Forum » Strojna oprema » Raspberry Pi
Raspberry Pi
thramos ::
/dev/mmcblk0: Timing cached reads: 134 MB in 2.01 seconds = 66.76 MB/sec Timing buffered disk reads: 14 MB in 3.18 seconds = 4.40 MB/sec
Ni tole nekam počasi za Transcend 4GB class 6 kartico? Je kartica tako slaba, ali je kje drugje problem?
hojnikb ::
heh zgleda, da je tale transcend kartica drek, ker se "hladna" sploh noče bootat.
Če pa vržem gor /boot na eno staro 512mb pa grabi v taprvo...
Če pa vržem gor /boot na eno staro 512mb pa grabi v taprvo...
#brezpodpisa
technolog ::
Pazite, da mountate kartice kot noatime al pa relatime, pri karticah so te opcije zelo dobrodošle.
Heh dons sn upspel spravit malino na 940Mhz brez overvolta, 950mhz mu pa ne paše (zalaufa sam zmrzne med bootanjem..)
#brezpodpisa
Evo dans mi je ratal zalaufat OpenAreno.
Zadeva dela presenetljivo dober za takšno malo napravco ;)
Bo treba nardit en R-Pi Arena Deathmatch ;)
edit:
baje da zvok tut funkcionira, sam men še ni ratal ga zrihtat..
Zadeva dela presenetljivo dober za takšno malo napravco ;)
Bo treba nardit en R-Pi Arena Deathmatch ;)
edit:
baje da zvok tut funkcionira, sam men še ni ratal ga zrihtat..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
SiByte ::
Z zvokom so težave. Samo na OpenELEC mi je delal brez dodatnih nastavitev.
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red
Nevermind, zvok dela.
Tule je pa ena skripta, ki sn jo na brzino spiso, da zloada sound modul in ugasne swapfile (ker naj bi špil zarad tega zmrzoval..)
aja če laufate preko hdmi
ne rabte...
Tule je pa ena skripta, ki sn jo na brzino spiso, da zloada sound modul in ugasne swapfile (ker naj bi špil zarad tega zmrzoval..)
#!/bin/bash echo Setting up OpenArena... echo Turning off Swapfile... sudo swapoff -a echo Loading sound driver... sudo modprobe snd-bcm2835 echo Setting analog audio input sudo amixer cset numid=3 1 echo Starting OpenArena ... sudo ./openarena +set com_hunkMegs 64
aja če laufate preko hdmi
amixer cset numid=3 1
ne rabte...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Nesta ::
Hoj se da kje to narociti kjer ne tezijo za kreditne kartice ipd sranja katerih vecina nimamo?
Oziroma kje ste narocili?
V slo tega ni?
Hvala
Oziroma kje ste narocili?
V slo tega ni?
Hvala
jinzo ::
Ne uradno se trenutno ne da naročit drugje kot na dveh straneh. Seveda oni standardno zahtevajo kreditno kartico. Večina ljudi tu je naročilo pri enem izmed teh dveh (ker če že nimajo kartice ni tako grozno težko priti do nje/si je sposoditi).
V SLO imaš samo preprodajalce ki bi nekaj radi zaslužili za nič dela :)
V SLO imaš samo preprodajalce ki bi nekaj radi zaslužili za nič dela :)
BoomBoom ::
Jaz imam naročene 3 raspberrye, sicer še en cajt ne bodo odposlali tako, da lahko potem od mene kupiš, če želiš po normalni ceni:)
Nesta ::
thramos ::
Problem je bil v prenizki frekvenci sd readerja, bojda je bila tako nizko nastavlena zarad kompatabilnosti. No zadevo so zdej popravl, tako da laufa na polno ;)
btw je že kdo ugotovil, kako se da izklopit v igrah forced 4x AA ?
btw je že kdo ugotovil, kako se da izklopit v igrah forced 4x AA ?
#brezpodpisa
Je kdo uspel uspodobit HDMI CEC na LG televizorju ?
Sn dau latest build gor na raspberry pi in openelec deluje, sam CEC (simplink) pa ne funkcionira..
