» »

windows 8 (nakup)

windows 8 (nakup)

Blue3D ::

To lahko izklopiš. Meni je všeč boot v 15 sek.
Tested on Quakers
I5 13600K 6800XT

Ganon ::

RejZoR je izjavil:

Po krajši analizi bom Win8 preskočil. Tako bedasto zansovanega vmesnika pa še ne. Kot bi gledal Win7 preko katerega bi nabil nek glup overlay s fancy kvadratki. Nekaj kar smo počeli s Clockwise Win3D in Stardock DesktopX dobro desetletje nazaj. Še dobro da se nisem zaletel v nakup, ker bi še tistih par evrov bil stran vržen denar...


In kako je izgledala ta "analiza"? Pregledovanje YouTube videov in slik na Googlu? Metroja se povsem navadiš, meni je postal izredno všeč. Itak te pa nihče ne sili, da ga uporabljaš. Sistem je na splošno hitrejši, odzivnejši. Skratka, boljši od Sedmice.

roCkY ::

ana in liza sta tudi pomoje dali napačen odgovor

Zadeva kot celota je napredek. Metro bo vsakdo sprejel s časom. Kot sem že rekel mi od začetka nikakor ni sedel. Ima pač svojo logiko, ki pa nikakor ni zgrešena.
Odzivnost in delovanje sistema pa je neglede na moč in konfiguracijo računalnika napredek napram starim WIN OS.

trnvpeti ::

Ne vidim nobenega napredka.
Pri hitrosti ne vidim razlike.
Boot w8 je hitrejsi.
Ampak ce vsaj malo poznas service,hitro prides na isto.
Poraba rama isto.
Poraba diska je vecja, pa se pri sedmici lahko,ce znas, gres dol.

Malo sminke, in veliko forsiranja s strani msft.

Pozabil sem pa stabilnost sistema.
Sedmica je zelo stabilna.
Za osmico to nikakor ne morem reci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnvpeti ()

roCkY ::

Sam v osmici nikoli ne opažam nobenih kolcanj kot je bilo to v Visti in sedmici. Zadeva tekoče leti. Sistemi pa Q9550 in 2* I5. OS 4 do 8GB RAM in SSD-ji.

Metro ni ravno šminka pač pa poskus spremembe in zadevo nekako poenotiti s touch napravami.

Kaj uporabljaš, da imaš težave s stabilnostjo? Igračkar ali?

amigo_no1 ::

Kdor ne mara WP dvomim da bo oboževal metro (in w8 kot tak).

trnvpeti ::

Nobenih kolcanj nisem opazil v sedmici.
Q9550 z tolk rama in ssd ti na sedmici kolcal?
Kako si opazil z tolk rama in ssdjem napredek na hitrosti?
To me res zanima.
Browser se ti odpira v sedmici koliko?
Na osmici kolk hitreje?

Isti programi na sedmici delajo.
Na osmici se sesuvajo.
Recimo lahko najdes resitev za total comm.
Tudi bsod se pojavlja,kar pri sedmici tezko dozivis.
Po samo tednu uporabe.
Potem recimo klik elektronsko.

roCkY ::

FF, ki pač ni neki supersonic, z vso nameščeno šaro je na Q9550 treba malček počakat. 4GB ram imam v nejm. Tista mal dalša sekunda ko knof miši spustiš. Na I5 je FF tako na prenosniku kot na stacionarnem tkorekoč hipen. "Scrolanje" recimo je sedaj povsem tekoče na vseh.
Najbolj se od tistega kar dnevno rabim pozna LibreOffice na vseh računalnikih. Tako izris, odpiranje menujev, tekoče premikanje, hipno odpiranje menujev...

trnvpeti ::

Potem lahko reces,da q9550 se pozna,i5 je pa vseeno.
In da ti scrolanje kolca na vseh na sedmici? Huh!
Cudno, da meni na rac. Pri Libre ne opazim razlik.

Jakob_X ::

Se pozna da ima win8 se kar nekaj napak. Recimo alt+tab ne deluje za desktop aplikacije ampak switcha samo med metro aplikacijami kar je popolna neumnost.

Ko pridejo popravki vsaj jaz sploh ne dobim ikone z opozorilom. Moram rocno pognati windows update. Se vedno pa je prisotna napaka v windows update da ko kliknem na podrobnosti dobim samo prazno stran in ne morem niti izbrati kaj zelim namestiti. Potreben je restart da to spet deluje. Ista napaka se jim je pojavljala tako v visti kot v win7.

