» »

Star Citizen - Squadron 42

Star Citizen - Squadron 42

««
5 / 37
»»

Netrunner ::

Normalno je, da se bosta obe igri dogajali v istem svetu, vendar ne bosta "fizično" povezani, saj iz Sq42 ne boš mogel pobegniti v PU in igralci iz PU ne bodo mogli zaiti v SQ42. Nevem zakaj se ti zdi nateg, vendar moraš upoštevat, da v osnovi je bilo mišljeno, da se bo naredilo samo sp igro in mmo del je bil naknadno dodan.

V squadronu 42 bo v sklopu zgodbe mogoče preigrati različne tipe opravil katere bodo na volju tudi v mmo tako, da je sp neke vrste tutorial za mmo. Seveda bo vse skupaj bolj vojaško usmerjeno in bo mogoče leteti z ladjami, katerih si ne moreš kar takoj privoščiti v mmo.

Kar se tiče misij v mmo pa je dejstvo to, da contenta oz. misij ne morejo tako pogosto dodajati in v tolikšni meri, da bi lovili igranje igralcev. Zaradi tega ciljajo na "player generated" misije. Upam, da jim bo to uspelo narediti na zadovoljiv način.

Star citizen je mišljen kot sandbox, kar pomeni, da se boš lahko zabaval četudi ne bo misij. Le malo idej in kreativnosti je potrebno.

Kar se tiče praznosti vesolja, pa baje bodo NPCji poskrbeli za življenje saj razmerje med NPCji in Igralci bo 9/1

Truga ::

Uh oh.

The industry is a very small place....despite it employing thousands of people world wide , there is only really a small amount that control it and have any real clout. Someone on here , I know who , but no hard feelings whatsoever, pasted some of my more predictive posts on Chaos engine, in an industry only forum where there is much speculation and hilarity from people that really do know what they are talking about. The whole industry is laughing their collective sexual organs off at the whole thing. But there are exceptions. Most noticeably one Evangelical young man who is so brainwashed that he will not hear a word said against CIG, the project or the management.
Because of this , much of what is discussed here has circulated among the dev staff. I would say 60% think it hilarious, stick it to them etc. 20% Im sure are shitting themselves in case they have any connection to me and 10% are determined to track me and any other dissenters down like wild beast's, and present our pelt's before the Stimporer and his consort.
Thing is they are now running on fumes both figuratively and ideologically. People realize that this is doomed including the press who are contacting people left right and center. I still maintain that this is NOT a scam and even now in the dying days of Rome the brains-trust still really and truly believe that if they show enough shiny JPEGS and trailers for SQ42 then they will get over this and still produce the BDSSE.

Things to look for soon ......

There are 3 trailers . Best one has Craig Fairbrass in he is pretty awesome..one will be released soon. The Stimporer is being selective

Apparently one of the A listers is not happy at all about being associated with this Fuck up and is currently seeking distance. ........a lot of distance .......off grid physics distance.

The animation system is so fucked they have to reshoot mo cap......The budget set aside for this element of the game has over run by 12 times the initial estimate !!

Chris is really pissed about ED I mean really pissed. Its everyone fault but his of course

This forum and any forum that has any SC content is read by paid peons CONFIRMED. To be fair , they do adjust policy (with regards public facing issues ) in response. So.....
No more of that fake news report bollocks, more dev interviews etc. This in itself is amazing

Ben is actually in a really bad way. I am not taking the piss here but please remember he is a human being and is clearly in a lot of trouble .

3 ! Yes 3 high profile ship jumpers in the foreseeable.

There have also been some rather explosive conversations behind the scenes with some very disgruntled top tier Wales. there is a genuine concern that these people band together ........

Other than that its business as usual: The Vanduul are up for a rethink by the looks of it as they didn't go across as impressively as was required. Slight concerns about scale/ships are now becoming real panic blockers and the blame game has begun. SQ42 Ep 1 or 10000 will be here next year , late next year .

For anyone that still has money in this, if what they want is a visually impressive but really boring first person dog fighting game running at 3 fps with loads or terrible and I mean fucking terrible cutscenes then sit tight it may still happen and you will be very happy.

Anyone that bought into this for an open world alternate reality where you can roam the verse and be who you want to be, farming and raping and grieifng and parkouring etc . I suggest that you rethink your investment..... and be fucking quick about it


Tole se pa ne slisi dobro

Dami ::

Sauce?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Truga ::

Internet. Neki cajta je blo tud na redditu, sam tam moderatorji zlo hitr brisejo vse kar ni "star citizen greatest"

Truga ::

Evo, zdaj je en tud na mmorpg.kom pejstu: http://forums.mmorpg.com/discussion/448...

Netrunner ::

Someone posted something on the Internet. It must be true!


