» »

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave

««
7 / 30
»»

Lonsarg ::

Če ne gre nič narobe, potem bo vse naprej normalno delalo, če pa zmanjka elektrike al pa kak bug v programu pa seveda lahko vse gre, zato se ima backup. Je pa res, da ni kaj dosti verjetnosti, da gre kaj narobe, še najbolj verjetna je, da se kaj narobe klikne.

freesty ::

Imam tezavo. Zaenkrat sem opazil to samo pri "hon". Ko zazenem igro se mi v opravilni vrstici ne pojavi okence. Se se komu to dogaja?

Vem, da nazadnje, ko sem imel osmico nalozeno se je to dogajalo tudi pri drugih aplikacijah.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

slowie ::

Zdravo,

okej, torej, še vedno nisem uspel rešiti tele težave:

Imam dual boot (win7/win8), in disk "MAXTOR 6V320F0 320 GB, iz skupine Diamond 10 - SATA-II", ki ga win7 zaznajo, win8 pa ne... Pravzaprav win8 nekaj praska po njem, zaradi njega se preverjeno upošasnjuje sistem, ko grem v "device manager" ali "disk management", pa po dolgem praskanju disk enostavno izgine iz seznama naparav.

Ima kdo kakšne izkušnje s to težavo?
Hvala.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

krneki0001 ::

Pravice? Imaš na obeh sistemih enakega userja in password?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Pravice imama, user je pa različen.... Pa ne verjamem, da bi to bil problem.
Bolj se nagibam k temu, da so na moji plošči SATA-3 porti, disk je pa SATA-2. Bi bilo to mogoče?
Slowie

MrStein ::

Kaki SATA kontroler je? Kaki driver? Enaki v Win7 in Win8?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein: ne vem, ali so isti v obeh sistemih, ampak v win8 so naloženi gonilniki za AMD AHCI SATA kontroler (plošča je GIGABYTE GA-970A-DS3, rev.3.0).
Počasi obupujem. Dve uri sem čakal, da je Seagatov program za diagnostiko diskov stestiral disk, in disk naj bi bil okej - passed test.
Pa ga vseeno ne morem spraviti v normalen pogon v win8. Ne vem, v čem bi bil problem. Diska ne morem niti sformatirati, niti brisati particij... Javlja napako: "The request could not be performed because of an I/O device error"...
Slowie

Če pod win7 dela OK (?) je krivda v gonilniku (ali Windows 8).

Torej v Device Manager poglej pod obemi Windowsi kateri driver (in katera verzija) je.
Motiti se je človeško.

AvtoR ::

Ali ti tudi win7 tečejo z AHCI driverji?

Ok, bom pogledal verzije driverjev. Ampak glede na to, da je že v BIOSU nastavljen AHCI kontroler, bi rekel, da je tudi v win7 naložen gonilnik za AHCI...
Torej dejstvo, da je disk SATA2, plošča podpira pa SATA3, nikakor ne more biti vzrok za to težavo?
Hvala vsem zaenkrat.
Slowie

slowie je izjavil:

Torej dejstvo, da je disk SATA2, plošča podpira pa SATA3, nikakor ne more biti vzrok za to težavo?

Stvari so lahko nekompatibilne tudi če so iz iste generacije. Poguglaj, če ima kdo enak krmilnik in enak disk pa probleme s to kombinacijo.
Motiti se je človeško.

KTr1sk ::

je že kdo preizkusil ta start menu

http://www.reviversoft.com/start-menu-r...

meni je zelo praktičen
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

AvtoR ::

AvtoR je izjavil:

Imam tudi jaz probleme z Win8, oziroma z gonilnikom za grafično kartico (Nvidia 9600gt).
Situacija je naslednja: Pred kakim mesecem sem naredil windows update. Po updatu sem imel problem s programom ArchiCAD. V 3d oknu se mi je pri pan-u (primikanju modela) pojavljalo črno okno namesto modela. Če si nato samo zoom-al, se je spet pojavil model. Problem je bil še pri sleep funkciji računalnika. Računalnik se je iz sleep funkcije vedmo boot-al na novo. Vse ostalo je delovalo normalno.
Problem sem rešil tako, da sem namestil (takrat) najnovejše WHQL nVidia gonilnike 310.90. Ko sem ročno namestil te gonilnike je vse spet delovalo BP.
Včeraj pa sem spet (?) naredil windows update in spet se je pojavil problem z grafično katico v ArchiCADu. Spet črno okno 3d modela.
Spet sem instaliral najnovejše WHQL(?) nVidia gonilnike 314.22, pa to problema ni odpravilo.
Jaz zdaj ne vem v čem je problem, v WIN8 update ali z nVidio gonilniki. Poskušal sem sem vse mogoče variante pa nič.
Na koncu sem naredil windows restore za en mesec nazaj na nVidia 310.90 gonilnike, tako da spet vse deluje BP.
Očitno do nadaljnega ne bom več uporabljal Windows Update!

