Forum » Operacijski sistemi » Debian - rabim pomoč
Debian - rabim pomoč
operater ::
Nikakor mi ne uspe v Debianu 3.0r1 vzpostaviti grafičnega prikazovalnika. Uporabljam Matrox G100 grafično kartico ( 4 M ) in monitor Nokia 447Zi plus. Probal sem že več načinov , pa mi je nažalost zmanjkalo idej.
Ima kdo kakšen nasvet , oziroma ali kje obstaja How to Debian ??
Na forumu sem prebiral debate o Debianu, a mi žal nič ne pomaga - žal.
Lep pozdrav.
Ima kdo kakšen nasvet , oziroma ali kje obstaja How to Debian ??
Na forumu sem prebiral debate o Debianu, a mi žal nič ne pomaga - žal.
Lep pozdrav.
Gandalfar ::
ko das
dpkg-reconfigure xserver-xfree86
kateri gonilnik uporabis? Si poskusil z 'vesa'? Kaj pa vga? Poskusi tudi brez framebufferja in v najnizjih locljivostih. Prav tako izklopi vse module.
dpkg-reconfigure xserver-xfree86
kateri gonilnik uporabis? Si poskusil z 'vesa'? Kaj pa vga? Poskusi tudi brez framebufferja in v najnizjih locljivostih. Prav tako izklopi vse module.
operater ::
Hvala.
Uspelo mi je in mi dela kot `nov`.
Zanima me še, kako se lahko prijavim kot root v kde - v gnome prijavi me ne pusti. Prijavim se lahko edino kot uporabnik - brez dovoljenj.
Ne najdem pa izhoda za zaustavitev sistema - lahko se odjavim ali pa zaklenem desktop.
Rad bi inštliral USB ključ 64Mb - Zyber. Kaj moram vklopiti pod modconf in ali se bo nahajal v MNT ali kje drugje pa ga ne najdem ?
Linux dobiva svojo moč tudi na mojem PC.
LP
Uspelo mi je in mi dela kot `nov`.
Zanima me še, kako se lahko prijavim kot root v kde - v gnome prijavi me ne pusti. Prijavim se lahko edino kot uporabnik - brez dovoljenj.
Ne najdem pa izhoda za zaustavitev sistema - lahko se odjavim ali pa zaklenem desktop.
Rad bi inštliral USB ključ 64Mb - Zyber. Kaj moram vklopiti pod modconf in ali se bo nahajal v MNT ali kje drugje pa ga ne najdem ?
Linux dobiva svojo moč tudi na mojem PC.
LP
Gandalfar ::
zakaj se pa zelis prijavit kot root v kde? Ce rabis kaj narediti kot root pozenes xterm in se potem preko ukaza 'su' spremenis v superuserja, alternativa je tudi 'sudo'.
V modconf si vklopi usb module ter usb mass storage device. Preberi si malo na www.linuxusb.org , ker osebno imam izkusnje samo z usb misjo.
Jaz ugasnem PC tako, da kliknem na rdeci gumbek in imam tam tudi zaustavitev sistema. Drugace pa se lahko spremenis tudi v superuserja in napises 'poweroff' oz. 'shutdown -h now'
hope it helps..
V modconf si vklopi usb module ter usb mass storage device. Preberi si malo na www.linuxusb.org , ker osebno imam izkusnje samo z usb misjo.
Jaz ugasnem PC tako, da kliknem na rdeci gumbek in imam tam tudi zaustavitev sistema. Drugace pa se lahko spremenis tudi v superuserja in napises 'poweroff' oz. 'shutdown -h now'
hope it helps..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119201 (34875) | RedDrake |
» | Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5472 (4564) | kriko1 |
» | linux installOddelek: Operacijski sistemi | 1705 (1288) | CCfly |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5078 (4364) | moj_nick |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3593 (2974) | TICKO |