Ce imas vec monitorjev je kar tezko lovit te robove saj je miska hitro na drugem monitorju.

Nekaj tezav je bilo tudi z driverji. Crkavanje networka je kot kaze odpavil nov intel network driver. Moral bom se preveriti ali bi nov realtek sound driver odpravil tezavo z glasnostjo (cez nekaj casa glasnost mocno upade).

Dodatna neumnost je pa recimo ko uporabljas windows live messenger in mas v metro namescen se skype. Ko dobis msg ga seveda vidis v messengerju ampak poleg tega pa dobivas se popupe iz metro aplikacije messages (neki tazga) in pa iz skypea. Torej 3x dobis isti msg. Domnevam da bo potem ko bodo zdruzili skype in messenger ta tezava zginila.

Za 30 eur bo ok :).

basket ::

Jakob_X je izjavil:

Se pozna da ima win8 se kar nekaj napak. Recimo alt+tab ne deluje za desktop aplikacije ampak switcha samo med metro aplikacijami kar je popolna neumnost.


men pa tale alt+tab deluje povsem normalno in mi preklaplja med vsemi aplikacijami

RejZoR ::

amigo_no1 je izjavil:

Kdor ne mara WP dvomim da bo oboževal metro (in w8 kot tak).


To sploh ni res. Sestra ima WP in čeprav rabiš mal privajanja zadeva ni napačna. Celo Launcher7 sem imel na HTC Wildfireju zelo dolgo in mi je bil super, čeprav je daleč od pravega Wp sistema kjer je vse skupaj bolj dinamično in povezano kot samo frontend.

Ampak to kar pa je na desktopu je pa naravnost kretensko. Kot bi vmesnik delali totalni idioti in ne nekdo, ki ima za sabo 20 let dela z vmesniki in OS-om.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tac20 ::

Ali potem je vezano na hardware tale Win8 za 30 eu, ali ga lahko namestiš še enkrat če npr. menjaš računalnik?

cekr ::

Njet.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Tac20 ::

Kakšen odgovor je to no: ali se nanaša na: ne NI vezan na hardvare, ali na NE ni možno inštalirati drugam ker JE vezan. Malo več kot njet se lahko vseen vsakič potrudš.

cekr ::

Lej, uradno ga smeš menjat samo, če je bila že prejšnja licenca Retail.

Se pravi, vse je odvisno od predhodnika.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Lonsarg ::

Če jaz prav vem, je Upgrade Licenca v vsakem primeru OEM, ker še piša, da ta licenca nadomesti prejšno, torej nima veze iz kje nalagaš, ko enkrat aktiviraš(to se avtomatsko samo) si vezan na tisti komp po licenci.

Paramedic ::

Evo, sem ga kupil... Od lani sem imel licenco win7pro iz msdnaa (študentska) in mi je zdaj upgrade advisor naredil račun za 30€, plačal sem s paypal, prenesel z neta... Mi je pa pred plačilom pustilo vnos promo kode, tako da sklepam, da če bi kdo imel kakšno (če jo lahko uporabiš 5x?), da bi znižala ceno na 15€.
End transmission.

Recordman ::

Ima mogoče še kdo kakšno promo kodo odveč?

ZGI ::

Trenutno imam naložen W7 Pro, licenca je vezana na laptop. Če kupim nadgradnjo za 30€, to pomeni, da moram ob formatu najprej nasnet W7 in potem naredit upgrade na W8, ali lahko direktno W8 naložim?
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Tilen ::

Lahko direktno naložiš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Paramedic ::

ZGI je izjavil:

Trenutno imam naložen W7 Pro, licenca je vezana na laptop. Če kupim nadgradnjo za 30€, to pomeni, da moram ob formatu najprej nasnet W7 in potem naredit upgrade na W8, ali lahko direktno W8 naložim?

Ko se ti zdownloada, izbereš da boš namestil iz medija, pa te vpraša kam želiš shranit ISO. Bom danes naredil svežo namestitev in poročam.
End transmission.

eales ::

Imam dva dokaj zapletena vprašanja...