Sr.... Zdaj mi niti restore ne pomaga več. Enostavno mi v 3D oknu ob panu in rotaciji ven vrže ćrn zaslon. Zoom (kolešček na miški) pa dela normalno. Počasi mi tole že preseda, če ne bo v kratkem rešitve, bom primoran iti nazaj na Visto...

gregor ::

pozdravljeni, imam notebook z win 8 slo, vse deluje ok, problem pa se pojavi z windows store
namesto, da bi videl več deset tisoč aplikacij, jih vidim vsega skupaj kakih sto
ali morda veste v čem je problem, zakaj se ne vidi vseh appsov ki so na voljo v win store

hvala

LP

Dober dan ::

Tudi jaz sem imel ta problem. Pojdi v windows store in pojdi pod nastavitve. Tam imaš vklopljeno funkcijo, ki prikazuje aplikacije samo za tvojo regijo. To odkljukaj in boš videl vse aplikacije.

gregor ::

hvala, sem spremenil to nastavitev in sedaj so vidni vsi appsi :)

LeXani ::

kaj bi blo narobe za prasketajoč zvok? recimo ko poslušam na youtube glasbo in ko preklaplam med zavihki al pa karkoli če kej klikam..tko prasketa..nadležno!
Čas prve prijave 04.11.2005

Piqui ::

Prasketajoči zvok je navadno znak preobremenitve procesorja oz. nezmožnost procesiranja zvoka pravočasno. Čudno, da se ti tako obnaša samo po sebi, jaz imam navadno izkušnje s temi problemi zgolj in samo pri ASIO gonilniku in preobremenitvam, ki so precej hujše od par zavihkov... (avdio obdelava zvoka z plugini ki kurijo še pa še...)

Anyway, mam en resen problem z eno resno nadlogo pri Windows 8 in Windows Server 2012;
Ko odpiram "neznano" datoteko, ki je windows po defaultu ne zna odpret, in še ni bila odprta, me vpraša, s katerim programom želim odpreti, in ALI si želim zapomniti ta program - kljukica;
Ko kljukice NE potrdim, mi ne nastavi na default program s katerim sem datoteko odprl (recimo .php ali .sql z Notepadom; nočem defaulta pustit na Notepadu!!), pač pa navadno odpre enkrat. Ko želim datoteko odpreti drugič, mi med ponujenimi "predlaganimi" programi že ponudi Notepada, lahko pa zberem kakšnega drugega na listi programov; Tukaj, kjer je že ponujen, a še ne defaultan Notepad, NE vpraša ali ga želim nastaviti za default, pač pa ga, ko program izberem, avtomatsko nastima za default.

Why zaboga bi blo to uporabno, kje je kljukica! v ponovnem odpiranju, in zakaj bi ljudi silili nastimati default program, da se moramo potem po registru igrati in zgubljati čas...? -.-

ontampreko ::

zdravo

par mesecev imam na prenosnik (lenovo t61p) inštalirane w8 vse lepo registrirano, mapak mi vse skupaj začenja delovati čedalje bolj počasi. na začetku sem bil res navdušen zdaj pa je od vsega skupaj ostalo samo hitri prižig računalnika. zadnjič pa se je celo pojavil zelen ekran pri prižigu. a se komu dogaja kaj podobnega ??? najrajši bi vse skupaj vrgel dol, mapak mam trenutno kup študentskih obveznosti....

Na svoji mašini imam RTM odkar so prišli ven. Pa nimam niti enega podobnega problema. Res pa je da sem jaz mašino postavil in jo uporabljam vsakodnevno, ampak ne nalagam nič novega - gor je office 2007, visual studio 2012, eclipse, ruby in še par drobnarij.

tudi jaz praktično nimam programov, igric... office, lightroom in konec. ali pa sem dobil kakšno sranje iz interenta, ki ga je avast spusti skozi ?!

Pejdi v setingse in pod general boš našel refresh. Vse desktop programe ti bo popucalo na defult, windows 8 zadeve ter valda vsi podatki pa ostanejo.

solatko ::

ontampreko - Zabriši Avast dol, se ti tepe z window defendrjem, ki je po defaultu vgrajen v w8. Poleg original defenderja, si daj gor še kak malvarebite ali kaj podobnega in zadeva bo varna ob normalnem klikanju. Dva AV programa, en drugemu nagajata in se v doglednem času sistem prične sesuvat.
Delo krepa človeka

Vsak normalen AV izklopi Defenderja že med instalacijo. Če ni, ga ročno izklopi.
Motiti se je človeško.