So ljudje ki s pisanjem člankov povzdignejo SC v oblake kot nekaj najboljšega in so ljudje ki trdijo da je SC en velik nateg in da ne more uspeti zaradi takih in drugačnih razlogov. Folk ima iz ene in druge strani oprane možgane. So taki ki zapravljajo celo premoženje z nakupom ladij v SC in le ti bodo hvalili SC po dolgem in počez. Druga stran pa samo kritizira in išče vse možne dokaze za podporo njihovim teorijam.

Jaz enostavno dma ene in druge na ignore in se ne obremenjujem kaj preveč s tem kar pišejo po netu. Svoj pledge sem dal, ker želim podpreti ta projekt in seveda si želim da uspe. V kolikor vse skupaj propade jebat ga ... bom smatral izgubljen denar kot kompenzacija za vse spirazirizane dele wing commanderja, privateerja in freelancerja ki sem jih v preteklosti preigral :)

Dokler se igra razvija in prihajajo novi patchi se ne sekiram. Denar sem vložil enkrat in ga ne nameravam več vlagati saj so zaslužili več kot dovolj da speljejo zadevo do konca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

Truga ::

No, tole je napisal nekdo ki je kolikor jaz vem zaposlen na foundry 42 v angliji. Drugi iz gaming industrije pravijo, da je res kar je zapisal v prvem delu, tako da ne vidijo razloga zakaj tudi vse ostalo ne bi blo. Govorice so se vedno govorice, ampak ko vec virov iz razlicnih koncev nekaj potrdi so to vseeno malo drugacne govorice kot "someone posted on internet".

Netrunner ::

http://www.dereksmart.org/forums/topic/...

Vseh sorti se govori :) ... na kratko ignore it and hope for the best

Nagi Bator ::

bom smatral izgubljen denar kot kompenzacija za vse spirazirizane dele wing commanderja, privateerja in freelancerja ki sem jih v preteklosti preigral :)

Me veseli, da imam somisljenika :)
S tem, da sam nisem dal se niti evra, a vem, da mi bo zaradi tega lazje vrect verjetno okrog stotaka, ko/ce (da smo politicno korektni) bo igra koncana.

Truga ::

Netrunner je izjavil:

http://www.dereksmart.org/forums/topic/...

Vseh sorti se govori :) ... na kratko ignore it and hope for the best

Kaj gledam? Zgleda je postal neki k men ne naloada? Alpa pobrisal?

Netrunner ::

Hja očitno je post pobrisan. No saj komentarji so bistveni .. če jih še niso pobrisali.

Snegec ::

To, da je post pobrisan pac precej dobr pove v kaksni pizdi je celotna stvar. Rec kar ces, ampak ce nebi blo nc res od tega, bi post ostal, ker bi bil sam po sebi brezvrednoten.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

Netrunner ::

mah ... to nič ne pove oz. vsak si lahko razlaga po svoje. Pri danem postu zgleda kot da ga je sam avtor pobrisal iz nekega razloga. Mogoče so ga moderatorji ker je bil offtopic za tisti forum. Dokler sem pa tja začne s takimi post se ni za sekirat, v kolikor pa bi se podobni posti začeli pojavljati vsepovsod potem bi me malo zaskrbelo :)

Projekt se mi dopade in zato sem ga podprl... vendar ne preveč :) saj pri takih zadevah je vedno nek riziko. Tisti ki pa vlagajo celo premoženje v SC je pa njihova stvar.

Rokomah ::

Jaz že nekaj časa spremljam razvoj SC, recimo od tistih prvih kinamatiziranih videa naprej.
Kot vsi drugi, sem tudi jaz bil več kot navdušen z videnim in z prvimi opisi kaj sploh igra bo in vse naprej. Seveda sem kupil prvi account ko je bilo mogoče in navdušen preizkusil, prvo kar je bilo mogoče in.......... kaj sem videl. Navadno vesoljsko streljačino, že videno in prežvečeno že 10 let nazaj. Od takrat naprej, mi vsaka novost pri SC še samo potrdi, da je dejanska realizacija daaaaaleč od napovedi in mojih pričakovanj. Vse do danes sem globoko razočaran nad tistim kar vidim pri vsaki nadgradnji in težko razumem tiste, ki še kar naprej vzdihujejo in hvalijo SC !!!? Resnično ne vem, kaj vidijo v igri tisti, ki so zapravili že nekaj 1000EUR za nakupe, saj lahko že sedaj vidiš kaj so naredili v 3 letih razvoja in, da bistvenih revolucionarnih sprememb ne bo več. Torej, pričakujem čisto povprečno vesoljsko streljačino, kjer bo možno tudi nekaj trgovanja in drugih podobnih (že videni) fint. Da bo vse skupaj spravljeno v nek optimum bodo potrebovali še najmanj 5 let (2 leti do realizacije, potem pa še 3 leti za opimizacijo in debuging). Pričakujem, da se jo bo večina naveličala po 3-6 mesecih igranja, zato bodo verjetno prakticirali podobno kot ELITE razne sezon packe, da bi od najbolj zvestih oželi še nekaj denarja. Tudi meni se vse bolj dozdeva, da gre za en velik natek oz. blef, saj bomo verjetno na koncu videli eno čist povprečno vesoljsko streljačino, primerno za fante med 14-16let. Sicer bi bil zelo vesel, če se v vsem motim, ampak bojim se, da se ne :)))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rokomah ()