Na prenosniku sem ob nakupu dobil že prednameščen windows 7 home edition. Ker nisem dovolj hitro opazil te teme, sem na ta isti prenosnik namestil windows 8, ki sem ga dobil na MSDNAA. Zanima me, če lahko prejšnjo licenco za windows 7, ki je sedaj neizkoriščena nadgradim na windows 8 in namestim na drug stacionarni računalnik.

In pa še nekaj. Na stacionarnem računalniku imam windows 7, ki sem ga prav tako dobil na MSDNAA. Je možno, da to licenco nadradim na Windows 8, glede na dejstvo, da sem iz MSDNAA že potegnil Windows 8 in ga namestil na prenosnika.

Vem da je zakomplicirano, ampak se mi res ne da še enkrat nameščat w7 na prenosnika in potem vse to skupaj upgradat na 8ko.

Lonsarg ::

Z MSDNA si lahko potegneš vsaj 4 serijske za Windows 8(jaz sem si jih 6, ker je bilo takoj ob izzidu tako narejeno), tak da se ti ni treba matrat z upgradi. Seveda moraš vse za svoje računalnike porabit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Robert ::

Imam 1 licenčni MS Win 7 OPS (1x Pro varianto DSP) in 1x licenčni MS Win 7 Home Edition na prenosniku Asus (dobljen na računalniku). Računalnika sta kupljena izven datuma za upgrade na Win 8. Ali sem upravičen do nadgradnje na Win 8 po ceni 30,00€ ali ne. Če sem kako se to izvede.

roCkY ::

Po ceni 30€ za licenco gre vse kar ima veljavno licenco XP,Vista ali 7. Sicer pa probaš. Več kot zavrnit te ne more.
15€ pa je cena za nadgradnje iz Win 7, ki so bile aktivirane po mislim da 2.6.12.
Zgoraj v temi nekje je link do strani prek katere zaženeš nakup. Plačaš s kreditno ali s Pay pal-om.

Paramedic ::

Vsi, ki sprašujete "če sem upravičen", "če lahko na svoj računalnik namestim" ... Enostavno poženite windows 8 upgrade advisor, najprej pogleda, če je računalnik (HW&SW) primeren za upgrade, vnesete ključ, s katerim je nameščen trenutni windows in sam preveri, če ga lahko dobiš za 15 ali 30€...V vsakem primeru bo pa upgrade (ali reinstall, vseeno) šel skozi, če imate licenčni windows in možno ga bo namestiti samo na isti računalnik.
End transmission.

Robert ::

Ali je možen nakup upgradane osmica (Pro ali navadna) tudi v SLO jeziku, ali lahko po downloadu instaliramo osmico kasneje oziroma jo zapišemo na kakšen medij ali se instalira takoj.

basket ::

jezik si enostavno pozneje izbereš in inštaliraš..

smash ::

Win8 sem torej kupil za 30EUR na računalniku št.1 preko upgrade opcije, pri tem , da sem imel nameščeno nelegalno verzijo win7. Zadevo sem posnel kot ISO na dvd in aktiviral brez težav.

Zdaj me pa zanima.

1. Ali lahko na računalniku št. 2 inštaliram ta ISO fajl ter vpišem isti product key?
2. Ali lahko na računalniku št. 2 inštaliram ta ISO fajl in vpišem na novo pridoblen product key, ki bi ga pridobil preko upgrade procesa na drugem računalniku?
3. Ali moram zgenerirati ISO fajl na računalniku št. 2 na novo in aktivirati z novim product keyem?
4. Je mogoče generacija inštalacije nekako povezana z št. moje matične ali s čim drugim? mogoče product key?
5. Kaj točno pomeni, da lahko 5x inštaliraš to verzijo? 5x če menjaš hardware ali 5x pri istem hardwareu?

Ve kdo kaj o teh rečeh?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smash ()

Lonsarg ::

1. isti produkt key jasno dela samo na enem računalniku, saj si kupil samo eno licenco
2. ISO je neodvisen od serijske, ki jo uporabiš, torej komot
3. -||-
4.inštalacija ni z ničemer povezana, samo aktivacija je povezana z hardwerom od računalnika, tako da ne moreš serijske potem prenesti na drug računalnik, celo če zamenaš kako matično ne dela več, čeprav se morda da z telefonskim klicem rešit
5. 5krat lahko aktiviraš na istem računalniku, torej če delaš svežo namestitev. Če je pa več kot 5krat, moraš pa klicati na Microsoft da preko telefona aktiviraš, torej v bistvu ni omejeno. Ampak zakaj bi se zajebaval, če pa ima Windows 8 vgrajeno opcijo, ki ti hard reset naredi direktno iz nastavitev, kar je isto kot reinstall.

