sm preusmeru klic, mi je zrablo neki denarja..

einstein :P ::

Za druge ne vem, tole je za tošmobil, cene pa nič ne piše:

Preusmeritev klica

Preusmeritev klica je storitev, ki uporabniku omogoča preusmeritev dohodnih klicev po želji na katerokoli drugo telefonsko številko v mobilnem ali stacionarnem telefonskem omrežju.
Aktivacija

Preusmeritev klica na tel.št. uporabnik aktivira ali deaktivira sam.
Vrste preusmeritev:

Preusmeritev klica ob zasedenem uporabniku (CFB - Divert When Busy) - omogoča, da se dohodni klici v času, ko je uporabnik zaseden, preusmerijo na drugo številko.
Preusmeritev klica, ko uporabnik ni dosegljiv (CFNRC - Divert If Not Reachable) - omogoča, da se dohodni klici v času, ko uporabnik ni dosegljiv, preusmerijo na drugo številko.
Preusmeritev klica, ko se uporabnik ne javi (CFNRY - Divert When Not Answered) - omogoča, da se dohodni klici preusmerijo na drugo številko v primeru, ko se uporabnik ne javi. Čas zvonjenja je prednastavljen na 25s.
Brezpogojna preusmeritev (CFU - Divert All Calls) - vsi dohodni klici se preusmerijo na drugo številko.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo blaga kupljenega preko interneta? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22756764 (4951) Groot
»

Prodal Avto - okvarjen avto po 1mescu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20633207 (21491) zobnik
»

Prodaja avta - "keš" na roke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5114003 (11734) smacker
»

vračilo blazine za telovadbo - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
396814 (5405) opeter
»

Kaj se zgodi z vrnjenimi izdelki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5412510 (10465) Dr_M

Več podobnih tem