Forum » Pomoč in nasveti » Sprememba kazenskega zakonika
Sprememba kazenskega zakonika
Durex ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem izvedel, da so spremenili kazenski zakonik (glede prenašanja avtorsko zaščitenih del), me pa zanima še vaše mnenje glede tega, ker nisem nikjer videl da je kdorkoli kaj objavil med novicami.
Torej zakonski zakonik, 148. člen, prvi odstavek pravi:
v spremembi zakonika KZ-1B piše v 63. členu da se "z namenom prodaje" črta. Več informacij na http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
Dodan je tudi novi odstavek:
Sedaj me zanima če to pomeni, da je prenašanje avtorsko zaščitenih del za osebno oziroma domačo rabo kaznivo?
Hvala za vsak odgovor.
Lep pozdrav!
Pred kratkim sem izvedel, da so spremenili kazenski zakonik (glede prenašanja avtorsko zaščitenih del), me pa zanima še vaše mnenje glede tega, ker nisem nikjer videl da je kdorkoli kaj objavil med novicami.
Torej zakonski zakonik, 148. člen, prvi odstavek pravi:
Kdor z namenom prodaje neupravičeno uporabi eno ali več avtorskih del ali njihovih primerkov, katerih skupna tržna cena pomeni večjo premoženjsko vrednost, se kaznuje z zaporom do treh let.
v spremembi zakonika KZ-1B piše v 63. členu da se "z namenom prodaje" črta. Več informacij na http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
Dodan je tudi novi odstavek:
Pri ugotavljanju premoženjske vrednosti po določbah tega člena in 149. člena tega zakonika se upošteva korist iz neupravičene uporabe materialnih avtorskih pravic oziroma neupravičenega reproduciranja, dajanja na voljo javnosti, razširjanja ali dajanja v najem avtorski sorodnih pravic v pridobitne namene.
Sedaj me zanima če to pomeni, da je prenašanje avtorsko zaščitenih del za osebno oziroma domačo rabo kaznivo?
Hvala za vsak odgovor.
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kazenski zakonik in kršitev materialnih avtorskih pravicOddelek: Problemi človeštva | 1466 (1281) | moj_nick |
» | Spremembe kazenskega zakonika na obzorju (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 42159 (32820) | BlueRunner |
» | Nov zakon o piratsvu v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Omrežja in internet | 63173 (34325) | poweroff |
» | Intervju s Slončkom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 11998 (6993) | Ziga Dolhar |
» | Je piratstvo korekten izraz?Oddelek: Loža | 2441 (1996) | PersonaRudis |