Forum » Loža » Kje kupiti dober žar na oglje?
Kje kupiti dober žar na oglje?
jest10 ::
Mesa se ne poliva. Z njega spereš "sok", maščobo, ga ohladiš, po možnosti še zapacaš s pepelom, ki se dvigne pri polivanju itd
Poliva so oglje, če je le to prevoroče(predhodno se jasno umakne pečenje). Jasno z vodo.
Če ti je okus prismojenega piva tako dober, ga raje zamešaj v marinado/maso za čvape.
Poliva so oglje, če je le to prevoroče(predhodno se jasno umakne pečenje). Jasno z vodo.
Če ti je okus prismojenega piva tako dober, ga raje zamešaj v marinado/maso za čvape.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
cebelar123 ::
Vino + olje kombinacija se šprica z šprico. Tako da ne gre kaj dosti na oglje. Tako sem vsaj jaz videl. Je pa kombinacija 1/4 olja drugo pa vino od oke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
jest10 ::
Ja, če pečeš zrezek 30x30cm, potem res ne bo šlo nič na oglje.
Že tako se pazi, da se čimmanj kaplja in žge po oglju, pol da bi pa še dodatno zalival z oljem?
(pečenje 1kg+ ribe je jasno nekaj drugega, pa še tam se ne špirca, ampak se maže)
Že tako se pazi, da se čimmanj kaplja in žge po oglju, pol da bi pa še dodatno zalival z oljem?
(pečenje 1kg+ ribe je jasno nekaj drugega, pa še tam se ne špirca, ampak se maže)
jest10 ::
Mazal čvape? Vratovino? Perutničke?,... Čemu že? Zadeve, ki so max 5min nad ognjem nimaš kaj za mazati, še manj pa za polivat.
Okapi ::
Mesar ::
Američani mislijo na vse. Če pečeš na plinu, lahko dodaš okus po dimu. Izbiraš lahko celo med različnimi vrstami lesa.
O.
To ni samo za na meso, meni zraven jajc na oko to sede... pa poper seveda.
Your turn to burn!
Blazz ::
Mesa se ne poliva. Z njega spereš "sok", maščobo, ga ohladiš, po možnosti še zapacaš s pepelom, ki se dvigne pri polivanju itd
Poliva so oglje, če je le to prevoroče(predhodno se jasno umakne pečenje). Jasno z vodo.
Če ti je okus prismojenega piva tako dober, ga raje zamešaj v marinado/maso za čvape.
meso se poliva brez problema... poliješ na koncu, ne izpereš ničesar z mesa, ko voda (recimo od piva) izpari, ostane ostali del piva na mesu... še nikoli mi ni ratalo dobiti pepel na meso med polivanjem.... ohladiš ga tud ziher ne, ker je temperatura tam taka, da jo dobi v parih sekundah nazaj na isto vrednost...
dejanradek ::
Priporočam žar od proizvajalca IKI iz Trbovelj. Izdelujejo žare po naročilu, katerihkoli dimenzij. Jaz sem kupil 2 žara, 60x40cm in 120x75cm in oba dva se odlično obneseta. Sta kvalitetne in masivne izdelave, noge se regulirajo po višini, najboljša pa je mreža, ker so palice debele in goste, pa prosto so vpete, zato se mreža ne more skriviti. Tudi ribe se odlično pečejo. Priporočam. Aja, tamali je stal 120 EUR, taveliki pa 300 EUR.
Če kdo potrebuje številko - 041 608 281
Če kdo potrebuje številko - 041 608 281
Map ::
Kako pa kaj gori, glede na to, da na podnu ni nič lukenj? Pa iz kakšnega materiala je? Inox ne zgleda, za železo je presvetel, še najbolj zgleda aluminijast, ampak ne ve, če je aluminij najbolj primeren.