Netrunner ::

Rokomah je izjavil:

Jaz že nekaj časa spremljam razvoj SC, recimo od tistih prvih kinamatiziranih videa naprej.
Kot vsi drugi, sem tudi jaz bil več kot navdušen z videnim in z prvimi opisi kaj sploh igra bo in vse naprej. Seveda sem kupil prvi account ko je bilo mogoče in navdušen preizkusil, prvo kar je bilo mogoče in.......... kaj sem videl. Navadno vesoljsko streljačino, že videno in prežvečeno že 10 let nazaj. Od takrat naprej, mi vsaka novost pri SC še samo potrdi, da je dejanska realizacija daaaaaleč od napovedi in mojih pričakovanj. Vse do danes sem globoko razočaran nad tistim kar vidim pri vsaki nadgradnji in težko razumem tiste, ki še kar naprej vzdihujejo in hvalijo SC !!!?


SC je daleč od tega da bo samo še ena navadna streljačina kar je bilo že "videno in prežvečeno 10 let nazaj", pa četudi bi bila, je čas, da se ponovno oživi ta žaner, saj zadnjih 10 let je to področje bolj kot ne mrtvo. Zadnje čase se nekaj premika na tem področju in je ta tematika vedno bolj aktualna. Upoštevati je treba da je igra še vedno v alpha fazi na osnovi katere ne moreš reči da ne dosega pričakovanj, saj je še daleč od končne igre. Trenutno delajo na temu da naredijo čimboljši letalni / poškodbeni model oz. osnovo da bo delovala kot je treba. Zato pa so naredili areno commader, da se lahko testira in išče buge.


Rokomah je izjavil:


Resnično ne vem, kaj vidijo v igri tisti, ki so zapravili že nekaj 1000EUR za nakupe, saj lahko že sedaj vidiš kaj so naredili v 3 letih razvoja in, da bistvenih revolucionarnih sprememb ne bo več.


Koliko kdo kaj vloži v igro je stvar posameznika in je očitno, da imajo nekateri preveč denarja oz. da nimajo drugega življenja. 3 leta razvoja ni dosti za tako igro in če letos res izide Squadron 42 potem so dosegli zelo veliko v tem času. Nevem kaj je zate revolucionarna sprememba, vendar čakamo še na generirane planete,

Rokomah je izjavil:


Torej, pričakujem čisto povprečno vesoljsko streljačino, kjer bo možno tudi nekaj trgovanja in drugih podobnih (že videni) fint. Da bo vse skupaj spravljeno v nek optimum bodo potrebovali še najmanj 5 let (2 leti do realizacije, potem pa še 3 leti za opimizacijo in debuging).


Če bo SC pol tega kar obljubljajo, potem bo daleč od povprečne vesoljske streljačine, saj takšnega stila igre še ni. Res pa je vprašanje kdaj jim bo to uspelo zaključiti oz. če bodo vlekli preveč časa jih bo čas povozil.

Rokomah je izjavil:

Pričakujem, da se jo bo večina naveličala po 3-6 mesecih igranja, zato bodo verjetno prakticirali podobno kot ELITE razne sezon packe, da bi od najbolj zvestih oželi še nekaj denarja. Tudi meni se vse bolj dozdeva, da gre za en velik natek oz. blef, saj bomo verjetno na koncu videli eno čist povprečno vesoljsko streljačino, primerno za fante med 14-16let. Sicer bi bil zelo vesel, če se v vsem motim, ampak bojim se, da se ne :)))


Kdaj se bo kdo naveličal je precej odvisno od vsakega posameznika. Če lahko folk nabiva WOW in EVE že preko 10 let, potem ne vidim razloga zakaj nebi tudi SC. Kako se nameravajo financirat za naprej (poleg prodaje UEC) nevem, vendar bodo že nekaj naštudirali. Jaz nisem mnenja da je SC nateg, kar se bojim je samo to da ciljajo previsoko in zato lahko nizko padejo. Jebat ga :) upajmo na najboljše

Truga ::

To sem tud jaz govoru ja. Ce bo SC 30% tega kar oblublajo bo kr ornk dobr spil.

Ampak v 3h letih developmenta so spacal skupi ene 3%. Sepravi pri tej hitrosti bomo mel cez 25 let mogoce ze teh 30%.

