» »

Razlike pri kavnih aparatih

Razlike pri kavnih aparatih

kojot31 ::

Pozdravljeni!

Odločam se, za novi espresso kavni aparat. Stari je že odslužil, pa tudi ima samo 4bare pritiska. Sem sam in bolj poredko uporabljam za izdelavo espressa in kave. Veliko sem jih že pregledal. Od 50€ pa do 500€.
Rad bi pa vprašal, kaj je takšna razlika in kaj imajo, da so take velike cene? Veliko je takšnih, ki ni veliko razlike med aparotom in funkcijami, med cenami pa kar.
Gre se mi, da bi lahko izdeloval dobro spenjen mleko, kavo pa tk vsak naredi. Všče mi je od delongija, pa malo sem gledal cenejše phillips saeco. Kupil bi do 200€. Pa tak mora bit, da se lahko odstrani posoda za vodo. Tako da lahko dam pod pipo.

Hvala za pomoč.

energetik ::

Cene so različne zaradi različnega pritiska, načina doziranja kave, dodatkov verjetno tudi firme.
Večji ko je pritisk, boljši bo espresso in gostejša krema.
Ta poceni so ponavadi na kapsule, ker te potem oberejo ko kupuješ te kapsule. V malo dražjih uporabljaš mleto kavo, najdražji pa imajo mliček za kavo v zrnju.
Seveda je najboljši tak z mlinčkom, je pa po mojm dober kompromis tudi poceni aparat z dobro pumpo, kjer kavo doziraš v ročko. Malce več dela, naredi pa dobro kavo, pa še manj stvari se lahko pokvari.

Skatey ::

Un saeco/philips xs je ful fajn mašina. Če ga boš kupil preko avstrijskega/nemškega amazona te bo prišlo ene 200 eur manj kot pri nas. Ima pa mlinček, ki vsakič zmelje kavo.

Ena stvar za premislit je še. Mi smo kupili Electrolux enega z ročko, ki daš not kavo. Lahko ti povem, da je zdržal 1 leto, pri čemer se je skuhalo tam 5-10 kav na dan (pisarna). Potem pa je crknil in se zamašil. Je pa res, da za tistih 150eur je zelo dobro služil ;)
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

RejZoR ::

Glej tud DeLonghi avtomate. Sicer je odvisno kako globoko sežeš v žep ampak so načeloma zelo cenjeni. Koneckoncev je firma italjanska in italjani so mahnjeni na konzumiranje kave in imajo celo znanost okoli tega. Tud v testih so vedno med najboljšimi. Ampak to ponavadi velja za high end avtomatizirane sisteme, ki koštajo tud po 2 jurja evrov, vprašanje koliko od tega se replicira na espresso avtomatih do npr 200 EUR...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kojot31 ::

Včeraj sem videl enega na amazonu od Gaggia avtomatic za 320€. Sem pa iskal pri nas pa ni google nič našel. Kam bi se lahko pri nas v sloveniji obrnu? Če bi ga za ta dnear dobil ga vzamem. Samo ponavadi je pri nas vse draži k v tujini. To je pa res profi home mašina.

Danes grem kupit rost frai lonček, da se naučim orenk delat spenit mleko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kava (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34097618 (1047) kuglvinkl
»

Kavni aparat (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31365234 (6076) nokken
»