Imam že celega zmodeliranega in ga lahko takoj naredim, ampak dobim vsake par dni kako dobro idejo pa popravim, pa še zato čakam. Jaz imam na modelu za noge kar matice na podnu, notri pa prišravfaš alu palice. Višine ne moreš nastavljat, ampak nima pa teh dolgih cevi v katere vstaviš noge. Razmišljal sem tudi o dodatku. Motorno gnana palica za pečenje piščancev.
Za ribe pa priporočam 10-15mm debelo železno plato. Naredi ti jo vsak vaški strojnik s CNC strojem. Če rabiš glede tega kak info pošlji ZS.
Imam že celega zmodeliranega in ga lahko takoj naredim, ampak dobim vsake par dni kako dobro idejo pa popravim, pa še zato čakam. Jaz imam na modelu za noge kar matice na podnu, notri pa prišravfaš alu palice. Višine ne moreš nastavljat, ampak nima pa teh dolgih cevi v katere vstaviš noge. Razmišljal sem tudi o dodatku. Motorno gnana palica za pečenje piščancev.
Za ribe pa priporočam 10-15mm debelo železno plato. Naredi ti jo vsak vaški strojnik s CNC strojem. Če rabiš glede tega kak info pošlji ZS.
RejZoR ::
To je navaden inox. Ne vem zakaj bi kompliciral, ko pa je najbolj univerzalen, trpežen, ne rjavi in je enostaven za čiščenje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
jest10 ::
Kako pa kaj gori, glede na to, da na podnu ni nič lukenj? Pa iz kakšnega materiala je? Inox ne zgleda, za železo je presvetel, še najbolj zgleda aluminijast, ampak ne ve, če je aluminij najbolj primeren.
Pri straneh narediš malo več lukenj in gori/tli enkratno. Imam podobnega, domača izdelava
Map ::
To je navaden inox. Ne vem zakaj bi kompliciral, ko pa je najbolj univerzalen, trpežen, ne rjavi in je enostaven za čiščenje.
Ponavadi se ne odločajo za inox zaradi cene, zato sprašujem.
Pri straneh narediš malo več lukenj in gori/tli enkratno. Imam podobnega, domača izdelava
Možno, ampak še nisem takega žara nikoli videl. Vsi imajo luknje na podnu.
stb ::
dejanradek je izjavil:
Priporočam žar od proizvajalca...
Hvala, da si se registriral samo za to, da si obudil 2 leti staro debato.
borisk ::
dejanradek je izjavil:
Priporočam žar od proizvajalca...
Hvala, da si se registriral samo za to, da si obudil 2 leti staro debato.
jao, žar tema ni nikoli neaktualna!!
žar je pa solidn, navadn RF je cena cca 2€/kg, kar je 1x dražje od črnega jekla, odpadejo pa težave z barvanjem in čiščenjem.
T0RN4D0 ::
Sem lani zamenjal en cenen žar za Weberjev Bar-B kettle in se obnese odlično, nad pričakovanji.
Compact je malo preplitev če hočeš spečt kaj več kot eno rundo, ga imajo pri boljši polovici.
Compact je malo preplitev če hočeš spečt kaj več kot eno rundo, ga imajo pri boljši polovici.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Oscar80 ::
Zelo kvalitetni, moderni in izjemno poceni žari: http://elegant-shop.com/product-categor...
framus64 ::
Če še koga zanima, kjer kupiti kvalitetni žar na oglje, objavljam spletno stran www.iki-pro.si
zelenkaktus ::
Js o kralju žara vem edino to, da je letos zmagal v kategoriji dom in vrt na konferenci sMind oz. tekmovanju Spletni trgovec leta, ki lahko potrdim, da je zelo kredibilno tekmovanje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen žar? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 223477 (3608) | Comandante |
» | Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?Oddelek: Loža | 10353 (8703) | nekikr |
» | Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22110 (19172) | Riff |
» | Peka na žaru (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22485 (20722) | Alec999 |
» | Električni žarOddelek: Loža | 19531 (19054) | roko11111 |