» »

ZELO vroci cip VIA na maticni?

ZELO vroci cip VIA na maticni?

aambro ::

Preden mi vseskupaj crkne, vas sprasujem, ce je normalno (po mojem ni), da je cip VIA VT8253 (za Southbridge) v dveh sekundah, potem, ko priklopim PC, zelo vroc - spece, ce se dotaknes za pol sekunde.

Malo sem potipal stvari zato, ker so mi WinXP zamrznili, po tem pa ni hotel vec resetirat, dokler nisem vse odklopil in priklopil nazaj na plato.

A je mozno, da se mi skuri? Navito nimam nic.

PC:
Athlon XP1900
Abit KD7-E
256Mb DDR333
Abit GF4 Ti4200
Maxtor 40GB

AngelOfDeath ::

ponavadi majo vente gor ali pa vsaj hladilna rebra

MadMax ::

Ponavadi southbridge niti mlačen ni....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Trupl0 ::

če ti je zlo vroč more bit kak hud problem še posebej če se ti to zgodi po 2 minutah:D poglej če je sploh dobro pritrjen drgač pa montiraj vent da ti hladi čip...sam verjetn je plata defekt..probi na uradni strani kej izvedet
If you are going through Hell, keep going !

Duhec ::

Malo verjetno, vendat vseeno poglej, če nisi pod plato slučajno pustil kovinski distančnik in je plošča na spodnji strani v rahlem stiku. Kajti lega čipa VT8253 je na poziciji distančnika za kakšen drug model plošče. :\
Drugače je plata z napako. Ta čip je lahko samo mlačen. Menjaj, dokler je(še)čas !

AngelOfDeath ::

ah sem mislil da je northbridge
od kdaj pa se ti to pojavlja ?
menjaj plato č še je v garanciji

aambro ::

Ne vem od kdaj se mi pojavlja. Vem pa, da je trenutno cip samo topel in ne prekleto vroc kot prej. Da se obdrzat prst gor :))

Zdi se mi, da je odvisno ze pri zagonu. Ce se ob zagonu po dveh sekundah ne segreje na vrelo, potem je tudi kasneje vse OK.

Kaj pa naj recem v Mlacomu? ;))

boštjan ::

oni ti bojo rekli:u are fucked:D .dokler ti vse dela,ne misli da ti bojo menjali.

Fury ::

pri mlakomu reces nezno, ce ne nardijo, popizdis tko da ni res, zagrozis s tozbo, klices matke/fotre/mocne brate/babice... policijo, inspekcijo,sodisce...

pol pa bo mogoce kej :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ob sestavitvi komponent PC ne zalaufa pravilno

Oddelek: Strojna oprema
221894 (1471) jest10
»

Prenosnik se greje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
587014 (5915) Pyr0Beast
»

Močno navijanje z odklenjenim razmerjem System/PCI (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
573954 (3206) R33D3M33R
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73233328 (20155) OwcA
»

KD7 ne boota, vroči kondenzatorji

Oddelek: Strojna oprema
5834 (718) njok

Več podobnih tem