Forum » Strojna oprema » Raspberry Pi
Raspberry Pi

gregyk ::
iloveboobz je izjavil:
Potem bo Pi kul :)
se ga ne da vklopit?
Nep. Oz. bi se ga dalo, sam bi se s tem kršile licence DTSjovcev
Ok, hvala za pomoč.

mihec87 ::
iloveboobz je izjavil:
Potem bo Pi kul :)
se ga ne da vklopit?
Nep. Oz. bi se ga dalo, sam bi se s tem kršile licence DTSjovcev
Se da odklenat doma?
Ali se da kupit licenco in odklenat(da nebi kršil licence)?

iloveboobz ::
Ne da se odklenat, niti kupit licence.
Če bi bil interes s strani DTS, potem bi se najbrž dal kupit kej (tako kot se da za mpeg2), ampak ga žal ni.
Z DTS bi bla itk zadeva bomba, ker bi se dal praktično vse normalno predvajat (večina ripov je itk dts)..
Če bi bil interes s strani DTS, potem bi se najbrž dal kupit kej (tako kot se da za mpeg2), ampak ga žal ni.
Z DTS bi bla itk zadeva bomba, ker bi se dal praktično vse normalno predvajat (večina ripov je itk dts)..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

Ja zato sem upal da obstaja kakšen hack oz workaround ki bi zadevo enablal..Ker kolikor razumem je samo disablano v fw-ju..

ja, zadeva je disablana v firmwareu (pač tisti blob, ki se naloži predn se sploh požene arm in začne bootat). Brez detajlnega znanja celotnega SoC je pač to misija nemogoče.

"The xbmc devs have had access to (for months) GPU DTS (and AC3) decode, and it works fine.
I believe the problem is that Eben has contacted (repeatedly) DTS ... and said, "we have a DTS decoder and want to give you money", and got no response..."
Zgleda še ni ušlo ven na net...Mogoče pa gdaj.
I believe the problem is that Eben has contacted (repeatedly) DTS ... and said, "we have a DTS decoder and want to give you money", and got no response..."
Zgleda še ni ušlo ven na net...Mogoče pa gdaj.

kiFni ::
iloveboobz je izjavil:
Prosim za odgovore na par vprašanj.
- katera distribucija je najboljša samo za XBMC?
- kako pi predvaja 1080p z DTS zvokom, dovolj moči da ni zatikanj?
- kje dobim pametna navodila za overclock, oz. Optimalne nastavitve za XBMC uporabo?
PI bom kupil za uporabo izključno kot XBMC predvajalnik.
Mogoče še kdo ve, če bi DTS lahko odkodirala Samsung TV, ki le-tega podpira?
-OpenELEC
-Švoh. bolje ac3 zvok
-http://elinux.org/RPiconfig
za tak namen raje kupi kej namenskega, kot pa rpi.
Iščem nekaj samo za prehod, ko bo android predvajalnik poslan na servis, za malo denarja... zato bi probal s PI-jem... sicer v večini gledam samo nadaljevanke z AC3 zvokom in včasih kak 720p z DTS. To bo PI najbrž zmogel?
Ko enkrat odkriješ xbmc addons kot so mashup, icefilms,.... ne greš več na android player (še na travnik ti ni treba več po film

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kiFni ()

xbmctorrent+cec je itk čista zmaga za domači on demand video :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

iloveboobz je izjavil:
Prosim za odgovore na par vprašanj.
- katera distribucija je najboljša samo za XBMC?
- kako pi predvaja 1080p z DTS zvokom, dovolj moči da ni zatikanj?
- kje dobim pametna navodila za overclock, oz. Optimalne nastavitve za XBMC uporabo?
PI bom kupil za uporabo izključno kot XBMC predvajalnik.
Mogoče še kdo ve, če bi DTS lahko odkodirala Samsung TV, ki le-tega podpira?
-OpenELEC
-Švoh. bolje ac3 zvok
-http://elinux.org/RPiconfig
za tak namen raje kupi kej namenskega, kot pa rpi.
Iščem nekaj samo za prehod, ko bo android predvajalnik poslan na servis, za malo denarja... zato bi probal s PI-jem... sicer v večini gledam samo nadaljevanke z AC3 zvokom in včasih kak 720p z DTS. To bo PI najbrž zmogel?
Ko enkrat odkriješ xbmc addons kot so mashup, icefilms,.... ne greš več na android player (še na travnik ti ni treba več po film) razen če maš na androidu tud XBMC.
Ja seveda tudi na Android predvajalniku (minix x7) uporabljam XBMC.

