» »

Kam ta trenutek s 30K EUR na daljsi rok?

Kam ta trenutek s 30K EUR na daljsi rok?

«
1
2 3 4

Buggy ::

Ker se septembra iztece 3 letni depozit me zanima ali je ta denar se smiselno vezati pri bankah. Sicer so trenutno zelo dobre obrestne mere 5%, me pa skrbi, da ne bo denar propadel (kaksne konverzije ali podobne neumnosti) saj je dejansko namenjen otrokom in mora zgolj nekje drzati svojo nominalno vrednost, ce se kaj zraven dobi pac toliko bolje...torej iscem najbolj sigurno varianto v teh cudnih in nepredvidljivih casih ali vprasano drugace, kaj bi vi storili ta trenutek s 30K€, ce predvidevate, da jih vsaj 3-5 let ne boste potrebovali?
  • spremenil: Tilen ()

Isotropic ::

ne bo propadel, veži
lahko pa tut recimo shortas facebook, ce hoces.

Zgodovina sprememb…

Latinski ::

jaz bi dal na vezano vlogo in to na 3 mesece, kar je več kot tri mesece je manj % obresti ali kako že.
ASUS http://uk.asus.com/Notebooks/Gaming_Powerhouse/G73SW/

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: sasli ()

solatko ::

Na loterijo po 2,5mio€:O
Delo krepa človeka

Buggy ::

...no resno, sam sem razmisljal da bi kupil ene dve tri garaze v LJ na "prime" lokacijah, pa bi potem pod ceno dal najem in letno pogodbo. Sem spremlal oglase in iskal kaksno zanimivo lokacijo ali ceno pa nic nisem nasel, sedaj pa ko je na dosegu se mozen nepremicninski pad cen pa ta ideja sploh ni vec interesantna.
Sem gledal tudi gozd, pa prodajajo na nasem rajonu zgolj male zaplate, pa se tega ni vec videti na obcinskih straneh, ce pa ze, je pa done deal :(
Zlato in ostale drage kovine vemo da so v krizi prenapihnjene tako da to odpade, za kaksno nezazidljivo parcelo s "potencialom" je premalo oz. tudi ni nic na obzorju, tako da potem resnicno ne ostane drugega kot spet depozit v banko samo kam?
...sedaj je bil ta znesek deljen na dva dela (davek na obresti) in na dveh razlicnih bankah...nobena od teh dveh pa mi ne zbuja vec neke brezskrbnosti (NLB, HYPO).
Hypo se bojda aprila drugo leto prodaja za NLB vemo kako je, NLB ima celo v pogodbi, da se depozit predcasno lahko prekine le sporazumno... kwa je to?!? HYPO ima neke male penale v pogodbi, ki se usedejo na tekoce obresti, lahko pa predcasno dvignes denar kadar ces....torej se kaksen nasvet, morda bolj konkreten?

Isotropic ::

Hypo se bojda aprila drugo leto prodaja

aja? ker hypo je avstrijska banka afaik.

Tilen ::

Če bo v septembru dejansko prišlo do "tretje noge" bi se splačalo investirati v svetovne vrednostne papirje. Pogooglaj tudi za "dividend growth portfolio" če se gre za investicije za daljše obdobje. V nasprotnem primeru podaljšaj depozit s 5% obrestno mero. V EU segmentu smo (naše banke) tako majhni, da nas ECB reši z levo roko. O LJSE pa sploh ne razmišljaj.

Kje se danes dobi 5% obrestna mera na 3 leta? Afaik je trenutno takšen ponudnik (uradno) le LON. Država drugače jamči za depozite do 100.000 EUR. Jaz bi vezal pri hranilnici LON. Njihove bilance so stabilne in storitve manj tvegane, kot recimo NKBM, HYPO ali NLB.

Najbolj sigurno? Nemške, švicarske obveznice. Vendar potem pozabi na takšen donos.

Tudi, če banka propade, je denar varčevalcev na varnem. Ljudje naivno mislijo, da če gre banka v stečaj/bankrot, da bodo izgubili vse. Pri vsotah do 100.000 EUR se nimaaš kaj bati.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Vikking ::

Pri vseh banka ne moreš kar tako prekinat vezan depozit, in se ponavadi rešuje sporazumno. Sicer najlagodnješa rešitev je ta da vzameš premostitveni kredit na depozit (je pa res da ga ne dobiš v celotni vrednosti depozita), sicer z nekaj obresti, a je bolj smiselno kot pa penali pri predčasni prekinitvi depozita.