Sn dau latest build gor na raspberry pi in openelec deluje, sam CEC (simplink) pa ne funkcionira..
#brezpodpisa
SlimDeluxe ::
Mah jaz sem skoraj obupal nad OpenELEC... Sem probal zamenjat skin in filmi delajo boljše, ampak dostikrat mi zmrzne v raznih zadevah, npr. pri Addonih, pa ko dam reboot... In zdaj ta novi skin sploh nima menuja za appearance itd. in ne morem spremeniti nazaj :) Spet bo treba jovo na novo. Morda bom probal kaj drugega.
BTW. hojnikb ali bi lahko ti ali nekdo ki naj bi mu delalo "perfektno" naredil img SD kartice in dal nekam na net (lahko tudi na moj FTP). Ker če je HW isti (no, razen kartice), pol bi moral meni vaš img delati enako dobro kot vam.
BTW. hojnikb ali bi lahko ti ali nekdo ki naj bi mu delalo "perfektno" naredil img SD kartice in dal nekam na net (lahko tudi na moj FTP). Ker če je HW isti (no, razen kartice), pol bi moral meni vaš img delati enako dobro kot vam.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
jst mam image iz tele strani
http://sparky0815.de/openelec-download-...
tazadn build..
Čeprav je res da zadeve nisn kej velik pretestiral, ampak hd fajli iz usb kjuča so špilal ok, kej druga pa niti ne rabim..
Za tale simplink morn pogledat v čem je fora, možno da ma tv kake svoje fore, ker ko stisnem tipko za simplink piše da ni taprava naprava.
Mogoče pa v openelecu ni to enejblan (čeprav bi mogl bit, ker driver je za rpi)
http://sparky0815.de/openelec-download-...
tazadn build..
Čeprav je res da zadeve nisn kej velik pretestiral, ampak hd fajli iz usb kjuča so špilal ok, kej druga pa niti ne rabim..
Za tale simplink morn pogledat v čem je fora, možno da ma tv kake svoje fore, ker ko stisnem tipko za simplink piše da ni taprava naprava.
Mogoče pa v openelecu ni to enejblan (čeprav bi mogl bit, ker driver je za rpi)
#brezpodpisa
Sc0ut ::
Ma jaz sem ugotovil da openelec sploh ne reboota niti ne ugasne. Zaslon postane črn in adijo. Jaz potegnem kar iz štroma ven.
kaj sem opazo dane dela:
- ima probleme z DTS, vseeno če je 720p, 1080p
- 1080p brez DTS načeloma delajo, venadr lahko vsake toliko časa šteknejo
- 720p brez DTS delajo super
- niti 720p brez DTS ne dela preko navadnega windows mrežnega šhera (buffering, buffering), čeprav lahko zagotovim 10 mega prenos (100 mbitna mreža)
kaj sem opazo dane dela:
- niti 720p brez DTS ne dela preko navadnega windows mrežnega šhera (buffering, buffering), čeprav lahko zagotovim 10 mega prenos (100 mbitna mreža)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Ma jaz sem ugotovil da openelec sploh ne reboota niti ne ugasne. Zaslon postane črn in adijo. Jaz potegnem kar iz štroma ven.
kaj sem opazo dane dela:
Če ti utripne zelena lučka za power parkrat ko ga ugasneš, pomen da je off..
Zanimivo, da recimo men preko lcd tvja dela predvajanje ok, preko crt tvja, pa ko zaženem navadn 720p ali kak manjši 480p, postane slika motna, kot da bi bil narobe signal... to seveda preko kompositnega kabla..
#brezpodpisa
Tudi 1080 dts in stremanje dela? Ker sound furam na analog izhodu.
Za dts ne vem, morn poiskat en fajl.
Preko mreže pa ne bo šlo, ker mam tv v zgornjem štuki,kjer ni LANa
Sicer poskušam usposobit wifi, sam mislim da bo lažje kr kupit enga ki je kompatabilen..
Sej tole je za pričakovat, glede na to da je zadevca v alpha stage-u..
