» »

Power User v slovenščino

Power User v slovenščino

kkk7 ::

Zanima me, kako bi vi prevedli: Power User. Zdaj se uporablja Napredni oz. Zahtevni uporabnik. Meni se sliši mal hecno. Imate kakšno idejo za boljši prevod, da bi zvenel bolj kul?

Mavrik ::

Ne - če boš si zmišljeval po svoje boš samo dosegel to, da noben ne bo razumel o čem zaboga govoriš.

Uporabi standardni prevod - tvoj cilj je da te ljudje razumejo, ne da se ne sliši "mal hecno".
The truth is rarely pure and never simple.

kow ::

In kako je prevedel Microsoft? Bi rekel, da je de facto standard prevod v Windowsih...

Mesar ::

Močem uporabnik.
Your turn to burn!

dela ::

Napisana predloga sta zelo ustrezna, meni npr. ne zvenita niti malo čudno ali hecno.

keitai ::

+1 za napredni uporabnik.

garamond ::

Prevod je dober in vsaj za besedo "uporabnik" strokovno pravilen. Kar pa še ne pomeni, da je dober za uporabo v nekem uporabniškem vmesniku -- mene spomni na vsebino kakšnih sporočil o napakah, ki je sicer pravilna, ampak lahko povprečnim uporabnikom razumljiva toliko kot latinščina.

kkk7 ::

garamond prav imaš. Ravno zato bi rad izkoristil "moč" foruma, če ima kdo kakšen bolj "ljudski" prevod oz. če se vsem sliši ok.

garamond ::

Mogoče bi šlo, če se sploh izogneš besedi uporabnik, in je napis drugačen, kot recimo "napredne nastavitve", "več nastavitev", "dodatno" ... Sicer je težko dati kakšen komentar brez poznavanja podrobnosti projekta. Če pa želiš, da sta dejansko dve vrsti uporabnikov, bo pa v večini primerov še vedno najbolj primeren strokovni izraz. Razen če delaš aplikacijo za fotografe, kjer so napredni uporabniki imenovani "master photographer" in imajo dostop do shit 'n things & filters included.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

programerska paradigma - WTF? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
606275 (4793) slitkx
»

Posiljevanje obiskovalcev slo-tech.com z izrazi ala "bliskovni" (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Slo-Tech
26649838 (44441) Gandalfar
»

Kako prevesti "spoiler"

Oddelek: Loža
213232 (2816) jarre
»

Firefoxu je uspelo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
987263 (7263) Bakunin

SLO SLOVENŠČINA

Oddelek: Loža