Glede na to da je konec koncev, to neka varna naložba za otroke, (odvisno koliko so sedaj stari), razmišljati v nakup kakšneg objekta iz katerega je potem možno peljati kasneje obrt. Oziroma poslovni prostor, ki ga lahko sedaj daš v najem, kasneje pa je naložba oziroma delovno okolje za otroke ko zaključijo šolanje.

Tilen ::

Pazite z nepremičninami, ker ni vse tako enostavno. Da ne bo na koncu več stroškov, kot profita. Če ti v gozd pride lubadar, moraš narediti posek. Če preveč posekaš, lahko spet dobiš kazen. Travnik je potrebno kositi, če tega ne zmoreš sam, je to dodaten strošek. Če ne kosiš, dobiš kazen. Če bi dal travnik/njivo v najem in naredil vse s papirji, ne boš upravičen do subvencije. Skratka, ni vse tako črno in belo, kot zgleda na prvi pogled.

Mimogrede, v Romuniji dobiš na depozite tudi do 10%. Enako kot pri nas, za njih jamči poleg države tudi EU, do 100.000 EUR.

Vendar to ni zate, ker sprašuješ o najvarnejši poti. Podaljšaj depozit s 5% obrestno mero in se v tem času pozanimaj kaj bi bilo najbolje narediti, ko depozit poteče. Probaj z virtualnimi BPH trgovati z vrednostnimi papirji in boš videl, če si pripravljen delež premakniti tja, ko depozit poteče. Če ti depozit poteče septembra, ni potrebno septembra takoj nekam zabasati teh 30k. Prav tako je trenutno premalo časa, da bi spremenil pozicijo. Razen če si pripravljen čakati vsaj 3 mesece in se o individualnih možnostih zelo dobro poučiti. Na koncu boš ugotovil, da si svojih investicij najboljši gospodar ravno ti in ne kakšen sklad, bph, itd.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Buggy ::

JA celotna Hypo Alpe Adria se bo prodajala aprila tako informacijo sem jaz dobil. In 5% obrestno mero ima za depozite ravno hypo za vezavo na 39 mesecev ne vem pa ce je to zgolj za komitente (zadnji letak pri izpisku).

in tudi pri Hypu lahko predcasno prekines depozit (po enem mesecu), penali pa so zgolj od tekocih obresti (glavnice se ne dotika) in sicer najmanj 30€ oz 0.5% od tekocih obresti ce se se dobro spomnim iz glave.

@Tilen: Posek brez odredbe logarja pravzaprav ni dovoljen, razen ce le lobadar kot si ze sam povedal vendar kazen dobis lahko ravno zaradi tega ker imas lobadarja in ne sekas. Kot jaz vem pa do kmetijskih subvencij nikakor nisi opravicen ce nimas statusa kmeta in kazni so delezni kmeti ki so opraviceni do subvecij...se pa seveda strinjam da so ta trenutek nepremicnine postale sila nezanimive in riskantne...morda po tem ko/ce poci ta cenovni balon ki se vedno vztraja.

torej Banka? Katero od bank (ce zanemarimo obrestno mero) pa bi svetovali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Tilen ::

Obrestne mere se znajo dvigniti, če bodo bonitetne ocene padale še naprej. Jaz bi sklenil depozit pri LON-u. Poslovanje stabilno in z razliko od naših bank, celo profitabilno. Z razliko od bank se tudi ukvarjajo s precej manj "nevarnimi" storitvami. Kot nov (priporočen) član menda lahko dobiš tudi +0.15%.

Doba vezave v dnevih 1097 dni (d)
Začetek vezave 21.08.2012
Konec vezave 23.8.2015
Znesek depozita 30.000,00 EUR
Začetna glavnica 30.000,00 EUR (Go)
Mesečna obrestna mera 0,4000 %
Letna obrestna mera 4,800 % (p)
Obresti 4.327,89 EUR

Hranilnica pri obrestovanju uporablja linearni način obračuna obresti po sledeči formuli:



o = (Go * p * d) / (365 * 100)



kjer pomeni:

o ............ obrestna mera
Go .......... začetna glavnica
p ............ letna obrestna mera
d ............ dejansko število dni v obrestovanem obdobju


--

Izračun obresti 30.000,00 EUR
Znesek obresti:
4.457,61 EUR

Skupaj:
34.457,61 EUR


Pri izračunu je bila uporabljena nominalna letna obrestna mera 4,95%.

