» »

Močno navijanje z odklenjenim razmerjem System/PCI

Močno navijanje z odklenjenim razmerjem System/PCI

«
1
2

C_maniak ::

Torej mam plato, ki mi ne omogoča, da bi zaklenu system frekvenco in tako moram s fsb-jem povečevat tud frekvenco PCI-ja. Zanima me, do kam ste spravli proc na tak način. Mislim za kajga 1700 tbred verzije, kr jez mam zaenkrat še palominota pin mi gre sam do 1750, zdej pa ne vem al je kriv pci al pa sam proc. Aja, da bi pa z množilnikom naviju pa ne gre, kr ni odklenjen.
Vem, da bi lhk to najdu kje v starih temah, sam Navijanje tbredov a in b ma fuuul strani, jez pa sploh še nč nism prebral od tistega, kr še nism tm nč sodeloval.
  • spremenil: C_maniak ()

OwcA ::

Odvisno od tega kako velikodušno imaš dodeljene delitelje. Če predpostavimo, da z RAMom ne bo težav si "varen" dokler PCI vodilo ne preseže 40 MHz, potem se že znajo pojavljati nevšečnosti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

C_maniak ::

Aha, no sej z ramom mislim, da ne bo težav. Če ne ga dam pa 133:100 glede na frekvenco proca. Veš kaj mislim, ne? Kulk je že 40 Mhz pci-ja to frekvenca proca??? Da ne grem glih resetirat kompa zdle.

OwcA ::

Kot pravim odvisno od deliteljev, v najslabšem primeru 133/33 = 4 => 4*40 MHZ = 160 MHz, ob predpostavki, da plošča prenese, so pa Asusove stvaritve po večini dokaj prijazne do navijačev. Torej se lahko nadejaš frekvenc do 160 MHz *11 = 1760 MHz. Toplo pa ti priporočam, da odkleneš procesor, šele tako boš iz njega iztisnil kar se da.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

C_maniak ::

Hmmm, zdej si me mal zmedu. Torej bom lahk tbreda spravu do 1760?? To je v bistvu tulk ko zdej palominota. Tk sm jez razumel tole:
Torej se lahko nadejaš frekvenc do 160 MHz *11 = 1760 MHz


Mmmm, odklenem proc? Tega mi je plata sama "odklenla". Nism z njim nč fizičnega počel (vezava L1...) ampak lhk fsb po mili volji spreminjam.

morphling1 ::

Odklenit proc, pomeni prosto spreminjanje množilnika, če ti plata to omogoča. FSB nekako ni omejen z procom. Če pa gledam tvoje komponente v podpisu, maš z VIA266 (upam da A) realne možnosti do ene 180 MHz FSB naprej odvisno kako dobra plata je. Jaz sem imel na 8kha+ (266A) FSB tudi čez 200 v asinhronem načinu (spomin 150 MHz, ni napaka FSB>MEM) Herculesu 8500 sem pa moral znižat agp transfer rate na 1x in je delal tudi pri tako visokem agpju (čez 100 MHz) disk IBM dtla tudi ni imel težav. Kot je Owca napisal do 40 MHz pci, večina komponent nima težav, nad tem pa morajo biti izbrane in nekatere brez težav delujejo tudi nad 50 MHz.

Aja da se ne boš preveč čudil tbredi so resnično vsi odklenjeni :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

C_maniak ::

No, zdle mi laufa na 157/39 in default voltaži (1.750). Torej 1726 z 11-kratnim množilnikom. Če grem s pci na 40, se začnejo bluescreeni v winsih, torej ne gre.
Ja sej pol če bi si tbreda odklenu, bi šou s fsb na 157 (torej še delujočih 39 Mhz za pci) pol pa sam z multiplierjem navijam, right?

