» »

Okus nutelle

Okus nutelle

Tribal ::

Vam lahko povem eno svinjarijo ki jo brez težav in posledic vodijo v eni najbolj izpostavljenih barov trenutno v Ljubljani:

Včeraj gremo gledati lučke s tamalim v Ljubljano.
Super vse lepo in prav, dokler ne vidimo u palačinke pečejo, hitr po eno za tamalega.
Pri štantu za palačinke vrsta (itak) čakam in naročim eno z Nutello, po štantu povsod lončki Nutelle na vseh plakatih piše Nutella...
Skratka na palačinko da zajeteno količino "Nutelle", ma mi že tam čudno izgledala (lonček precej umazan notri pa svetlo rjava "Nutella"). Ajde vzamem plačam tiste 3€ za eno palačinko z Nutello. Grem do malega in jemo, vse ok dokler nisem probal tele palačinke. Nato pa šok!=%#&% Notri v palačinki ni bila nobena Nutella ampak neki kar je precej slabše od Nutoke bilo. Valda me je razpičkilo in sm šu do dveh ne slovencov ki prodajata tole sranje in jima povem, da tole ni nobena Nutella kar dajejo v palačinke in da glede na oglaševano eno navadno sranje.

Najprej modela oba ne sej je Nutella. Pa rečem tolk Nutelle k sm v življenju pojedu mi ne bosta prodala, da je to Nutella. In mi potem reče ne moreva midva nič morate govoriti s šefom (valjda šefa ni tam) in veva da ni Nutella. Sm se sam obrnu in šu, tko da mene in vseh mojih tam ne vidijo nikoli več. Sramota za šefa, da mora pri palačinki za 3€ tlačt notr neko neznano zanič "Nutello".

Ne mi zamerit za tole pisanje ampak me je zadeva resnično razočarala in sem želel deliti z vami in vas opozoriti, da na tromostovju ne jest palačink z Nutello ker boste razočarani.

LP Tine

c3p0 ::

Ni to zrelo za prijavo inšpekciji? Nategune boli samo, ko dobijo po denarnici.

Sicer pa nutella, poljska, nemška ali italijanska, je žal sam cuker, procesirano s*anje. Cuker je go-to zadeva za prikrivanje pomanjkanje kvalitetnih sestavin. Mene prav žgejo take stvari po grlu, zato jih ne jem.

Mare2 ::

c3p0 je izjavil:

Ni to zrelo za prijavo inšpekciji? Nategune boli samo, ko dobijo po denarnici.

Sicer pa nutella, poljska, nemška ali italijanska, je žal sam cuker, procesirano s*anje. Cuker je go-to zadeva za prikrivanje pomanjkanje kvalitetnih sestavin. Mene prav žgejo take stvari po grlu, zato jih ne jem.


Cukr, umetna aroma, ojačevalec okusa, emulgator... Vse to je v Nuteli. Ups. v Nuteli je umetna aroma drugačnega okusa.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

ufek ::

Zadnja dva, pozabila sta na tono palmine maščobe, ki sestavlja večino izdelka, takoj za sladkorjem. Na etiketi z opisom sestavin na izdelku morajo biti le te razvrščene od tiste, ki je je največ do tiste, ki je je v izdelku najmanj. Torej: sladkor, palmina mast, lešniki (13%), kakav (do 7,5%), mleko v prahu (med 5 in 7,5%), sojin lecitin in vanilin. Glede na to, da je samo za lešnike, kakav in mleko v prahu napisan procent, je jasno koliko je noter sladkorja in maščobe. Lecitina in vanilina je največ 3%, torej je sladkorja in masti ca. 70%. ;)



Drugače se pa verjetno skriva razlika v okusu med državami verjetno ravno v razliki vsebine kakava in mleka v prahu. Mleko v prahu ima še največji razpon. Recimo razlike med italijansko in nemško:


Sestavine italijanske imajo manj mleka v prahu (5-6,6%) kot pa sestavine nemške (7,5%).

Mare2 ::

Z Nutello se lahko namaže tudi palačinke?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Tribal ::

Mare2 je izjavil:

Z Nutello se lahko namaže tudi palačinke?

Ne razumem tvojega vprašanja?