Cesarju bi moral plačati cca 690 EUR DDV. Tukaj se potem da še marsikaj zmučkat. Lahko npr plačaš davek na letni ravni, se pravi, če bi imel letno 1500 eur obresti, potem bi prekoračil le za 500 in bi plačal na koncu le 300 EUR DDV. 700 bi plačal, če bi davek plačal zadnje leto, ko poteče depozit, ker bi se ti upoštevalo le 1000 EUR olajšave. Tega marsikdo ne ve in plačuje več, kot je potrebno.

PDF : Jamstvo za vloge - do 100.000 EUR
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Vikking ::

IMO je bolj smotrna krajša vezava, če veš da boš lahko potreboval ta denar prej kot v treh letih. Denar je prej na voljo, prav tako lahko se lahko po enem letu spremenijo obrestne mere na boljše oz. ujameš kakšno akcijo in najdeš ugodnejšo vezavo. Druge banke pa seveda ponujajo vezavo za 1 leto ugodnejše kot LON (npr 4,25% banka celje, LON le 4%).

Sam osebno si vezave treh let ne bi želel.

Tilen ::

Tudi, če pride drugo leto za 0.5% ugodnejša vezava, si trenutno po pretečenem prvem letu 0.70% v plusu. Da bi skočile na 6% pa ne verjamem. Se pa strnjam, da denarja ne vežeš za 3 leta, če obstaja možnost, da ga boš rabil. EUR ne bo propadel, to se ne boj. V času krize gospodarstvu šibak EUR precej bolj koristi, kot če bi bil močan. Ne gre nam tako slabo, kot se mogoče da prebrati na 24ur.com.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Buggy ::

srcno upam da denarja pred tem obdobjem ne bom rabil, rabim pa to varovalko zato, da v primeru crnega scenarija (kar sploh ni tako nemogoce) in EU rece da se ne gremo vec kavbojcev in indijancev ter nam namesto € dodelijo "goldinarje", bi rad resil ta denar pred propadom...zato me tudi tistih 100.000€ garancije nic ne navdaja z optimizmom, ker ce se zgodi menjava valute se konvertira tudi depozit v domaco valuto.

guest #44 ::

Hmm, ta LON mi kar diši. Morda bodo dobil novega kupca.

cortez ::

razprši denar :

npr :

CSCO

AAPL

BAS.DE

Vikking ::

Če te je strah črnega scenarija, potem vežeš v švicarske franke ali pa kupiš zlato. Prihodka ne bo, je pa to varna naložba (neglede na trenutno ceno zlata in nižjo obrestno mero v švicarskih frankih).

Se moraš odločit, ali želiš zelo varno ali pa ohranjaš vrednost denarja in povečuješ vrednost. Ker iz tvojih izjav je skepat da želiš nekaj profitirat hkrati pa zelo varno naložbo.
Vežeš v depozit za eno leto (tako imaš denar v veliko krajšem časuo pri roki), država jamči za depozite do določene vsote. Če pa evro propade, pa se ustavi takorekoč vsa evropa za nekaj časa, dokler se finančni in bančni sistem znova ne vzpostavi.

Je pa takšen način razmišljanja ljudi (črni scenariji, propad valute) dober za špekulante, saj na ta račun dobro obrnejo denar.

cortez: to ni varna naložba za otroke. Kar je trenutno "IN" lahko v parih letih postane nič vredno. Sploh pri tehnoloških stvarh. Za nakup delnic APPLE si prepozn nekaj let, kupit bi jih moral preden so izdali svoj prvi "pod". Vse kar raste v nebo enkar tpristane na silo, ljudje pa norijo ko je vse hiperaktivno in mislijo da bodo cene šl v nebo. Potem pa jočejo ko v parih mesecih ugotovijo da so kupili balonček ki je pravkar dobil luknjo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

ZaphodBB ::

Jaz bi kupil obveznice.