Meanwhile elite je od teh 30% v igro spravil ze ene 15, pa za razliko od SC so zaceli na pravi strani igre: vesolje in ladje, ne pa hoja in FPS.

Netrunner ::

Truga je izjavil:

To sem tud jaz govoru ja. Ce bo SC 30% tega kar oblublajo bo kr ornk dobr spil.

Ampak v 3h letih developmenta so spacal skupi ene 3%. Sepravi pri tej hitrosti bomo mel cez 25 let mogoce ze teh 30%.


Kako pa veš koliko je končanega? Kaj misliš da je Arena commander in oni port olisar vse kar so do sedaj naredili? Če letos izide Squadron 42 in da le ta ne bo fail, potem vsaka jim čast da so tako igro razvili v treh letih.

Truga je izjavil:


Meanwhile elite je od teh 30% v igro spravil ze ene 15, pa za razliko od SC so zaceli na pravi strani igre: vesolje in ladje, ne pa hoja in FPS.


Elite je tipičen primer kaj se zgodi če daš igro brez contenta. Eno veliko vesolje brez duše. Kaj pomaga če imaš realno vesolje, super ambient in nič drugega. ED je izgubil dosti igralcev saj pred horizont expansionom nisi imel kaj dosti za delat.

Raje počakam 2 leti več da SC naredijo kot je treba kot pa da izdajo prazno igro. Pa kakorkoli bodo naredili ne bodo zadovoljili vseh :)

Truga ::

Netrunner je izjavil:

Kako pa veš koliko je končanega? Kaj misliš da je Arena commander in oni port olisar vse kar so do sedaj naredili? Če letos izide Squadron 42 in da le ta ne bo fail, potem vsaka jim čast da so tako igro razvili v treh letih.

Ce bi bula mela ce bi bla cebula.

Kako vem? Zakaj pa *nicesar* drugega ne pokazejo? A ni to kao most open game development ever?

Elite je tipičen primer kaj se zgodi če daš igro brez contenta. Eno veliko vesolje brez duše. Kaj pomaga če imaš realno vesolje, super ambient in nič drugega. ED je izgubil dosti igralcev saj pred horizont expansionom nisi imel kaj dosti za delat.


Kdaj si nazadnje odprl elite. Jaz igram in je super igra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

D3m ::

Nagi Bator je izjavil:

bom smatral izgubljen denar kot kompenzacija za vse spirazirizane dele wing commanderja, privateerja in freelancerja ki sem jih v preteklosti preigral :)

Me veseli, da imam somisljenika :)
S tem, da sam nisem dal se niti evra, a vem, da mi bo zaradi tega lazje vrect verjetno okrog stotaka, ko/ce (da smo politicno korektni) bo igra koncana.


No love for FreeSpace????
|HP EliteBook|R5 6650U|

Netrunner ::

@Truga => Nevem zakaj ne pokažejo in me niti ne zanima. Ali dosti skrivajo, da bo boljši impact ko pride Squadron 42 ven ali pa na veliko lažejo da držijo interes za igro in veselo prodajo konceptualne ladje. Glede na to da se ti Elite dopade, potem lahko daš SC na stran za kako leto ali dve, da te ne bo obremenjeval preveč.

@D3m => Čas FreeSpace-a je mimo .. kot Freelancerja .. dobre igre ni kaj in še danes se igrajo. Če jih ne bi preigral po dolgem in počez bi se jih z veseljem lotil.

Netrunner ::

Trenutno je starfaref na razpolago vsem v hangaju da si ga ogledajo če koga zanima. Zadeva je precej velika in notri je kar labirint. Zanimivo za si pogledat.

Truga ::

Netrunner je izjavil:

@Truga => Nevem zakaj ne pokažejo in me niti ne zanima. Ali dosti skrivajo, da bo boljši impact ko pride Squadron 42 ven ali pa na veliko lažejo da držijo interes za igro in veselo prodajo konceptualne ladje.


In hkrati ko to delajo se bahajo, kako majo "najbolj odprt game development ever".

It's all bullshit.

Netrunner ::

Truga je izjavil:

..."najbolj odprt game development ever"....


Hja .. odvisno kako si to razlagaš. Igro razvijajo v skladu želja uporabnikov in na popravljajo zadeve na osnovi njihovega feedback-a ..temu bi lahko rekli open development na nek način :) Aktualno stanje pa raje skrivajo saj zunaj se pojavlja dosti konkurence in lahko kdo ukrade idejo :)

Dajmo času čas in bomo vidli kaj bo iz tega.

Truga ::

Ne, igro razvijajo v skladu zelja crobertsa iz hollywooda: 12 miljonov so zapravili za cutscene, imajo 4 mocap studije, medtem ko je igra sama, klicejo jo kar "babby poo", se vedno bugasto neigralno sranje.