Clemento ::

Tako je!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

C_maniak ::

Zdej jez računam na to, da mi bojo dal tbreda kr ga bom nesu nazaj pod garancijo. Problem je, da se mi preveč segreva. Do 60° pr odprti kišti. Zdej bote pa rekli kaj čakam tulk časa?? Ne sprašujte; še sam ne vem...:8)

njok ::

Jaz sem na moji kt400 plati imel tezavo z diskom, ki sploh ne trpi frekvenc nad 36Mhz. Z petim delilnikom pa sem prisel do 216MHz, samo za kak bench. :)

DjTonic ::

Aja da se ne boš preveč čudil tbredi so resnično vsi odklenjeni :)

Baje so odklenjeni le na nForce 2 platah ker kolegu z Via Kt400 ne dela. Meni na Abit NF7-S v 2.0 pa dela;)
morphling a misliš da so Bartoni tudi odklenjeni?

morphling1 ::

Ne mislim, vem in tudi na starejših platah so odklenjeni. Zatakne se samo od kje so odklenjeni, 2100+ je na starih platah odklenjen samo nad 13, teh množilnikov pa nekatere VIA333 in VIA400 plate nimajo. Nižji tbredi 1700, 1800+ so pa sigurno odklenjeni tudi na VIA266/333/400 platah, ampak samo do 12.5
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Fury ::

in ti mislis resno da ti bojo proc zamenal ker se ti prevec greje? ne me hecat :) upam da poznas koga tam.

DjTonic ::

A je z Bartoni podobno? Zanima me kako je s tem XP 2500+. Pomoje bi mogel tudi ta biti odklenjen.

C_maniak ::

Fury, bojo mogli. Kr zame proc s 75° ni normalen. Sm že večkrat probi s termalno pasto namazat, pa sm sam za okol 3-4 stopinje znižu. Mislim, al mi bo proc zamenju al pa nej da drug vent gor, če je narobe kej v kar resnično dvomim.
Poznam....no ja, sam je pa OK tist prodajalc pa mislim, da ne bi bil tak problem to. Kr mi je že neki stvari zrihtu, ku jih drgač en zatežen kekec tm za pultom ne bi. Upajmo na najboljše.

njok ::

Ce si prav namestil hladilnik pol mas verjetno okrusen procesor, sem videl 1 tak primer.

/me ma na a7v8x in kd7 z 1800+ mnozilnike do 16x.

C_maniak ::

Okrušen proc?? A to da je samo jedro okrušeno? Dvomim, kr se to od prvega dneva ko sm ga domu prnesu.

njok ::

Jedro mislim. Pol mozno da si ga prvi dan okrusu. Govorim na pamet, rajsi sam dobro preglej robove, pa prepricaj se da mas prav namontiran hladilnik.

C_maniak ::

Ni okrušen, ni. Pa hladilnik je tud prov gor, ziher.

frenk ::

dej mau potipej rebra...to morjo bit pa vražje vroča>:D

Dead_Eye ::

bi reku, pri mojem TbB ki naj bi imel 44C, če taknem rebra me čez par sekund že malo speče.... :):D
The one and only

C_maniak ::

Rebra niti niso tak vroča. Zdle ma pr odprti stranici sicer 53°.

frenk ::

japoj pa mau preluftej kišto...če je taka razlika med odprto in zaprto:D

C_maniak ::

Ja OK, sej bi blo boljš, sam proc MORA tud pr neprevetreni zaprti kišti delovat pod mojimi 75°. Da ne bo pomote. 75° je ful load pr zaprti, 60° pa pr odprti.

frenk ::

kolk je pa temp zraka?

C_maniak ::

A to mislš za sobo? Emmm, zdle okol 24°.
Procesor je kriv. Sej sm sprašval tuki o tem. Če se komu da lhk prebere tole pa tole.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: C_maniak ()

Jux ::

C manijak, ce pricakujes da ti bodo zamejal NAVIT proc ker se prevec greje, se motis. Odvij ga, pa bodo tud temperature nizje. Pa spust voltazo pa bo dost bl hladen.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

C_maniak ::

Ne ne ne, tud odvit ma previsoke temperature, da ne bo pomote. Odvit ma skor iste temperature. Voltaža je pa tak al pa tak na default (1.75).

morphling1 ::