Če si imel namen imet vezano vlogo v Slovenskih bankah, potem kupi Slovenske obveznice. Imajo dober donos (7%!). Vezane vloge tako in tako temeljijo na obveznicah in banki plačaš 2% zgolj zato, da namesto tebe kupi obveznice. Slovenija IMHO ni v tako slabem položaju, je pa zaradi majhnosti bolj na prepihu. IMHO.

Če te skrbi stabilnost matične države, kupi Nemške obveznice oz. še kakšne Švicarske.

Tilen ::

Cortez je izbral zelo močne gigante vendar preveč tehnike (66%!) ni dobro imeti. CISCO je sicer v zadnjem reportu precej navdušil. Lahko se pa skupaj potrudimo in sestavimo en soliden portfelj. Donosnost na nemške obveznice (10y) je le 1.38%, švicarske pa 0.56% (10y).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

cortez ::

OK, to je bil first pitch !

Manka še kakšen farmacevt, kakšen allu proizvajalc, kakšen proizvajalec fotovoltaike, kakšen elekto magnat z povdarkom na novih tehnologijah, etc.

@Tilen

Kaj pa praviš na Krko ? Se jo še splača kupit za long hold ?

@Vikking

Kaj je danes sploh varna naložba ?!?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cortez ()

kihc ::

A lahko nekdo ki se malo bolj spozna razloži kako je s temi obveznicami. Je res kar pravi ZaphodBB?


7% letni donos pomeni efektivno 5,6% obrestno mero, kar je precej več kot trenutno dobiš v katerikoli banki. Kakšne so provizije pri nakupu?

Samo o kakšni ročnosti je tukaj govora? Kar sem gledal na mf.gov.si so praktično samo 1 letne izdaje, z obrestno mero 2-3%, nikjer ne vidim bolj dolgoročnih.
x

Tilen ::

ZaphodBB je izjavil:


Če si imel namen imet vezano vlogo v Slovenskih bankah, potem kupi Slovenske obveznice. Imajo dober donos (7%!).


Na obveznice ne velja olajšava pri plačilu davka na obresti. Stroški so : strošek nakupa, nov račun pri bph, ležarina

Poračunaj in sporoči, če se splača. ZPS o obveznicah.

Manka še kakšen farmacevt, kakšen allu proizvajalc, kakšen proizvajalec fotovoltaike, kakšen elekto magnat z povdarkom na novih tehnologijah, etc.


Sestavimo portfelj. Predlagaj bolj konkretno. BASF je pomoje zelo dobra izbira, AAPL še je daleč od tega, da bi rekel zadnjo.

Kaj pa praviš na Krko ? Se jo še splača kupit za long hold ?


Ne, ne, ne! Raje Novartis, ki ima tudi boljšo dividendo (trenutno cca 4%). LJSE se na široko izogibajte, ker to ni več borza, če se zelo grdo izrazim. Likvidnosti ni. To je seveda samo moje mnenje, da ne bo kdo čez mesec dni napisal, da bi lahko na Krki zaslužil 20% pa potem ni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

blackbfm ::

Za nakup delnic APPLE si prepozn nekaj let, kupit bi jih moral preden so izdali svoj prvi "pod". Vse kar raste v nebo enkar tpristane na silo, ljudje pa norijo ko je vse hiperaktivno in mislijo da bodo cene šl v nebo. Potem pa jočejo ko v parih mesecih ugotovijo da so kupili balonček ki je pravkar dobil luknjo.


zadnje čase je kar popularno blebetat o balončkih in kak bo vse zgrmelo na nulo, short sellat pa nihče ne upa a ni to zanimivo

jype ::

Kljub temu je delnica Appla danes draga in se je ne splača kupovati, nikakor pa ne kot dolgoročno in stabilno naložbo. Lahko ZDA sprejmejo kakšno majhno dopolnilo k patentni zakonodaji, pa delnica pade na 20% trenutne vrednosti.