pierch ::
Nisem opazil, da bi bilo že objavljeno v temi:
PREVIEW THE UPCOMING MAYNARD DESKTOP
Zgleda zelo obetavno.
PREVIEW THE UPCOMING MAYNARD DESKTOP
Zgleda zelo obetavno.
Pierch

Rias Gremory ::
Živjo,
Rad bi namestil Arch na Pi in dobim "-bash: pacstrap: command not found"
pls help
pls help
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Mavrik ::
iloveboobz je izjavil:
Em... saj pač če ti TV oz. receiver podpira DTS potem dela bp - v XBMC vklopiš DTS passthrough in dela gladko tudi 5.1 1080p audio.
The truth is rarely pure and never simple.

korenje3 ::
A lahko kdo proba www.the-nox.com:8080
Pa malo testira... bom pustil danes prižgano.
ps: če je kdo naredil kakšen modul za js za device tree, ki deluje bolje kot bonescript, naj se javi. bonescript namreč včasih ne zna odstraniti konfliktnih setupov...
Pa malo testira... bom pustil danes prižgano.
ps: če je kdo naredil kakšen modul za js za device tree, ki deluje bolje kot bonescript, naj se javi. bonescript namreč včasih ne zna odstraniti konfliktnih setupov...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()

iloveboobz je izjavil:
Em... saj pač če ti TV oz. receiver podpira DTS potem dela bp - v XBMC vklopiš DTS passthrough in dela gladko tudi 5.1 1080p audio.
Govorim za primere, kjer zadeva na drugem koncu ne podpira DTSja... Namreč veliko starejših TVjov (pa tudi vstopni modeli novejših) nima DTSja in si pač na suhem potem :)

s6c-gEL ::
Rias Gremory je izjavil:
Živjo,
pls help
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php...

Evo, sem si uredil OpenElec na Pi-ju. Na SD kartici imam samo boot datoteke, potem pa dve particiji na USB ključku (system in data). Pi sem navil na 1000MHz in sem zelo zadovoljen s tem da mi predvaja tudi 1080p z DTS zvokom popolnoma tekoče. Težava je bila na začetku ko sem imel poceni kvazi 1A napajalnik, se ni hotela zadeva štartati. Potem sem zamenjal za 1A napajalnik od Nexus telefona, je stvar delovala vendar je Pi po kake pol ure filma zmrznil (brez slike). Zdaj sem dal napajalnik 2A od tabličnega, pa zaenkrat deluje ok. Imam pa poleg ključka na USB priklopljen še wifi dongle od air mouse/tipkovnice Minix A2.
Kak predlog kateri napajalnik naj kupim, da bo lahko v uporabi samo za Pi?
Kak predlog kateri napajalnik naj kupim, da bo lahko v uporabi samo za Pi?

Jaz imam tega pa mi je še vse delal vendar ga nisem nekaj šponal: https://www.modmypi.com/raspberry-pi-ac...
Za več izbire pa poglej tukaj: https://www.modmypi.com/raspberry-pi-ac...

Rias Gremory je izjavil:
Jaz imam tega pa mi je še vse delal vendar ga nisem nekaj šponal: https://www.modmypi.com/raspberry-pi-ac...
Hvala za nasvet.

misek ::
Pri OpenELEC-u sem zasledil en USB zaslon RoboPeak Mini USB Display s ceno $45.50. Morda komu pride prav.