Prioritete majo postavljene glih narobe.

Kar pa se tice ukradenih idej, lmao. SC ne obljublja nicesar novega, samo zapakirali bi radi vec iger v eno. Kar je sicer super, ampak ne se zdej delat da delajo neke groundbreaking reci kle.

kimikaze ::

Kar delajo je zagotovo ground breaking. Večina stvari bi naj bila zdrženih in real time. Že iz tega naslova je zahtevnost realizacije projekta nekajkrat večja od vsake do sedaj izdane igre. Drugo vprašanje pa je ali so ljudje pripravljeni čakati. Po reakcijah sodeč bi rekel da ne. Imeli bi boljše igre vsi a ne, a redko kdo je pripravljen več kot 2-3 leta potrpeti. Jaz osebno računam tam nekje 2021, če bodo implementirali vse osnovne stvari in bo dejansko funkcioniralo real time brez večjih bugov bodo dobri. Full production se je začel nekje v začetku 2015 in ne 2013. Moramo vedet da razen par ljudi in cryengina leta 2012 ni bilo ničesar. Produkcija igre se je začela iz ničle in ne tako kot pri Rockstar, kjer imajo že večino osebja še iz prejšnega dela in 200 že dobro poznanih in utečenih ljudi z dobro optimizirano produkcijo samo nadaljuje na naslednji projekt in da 3/4 mehanike igre tako samo kopirajo, dodajo novi content, novo zgodbo. Pa kljub temu potrebujejo 4 leta in več. Tako da ta trenutek ni prav nobenega vzroka za paniko, morda tam po 2020.

Rokomah ::

Kot je že @Truga napisal... SC ne ponuja nič novega, samo tipično holiwodsko, veliko grafičnih efektov in malo vsebine. Jaz bi najraje pisal o samih presežkih, vendar nalijmo si čistega vina in ocenjujno racionalno... Do sedaj niso pokazali nič posebnega. To je dejstvo !
Nekaj novega bi po moje bilo naslednje: Narediti bi morali Star Citizen SPACE environment, se pravi "postavitev vesolja" kot vele scenari, recimo nekaj v velikosti EVE, z vsemi fizikalnimi zakonitosmi in navigacijskimi referencami. Na to okostje bi nato naknadno in po potrebi (feedback-u uporabnikov) dodajali vse kar je potrebno. Prav tako bi lahko množično sodelovali vsi zainteresirani third-party developers-i s svojimi addoni, kot so recimo space stationsi, space shipi, nova ozvezdja.....skratka vse kar spada v takšno okolje. Nekaj podobnega se že dogaja v DCS World, to je vojaška simulacija, kjer je DCSW razvil okolje, vsi ostali pa participirajo svoje addone, seveda v zahtevani kvaliteti in naprej dogovorjeno, v splošno korist in najbolj v korist igre oz. uporabnikov. Ali kot je v FSX (civilni letalski simulaciji) kjer je postavljen celi svet za letet. Third-party developers-i pa razvijajo nova letala, letališča, mesta itd.To bi bilo nekaj!!!! Ne pa da seda imamo ELITE na 30%, pa SC na 10 %, pa čez čas še ena druga nova vesolska na 5%, vse skupaj pa ne bo niti na 50%, zato ker vsi delajo nekaj od začetka. Zato pa, postaviti vesolje, kvalitetno in do zadne podrobnosti, potem pa vsi razvijalci iger delajo od tukaj naprej !!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rokomah ()

kimikaze ::

Torej nalijmo si čistega vina in ne primerjajmo "dokonćanih" iger z igrami v razvoju. Star Citizen s toliko nove mehanike kot jo načrtujejo imeti ne more biti realiziran brez da sproti dobivajo feedback od igralcev in sproti popravljajo in usklajujejo stvari. To pa je tudi križ na rami, ki ga morajo nositi, saj je vsaki problem izpostavljen javnosti in veliko bolj na udaru in kritiziran.

Netrunner ::

Večina enostavno noče razumeti da je igra v alpha fazi in smo lahko srečni, da ima vsak možnost testirati igro v tako zgodaj. Pri večini iger se odpre širši publiki šele v beta fazi in pred tem jo testira ozek krog uporabnikov. Koliko časa je potrebnega za razvoj tako obširne igre je precej odvisno od velikosti ekipe. CIG ima štiri podružnice v različnih časovnih pasovih z precej programerji in to jim omogoča da razvoj teče konstantno tako, da upam da razvoj ki bi načeloma laho trajal 7-10 let bodo opravili v 3-4 letih.

Kako dobro jim urazvoj uspeva bo vidno če jim uspe izdati Squadron 42 najkasneje v prvi četrtini leta 2017, vendar jaz upam še na letošnji izid.

kimikaze ::

Mislim, da ni variante da bo letos.