Vsak spodoben antivirusnik je Windows 8 avare, tak da Avast dvomim da je kriv, težko ugibat kaj je krivo, splohš če pravih ni nič sumljivega inštaliranega.

A imaš bitlocker vštekan? Men se je bitlocker tepel z enim prefetch servisom od Windows 8, ker Microsoft ni porihtal zadev za primer počasnih trdih diskov(en star 250GB)

tako je avast je avtomatsko izklopil defenderja. bitlocker je tudi izklopljen. sem pa z ccleanerjem mal pobrisal piškotke in drugo navlako in dela boljše oz. vsaj šteka ne več.

Ne vem zakaj na vsak način tlačite slabše zadeve in ugašate boljše. CC je bil dober za xp, za ostalo je zanič. Od viste naprej je čiščenje sistema vgrajeno, vsak brovser ima možnost čiščenja piškotkov, za drugo nesnago pa je odličen free malwarebaytes. Na enem računalniku mi deluje še prva instalacija w7, instalirana takrat, ko je prišel ven, na drugem mi laufa w8 z dodanim startom, pa mi navkljub testiranjem nešteto raznih programov in programčkov, oba delujeta tako odzivno, kot na začetku.
Mi je pa jasno takoj, ko dobim računalnik stranke v roke, da ne more normalno delovat, če ima browser, ko ga odpreš, 1/3 strani, napolnjene z raznimi Ask-i, Bingo-ti, vsemi mogočimi iskalci glasbe, youtube failov, downloaderjev, utorent iskalnikov........, 2 do 3 optimizerje, vse mogoče AV instalacije....., skratka polno neke svinjarije, ki ena drugo najeda.
Drugo tako smetišče, ki resnično ustavi sistem, so razne verzije demo in trial programov in iger. Ni mi jasno, čemu uporabniki, ko si demo ogleda, z nekim pametnim uninstalerjem, to nesnago, enostavno ne zbriše. Odstranjevalnik nepotrebnih programov, vgrajen v sistem, je zanič, saj v registru ne počisti svinjarije.

Cel kup je takih napak uporabnikov, ki sistem načrtno skozi mesece pacajo, pri xp je bil potreben newinstal na 3-6 mesecev, od Viste naprej, pa se da sistem lepo počistit, samo nekaj časa si je potrebno vseeno vzet.
Delo krepa človeka

Kateri uninstaller priporočaš?
Motiti se je človeško.

solatko je izjavil:

Cel kup je takih napak uporabnikov, ki sistem načrtno skozi mesece pacajo, pri xp je bil potreben newinstal na 3-6 mesecev, od Viste naprej, pa se da sistem lepo počistit, samo nekaj časa si je potrebno vseeno vzet.

Nakladanje. Komot ti pokažem 6 do 7 produkcijskih mašin, ki so v vsakodnevni rabi, imajo pa winXP inštalirane, ki so na mašini že 10 let in več. Pa ni potrebno nič prav dost dela z njimi. Enkrat na mesec se remote priklopim na njih ter pobrišem temp in preko explorerja ali mozile pobrišem zgodovino, ki ostaja v cacheju. Vse ostalo deluje brez da bi se katerakoli od teh mašin enkrat sesula.

Problem je samo en, neumen uporabnik in ne sistem ali kaj drugega. Tak uporabnik, ki tlači 100 in en program na sistem in potem misli, da bo vse normalno delovalo. Program se da na sistem, če ga uporabljaš vsakodnevno in če veš, da deluje pravilno (kot programer vidim ogromno zmazkov, ki bi jim laiki še verjeli, da delujejo pravilno, sam pa jim ne morem).
Če misliš samo stestirat program, se ga da v sandbox (virtualka s kopijo tvojega sistema) in se tam testira, pa če ti je uporaben in ne dela problemov, se ga da na osnovno mašino. Da bi pa kar tako za brez veze inštaliral 100 in en program je pa bedarija.

Zgodovina sprememb…

damirb03 ::

Za F8 možnost pri zagonu oken 8.

Najprej zaženi cmd kot skrbnik nato vpiši "bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy" (brez ").

Pri zagonu se bo pojavil meni ko se pritisne F8 , isto kot pri 7.