Tero ::
Imam nek neumen problem. V roke sem dobil en A model. Kot veste A nima ethernet in ima samo en USB konektor. Kakšna ideja kako instalirat in nastavit driverje za wifi kartico? Je edina možnost da kupim/si sposodim usb hub?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

clix ::
ne vem sicer kakšen datotečni sistem imaš na SD kartici, a lahko jo vstaviš v nek drug pc in nanjo naložiš gonilnike.

Za wifi usb na malini potrebuješ dodatno napajanje, tako da ostane usb hub z lastnim napajanjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()

TRIROG ::
Zdravo...tudi mene je Rpi potegnil noter... saj glede na doslej prebrano ...zato me zanima kje bi najboljj ugodno dobil kakšen set (rpi +napajalnik) pri nas?
Še vedno velja da je HTE najcenejši?
Še vedno velja da je HTE najcenejši?

LJ4L ::
http://www.ic-elect.si/ Oni so uradni uvoznik, da pa se dobit kej okol. Mimogrede pozna kdo koga iz VB, da mi zrihta en set od farnella, ki ga ne morem dobit od tega ICja?
LP from LJ

SiByte ::
Nanoelektronika ti naroči iz farnella
drugi dan že dobiš

Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red

driver_x ::
Ali pa naroči preko Cheaper&More oz. kakega drugega tovrstnega servisa, baje je eden za iz VB še cenejši.

snipex ::
Ne vem zakaj ne bi naročil direktno iz Farnella. Sam se to že večkrat naredil. Poštnina je 5EUR in če naročiš zjutraj dobiš že naslednji dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: snipex ()

techfreak :) ::
Raspberry Pi stvari naceloma ne mores (vsaj v Slovenijo) narociti direktno, ker je ic-elect uradni distributer.

C&M ima tarifo okoli 10€ (se mi zdi). Sicer ga še nisem uporabil, ga pa imam za rezervo, če bi v UK naletel na zadevo, ki jo ne pošiljajo v Slovenijo.

Polarni_Medo ::
techfreak :) je izjavil:
Raspberry Pi stvari naceloma ne mores (vsaj v Slovenijo) narociti direktno, ker je ic-elect uradni distributer.
Naročil in tudi dobil iz farnella.

Hitro vprašanje:
Ali lahko rpi ja napajam preko USB huba, ki ga hkrati uporabljam za priklop zunanjih naprav?
S tem bi želel eliminirati potrebo po dveh 5v napajalnikih.
Če konkretiziram:
Imam USB hub s 5 porti in zunanjim napajanjem (4A). Po portih bi takole izvedel priklope:
Input: Raspberry Pi (USB OUT)
1: Raspberry Pi (napajanje)
2: wi-fi adapter
3: tipkovnica
4: miška
5: 2.5" externi disk
Bi tole delovalo?
Ali lahko rpi ja napajam preko USB huba, ki ga hkrati uporabljam za priklop zunanjih naprav?
Če konkretiziram:
Imam USB hub s 5 porti in zunanjim napajanjem (4A). Po portih bi takole izvedel priklope:
Bi tole delovalo?

techfreak :) ::
Raspberry Pi na micro USB vhodu nima priklopljenih podatkovnih linij, ampak samo tokovne, tako da kaksnega kreganja ne bi bilo (da je sam v sebe priklopljen).
Glede na http://www.raspberrypi.org/forums/viewt... bi bilo boljse da prekines rdeco zico (+5V) med USB A konektorjem (RPI izhod) ter vhodom USB huba.
Glede na http://www.raspberrypi.org/forums/viewt... bi bilo boljse da prekines rdeco zico (+5V) med USB A konektorjem (RPI izhod) ter vhodom USB huba.

Reaper ::
Hitro vprašanje:
Če konkretiziram:
Bi tole delovalo?
Dela tako brez problema. Imam sam tako narejeno.

echoman ::

Reaper ::
Jaz imam ta hub iz modmypi.com:
https://www.modmypi.com/New-Link-4-Port...
Je na seznamu podprtih in normalno delujočih z rpi na eLinux seznamu, do katerega ti je dal link echoman.
https://www.modmypi.com/New-Link-4-Port...
Je na seznamu podprtih in normalno delujočih z rpi na eLinux seznamu, do katerega ti je dal link echoman.

