» »

Branje CD-R v avtu

Branje CD-R v avtu

NejcZ ::

Zdravo,
negre čisto za računalniško temo, ampak bi znal bit problem vseeno marsikomu zanimiv. Stvar je taka. Imam paket 10 cd-jev (pišem za to da se veda sem uporabljal enak materjal :D ) (standard CD-R, 52x,700MB, 80min). Na te CDje sem pred pol leta pekel musko za avto. Uporabljal sem isti računalnik in isti software. Stare CDje mi avto še vedno normalno bere, medtem ko kateregakoli novega zapečem, je tema, oziroma mi izpiše naslov pesmi, kasneje pa Unsupported MP3 file.

Torej uporabljen je bil isti računalnik, CDji iz istega paketa, isti software. Seveda sem preizkusil tudi druge programe in možnosti, ter dva druga računalnika, pa je stvar enaka.

CD ki DELA:



CD ki NE DELA:


Se komu sanja kaj bi lahko bilo?
Naj še enkrat ponovim da sem probal vse data type in file system opcije pa ni bilo razlike :) Razen da potem ko sem bedarije poskušal seveda ni nit zaznalo CDja :)
Kakršnokoli mnenje bi prišlo prav :D

Hvala in LP

Nejc
  • spremenil: NejcZ ()

Martin Krpan ::

Zamenjaj vrsto CD-jev. Meni tud nekateri igrajo kot je treba , drugi , ki jih CD-Rom v računalniku povsem normalno bere pa v avtu prekinjajo.

Pa peči jih z manjšo hitrostjo npr. 8 X .

Zgodovina sprememb…

NejcZ ::

Seveda sem poskusil tudi druge CDje in pekel sem z 8x. Sem pa sedaj ugotovil da je problem samo v dveh paketih muzike, katere sem hotel vedno znova zapečt. Ostalo deluje normalno.
Pri teh dveh nisem opazil nobenih nepravilnosti glede poimenovanja ali česarkoli. Pazil sem tudi na kake posebne znake in imene albumov in sem vse naredil na enak način kot pri ostalih glasbah, pa ni pomagalo.
Očitno nihče nemore pogruntat tega. Primerjal sem tudi fajle med sabo po vseh parametrih pa nisem opazil razlik, tako da bom pač zaenkrat preskočil te dve playliste..
Sem pa probal te CDje v navadnih radiih z MP3 in vsepovsod delajo brez problemov, tudi v tistih za par €. Sigurno je neka banalna fora, ampak jaz je ne najdem :)

ratek ::

Ko si govoril o poimenovanju komadov - si mislil na imena datotek in map ali na ID3 tage? Možno, da je problem v ID3 tagih MP3-jev (mogoče je v njih zapisano nekaj kar predvajalnik ne prebavi). Lahko jih probaš uredit, s katerim od urejevalnikov kot je npr. Mp3Tag.

Han ::

Ali MP3, ki je posnet na delujočem CD, deluje na novem CD? Če ne, je problem v CD-R plošči. Če da, je problem v drugih MP3, ki so očitno zakodirani drugače (z drugim kodekom, VBR namesto CBR, mogoče večji razpon med najnižjim in najvišjim kbps...).

Martin Krpan ::

Da nimaš te fajle ki ti jih ne predvaja v kakšnem drugem formatu , WMA , Ogg ?
Predolgi naslovi ?
Preveč podmap?

NejcZ ::

Vse ostalo štima, verjetno bo pravilna Han-ova razlaga, tako da bom še te detajle preveril ob priliki. Hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoradio ne predvaja več mp3

Oddelek: Zvok in slika
174439 (3534) radmannsdorf
»

[DivXviD] Yamakawa predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
30235888 (14677) aco111
»

[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10111059 (8455) Quikee
»

Arhiviranje mp3 fileov na CD z zaporednimi številkami

Oddelek: Programska oprema
171812 (1539) valterz
»

S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526896 (5810) City

Več podobnih tem