Rokomah ::

Še vedno so se datumi zamikal. Spomnem se prvih video od SC, takrta so govorili da bo igra venih čez eno leto, sedaj je že skoraj 3 leta od takrat pa so nekje v alfa fazi. Kaj to pomeni še 3-4 leta???
Potem pa še nekaj naslednih let da optimizirajo in naredijo vse skupaj prebavljivo, brez zatikanja in hroščev. Torej, čez palec, nas čaka še najmanj 3-6 let čakanja do udobrnega igranja ali dokončnega razočaranja :)

Truga ::

kimikaze je izjavil:

Torej nalijmo si čistega vina in ne primerjajmo "dokonćanih" iger z igrami v razvoju. Star Citizen s toliko nove mehanike kot jo načrtujejo imeti ne more biti realiziran brez da sproti dobivajo feedback od igralcev in sproti popravljajo in usklajujejo stvari. To pa je tudi križ na rami, ki ga morajo nositi, saj je vsaki problem izpostavljen javnosti in veliko bolj na udaru in kritiziran.

Katere nove mehanike, tocno? Daj razlozi?

Netrunner ::

Bomo videli kaj bo. Sožalje tistim ki živijo samo za SC :) .. pa zunaj je dosti alternativ in drugih dobrih iger, tako da v času čakanja ne bo dolgčas.

@Truga => Počkodbeni model ladje je na visokem nivoju, modularnost ladij, mehanika letenja katera upoštava pozicije motorjev in težo ladje ... brez loading screenov med igranjem (kar je bilo unikatno ob napocedniin danes ni več :) ), bistvo pa je da je v igri oz. bo dosti detajlov ki jih v drugih igrah ni. Pa veliko je takih podrobnostih ki jih druge igre nimajo, vendar zaradi tebe ne bom šel tega raziskovat :) .. google is your friend.

kimikaze ::

Seveda ni vse nekaj novega še nevidenega, je pa unikatno, kako bi naj vse skupaj delovalo. Seveda pa je tukaj še povsem nova koda ki bo skrbela za optimizirano komunikacijo med igralnim pogonom in serverjem, saj trenutno ta ki ga vsebuje cryengine enostavno ni dovolj učinkovita. Zato tudi toliko izpada, leganja in nesinhronizacije. Torej morali bodo na novo spisati ta del, morali so na novo spisati FPS, morali so na novo spisati flight model. Medtem pa še marsikaj kar verjetno sploh ne vemo. Skratka dela že na samem enginu da prek teče.

Nekaj od teh funkcij:

Constant and ongoing skirmishes and space dogfights between Pirate factions and insystem security forces in the Yela asteroid belt.
Wreckage to scavenge in the Yela asteroid belt.
Ship Repair, Refuel and Restocking at Cry-Astro.
EVA - Extravehicular activity.
Multicrew Ships.
Multicrew ship gameplay! You're not tied to your seat, you can walk around inside your ship with friends, and assume different responsibilities at different crew stations, such as ship's pilot or copilot, engineer, or turret gunner.
Ship to space transitions.
Seamless first-person gameplay! Transit between the interior of your ship to outer space and back without any loading screen! Fly, fight, and spacewalk all in the same game.
Quantum Travel, complete with limited fuel mechanics.
All non-fighter craft have a Quantum Drive that allows them to travel through local space at genuinely 0.2 speed of light.
Mobiglass Mission and Journal system.
EMP warfare in the Avenger Warlock.
Large World tech that allows for extremely large expanses of space to explore without loading screens.
New IFCS Flight models.
Ship repair refuel and restock.
Party system.
Multi-ship crew stations.
IFCS Flight Modes - Precision, SCM, and Cruise flight modes.
Afterburner.
Ship-to-ship EMP and disruption damage.

Netrunner ::

Da ne omenjamo kompleksnosti serverjev in instanc ki bodo skrbele da bodo vsi igralci v istem vesolju.

Truga ::

Nic od tega kar si napisal ni novo. Vse je obstajalo v eni ali drugi igri.

kimikaze ::

To je morda res, čeprav le deloma. Je pa ta spisek samo del spiska, ki se bo še krepko razširil.

Truga ::

No, vceraj je Roberts cist tko mimogrede omenil da za spawnat enga retaliatorja rabijo 5MB podatkov poslat cez network.


Ta game ne bo delal nikoli.

Netrunner ::

Ja zaenkrat ja, vendar je tudi govoril kako zadeve optimizirajo da bo pretoka podatkov precej manj.

kimikaze ::

Truga ::

Ja, super. Skoda k nic od tega ne dela vec kot enkrat na mesec, in z vsakim patchom gre na slabse.

Also, lol. "Please subscribe" ene 16x.

BigWhale ::

Truga je izjavil:

No, vceraj je Roberts cist tko mimogrede omenil da za spawnat enga retaliatorja rabijo 5MB podatkov poslat cez network.


