Forum » Strojna oprema » Raspberry Pi
Raspberry Pi
Nesta ::
DuleKrtola ::
A laufa kdo utorrent na PIju? za inštalacijo sem uporabil isti postopek kot na ubuntu, pa na PIju ne dela
Sicer imam trenutno transmission, ampak bi raje usposobil utorrent, ker moram premaknit ~250 torrentov z desktop mašine na PI.
EDIT:
pri zagonu serverja mi izpiše
-bash: /usr/bin/utserver: cannot execute binary file
unpack
tar xzf utorrent-server-3.0-23418.tar.gz
Change directory
cd utorrent-server-v3_0
Change permissions
chmod +x utserver
Run
./utserver
GUI available at http://yourip:8080/gui or http://localhost:8080/gui
Login admin
Password empty
Sicer imam trenutno transmission, ampak bi raje usposobil utorrent, ker moram premaknit ~250 torrentov z desktop mašine na PI.
EDIT:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DuleKrtola ()
Ironically, utorrent server, despite being incredibly early alpha is one of the best out there. But sadly it doesn't work on ARM.
Škoda :(
techfreak :) ::
Je že kdo našel kakšno kombinacijo distrubucije OSa, torrent klienta in datotečnega sistema na disku, ki ne bi zamrznila?
hojnikb ::
DuleKrtola je izjavil:
A laufa kdo utorrent na PIju? za inštalacijo sem uporabil isti postopek kot na ubuntu, pa na PIju ne dela
unpack
tar xzf utorrent-server-3.0-23418.tar.gz
Change directory
cd utorrent-server-v3_0
Change permissions
chmod +x utserver
Run
./utserver
GUI available at http://yourip:8080/gui or http://localhost:8080/gui
Login admin
Password empty
EDIT:
kulker vem ni native linux utorrent clienta, je sam neka varjanta preko wine, kar tut pojasne dejstvo, da ne dela na armhf...
razn če so se zadeve kej spremenile...
#brezpodpisa
techfreak :) je izjavil:
Je že kdo našel kakšno kombinacijo distrubucije OSa, torrent klienta in datotečnega sistema na disku, ki ne bi zamrznila?
ext4, powered usb hub, transmission-cli, raspbian in en majhen heatsink na usb/eth čipu in teh problemov nebi smel bit.
Kulker berem naj bi ble težave z zmrzovanjem tut posledica tega čipa, ker naj bi bil prevroč (zarad hard errorja na 1V8 liniji)
DuleKrtola je izjavil:
So, obstaja alpha, ki je native
aaa, nisn vedu.
predvidevam, da zadeva še nima gui-ja
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
aaa, nisn vedu.
Ima webui, ki je enak kot na winsih
DuleKrtola je izjavil:
aaa, nisn vedu.
Ima webui, ki je enak kot na winsih
Lepo. Ko zadevca pride vsaj v beto in najpomebneje na ARM, defenitivno zamenjam transmission na serverju ;)
#brezpodpisa
techfreak :) ::
uTorrent Server za Linux je že več kot 1 leto v alpha, tako da ne bi ravno pričakoval beto kmalu.
Uporablja kdo Raspbian "wheezy" + Openelec app za XBMC.
Sem install po tem postopku pa ne dela..
Kdo uporablja oziroma kaj predlagate?
Hvala
Sem install po tem postopku pa ne dela..
Kdo uporablja oziroma kaj predlagate?
Hvala
http://sparky0815.de/openelec-download-...
Super hvala zlat si.
Lahko se poves ce mogoce ves kaj je razlika med razlicnimi buildi 1GB do 32GB. Je kaj vec oz boljse v 32GB buildu ali je dokaj isto na 1GB buildu?
Tnx
Killermode ::
zakaj bi mel dvd verzijo videa sploh če lahko predvajaš xvid? manjši fajl enaka kvaliteta...
SlimDeluxe ::
Si je morda kdo uštimal Amazon Prime na XBMC? Menda je en mesec free trial. Majo vse Stare Treke in Stare Gate. Pa še kup serij. Filmov nisem kaj dosti pregledal.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Killermode je izjavil:
zakaj bi mel dvd verzijo videa sploh če lahko predvajaš xvid? manjši fajl enaka kvaliteta...
Zato ker imam 100 DVDjev, zakaj bi jih konvertal v divx? :)
Se opravičujem.
------
A je kdo že posnel raspbian z installer-jem?
http://www.raspbian.org/RaspbianInstall...
------
Killermode je izjavil:
Se opravičujem.
------
Jaz sem prvic flashal z tem installerjem. Dela OK.
Zdej se pa bolj z OpenELECom zafrkavam in bi rad usposobil Blu-Ray in DVDje ;)
BTW kdo ve kako pri OpenELEC shranim vse nastavitve.. vedno ko ugasnem vse informacije izgubi.. ter kako bi si naredil seznam filmov/nanizank da bi mi jih sam updatal (IMDB, slike...). Sem si kreiral playliste pa ni nic notri. Ne zazna nic sam?