Zakaj pa bi brisal zgodovino in/ali cache od browserja?
Cache je itak prostorsko omejen.
Motiti se je človeško.

nebivedu - Tu govorimo o navadnih, povprečnih uporabnikih in ne o sistemcih ali serviserjih, ki vedno (skoraj) vedo, kaj dajejo na mašino. Razni demo in trial programi, v primeru, da niso popolnoma odstranjeni, delajo veliko zmedo po sistemu. S tem se boš verjetno strinjal. Dva in celo več AV programov, se med seboj ravno ne ljubijo, zato velikokrat sesutje......, cel kup je tega.
Virtualko uporabljam redko, gre pa za programe, ki so za uporabnike nevarni (zlobne kode in podobna sranja in njihovo odstranjevanje), nezanimivi ali redke ptice. Z odstranitvijo, če veš kako zadeve delujejo, ni noben problem. Sam sem tudi imel XP sisteme, več let, brez problemov.
Delo krepa človeka

filip007 ::

AHCI in AMD, nimam dobrih izkušenj, če so problemi se pač izklopi ali pa testirajte hitrost s HDtune, če je kaj razlike med AHCI in samo SATA. AMD diskovni kontrolerji niso nevem kaj.

Hotel sem vprašati, kako se Geforce gonilnike naloži, ker mi samo napiše Failed, isto pri Realtek HD, stvar pa deluje na privzetih gonilnikih, samo ni strojnega pospeševanja. Format ne bom delal, ker mi je to res odveč. Sem sprobal že večino stvari pa nič ni bolje.
Trevor Philips Industries

Če ne gre drugače. probaj v safe mode inštalirat..

Ah ne bo šlo, sem vklopil Safe mode pod Msconfig, ker očitno Shift+F8 ne deluje.

Potem pa nič...:))

Windows 8 še sam po sebi namesti gonilnik, s pospeševanjem vred.
(razen če so spet spremenili...)

Kaki hardver imaš?
Motiti se je človeško.

solatko je izjavil:

nebivedu - Tu govorimo o navadnih, povprečnih uporabnikih in ne o sistemcih ali serviserjih, ki vedno (skoraj) vedo, kaj dajejo na mašino. Razni demo in trial programi, v primeru, da niso popolnoma odstranjeni, delajo veliko zmedo po sistemu. S tem se boš verjetno strinjal. Dva in celo več AV programov, se med seboj ravno ne ljubijo, zato velikokrat sesutje......, cel kup je tega.
Virtualko uporabljam redko, gre pa za programe, ki so za uporabnike nevarni (zlobne kode in podobna sranja in njihovo odstranjevanje), nezanimivi ali redke ptice. Z odstranitvijo, če veš kako zadeve delujejo, ni noben problem. Sam sem tudi imel XP sisteme, več let, brez problemov.

Tudi navaden uporabnik nima kaj 100 in enega programa nalagat, oziroma nima kaj jokcat, če se mu sistem sesuva, potem ko je naložil 1000 demo in trial programov, ki jih ne rabi.

nebivedu - Povprečnemu uporabniku, se to naloži v ozadju, ko si instalirajo razne demo in trial verzije, razne optimizatorje, pregledovalnike virusov...., čisto mala sranja, katerih nekaj ima že navaden adobe reader ali player, ko posodablja.
Napredni povprečni uporabniki imajo tega kolikor hočeš. Za večino stvari, ki se jim naloži, mimo željenega, sploh ne vedo, saj tako hitijo s pritiskanjem yes, da nimajo niti časa pogledat, kaj vse imajo obkljukano za instal.

Se pač ne ukvarjam z administriranjem v neki normalni firmi, kjer uporabnike lahko vsaj deloma omejiš, imam pa zato precej strank, čisto navadnih, domačih, uporabnikov in vidim veliko več hecov, kot admini v firmah.
Delo krepa človeka

Malo mešano družinsko, (Abit, core 2, pa 9800GX2) full huda mašina :))
No saj, če ne gre pač ne gre, sam dal ročno na novejši gonilnik pa napiše, The data is invalid, poteče drug mesec licenca, tako da saj'dobr.

O nalaganju na splošno ne bom govoril, večinoma so Windows sistemi kanta za odlaganje, samo tako pač je, ker stvari niso pregledno urejene in se samo klika Next.

Next se klika samo zaradi nestrpnosti in lenobe do branja!

Nobena stvar ni zgledno urejena, če uporabnik ne ve kaj je red in kako se red vzdržuje. Dokler sem žlahti in dobrim znancem urejal mašine zastonj, sem bil vsak vikend obložen z virusi in ostalo nesnago, v nedeljo zvečer so prišli pa po mašine in še na kak moj pir.