Si pa smešen, kaj misliš da se proc lahko kar po svoje zmisli koliko toplote bo odvajal ?
Če maš tbred A se pač malo bolj greje kot B, ampak če bi bil na def. napetosti se ga da brez težav ohladiti na normalne temperature. Če bi bil proc res tako vroč in bi imel dober stik s hladilnikom, potem bi bilo tudi samo rebro presneto vroče. Če imaš pa rebra hladna oz. mlačna potem je nekaj narobe s tvojim kontaktom, če pa ne s kontaktom pa sigurno z natančnostjo senzorja na plati. Ne smeš slepo verjeti vsem kar vidiš, sploh pa ne tako nenatančni in nesigurni zadevi kot so senzorji po platah, ki so v nekaterih primerih res katastrofalni.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

C_maniak ::

Si pa smešen, kaj misliš da se proc lahko kar po svoje zmisli koliko toplote bo odvajal ?

Ne razumem od kod si to zaključu.
Mam palominota. Stik bi mogu bit v redu, kr sm že parkat namestu gor. Je pa res, da je čudno, da pol rebra niso tk vroča.
Čist možno, da bi bli podatki nenatančni zarad senzorjev, sam zako se pa pol vent začne tk vrtet? Kr glih to mene najbl mot. Pr odprti kišti 51008-O !!!
Jez bom lepo na servis nesu, pa nej pogleda kaj je narobe, kr mam že dost tega. Vse sprobu, nč ne deluje.
Zdej bo zmeri bl vroč in ne bom prenašu tega hruljenja!!

morphling1 ::

Zaključil sem iz tvojega jamranja, o tem kako naj bi se tvoj proc speialno bolj grel kot ostali.
Jaz ti pa pravim da je nekaj narobe s tvojim stikom, sploh če rebra niso vroča oz. ti senzor kaže čisto napačno temperaturo. Smešen si pa zato, ker misliš da lahko zaradi tega uveljavljaš garancijo, dokler ti deluje stabilno pri default nastavitvah nimaš kaj jokati za garancijo. Če bi pa rad navijal si pa kupi tbredaB tega pa prodaj.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

C_maniak ::

Zaključil sem iz tvojega jamranja, o tem kako naj bi se tvoj proc speialno bolj grel kot ostali.

Ja sej se (nenavit palomino: cca.45-50, moj nenavit: 60-70).

Drgač se pa strinjam s tabo.
Res je, da še zmeri deluje stabilno in mene ta temperatura v bistvu sploh ne bi motla (kr tk ne bi mogu ne vem kulk več navijat), če se ne bi ventilator tk drl.
Jez ga bom lepo nazaj nesu, pol pa nej on sam ugotovi kaj je narobe in kaj bo naredu. Kr če mi ga ne bo zamenju, si bom pa jez pač nov cooler kupu, kr tega pač ne bom prenašu.
Btw: proc je bil namontiran v prvo s strani prodajalca in tud takrt je mel take temperature.
Jez sm zato sklepal da bi mi ga mogl zamenjat, kr ma nenormalno visoke temperature.

Pa ne zdej mislt, da se hočem neki kregat s tabo, kr te zaradi tvojih dosežkov (navijtj in vse ostalo) kot človeka res spoštujem, sam neki morm ukrent, kr mi ta hrup že preseda in sm mogoč pol tud zato bl oster pa to!

schurda ::

Torej tudi jaz imam plosco s cipom te vrste, namrec Abit KR7A-RAID. (KT266A). Kot ti je ze povedal morphling, so mnozilniki oklenjeni in jih vidi do 12.5, vsaj na moji. Jaz imam trenutno FSB 166MHz in deluje na 2083 MHz (TBred B 1700+), se pravi kot 2600+. Zafrkava me samo RAM. Graficna, zvocna in TV pa zaenkrat pri delitelju 4:2:1 nimajo problemov.

Tako, da ti svetujem, da kar probaj. Mislim, da ti trenutno ni potrebno kupovati se nove plosce.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

schurda ::

Ja, ja, pogledal sem karakteristike ploce. Je KT266A in plosca je super.

P.S. Enkrat sem sel z nekim cudo ramom na 195MHz FSB, pa ni bilo nikakrsnih problemov z ostalimi komponentami.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

C_maniak ::

hja, sej ta tedn grem tja, pa če mi ga zamnjejajo super, če na pa enga tb-B nabavim po vsej verjetnosti.