Tilen ::

Ja pač še ni jedel palačink z Nutello. Big deal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Mare2 ::

Ali je to res?
----------------------------------------
NOVEMBER 7, 2014 BY ANYA V
Nutella is Poisonous for You and Your Kids

Love Nutella? Here's Why You Should Never Eat It And Opt For A Healthier Alternative Recipe

I used to love Nutella when I was kid-that is before studying nutrition and discovering its harmful ingredients. The scariest thing that people don't know about Nutella is that it contains monosodium glutamate (MSG), also known as E621. It's cleverly hidden inside an artificial flavor called vanillin which is labeled on every Nutella jar. It also contains the toxic GMO emulsifier soy lecithin and palm oil whose extraction is ravaging forests and wildlife throughout the world.






Vir:
http://livingtraditionally.com/love-nut...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

kixs ::

Ce ima res MSG, jo takoj po zadnjem praznem loncku neham jest.

Se kaksen vir?

tomy5 ::

Manj ko jo boste pojedli, več bo ostal za nas ostale :-)
Pač jejte in migajte, samo enkat se živi, ne pa cele dneve za računalnikom študirat nutelo ;-)

Okapi ::

Natrijev glutaminat je škodljiv tako kot natrijev klorid, ali kuhinjska sol. Ni, razen če bi čistega z žlico jedel. In če ga ješ z žlico, je 5x manj strupen od navadne kuhinjske soli.

Natrijev glutaminat je ena od snovi, zaradi katerih ima hrana dober okus, in je naravna sestavina mnogih jestvin - sira, paradižnika ... Je recimo glavna sestavina, zaradi katere je postala Vegeta tako priljubljena.

Tule je pa še en zelo zanimiv članek.

https://faculty.georgetown.edu/sandj/MS...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Spajky ::

kixs je izjavil:

Ce ima res MSG, jo takoj po zadnjem praznem loncku neham jest..Se kaksen vir?
https://www.bodieko.si/msg-prehrana
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Mare2 ::

payki, zakaj si daj ta link? Odslej ne bom več jedel MSG-ja. :(
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

darkolord ::

otago ::

Glutamat imas tudi v skoraj vseh juhah iz vrecke, zmrznjenih jedeh, na hitro pripravljenih jedeh (razni nudli) etc.

Ni potrebno strajkat z nutelo, ce z ostalo "manj slastno" hrano pozres vec glutamata, kot si mislis.

ufek ::

Bolj se je treba sekirat za palmino mast in cuker kot pa ta ubogi glutamat.

c3p0 ::

Mare2 je izjavil:

payki, zakaj si daj ta link? Odslej ne bom več jedel MSG-ja. :(


Ti boš pa zdravo živel. Od sedaj torej ne boš več jedel sira, mesa, paradižnika, kitajske hrane, fast fooda, hrane v gostilnah in praktično nobene procesirane hrane.

opeter ::

Mare2 je izjavil:

Z Nutello se lahko namaže tudi palačinke?


Jaz imam raje Benko not (ali Benquick, kakorkoli je temu danes ime).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ganon ::

Jaz dolgo nisem vedel, da je BenQuick slovenski. :P

Mare2 ::

Ne znam italijansko, razen par osnovnih besed, ampak na prvi pogled tole deluje zelo okusno. :)


http://blog.giallozafferano.it/ricettep...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

korenje3 ::

Danes sem probal tole:

 http://shrani.si/f/2G/Eh/CI4tKIG/144247446102259761092164.jpg

http://shrani.si/f/2G/Eh/CI4tKIG/144247446102259761092164.jpg



Okus je neverjetno močan. 10x boljše kot nutella.
Najboljši lešnikov in čokoladni namaz kar sem jih jedel na sploh.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

korenje3 ::

wtf...


celo 40% varianta obstsaja.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

ajdov ::

kje si kupil?

korenje3 ::

leclerc.
6,5€/200g. tam ka so marmelade, bolj na začetku.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

