» »

Cisco Router 1841 težava

Cisco Router 1841 težava

Zimavc ::

Pozdravljeni,

pod roke mi je prišel Ciscov router 1841 s sledečim problemom. Ko se na nejga povežem preko konzolne mi začne izpisovati sledeče znake.
Poizkusil sem že zamenjati hitrost prenosa pri serijski povezavi, zamenal sem flash kartico, na netu sem že googlal pa ni neč uporabnega.

Kak nasvet, namig ? Hvala in lep pozdrav.
  • spremenil: Zimavc ()

Bakunin ::

google - reset password on cisco

oz. pobrisi startup-cfg

tudi rommon ima SVOJO baud-rate nastavitev

jl ::

Lahko prideš do rommon mode-a?

tony1 ::

Po defaultu je konzola nsatavljena na 9600 bps.

V Mini-IOSu se lahko ta defaultna vrednost tudi spremeni na kaj drugega... Poskusi z različnimi vrednostmi... Možno je tudi, da je router pač fuč... Sveti kakšna posebna lučka spredaj?

Ostale vrednosti konzole poleg hitrosti (8,N,1) pa imaš v klientu nastavljeno pravilno?

Putty je nastavljen pravilno, ker z njim vsakodnevno konfiguriram naprave. Nesveti nobena posebna lucka. Password recovery-a ne morem izvesti, ker ne reagira na noben pritisk tipkovnice. Poizkusil se ze vse standardne hitrosti prenos
a s serijsko komunikacijo.

se kaksen namig ali je router od routal svoje ? :)

Lp Luka

x.sci ::

Ce ti te zadeve pljuva ven od zacetka boota, je verjetno sel rommon ali kak drug hw -> verjetno konec z ruterjem.

Teoreticno je mozno, da je sel tudi samo serijski port. Ene skatle imajo se aux port, mogoce si lahko s tem pomagas?

aleksander10 ::

Če ti konzola daje znake, potem naj bi bil router še OK. Probaj zamrnjati histrost povezave na puttyju, ker je lahko kdo pred tabo zamenjal hitrost konzole.

Lahko pa da je šel v večna lovišča. Več sreče prihodnjič.
Aleksander

"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"

masterpsi ::

Pomoje je problem v komunikaciji na serijskem portu. Če si že probal vse standardne hitrosti, je lahko problem v ostalih nastavitvah: databit,parity,stop bits.

cisco ponavadi ne crkne, oz. ne s takimi simptomi :)

Dvomim da je to, ker imam nastavljeno v Putty-u, tako kot more bit in ga uporabljam dnevno brez problemov.

Je mogoče, da je hitrost prenosa ne standardna ? Ali pa da je kdo na hotel narediti password recovery in je spremenil boot-up register na ne pravo vrednost ?

rokp ::

Ce si probal vse tele hitrosti, druge moznosti ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
813171155 (36048) hojnikb
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61983207 (14968) brez-imenko
»

Router brickan?

174384 (1707) AštiriL
»

Žični prenos podatkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7510248 (8769) joker16_7
»

Pomoč pri konfiguraciji routerja Cisco 1720