Buggy ::

Moje izkusnje z PCI/AGP "overclockom" pa so malo drugacne. Imam KT333 plato (epox 8k5a2+) in sem imel problem pri 200 (400) Mhz in sicer grafika (GF4 TI4200 128 VIVO od Leadteka).
Ze takoj, ko se je masina bootala in se pokaze screen od graficne je bilo vse kockasto, tako da sem kar hitro ugasnil komp. Probal tudi znizati AGP iz 4x na 2x, nic ni pomagalo. Odvil sem tudi graficno (na default) tudi nic. AGP Frekvenca je bila na 80 Mhz samo to bi graficna se mogla popedenat se mi zdi. Pri 195 Mhz je bilo se vse v redu 200 pa ni in ni slo.
Kaksna ideja kaj bi bil vzrok, ker drugi dosegajo se dosti visje frekvence na AGP vodilu z temi graficnimi pa ne zasledim kaksnih problemov?

C_maniak ::

A ni 80mhz mal dost za frekvenco AGP vodila??

_Dejan_ ::

drugač moj radeon 9000pro dela tut na 100mhz AGP-ja
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

THX ::

zanima me, kakšne fsbje so največ dosegli na čipih via KT266 in amd 761 pa predvsem kolk si lahko od take platforme en povprečn (ne)zemljan prčakuje

C_maniak ::

Evo, to bi tud jez rd vedu.

schurda ::

Ne vem kaksne so najvecje, ampak kar sem jaz dosegel je bilo 195 MHz brez tezav, Malecky pa je takrat tudi testiral na 198MHz se mi zdi, pa je bilo OK. Sicer pa je 200x12.5=2500, vec kot prevec.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

THX ::

s kakšnim hlajenjem?
pa a via ma deljitelj 5? ker jst mam 3 pa 4 sam

schurda ::

Samo zracno hlajenje, seveda dobra pasta pa spolirani hladilniki. Delitelji pa so samo 4:2:1. Slisal pa sem, da imajo nekatere plosce prikrite delitelje 5:2:1, nekje pri 170MHz. To moras pa sam odkriti, ce je res. Moja jih nima.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

C_maniak ::

Kaj je s temi delitelji? V zvezi s čim se uporablajo??

THX ::

kako skrite deljutelje?
da ko daš recimo na 170 mhz, da ti plošča sama da na deljitelj 5?
mater morm dobit en hitrejši ram...
da vidm kaj je na tem

schurda ::

THX, exactly! Neke plosce imajo skrite delitelje, ki se aktivirajo tam okrog 170MHz. Bil je nekje tu en clanek, samo se ne spomnim vec kje. Pise katere plosce ga imajo in katere ne.

C: 4:2:1 je razmerje FSB:AGP:PCI, recimo: 133:66:33 ali 160:80:40 ali 200:100:50
3:2:1 : recimo 100:66:33
5:2:1: recimo 166:66:33
6:2:1 200:66:33
Upam, da je jasno kam pes taco moli!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

C_maniak ::

aha, thanks!

R33D3M33R ::

No recimo da se še jaz vmešam, povejte mi kolikšna frekvenca fsb je še varna za Palomino jedro. Na netu sem že ogromno preiskal pa nikjer ne piše kaj o tem.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

OwcA ::

@|GeNeRaToR|: procesorju je bolj ali manj vseeno za FSB (na AOA forumih je Adean recimo imel Tbirda na FSB 225 MHz).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

R33D3M33R ::

Torej je samo frekvenca tista, ki omejuje procesor in z njo povezana temperatura...cool. Jaz sem pa mislo da mi fsb omejuje procesor, ker na več kot 156 ni šlo :'( , sicer pa kmalu dobim epox 8rda+, vprašal sem pač tolk za info, ker bom potem lahko lepo na easy navijal :D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168062836 (25259) GaS
»

Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
705168 (3999) Pyr0Beast
»

Kwa je bolše: AMD 1700+ & 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
534164 (3165) Mulh
»

Razlika med DDR266 in DDR400 ramom

Oddelek: Kaj kupiti
361807 (1376) boštjan
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535088 (4452) krucymucy

Več podobnih tem