Wat?!

kimikaze ::

Truga je izjavil:

Ja, super. Skoda k nic od tega ne dela vec kot enkrat na mesec, in z vsakim patchom gre na slabse.

Also, lol. "Please subscribe" ene 16x.


Torej se lahko tudi ti strinjaš, da je projekt daleč od mačjega kašlja, če vse dela samo enkrat na mesec in da gre za glomazen projekt s stališča tehnične izvedbe. Sicer pa jasno da bodo situacije v tem procesu ko bodo že delujoče stvari v določenih buildih v naslednjih nedelujoče zaradi takšnih in drugačnih bugov ali nedokončanih funkcij. In tako bo ostalo, dokler se ne bo dokončno finaliziralo in končalo dodajanje novih elementov igre, tistih najbolj važnih. Ta proces bo pa jasno zelo dolg. Takšna je pač narava takšnega načina razvoja in velikih ciljev. Moramo tudi pričakovati, da igra verjetno nikoli ne bo popolnoma bug free, je enostavno preveč funkcij, mehanike in ostalih stvari, ki so soodvisne ena od druge. Zraven tega, pa se bo tudi content razvijal počasi, glede na zahtevano kvaliteto, ki bo povzročal poporodne krče.

Netrunner ::

Večina enostavno ne razume oz. noče razumeti kaj je to alpha. V alpha verziji se izvaja predvsem development ter dodajanje in testiranje "feature-jev". Ko igra preide v beto, potem se pa samo še bugi odpravljajo.

Dokler je igra v alphi se nima kdo pritoževati nad bugi in premalo contenta. Kvečjemu se lahko pritožujejo zakaj je še vedno v alphi, pa še to se samo tisti, katerim se ne sanja o obsežnosti projekta.

Največji problem je, da so se tudi na CIG ušteli in izdali par release datumov, kateri so se pošteno zamaknili in s tem so povzročili samo slabo voljo nad backerji.

Truga ::

Sem igral cel kup alpha izdelkov (ker igram open source igre), redki so v tako grozno slabem stanju kot je star citizen, noben pa po 4ih letih intenzivnega razvoja.

kimikaze je izjavil:

Torej se lahko tudi ti strinjaš, da je projekt daleč od mačjega kašlja, če vse dela samo enkrat na mesec in da gre za glomazen projekt s stališča tehnične izvedbe. Sicer pa jasno da bodo situacije v tem procesu ko bodo že delujoče stvari v določenih buildih v naslednjih nedelujoče zaradi takšnih in drugačnih bugov ali nedokončanih funkcij. In tako bo ostalo, dokler se ne bo dokončno finaliziralo in končalo dodajanje novih elementov igre, tistih najbolj važnih. Ta proces bo pa jasno zelo dolg. Takšna je pač narava takšnega načina razvoja in velikih ciljev. Moramo tudi pričakovati, da igra verjetno nikoli ne bo popolnoma bug free, je enostavno preveč funkcij, mehanike in ostalih stvari, ki so soodvisne ena od druge. Zraven tega, pa se bo tudi content razvijal počasi, glede na zahtevano kvaliteto, ki bo povzročal poporodne krče.


Haha, ne. Vse kar dela Star Citizen, je ze bilo videno na en ali drug nacin. To, da majo oni napacne prioritete razvoja nima veze z nicemer. Zapravili so desetine miljonov za mo-cap, studije po celem svetu in kavne avtomate za 20 tisoc dolarjev. Denar, ki pravno ni njihov, in ne bo njihov dokler ne pride ven Star Citizen. Medtem ko oni zapravlajo dnar za te kozlarije, developerji delajo na concept ladjah za prodajat za stotine (vcasih kar tisoce) dolarjev po komadu.

Meanwhile, je igra v razsulu. Edini nacin da dobis delujoco igro, ki ne crasha na desktop vsake 15 minut, je da igras ko ni nobenga na serverju, ali pa pohekas game da deluje offline... In potem upas da ti kaksne glitch ne razbije, ali pa kar izgine ladje.

Zapravljajo bajne denarje za cutscene z znanimi igralci, drage pisarne v dragih lokacijah (lol santa monica) in podobne kozlarije, namesto da bi se osredotocili na igro in najprej naredili vsaj delujoc osnoven space shooter, saj niti tega se niso uspeli. Namesto tega hekajo cryengine in imajo ze tak technical debt da igra enostavno ne more delat in ne bo delala.

BigWhale je izjavil:

Wat?!


