» »

Ne vem ali sem kazen dobil ali ne?

Ne vem ali sem kazen dobil ali ne?

1
2
»

b ::

Sheesh... tega pa nisem vedel. Sem prepričan, da sem pred časom večkrat bral o dveh kilometrih sledenja. I'll shut up now :) Hvala za info.

SkyEye90 ::

105% prepričan, da se smernik na avtocesti uporablja za vsako spremembo pasu. Torej levo za na prehitevalni pas, ter desnega za vrnitev na vozni pas.

110% pa se pri prehitevanju na regionalni cesti da LE LEVI smernik in JE PRIŽGAN toliko časa, dokler prehitevaš! Šele ko si nazaj na svojem desnem pasu, LEVI smernik izključiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Phil ::

Sem zadnjič kot sovoznik doživel eno podobno situacijo. Na regionalki, kjer ponoči ni žive duše 10km okrog in je omejitev 90, sva se s kolegom eno soboto peljala domov. Med vožnjo pred sabo zagledava/dohitiva en avto, ki začne silovito pospeševati celo tako da nama je praktično hipoma ušel (kolega je sicer tudi vozil precej hitro, ampak vse po omejitvah). Se peljeva dalje, pač jaz sem si mislil da gre za enega norca, ki si sredi noči malo daje duška... Potem prideva do točke kjer se cesta razcepi, vzameva svoj odcep in normalno peleva dalje. Čez 30s sekund se za nama pojavi avto in začne voziti dobesedno par metrov za nama, to na cesti kjer po pol ure vožnje ne srečaš žive duše. Vozimo tako dober km, ima kolega dovolj "kretena" za nama in pač malo pritisne po gasu, ampak še vedno vse po omejitvah. Vozimo tako dalje še par km, avto še vedno trdo za nama. Ob novem razcepu da kolega žmigovec, da se bo umaknil s ceste pa avto za nama prižge lučke. Policaj je potem nekaj težil kam se nama tako mudi, pa da je kolega šel čez črto na cesti in grozil z neko kaznijo (neprekinjene črte sicer na celem odseku sledanja NI), dokumente pa sem mogel dati celo jaz kot sovoznik. Vse skupaj je potem ostalo pri grožnjah, kazni ni bilo nobene, ostal pa je tak zelo grenak priokus. Pri vsem skupaj pa je šlo očitno zato, da je policaj opravljal kontrolo prometa in ker nisva šla po poti, kjer je postavil barikado je šel v "lov" za nama. Meh ;((.

Mr Hilter ::

Ha ha! Malce bi jih povprašal o varnostni razdalji :) Samo potem verjetno ne bi ostalo samo pri besedah.

Si bo treba sprintati zakon o cestnih predpisih, par kamer v avto pa na 24ur pošiljati posnetke. Seveda policista lepo obvestiš da snemaš in si kvazi novinar/delaš seminarsko...

poweroff ::

Hmm, a ni to potem (če vozi tebi za ritjo) policijska provokacija?
sudo poweroff
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16332628 (30380) Heavy
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
52191681 (82449) St235
»

Tretji pas AC na klancih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5612761 (10588) r3dkv1c4
»

ZVCP 37. člen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
508945 (8229) KoMar-

Več podobnih tem