smash ::

Lonsarg je izjavil:

1. isti produkt key jasno dela samo na enem računalniku, saj si kupil samo eno licenco
2. ISO je neodvisen od serijske, ki jo uporabiš, torej komot
3. -||-
4.inštalacija ni z ničemer povezana, samo aktivacija je povezana z hardwerom od računalnika, tako da ne moreš serijske potem prenesti na drug računalnik, celo če zamenaš kako matično ne dela več, čeprav se morda da z telefonskim klicem rešit
5. 5krat lahko aktiviraš na istem računalniku, torej če delaš svežo namestitev. Če je pa več kot 5krat, moraš pa klicati na Microsoft da preko telefona aktiviraš, torej v bistvu ni omejeno. Ampak zakaj bi se zajebaval, če pa ima Windows 8 vgrajeno opcijo, ki ti hard reset naredi direktno iz nastavitev, kar je isto kot reinstall.


hvala za odgovore....še eno vprašanje

ali se naredi povezava med mojim računalnikom in serijsko takrat, ko jo zahtevam, ali šele ob aktivaciji? Ali moram torej serijsko zahtevati na tistem računalniku, na katerega bom inštaliral ali lahko to naredim drugje in je pomembno samo to, da na tistem tapravem aktiviram?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smash ()

Lonsarg ::

Aktivira se samodejno, ti ni treba nič narediti, kdaj ne vem. Lahko da med inštalacijo, lahko da takoj ob prvi prijavi(in internetni pvoezavi). Vsekakor pa ne, preden začneš postopek inštalacije. Torej nakup serijske in downloadanje ISOja nima nič z aktivacijo, lahko na drugem računalniku to počneš.

smash ::

Lonsarg je izjavil:

Aktivira se samodejno, ti ni treba nič narediti, kdaj ne vem. Lahko da med inštalacijo, lahko da takoj ob prvi prijavi(in internetni pvoezavi). Vsekakor pa ne, preden začneš postopek inštalacije. Torej nakup serijske in downloadanje ISOja nima nič z aktivacijo, lahko na drugem računalniku to počneš.


super, hvala

Tac20 ::

Jaz mislim da sem se kar dobro zaj***. Kupil sem za 30 eu win 8, pred tem naredil system check in je kao bilo vse OK, le ene stvari bi moral ponovno inštalirati v Win 8. ko sem namestil Win 8 - naloži OS svoj driver za display adapter, ki mi nardi to, da imam ves čas temno sliko in jo ne morem spremeniti, oz nastavljati brightness itd. Win 7 driver ne dela, oz. ne odpravi napake.. V dveh dneh sem preizkusil približno 100 različnih driverjev in z nobenim se napaka ne odpravi.

Odpravi se samo v primeru da dam unninstal driver za grafo, in potem gledam 320x240 resolucijo, s sicer normalno osvetlitvijo.

Grafična kartica je Intel HD first gen (verjetno 1000), I3 procesor, laptop je Sonyev.

Microsoft je sicer izdal driverje za Intel HD grafične kartice, ampak 2nd in 3rd generation. Zdej pa imam Win8 s CD keyem vezan na kompjuter na katerem zadeva ne deluje in verjetno nikol ne bo, niceeeee.

P.S. Še to, Windows Update sicer najde posodobitev za Intel HD graphics card, ampak mi vrže ven napako pri inštalaciji tega popravka in ga noče namestiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

Tilen ::

Pokliči Microsoft support, saj si vendar plačal za izdelek. Naj ti povedo kako in kaj. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tac20 ::

Neka fora je s temi sonyevimi driverji, ker za ta laptop moraš imeti prov driverje iz njihove strani drugače zajebava (tako je bilo na win 7). Pričakoval sem namreč da bodo vsi driverjii z win7 normalno delali na win8, pa ni tako...

Tako da nevem koliko ima microsoft sploh kej zravn, first gen Inteli pa kolko vem uradno ne bodo podprti od win 8, čeprav mi je v system checku napisalo da so COMPATIBILE

basket ::

@ Tac20
taka težava se mi je enkrat pojavila na win7. pa sem mal po-googlal in našel rešitev - bla je neka fora kako to napako odpraviš v device managerju..