Imam priklopljen 2TB zunanjega dika s katerga vse nanizanke lepo laufajo in tistih par divx filmov kar jih mam, vendar mi ne naredi(updata) seznama.
Kaj moram narediti? Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nesta ()
Nesta bom danes gor dal na eno kartico ta XBMC da vidim kak to dela. Nazadnje ko sm ga dal gor, kak mesnc nazaj mi je vrgu en kup errorov vn in sploh ni delu kot bi mogu.
Killermode je izjavil:
Nesta bom danes gor dal na eno kartico ta XBMC da vidim kak to dela. Nazadnje ko sm ga dal gor, kak mesnc nazaj mi je vrgu en kup errorov vn in sploh ni delu kot bi mogu.
Drugace dela res super. Posebej fajn ce mas zunanji disk in hoces zvecer v postli pogledat eno ali dve nanizanki in nic ne brni oziroma uganes vse lahko z dalincem in ni treba met nobene tipkovnice ali miske:)
Posebej fajn je ko kaksno stvar gledat in se ti zapomni kje si koncal :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nesta ()
ma kir kako idejo kak skompajlat openelec z uporabo tegale lib-a ??
https://github.com/Pulse-Eight/libcec/i...
https://github.com/Pulse-Eight/libcec/i...
#brezpodpisa
Zvezdica27 ::
lp,
če bi nabavil model A in usb razdelil med wifi in zunanji disk - bo zadeva špilala ali je bolje kupiti model B? Če bi preko Androida krmilil kurzor preko wifi je wifi nujen, pa tudi zaradi dostopa do mreže (drugi računalniki na "mediaserver RP").
Lan me ne gane.
In še tole: debian verzija normalno žene gdm oz. Gnome, ne rabi biti presežek, samo toliko, da je namizje delujoče in hitro (net niti ne, bolj za nadzor multimedie).
zz
če bi nabavil model A in usb razdelil med wifi in zunanji disk - bo zadeva špilala ali je bolje kupiti model B? Če bi preko Androida krmilil kurzor preko wifi je wifi nujen, pa tudi zaradi dostopa do mreže (drugi računalniki na "mediaserver RP").
Lan me ne gane.
In še tole: debian verzija normalno žene gdm oz. Gnome, ne rabi biti presežek, samo toliko, da je namizje delujoče in hitro (net niti ne, bolj za nadzor multimedie).
zz
aha, nisem vedel. Pol ni dileme.
Vprašanje glede gdm/Gnome ostaja -
in pa še neki me je ruknilo: ali mora biti programje posebej napisano za ARM-je ali je sistem dovolj (kernel)? Torej, bodo navadni programi delovali (recimo banshee?) - v sili tudi če bi kdaj kak dokument na njega napisal (Libre office prek USB BT dongla)?
Hvala,
zz
in pa še neki me je ruknilo: ali mora biti programje posebej napisano za ARM-je ali je sistem dovolj (kernel)? Torej, bodo navadni programi delovali (recimo banshee?) - v sili tudi če bi kdaj kak dokument na njega napisal (Libre office prek USB BT dongla)?
Hvala,
zz
Mja, delujoče in hitro... kakšno klikanje po GUIju zna sproducirat pokanje zvoka. Multimedio lahko upravljaš preko raznih web interfaceov na smartfonu, tablici.
in pa še neki me je ruknilo: ali mora biti programje posebej napisano za ARM-je ali je sistem dovolj (kernel)? Torej, bodo navadni programi delovali (recimo banshee?)
AFAIK je odviso od knjižnic, ki jih program uporablja, in morajo biti skompajlane za ARM. Malo višje smo ugotavljali da npr utorrent ne dela.
v sili tudi če bi kdaj kak dokument na njega napisal (Libre office prek USB BT dongla)?
Nisem probal ampak IMO raje ne računaj na to.
Zvezdica27 je izjavil:
aha, nisem vedel. Pol ni dileme.
Hvala,
zz
Jst bi na tvojem mestu, če se ti ne mudi, počaku na revizijo B modela, ker ma trenutni model napako na 1V8 liniji (razloženo zgoraj ^^)
#brezpodpisa
hm.
Ok, hvala, bom počasi prebral to temo od začetka... pa tole glede ARM razčistil kako in kaj ker tole bi bil lahko vrhunski mediaplayer ter NAS, pa še linux. Kaj češ lepšega...
zz
Ok, hvala, bom počasi prebral to temo od začetka... pa tole glede ARM razčistil kako in kaj ker tole bi bil lahko vrhunski mediaplayer ter NAS, pa še linux. Kaj češ lepšega...
zz
Moja sestra je bla ful vesela da sm XBMC dal gor da je lahk gledla na tvju svoje stvari :p
Sc0ut ::
S to smsc 95 finto delajo torrenti stabilno če ves dan in noč.
Samo porihtajo še dts in smo zmagali. Kolikor sem gledal na forumu bi naj implementirali dtsdec.vll.