SuperKripto ::

cuker je se najmansi problem pri nutelki. A veste kaj pomeni procesirano palmino olje? Kako to vpliva na zdravje? Toliko izvrstnih domacih dobrot se da dobit za poslatkat. Ampak ne. Mi bomo podpiral tam ene korporacije.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Vemo. Zato smo jo v koronskih časih, cca eno leto, pojedli 36 pakung po 3 kg. Ta je italijanska, tista iz Cash&Carry. Glih včeraj sem preštel embalaže. Pa verjetno smo kako kanglico že kje porabili. Torej jih je bilo še več. Pri nas imamo vedno vsaj dve kante na lagerju, drugače je panika.
Je pa stranski efekt Nutelle, da se te korona ne prime. Jaz jo doma pojem največ in sem kot nov, ostale tri je pa uhvatila.

gruntfürmich ::

da se vrnemo na osnovno temo; okusi sladkarij SE prilagajajo za potrebe trga. in to ni nič nenavadnega. nenavadni so samo ljudje, ki v tem vidijo zaroto.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

feryz ::

Zato pa imaš izbiro. Kupuješ tisto ki ti paše in ne pizdiš po forumih.

Če vas kaj tolaži, Amerikanci pravijo, da je njihova neprebavljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: feryz ()

zmaugy ::

gruntfürmich je izjavil:

da se vrnemo na osnovno temo; okusi sladkarij SE prilagajajo za potrebe trga. in to ni nič nenavadnega. nenavadni so samo ljudje, ki v tem vidijo zaroto.

LOL, spet teraš neumnosti, ha? Saj zato pa smo vzhodnjaki opazili, da se je okus nekaterih izdelkov za naše trge spremenil na slabše. Čudno, če bi šlo za prilagajanje našemu okusu, to ne bi percepirali kot poslabšanje, ane? Gre za poslabševanje kvaliteta zaradi povečevanja dobičkonosnosti in sicer kolikor se da, ne da bi prodaja padla. Verjamem, da je to različno na različnih trgih. In temu se zapakirano v celofan reče “prilagajanje okusa različnim trgom”.
Generalno pa lahko podam svoje opažanje, da se je okus raznih ikoničnih izdelkov precej poslabšal v zadnjih 20 letih. Še posebej v čokoladah in podobnih izdelkih prevladuje pretirano filanje s sladkorjem, tako da je recimo doma otročje lahko narediti na primer čokoladne piškote, ki so boljši kot karkoli lahko kupiš v trgovinah, kjer prevladujejo pocukrane smeti.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Slopek ::

Sploh je zanimivo, da imajo ljudje iz bolj "revnih" držav, toliko slabši okus.
Konkretno nemška nutela je bolj kakavasta, italijanska lešnikasta, češka, pa samo bolj sladka. Jp, okusi so različni, zato kupim nemško ali italijansko.

APPluk ::

gruntfürmich je izjavil:

da se vrnemo na osnovno temo; okusi sladkarij SE prilagajajo za potrebe trga. in to ni nič nenavadnega. nenavadni so samo ljudje, ki v tem vidijo zaroto.

V jogurtih je bilo preveč sadja za nas a ne, ziher so naredili anketo in so se vsi pritoževali nad tem.
Kot da imamo izbiro, pa tudi, če nam drek dajo na polico ga bomo kupili, kaj naj hodim v Avstrijo po fasungo.
Pa pri pralnih praških, gospodinjskih aparatih, šamponih itd. se tudi prilagajajo okusu?

IL_DIAVOLO ::

Ko začneš jest vse sladko, imas problem. Sladek jogurt, sladek namaz, sladka pijaca, sladka omaka...what is next sladka zobna pasta?

Sladice so vredu, nikamor pa ni vredu umetno sladkana prehrana. Tudi kislo in grenko mora bit.

Ali je nutella lahko vsak dan na meniju? Ne.

Ali nutella pomaga pri koroni? Ravno tako kot snops, cesen in cebula. Torej nic, čeprav starci mislijo drugace.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

gruntfürmich ::

kit kat imajo na japonskem zelo radi. imajo vsak mesec nove okuse; preko 300 različnih. nekateri od teh bi se nam gravžali. in to ni dajanje slabih sestavin noter ampak prilagajanje okusa trgu.
ne morem pomagat če nič ne veste...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

korenje3 je izjavil:

wtf...


celo 40% varianta obstsaja.