Tac20 ::

basket je izjavil:

@ Tac20
taka težava se mi je enkrat pojavila na win7. pa sem mal po-googlal in našel rešitev - bla je neka fora kako to napako odpraviš v device managerju..


Huh googlal sm že dva dni, sprobal 100 načinov, 100 driverjev in nič ne deluje. Če slučajno veš zakaj se gre, kar na dan z besedo.

MrStein ::

RANT WARNING!!!

Sem nedavno kupil Win8, tisto ponudbo za 15 EUR.
Najprej instaliram za test v virtualko, potem pa še na nov SSD.
Vse "lepo dela". Instaliram programe, restavriram podatke (od starega sistem na disku)... nakar opazim zastavico v Action Center (zraven ure - systray), treba Windows aktivirati.
Nič, odprem, nakar je edini gumb na voljo "Activate with a new key".
Novi ključ? Kaj pa je narobe s starim?
Ker ni druge opcije, kliknem, ter vtipkam kodo, isto kot sem že med instalacijo.
In potem bum - in your face!
"This product key can only be used for an upgrade install".

Mislim WTF!?
Zakaj potem ponudi "Clean install" med postopkom instalacije?
In gre dalje?
Zakaj takrat sprejme ta isti ključ brez pripomb?

Kaj če bi instaliral na stari disk, ki bi ga prej izbrisal? Na srečo - no, ni sreča, ampak izkušnje - sem ohranil stari disk tak kot je, z vso vsebino.

RANT OFF...

A ni nekdo rekel, da gre tudi clean instalacija?
Se da kaj naredit?
Kako sploh naj na SSD instaliram? Najprej čez stari disk, potem pa kloniranje? In tweakanje za SSD (izklop defraga itd...) ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

frudi ::

MrStein, odpri register in pod HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE spremeni "MediaBootInstall" iz 1 v 0. Po tem bi aktivacija morala iti skozi, razen če so v zadnjih tednih kaj spremenili...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

KTr1sk ::

jaz uporabljam ključ za 15€ in sem uporabil svežo inštalacijo in mi dela (še)..
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

MrStein ::

Si instaliral na isti disk, kjer je bil Win7?
Ker jaz sem star disk odklopil in priklopil nov, čisto prazen SSD.




frudi je izjavil:

MrStein, odpri register in pod HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE spremeni "MediaBootInstall" iz 1 v 0. Po tem bi aktivacija morala iti skozi, razen če so v zadnjih tednih kaj spremenili...

A treba restartat vmes?

Zdaj mi še vedno javlja:

Invalid product key
The following failure occurred while trying to use the product key:

Code:
0xC004F061
Description:
The Software Licensing Service determined that this specified product key can only be used for upgrading, not for clean installations.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

MrStein ::

Hmm, verjetno motijo schedulirani update-i... sem restartal, potem pa so failali pri installu, pa je še revertalo en čas. Adijo hitrost SSD, če zgoraj sedi Windows... :P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

MrStein ::

Za popizdit!
Notepad ti teži z "Do you want to save..." ko ga zapreš, pa čeprav si eno piko natipkal, IE pa lepo pozabi celo sporočilo... ;((
(Frfoks enako)

Torej: šel sem po "option three" od tule in koraka 9 nisem rabil, ker je kao že aktivirano.
Je to to ali treba še kako "manualno aktivirati" ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Tilen ::

Virtualec je pobral OEM licenco.

Zakaj si sploh aktiviral v virtualcu? 30 dni imaš tako ali tako free...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

MrStein ::

Saj nisem. Virtualec sploh na internet ni povezan.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Tilen je izjavil:

Virtualec je pobral OEM licenco.

Zakaj si sploh aktiviral v virtualcu? 30 dni imaš tako ali tako free...


Nič več ni 30dni zastonj pri Windows 8, sploh ne gre inštalacija skozi, če ne pišeš serijske.

Wox ::

Kaj če bi poklical na MS Slovenija? Baje so za takšne zadeve zelo ustrežljivi.
Commodore 64

MrStein ::

Sem, pa so rekli, da moram obvezno čez staro instalacijo upgrade naredit.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4138 139 140 141 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70191296458 (3133) MIHAc27
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490417664 (1303) jedateruk
»

Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16663567 (50925) MrStein
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27062460 (46393) HupChup
»

Windows 8 RTM nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8821755 (17173) Sc0ut

Več podobnih tem