Invictus ::

Za 30 jurjev že skoraj lahko kupiš garsonjero ali eno sobno stanovanje. In potem oddajaš za 250 EUR/mesec. Seveda je pa to precej dolgoročna investicija pod pogojem da ne boš rabil gotovine.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Tilen ::

250 eur na mesec = 3000 EUR/leto ob idealnem scenariju. 20% plačaš cesarju, ostane torej 2400 EUR. Če imaš z oddajanjem 1000 EUR stroškov na leto, si še skoraj na slabšem v primerjavi z dobrim depozitom. Skrbeti moraš, da je nekdo vedno not in da redno plačuje. Če ni enega ali drugega, te brezskrbni depozit hitro dohiti / prehiti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

thramos ::

A za 30k € sploh dobiš garsonjero, ki jo lahko oddajaš za 250€? In seveda vprašanje nepremičninskega balona in vrednosti nepremičnine čez n let.

edit: Kakšno razpršitev priporočate za čim večjo varnost? Kakšno razmerje med depozitom, obveznicami, zlatom, ipd?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

Brias ::

thramos je izjavil:

A za 30k € sploh dobiš garsonjero, ki jo lahko oddajaš za 250€? In seveda vprašanje nepremičninskega balona in vrednosti nepremičnine čez n let.


Imas pogled v situacijo cez n let ...

garsonjera se za 30k eur dobi v sarajevu, beogradu, bukaresti, sofiji, skopju, tirani, vilniusu, rigi ... in v mariboru ter celju ....

ne mores zgubiti na garsonjeri za 30k as long as it is MB ali CE ....

M.B. ::

Kaj pa Top depozit pri Probanki?

5 % letno za obdobje 5 let,
v primeru prekinitve po 3. letu 4,80 % letno
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Tilen ::

To je enako, kot LON. Le da ti LON ponuja 4,95% na 3 leta (4,80% + 0.15%). Na daljše obdobje LON ponuja 5.15% (5% + 0.15%). Ne vem pa kako je, če vmes prekineš. Lahko pa imaš mesečno izplačilo obresti, vendar je v tem primeru letna obrestna mera nižja (4,60%, ne vem če na to lahko dobiš bonus 0.15%).

Višje obrestne mere za nove varčevalce

 Lon

Lon




Če kdo najde boljšo ponudbo, naj objavi povezavo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Latinski ::

Pri delnicah se res ne ve :)

Če bi lani kupil za 1000 evrov delnic KREDITNE BANKE MARIBOR, bi danes imel 59 evrov.
Če bi lani kupil za 1000 evrov delnic GORENJE, bi danes imel 90 evrov.
Če bi lani kupil za 1000 evrov delnic PETROL, bi danes imel 170 evrov.
Če bi lani kupil za 1000 evrov steklenic piva in jih do danes že vse izpraznil, bi za prazne steklenice dobil 253 evrov. :))
ASUS http://uk.asus.com/Notebooks/Gaming_Powerhouse/G73SW/

Gandalfar ::

No probi se z ameriskimi indexi pa blue chipi.

darkolord ::

Kaj pa za 1000 evrov bencina? :)

mr1two ::

Z zlatom verjetno nebi zgrešil, čeprav imam občutek, da je trenutno cena rahlo prenapihnjena. Still- je trda valuta :)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Tilen ::

Darkolord, bi ga šel točit k sosedu za 1.4? :P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

ZaphodBB ::

Gandalfar je izjavil:

No probi se z ameriskimi indexi pa blue chipi.

Problem indexov in vzajemnih skladov je v tem, da ti za "stroške upravljanja" poberejo praktično vse donose.

Golden eye ::

Primerjava obrestnih mer:
http://www.depoziti.si

Tilen ::

Factor banka ima (s kuponom) na 12 mesecev 4.50%. To je OK.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

trololo2 ::

Buggy je izjavil:

...sedaj je bil ta znesek deljen na dva dela (davek na obresti) in na dveh razlicnih bankah..


A nisi to v prekršku? Saj ni važno na koliko bankah imaš denar, če seštete obresti presežejo 1k AFAIK plačaš davek.

Kar se teme tiče... Sam imam denar ravno tako razpršen na par bankah, nekej pa tudi v obliki gotovine. Vezava pa je 3-6 mesecev, več manjših vezav, pač poskušam skombinirati da mi pokrije vsaj uradno prikazano inflacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trololo2 ()

Tilen ::

Buggy, a potem se pri nas resnično ti depoziti sploh ne seštevajo? Tako slab je naš sistem, da te najdejo le, če imaš vse v eni košari?