Star Citizen: Sunk Cost Galaxy

Netrunner ::

@Truga => en kolega išče account ko je bil SQ42 še ni bil ločen. Glede na vse tvoje negativne poglede me zanima če bi prodal tvoj account?

kimikaze ::

No saj prav Truga, je bilo videno ja v drugih igrah ampak v nobenih toliko stvari skupaj in na tak način. JAz osebno pač še vedno raje vidim, da zapravijo nekaj milionov za mo-cap ki je konec koncev tudi en pomemben člen pri razvoju. Ni idealno, se strinjam, ampak če pogledam kaj delajo recimo pri Rockstaru z denarjem kjer ga več kot polovico gre v PR zadeve, ravnotako pri COD franšizi potem, sem težko tak hud dvoličneš, ki bi sedaj kritiziral CIG. Sicer pa mi vemo samo za denar, ki prihaja od backerjev. Jaz osebno sem prepričan, da to še zdaleč ni edini denar, ki je na voljo.


Zapravljajo bajne denarje za cutscene z znanimi igralci, drage pisarne v dragih lokacijah (lol santa monica) in podobne kozlarije, namesto da bi se osredotocili na igro in najprej naredili vsaj delujoc osnoven space shooter, saj niti tega se niso uspeli. Namesto tega hekajo cryengine in imajo ze tak technical debt da igra enostavno ne more delat in ne bo delala.


Imajo pač način dela, da delajo na vseh frontah naenkrat in dodajajo kakor hitro je pač kakšna game mehanika pripravljena za testiranje. Pri tem se ne osredotočajo, da popravijo absolutno vse napake, pač pa samo, da za silo deluje. Če bi delali na način kot ti praviš, torej naredili skoraj povsem delujočo osnovo(kar pomeni da je igra že kar precej spolirana in bug free), bi pa metali vstran denar in čas za popravljanje bugov, v tem vmesnem času razvoja. Delali bi neko stvar eno leto, potem pa bi se osredotočali par mesecev na odpravo napak, nakar bi znova dodali nekaj, kar pa pomeni da je teh zadnjih par mesecev odpravljanja napak bilo vrženih vstran, saj se bi ponovno pojavili bugi in igra bi bila ponovno v fazi, kot je bila pred popravljanjem bugov. Konec koncev isto stanje kot imamo sedaj, s tem da bi developing team zraven tega opravljal še nesmiselno delo. Če nekaj za kar veš, da se bo kasneje še tako ali tako spremenilo ali nadgradilo, pač ne vlagaš energije v poliranje. Mnogim backerjem to ni všeč, ampak sami so se očitno prijavili in podprli nekaj kar očitno niso pripravljeni sprejeti. Bodo pač igrali še naprej igre tipa AAA in XXX in se pritoževali. Meni osebno je bolj pomembno ali bo igra dovolj uspešna da bo imela velik vpliv na ostale game developer studije, kot pa ali bo sama igra tako uspešna kot je obljubljal CIG. Da jih premakne s "comfort zone" in da začnejo nekaj migat, ne pa da nam vsako leto prodajajo prepakirano igro, katerih game mehanika je bila razvita desetletje in več nazaj za oderuških 60 evrov. Že to je za mene dovolj velik razlog, da sem podprl. Oni vsaj probajo naredit nekaj, nek napredek. Jebi ga če ne bodo uspeli. Desetkrat raje podpiram takšne, kot pa te, ki dokazano že večkrat vedno znova prodajajo meglo in se kitijo z staro slavo.

Truga ::

Netrunner je izjavil:

@Truga => en kolega išče account ko je bil SQ42 še ni bil ločen. Glede na vse tvoje negativne poglede me zanima če bi prodal tvoj account?

Prodam za $1000 al kolko je ze vreden golden ticket.

Samo ne dobi mojga maila.

Truga ::




Not a cult

kimikaze ::

Ne vem zakaj se osredotočaš na posameznike, njegovo mnenje je pač samo njegovo. Par tisoč najbolj glasnih "navijačev" ni nujno da predstavlja splošno mnenje ostalih. Moramo vedet, da velika večina backerjev sploh ne sodeluje po forumih. Sicer pa če se obnašaš normalno in ne tako kot da si ti sedaj glavni in si prišel red delat, še nobenemu niso nikjer "jezika in rok odrezali".

Netrunner ::

Mene tudi motijo te pritožbe čez alpho ... ker folk se najraje samo pritožuje namesto da bi povedali kaj pametnega in dali developerjem kako uporabno informacijo.

Tistega ki mot da je SC še vedno v alphi naj se zamoti s čim drugim. Iger se ne manjka. Če pa je vložil preveč denarja v igro pa je njegova krivda :)

Zgodovina sprememb…

««
5 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

No Man's Sky (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
22538302 (1518) oo7
»

Everspace

Oddelek: Igre
152293 (437) Izi
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13128705 (7262) jamiroq
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727139695 (104203) Truga
»

Skupnostno financiranje in povratek stare garde

Oddelek: Novice / Igre
2816598 (13265) Tr0n

Več podobnih tem