» »

Uvoz in prodaja živil, čaji itd.

Uvoz in prodaja živil, čaji itd.

civic_ ::

Imam zenkrat samo idejo, dovolj časa in malo kapitala. Začel bi z malo, majhne količine, majhno tveganje. Če bo šlo super, če pa ne ne bi veliko izgubil. Stvar si predstavljam kot popoldanski s.p.
Torej rad bi uvozil določene čaje itd. iz J. Amerike, Kitajske. Ne preko naših posrednikov, ker tega kar hočem nimajo.
Podobna tema, ni dobil odgovora: http://forum.mladipodjetnik.si/mp/viewt...

http://www.evropa.gov.si/si/vsebina/pog...



Zanima me:
-Zdravstvena ustreznost živil-ali moram sam plačati analize in dokazovati njihovo varnost?
http://www.zi.gov.si/si/storitve/gospod...
Očitno moram, najnižja tarifa je 55€ za pošiljke do 50 ton, kar se precej pozna glede na to, da bi naročal različen produkte v manjših količinah.
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki...

Stroške vzorčenja, laboratorijskih analiz, skladiščenja in morebitne druge stroške v zvezi z opravljanjem uradnega nadzora uvoza živil neživalskega izvora nosi nosilec živilske dejavnosti, odgovoren za pošiljko (uvoznik ali njegov zastopnik).
-pri uvozu živil,koliko % znaša carina
-Kako je z davkom, če ne nameravam imeti prometa več kot 20.000€

A je stvar glede na tarife, preglede sploh izvedljiva, saj promet ne bi bil v tonah? Če prav razumem je vse to odveč če dobim posrednika v EU? Verjetno je možna tudi alternativa-registracija kot prehransko dopolnilo ali zdravilne rasline...

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.s...
  • spremenil: civic_ ()

fosil ::

A to misliš sam prodajat?
Ker drugače je ena najtežjih stvareh pri takem biznisu, kako priti na police trgovin.
Brez vez je skorajda nemogoče.
Tako je!

mat xxl ::

Žal moraš sam plačati vse dajatve , carine in stroške vzorčenja ob uvozu, kajti, ko je blago uvožene, je cel trg EU pred njim. Žal ti povem iz lastnih izkušenj, da ti bodo na začetku pregledali in se vtikali prav v vsako najmanjšo stvar in uzorčili od težkih kovin....., kar je realno v čajih silno lahko najti .....in na koncu boš plačal še stroške uničenja.

Verjemi, delam veliko s tem in sem v materiji, ko te enkrat zelo dobro poznajo je vzorčenj manj, samo verjemi, da boš raje obupal ......

Pa nikar ne pomisli, da bi kaj sam pakiral...., ker moraš tudi za najenostavnejšo varianto pakiranja, recimo, ko bi ti tuj dobavitelj že poslal čaje pakirane v 50g vrečke v rinfuzi, brez škatel in bi ti želel samo dati v škatle in na trg.... NO WAY, razen, če imaš registriran obrat za pakirnico z vsemi dovoljenji, sicer ti bodo za to storitev računali drugi taki obrati ....... da te sploh ne vprašam, če bi znal pravilno skladno z pravilniki pravilno deklarirati tak izdelek, ki bi ga dajal v prost promet na trg.....

Carina gre pa po Taricu po pravilni carinski tarfi, če carina dvomi v pravilnost gre na analizo ............. in ne pozabi, da je strošek odvzema vzorcev, taksa še najmanj, kar te doleti, posamezne zapletene analize recimo za zeleni čaj lahko skupaj znašajo tudi do 1000 eur, čeprav v praksi cca 300 eur, odvisno, kaj gledajo.....

Verjetno te je že minilo vse skupaj, če še bereš..... poznam dobro to področje in verjemi, da je pot podjetij, ki se s čim takim ukvarjajo ravno obratna, vsi iščejo blago, ki že ima status blaga EU, in je že sproščeno na trg EU, ker limati deklaracije na artikle in paziti na vsa pravila tudi Hasap je še najmanj v primerjavi z potjo o kateri ti razmišljaš.

Upam, da ti nisem vse volje pobral......

civic_ ::

Šlo bi za pri nas neznani čaj. Sem popolnoma zelen in zaenkrat še tipam ali je izvedljivo. Firme še nimam.
Torej je za začetek verjetno najboljše najti nekoga v EU, ki stvar že pakira in prodaja. Potem morem stvar le prijaviti kot "zdravilno rastlino", priložiti vso potrebno dokumentacijo o izvoru, anlaizah itd., ki jih je uvoznik že naredil, plačati upravno takso 14€, predlagati moram še deklaracijo po pravilniku o predpakiranih živilih. Seveda prej registrirati s.p. Našel sem prodajalca v Nemčiji, bojim pa se, da bi se zaradi posrednika cena za potrošnika pretirano dvignila.
Na ebay-u prodajajo ta produkt samo iz USA in Kanade,poštnine so ogromne, tako, da bi bil lahko cilj cela EU.

Če kdo že uvaža prehranske produkte iz tretjih držav me lahko kontaktira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: civic_ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paket iz amazona

Oddelek: Kaj kupiti
486162 (4398) ahonen
»

Pošta Slovenije in prisilni stroški (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27259866 (42256) AndrejO
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219098 (5828) St235

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27095974 (72839) Tilen
»

Do katere vrednosti ni davka in vir

Oddelek: Loža
7977 (833) technolog

Več podobnih tem