Preko mreže pa ne bo šlo, ker mam tv v zgornjem štuki,kjer ni LANa
Sicer poskušam usposobit wifi, sam mislim da bo lažje kr kupit enga ki je kompatabilen..
Sej tole je za pričakovat, glede na to da je zadevca v alpha stage-u..
#brezpodpisa
Frgazor ::
Ok butasto vprašanje... če naredim shutdown v debianu se zadeva ugasne, ampak neke lučke še vedno gorijo. Kako potem zadevo ponovno prižgem ne da bi vlekel ven štrom? :)
buneech ::
A je kdo kej pomeru na kok se segreje RPi, ko ga imaš dlje časa prižganega?
Js sm lih učer dal gor zadnji build OpenELEC, vmesnik in mreža dela dosti boljše kot Raspbmc. Pa na eno SD kartico sm dal še Raspbian, lepo hitro dela. Se morm čez vikend še mal poigrat.
Js sm lih učer dal gor zadnji build OpenELEC, vmesnik in mreža dela dosti boljše kot Raspbmc. Pa na eno SD kartico sm dal še Raspbian, lepo hitro dela. Se morm čez vikend še mal poigrat.
malo čez 60C gre zadeva; najbol se pa greje ethernet/hub in dc/dc converter (oz karkoli je tist majhen čip ;) )
#brezpodpisa
borges ::
Je kdo uspel uspodobit HDMI CEC na LG televizorju ?
Poskusi po tem postopku: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt...
In javi če ti dela ...
barakus ::
Kateri distro priporocate za web server, network share? X serverja ne rabim. Ima kdo kak link z navodili za instalacijo pri roki :) ?
Qrents ::
Evo še ena zvernica
http://www.tomshardware.com/news/ODROID...
Turn your pc into piece of ART
techfreak :) ::
Evo še ena zvernica
Če bi bila cena polovična bi bilo super.
Še ma kdo težave pri novih verzijah openelec da ne dela internet?
Komi ćakam da pride official raspbian ven; Bom moj distro of choice, glede na to da zna ponucat hardfloat.. ;)
#brezpodpisa
Matija82 ::
Ok po celo dnevnem zajebavanju sem iz zajebancije instaliral en majhen forum na raspberry pi.
Kaj je to tak posebenega?
Jah forum je narejen na tor omrežju kot hidden service in internet dobiva iz (predplačniškega) 3G usb ključka :)
Če bi zadevo dal še na baterijo in nekje skril je takšna zadeva neisledljiva :D
Hitro instalirat TOR pa napisat kaj "grdega"
Kakšen n00b vodič za tole ? Postavitev foruma na Piju na Toru, ne inštalacija Tora :P
Tero ::
Sam več sicer nimam pi-ja tako da težko ti konkretno razložim. Ampak ne pozabit da lahko upoštevaš vsak tutorial za instaliral navaden webserver + bazo + forum na debianu. Praktično ni razlike. Sam sem edino ugovotil da apache, mysql in php delo zelo bogo. Mysql se je zrušil večkrat pri relativno mali obremenitvi, zato sem instaliral lighttpd, sqlite in php. Forum pa sem našel nek čisto enostavni napiasn v phpju.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
buneech ::
RS Electronics so že odprli naročila za vse. Odstranili so tudi limit 1/osebo.
http://pi.rsdelivers.com/
http://pi.rsdelivers.com/
uu vidim da majo končno tut paypal ;)
če jih res nardijo 4k na dan, bo kmal možno kupit zadevco brez čakanja ;)
če jih res nardijo 4k na dan, bo kmal možno kupit zadevco brez čakanja ;)
#brezpodpisa
Assass1n ::
Kdaj bo pa kdo v EU dobil za isto ceno, DDV pa to :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
bf4ed ::
Oglašujejo brez ddv, zato da cenejše izgleda. Sploh pa so povsod omenjali od začetka tisti 25$ za model katerega ni bilo...
Tud Farnell oz. Element14 je odprl naročila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 38203 (5041) | fulgur |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 264584 (23800) | pierch |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 54362 (17670) | hojnikb |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6588 (5887) | GTX970 |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 26001 (20898) | hojnikb |