Imaš tudi slo izdelek, ghee z lešniki, mislim da je skoraj 50% lešnikov not in nič palminih maščob kot v only-for-nuts-telli.

Matevz96 ::

APPluk je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

da se vrnemo na osnovno temo; okusi sladkarij SE prilagajajo za potrebe trga. in to ni nič nenavadnega. nenavadni so samo ljudje, ki v tem vidijo zaroto.

V jogurtih je bilo preveč sadja za nas a ne, ziher so naredili anketo in so se vsi pritoževali nad tem.
Kot da imamo izbiro, pa tudi, če nam drek dajo na polico ga bomo kupili, kaj naj hodim v Avstrijo po fasungo.
Pa pri pralnih praških, gospodinjskih aparatih, šamponih itd. se tudi prilagajajo okusu?


Seveda se, čisto naključje je da so to pač cenejše sestavine.
#hooldthedoor

Badwolff ::

gruntfürmich je izjavil:

kit kat imajo na japonskem zelo radi. imajo vsak mesec nove okuse; preko 300 različnih. nekateri od teh bi se nam gravžali. in to ni dajanje slabih sestavin noter ampak prilagajanje okusa trgu.
ne morem pomagat če nič ne veste...


Včeraj sem videl te japonske KitKate v ASM. Sam so 7€ na pakungi, kar se mi zdi kar divje.

feryz ::

c3p0 je izjavil:

Imaš tudi slo izdelek, ghee z lešniki, mislim da je skoraj 50% lešnikov not in nič palminih maščob kot v only-for-nuts-telli.
Za ghee pravijo, da je rakotvoren.
Verjetno ga zato naši dve toliko pokonzumirajo. Vegice, jasno.
Meni je neužiten.

Zvezdica27 ::

pa je ta lindt okusen?

Ni namreč vse dobro, tudi nutello recimo na palačinkah nese zlata linolada al kaj je, lino gold.

zz

opeter ::

Zdaj, ko to praviš, sem se spomnil tega stavka:


Pred leti je bil en dober dokumentarec na temo baklav, sem pa zdaj našel še en starejši članek:
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/ku...

Toliko sladkorja še nisem videl v "živo", kot na tistem posnetku.

Seveda te cuker lahko ubije (počasi ubija). Pa je vseeno, če ješ Nutello, baklavo ali karkoli tretjega.
Treba se je držati določenih mer in boš lahko živel dlje. Vprašanje je, če je smiselno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Sneijderman ::

https://www.mojacokolada.si/cokoladni-p...

To je že kdo probal? 60% lešnikov, ne vem pa, kakšen je okus :)

Badwolff ::

Pa pogledate tudi ceno?

GR2 ::

Glede prve strani in takega hypa glede Nutelle. Pa še to da moraš iskati nemško in ne poljsko.
Mar ni Lino Gold s koščki lešnikov boljši za isto ceno? 2,59€ za 350g vs. 2,95€ za 400g.
https://trgovina.mercator.si/market/izd...
https://trgovina.mercator.si/market/izd...

Še bolje pa če je kaj znižano, npr. Lino Lada Duo, 3,14€ za 750g, to je skoraj 2x ceneje:
https://trgovina.mercator.si/market/izd...

Cena je skoraj bolj pomembna kot kvaliteta. Ker kdo si pa lahko privošči to vsak teden, če je enkrat na 2-6 mesecev je že precej. In od enkrat do naslednjič itak že pozabiš okus. Važno pač da ni res najnižja kvaliteta kot so tisti makedonski namazi (lahko da je tudi kakšen dober, samo posplošujem), Lino in Nutella je pa oboje A klasa.

Enako zdaj topljeni sir, ki je Mercatorjev že povsem dober. Kdo pa sploh še kupuje Zdenko? To je zdaj povsem drugače kot 20-30 let nazaj, ko je imela Slovenka 10x slabši okus kot Zdenka.

showsover ::

Da jaz pojem žlico nutele, me ziher nekaj zaporednih infarktov spravi pod ciprese.

Slopek ::

Pri nas doma je tako, da kupimo eno veliko nutelo ali linolado in potem je to za cel mesec.
Ko zmanjka, nič več do naslednjega meseca.
Smo že en teden brez. Ni panike.

gruntfürmich ::

Sneijderman je izjavil:

https://www.mojacokolada.si/cokoladni-p...