Ko sem začel izstavljat račune, tako kot ostalim strankam, so vikendi postali moji, mašine pa so kar naenkrat izredno čiste in brez nesnage. Zaradi stroškov, so si pač zapomnili navodila, ki sem jih vsakokrat v pismeni obliki pustil na vidnem mestu namizja.

Sedaj dobim samo še tu pa tam, malo za počistit (to kvalitetno res ne zna vsak), malo zoptimizirat, počistim kakšno browser vrstico in to je vse. Vsi pa prinesejo mašine, kadar jih kaj muči, med tednom.

Neplanirani stroški, delajo čudeže.
Delo krepa človeka

d0rK ::

Resetiram router in Windows ne poveže spet dokler ne odprem Charms bara in grem pod Settings in potem Network. Čim to samo odprem se takoj sam poveže na router.

Idiotski design al mam jz kej narobe označen?

Kadar resetiraš router, moraš resetirat tudi povezavo v računalniku, zato da ti dodeli IP. Enako je na vseh sistemih, razen če ti program v takem primeru sam resetira tvojo povezavo.
Delo krepa človeka

Če resetiraš ruter, WLAN pade, to bi PC moral zaznati.

Če imaš s kablom pa.... Eni ruterji "izklopijo" LAN, tako da bi PC to tudi zaznal.
Po drugi strani, bi si ruter lahko zapomnil, komu je dodelil kateri naslov in bi moralo delovati brez "ičega".

Kaj pa pravi status (izpis ukaza IPCONFIOG/ALL ali pa kje v GUI najdeš) povezave tačaš, ko ne dela, torej po resetu ruterja?

Če se "samo dotakneš" nastavitev, pa začne delat, je tudi sumljivo... :P
Motiti se je človeško.

d0rK ::

Zdajle sem se zafrkaval z routerjem in imel vmes s kablom povezan PC. Net se je avtoamtično sam priklopil nazaj ko se je router postavil. Prejšnje izkušnje z wifija so pa take, da ko sem router ponovno vklopil v štrom, se je postavil, povezave pa ni bilo dokler nisem "prislil" Windows da je še enkrat pregledal povezave s tem da sem šel na desni pod Settings in potem Networks. Čim sem to odprl je sam zaznal na novo postavljen router in se še enkrat povezal.

Zdajle mi vse dela in ne bom testiral, ko bo spet potrebno resetirat router poročam če se problem spet pojavi.

Seljak ::

Mene pa zanima nekaj v zvezi Win8 in nakup novega PC-ja. Kako je kaj vezana licenca? Sem nekje bral,da bi naj bila vezana na strojno opremo,torej na PC in če le tega zamenjamo za novega,naj ne bi več šlo inštalirati te licence.Ali to drži ali je samo za lase privlečeno? To sprašujem,ker sam še nisem lastnik Win8 ampak ga imam namen nabavit (čez čas).Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Seljak ()

Licence tipa OEM/DSP so vezane na PC že od kar svet obstaja.

Enako ostaja z Windows 8.

Lahko pa kupiš "prenosno" licenco ("retail"), ki jo lahko prenašaš, a istočasno le na en PC.
Motiti se je človeško.

Seljak ::

Aha,torej to ki sem jo dobil k laptopu je po vsej verjetnosti OEM,če pa kupim retail pa tako kot si napisal.Hvala za obrazložitev ;)

monchika ::

Žiu.

Jst mam pa eno vprašanje, tale windows 8 meni osebno sploh ne odgovarja in bi rada dala 7 gor. Use ql pa prou dokler se nism spraula tega narest pa ni hotl dat gor. Grem tja kjer sem kupila računalnik z windows 8 že gor in oni men povejo da se more windows 8 zbrisat v biosu, kar pa pomeni da morem jst to zadevo urejat prek servisa z vsemi stroški. Nekako mi ni do tega ker sama precej obvladam računalnik. Anyway, a ma kdo tko kakšen nasvet kako naj se sama tega lotim. =)
Hvala

Preberi si o UEFI bios-u. Nič ni potrebno delat na servisu, boš pa moral mal naštudirat, ta novi bios, s katerim so mal zakompliciral lastno instalacijo OS-a.
Se pa, da sem jih že ene par uštimal.
Drugače pa lahko download-aš start for w8 in boš imela enake funkcije, kot na 7-ci, je pa celotna zadeva hitrejša.
Delo krepa človeka
««
7 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14273582 (65832) dr.Akula
»

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )

9142468 (35845) Key Quest
»

windows 8.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9917630 (11734) solatko
»

Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27084894 (69281) phone8
»

win7 ali win8.1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10238630 (22094) AlkaZar

Več podobnih tem