Grejt ;)
Še eno vprašanje:
preko sambe bi rad zaradi lažjega "dela s projekti" ( beri igračkanja) shareal celotni home direktorij.
Zadevo bi rad naredil tako, da bom imel rw dostop do vsega kar je v home direktoriju kot guest - vem ni varno ... ampak je pa priročno :)
Se to da?
Postavil sem sambo, v smb.conf pa dodal
[pihome]
comment= Pi Home
path=/home/pi
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=yes
create mask=0777
directory mask=0777
public=yes
vendar stvar ne deluje ... kje sem sfalil?
Hvala
Še eno vprašanje:
preko sambe bi rad zaradi lažjega "dela s projekti" ( beri igračkanja) shareal celotni home direktorij.
Zadevo bi rad naredil tako, da bom imel rw dostop do vsega kar je v home direktoriju kot guest - vem ni varno ... ampak je pa priročno :)
Se to da?
[pihome]
comment= Pi Home
path=/home/pi
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=yes
create mask=0777
directory mask=0777
public=yes
Hvala

Dela tako brez problema. Imam sam tako narejeno.
Se pravi brez prekinjene napajalne povezave (+5v) med rPi in vhodom na Hubu, kot navaja techfreak?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TRIROG ()

d4vid ::
Grejt ;)
Še eno vprašanje:
Se to da?
[pihome]
comment= Pi Home
path=/home/pi
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=yes
create mask=0777
directory mask=0777
public=yes
Hvala
Poskusi odstranit only guest... Ni mi jasno zakaj bi lahko samo gost dostopal?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Samba
http://www.dingleberrypi.com/2013/05/tu...
Step 4 in 5
Kaj ne deluje ?
Ta tutorial predvideva kreiranje uporabnika ... sam želim do sharea dostopati kot guest in imeti RW dostop - brez da bi bilo treba vnašati gesla ali kaj drugega
Poskusi odstranit only guest... Ni mi jasno zakaj bi lahko samo gost dostopal?
[pihome]
comment= Pi Home
path=/home/pi
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=no
create mask=0777
directory mask=0777
public=yes
RW sicer dela, vendar samo če se prijavim kot user. Kot guest še vedno nimam RW pravic. Ideje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TRIROG ()

Odkar sem namestil OpeneElec 4.0.3 se mi dogaja, da ko ugasnem TV (PI ostane prižgan) in čez par ur hočem spet gledat, Pi ne da od sebe več signala in se tudi na SSH ne odziva. Ima kdo podobne težave, iskal sem po internetu pa ne najdem kakih smernic kako se lotiti te težave...

echoman ::
[pihome]
comment= Pi Home
path=/home/pi
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=no
create mask=0777
directory mask=0777
public=yes
RW sicer dela, vendar samo če se prijavim kot user. Kot guest še vedno nimam RW pravic. Ideje?
Preberi ta tutorial. V kolikor si sam nastavljal kakšen požarni zid, potem se prepričaj, da imaš odprte porte.
Odkar sem namestil OpeneElec 4.0.3 se mi dogaja, da ko ugasnem TV (PI ostane prižgan) in čez par ur hočem spet gledat, Pi ne da od sebe več signala in se tudi na SSH ne odziva. Ima kdo podobne težave, iskal sem po internetu pa ne najdem kakih smernic kako se lotiti te težave...
Preberi komentarje pod novico o izdaji 4.0.3. Če nihče nima takšnih težav, bo najbolje da napišeš komentar pod novico ter ustvariš novo temo na forumu - verjetno se bo hitro našel kdo, ki ti bo znal pomagati.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 43045 (9883) | fulgur |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 276567 (35783) | pierch |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 57874 (21182) | iloveboobz |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6954 (6253) | GTX970 |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 28039 (22936) | iloveboobz |