To je že kdo probal? 60% lešnikov, ne vem pa, kakšen je okus :)

probal. probal tudi lindtovega. zame je premalo cukra in preveč grenko. imam kar raje navadno balkansko nutelo.
ampak če že kupim kaj takega (1× letno) je to linolada.

APPluk je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

da se vrnemo na osnovno temo; okusi sladkarij SE prilagajajo za potrebe trga. in to ni nič nenavadnega. nenavadni so samo ljudje, ki v tem vidijo zaroto.

V jogurtih je bilo preveč sadja za nas a ne, ziher so naredili anketo in so se vsi pritoževali nad tem.
Kot da imamo izbiro, pa tudi, če nam drek dajo na polico ga bomo kupili, kaj naj hodim v Avstrijo po fasungo.
Pa pri pralnih praških, gospodinjskih aparatih, šamponih itd. se tudi prilagajajo okusu?

POVSOD se prilagodi izdelek trgu.
sojenga kit-kata v sloveniji ne boš prodajal. američani imajo druge navade kot mi, zato tam takšnih šparhertov ne boš prodajal. itd itd. zato tudi kakšne fine izdelke ne boš prodajal v sloveniji v šparu (kakšne fine paštete, kaviar itd) ker folk tega ne kupi ker kupi poceni šrot.
zato če je le možno in imaš kapacitete, izdelek prilagodiš trgu da prodaš tisto kar trg kupi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

feryz je izjavil:

Za ghee pravijo, da je rakotvoren.
Verjetno ga zato naši dve toliko pokonzumirajo. Vegice, jasno.
Meni je neužiten.


Pravijo lahko, če imajo prav, je pa drugo. Je le prečiščeno maslo in zato mnogo bolj obstojno. Okus je blag, ravno podoben oreščkom, tako da se z lešniki sklada. Če že moram izbirat oblogo žil, raje vzamem to kot palm fat.

IL_DIAVOLO ::

Zadnjič sem za foro kupil belo linolado kokos...fak, kako je to sladko. Verjetno bo do konc leta stalo v hladilniku, potem pa bom stran vrgo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Slopek ::

Naj se oglasi tisti, ki so ga spraševali kakšno nutelo, pašteto, pralni prašek, deodorant bi imel.

Zanimivo, da bolj "revne" države, imajo željo po manj kvalitetnem in bolj strupenem. Res zanimivo.

Kdo je to določil, koga so vprašali?

Ali so mogoče sklepali kar tako čez palec. Prej so itak jugosi imeli samo vikikremo, zdaj imajo vsaj nutelo.
Jim pripravimo enako strupeno, kot je bil viki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Slopek ()

Ales ::

Slopek je izjavil:

Prej so itak jugosi imeli samo vikikremo, zdaj imajo vsaj nutelo.
Jim pripravimo enako strupeno, kot je bil viki.

Ima kdo sestavine Vikija, da jih lahko objavi?

feryz ::

c3p0 je izjavil:

feryz je izjavil:

Za ghee pravijo, da je rakotvoren.
Verjetno ga zato naši dve toliko pokonzumirajo. Vegice, jasno.
Meni je neužiten.


Pravijo lahko, če imajo prav, je pa drugo. Je le prečiščeno maslo in zato mnogo bolj obstojno. Okus je blag, ravno podoben oreščkom, tako da se z lešniki sklada. Če že moram izbirat oblogo žil, raje vzamem to kot palm fat.
Saj ne rabiš tega meni govoriti. Tudi tega imamo doma na zalogi par kil vedno.
Če je zanič, je zanič. Bolje da ne jem masla, kot da jem zanič maslo, ker je manj škodljivo.
Velja tudi za vse ostalo.

Če se navežem na zgornjega. Ali gledate na ceno? Absolutno ne, nikoli. Na to, kaj je dobro, pa vedno. Zdravo pa itak nič ni. Edino čista voda in zrak.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
347105123 (41581) zmaugy
»

Nutella 5kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8518342 (12693) shadeX
»

Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22055671 (37976) hunter01
»

cocacola (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12523591 (19753) Super Sonic

Več podobnih tem