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt...
Samo porihtajo še dts in smo zmagali. Kolikor sem gledal na forumu bi naj implementirali dtsdec.vll.
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Frgazor ::
Ne veseli se prehitro :p
Meni je z vsemi mogogočimi triki uspelo celo 9 dni uptimea naredit. Zdaj sem pa spet nazaj po starem, torej crkuje.
Trenutno se mi sicer odziva, samo je transmission mrtev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Frgazor ()
bf4ed ::
Jaz sem drugega ravno za torrente nabavil, ampak se nisem še zraven spravil in kot zgleda niti ne bom. Dokler res nebodo kaj zrihtali se nebom niti trudil.
En rpi je za media player drugi pa miruje.
En rpi je za media player drugi pa miruje.
BlaY0 ::
A obstaja kakšna podobna reč, ki ni recimo video capable ima pa recimo RS232 pa recimo dve mrežni? Govorim seveda o cenovnem okviru. Kaj podobnega kot je recimo ALIX samo ne za tak denar? Platforma je lahko ARM ali x86.
Sc0ut ::
Ne veseli se prehitro :p
Meni je z vsemi mogogočimi triki uspelo celo 9 dni uptimea naredit. Zdaj sem pa spet nazaj po starem, torej crkuje.
Trenutno se mi sicer odziva, samo je transmission mrtev.
Hm, drek... No ja, zaenkrat še dela no. Pravzaprav sem ga danes testno obremenil s tremi torrenti in max 50 peeri na 100 mbit liniji. Začel se je preko puttyja totalno počasi odzivati, ampak je ostal živ.
Moti me edino to, da hitrosti nisem nikakor spravil čez 1.3mb na 100 mbit liniji. Očitno ne sfolga CPU vsega tega. Ampak ni se pa obesil:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
SlimDeluxe ::
a dts pa take mu že grejo pri hd filmih? da ga vsaj za NEKAJ ponucam.
Meni so filmi z DTS zvokom poslabšali predvajanje (se zatikajo), ampak načeloma dela. hojnikb je nekaj postov nazaj napisal, da nekaj delajo na temu, da bo delalo kot je treba. Sicer govorim za OpenELEC in RaspBMC (probal sem še XBMC za Debian, vendar je ta imel še kup drugih težav, tako da se ne spomnem če sem probal DTS filme).
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
BlaY0 ::
Hmm, poskušam tole naročit prek Farnell-a kot consumer. Izpolnim vse podatker stisnem knof "Submit Order" in me vrže na neko podstran z export partnerji. Nobenega konfirmation-a, nobenega e-mail sporočila. WTF?
EDIT: Sem poskusil še enkrat od začetka in je šlo. Weird.
EDIT: Sem poskusil še enkrat od začetka in je šlo. Weird.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
SiByte ::
Zanimivo
Kupiš lahko MPEG-2 licenco. Cena 2.40 funta. In VC-1 za 1.20 funta.
Kupiš lahko MPEG-2 licenco. Cena 2.40 funta. In VC-1 za 1.20 funta.
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
4x8GB Corsair DDR4 @ 3000MHz | 1.2TB SSD Intel 750 @ PCI-e | 6TB WD Red
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SiByte ()
listje123 ::
Ali je na spletu že kaka slovenska trgovina ki prodaja ki prodaja raspberry pi A ali B model?
SiByte ::
NANO Elektronika - http://www.nanoelektronika.si/
Intel i7 6950X @ 4,2GHz | ASUS STRIX X99 | ASUS STRIX GTX 1080 Ti 11GB @ SLI
listje123 ::
O super!
Hvala
Lp
A zdraven je tudi napajalnik?
Hvala
Lp
A zdraven je tudi napajalnik?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: listje123 ()
^^Nep.
A bi se dal tut ta vkloplen encoder uporabit tut za hardware encoding kakih video vsebin (tak ko je recimo intel quicksync) al je to sam za video capture mišlen ?
A bi se dal tut ta vkloplen encoder uporabit tut za hardware encoding kakih video vsebin (tak ko je recimo intel quicksync) al je to sam za video capture mišlen ?
#brezpodpisa
a je kirmu ži ratal skompajalt openelec v virtualboxu ?
zdele mi je namreč že 2x crashnu
mam pa namen skopajlat z custom cec libom, da bo bojo vse tipke delale ;)
zdele mi je namreč že 2x crashnu
mam pa namen skopajlat z custom cec libom, da bo bojo vse tipke delale ;)
#brezpodpisa
pumaxx ::
Kako je z to Mpeg-2 licenco. Pošlješ serisko številko in dobiš kaj? Kako poteka odklep? Zanima me predvsem zaradi spremljanjs IPTV.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 38228 (5066) | fulgur |
» | Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Strojna oprema | 264639 (23855) | pierch |
» | Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 54385 (17693) | hojnikb |
» | Raspberry Pi za HTPCOddelek: Kaj kupiti | 6592 (5891) | GTX970 |
» | Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 26007 (20904) | hojnikb |