Teoretično, če bi imel 100k razdeljeno na 5 bank po 20k depozita (5% obrestna mera)... Ne bi plačal nič davka na obresti? Tega skoraj ne verjamem. Ima še kdo podobne izkušnje?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Vikking ::

Verjetno je mislil, da je znesek bil deljen na dve osebi. Če ima oseba odprte račune na različnih bankah, se obresti seštejejo na vseh računih .

Buggy ::

seveda ...polovico zena, polovico jaz in razlicne banke.

tomaz- ::

kaj pa nakup zlata? denimo, da 15000€ ne potrebuješ vsaj 10 let.. Kaj menite, je bolje imeti ta denar v zlatu/srebru ali v evrih?

Tilen ::

tomaz- je izjavil:

kaj pa nakup zlata? denimo, da 15000€ ne potrebuješ vsaj 10 let.. Kaj menite, je bolje imeti ta denar v zlatu/srebru ali v evrih?




Povsod balončki. Le komu verjeti? Glede na tale video, bi se morala cena zlata zvišati. V desetih letih bi s 5% depozitom na koncu imel pred davki 22.501,35 EUR. Če bi na letni ravni reinvestiral v depozit z enako obrestno mero pa 24.432,45 EUR.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

MajorM ::

Kaj z denarjem da ne spušim prihrankov?

Izaso ::

Jaz tudi pravim, da je najboljše da ga vežeš in tako vsako leto pobereš nekaj od obresti, se nabere. Jaz sem 5 let nazaj nekaj malega podedoval in sem vezal ravno tako za 5 let in verjemi da se je vsako leto nabralo za en dober dopust. Letos spomladi se je to izteklo in sem ponovno vezal, le da sem banko zamenjal. Najboljšo obrestno mero za depozite na daljši rok sem dobil na Hypo banki in sem tako prihranke vezal še za dodatnih 7 let. Po izračunih ki sem jih dobil ven, se bo kar nekaj nabralo. Pa še tujim bankam boljše zaupati kot pa našim, ker nikoli ne veš kaj se bo zgodilo. Vsem nekam slabo kaže!

algo ::

jaz sm pa 1-sobno stanovanje kupil (+ minimalno kredita). Mi je dojadilo met dnar na bankah in jih tako podpirati. Zaradi mene naj grejo v maloro! Nepremičnina mi bo pa vsaj ostala ne glede na vse. Razn kak potres bi jo lahko zravnal z zemljo. Če bom stanovnaje oddajal pa še ne vem. Je pa v našem koncu ogromno povpraševanje tko da po moje ne bi imel problem z oddajanjem po 250eur/mesec samo dvomim, da se mi bo dalo s tem zajebavati. Je pa res, da so v našem koncu takšna stanovanja po 40-50.000eur. V lj bi za takšno stanovnaje moral dati vsaj 80.000-100.000 kar je pa že veliko več, najmenina pa definitivno ne bi bila sorazmerno višja (torej enosobno cca. 500eur v lj so samo sanje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

Tilen ::

Izaso, kakšno obrestno mero si pa uspel izpogajati, da si vezal za 7 let, če ni skrivnost?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

V zadnjem tednu dni sta Bernanke in Draghi vlila vlagateljem precej optimizma. FED je pripravljen na QE3, če bo potrebno, Draghi je pa uradno napovedal kupovanje (kratkoročnih) državnih obveznic problematičnih držav EU. Zlato in nafta sta poletela, prav tako glavnina vrednostnih papirjev.


ECB : Webcast of the press conference 6 September 2012 (video)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Buggy ::

Ne vem ce je kdo gledal vceraj TV klub, kjer je bilo sumljivo izrazanje ekonomistov, kar malce strasljivo :(

...recimo glede depozitov v nasih bankah (10:10)

http://www.24ur.com/novice/slovenija/po...
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
722144370 (7428) kombinezon
»

Kaj narediti s prihranki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11123038 (19746) M.B.
»

Varčevanje v banki DA/NE in nadzor države (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10322019 (19712) Furbo
»

Kam naložiti večjo količino denarja

Oddelek: Loža
4921102 (18972) Spock83
»

Zmeden - kam naj z denarjem?

Oddelek: Loža
359155 (7975) _Dormage_

Več podobnih tem