» »

Tretji pas AC na klancih

Tretji pas AC na klancih

1
2
»

jype ::

Lakotnik29> 3. vozilo, ki vozi na ploščadi z več prometnimi pasovi, v katero se razširi smerno vozišče pred cestninsko postajo, na kateri je hitrost omejena na največ 60 km/h.

Situacija, ki jo opisuje energetik, se zaradi cestninske postaje pri Brezovici dogaja že pri Vrhniki.

energetik ::

Ja, ravno to lokacijo sem imel v mislih. Jaz in še nekaj vozil konstantnih 100km/h na praznem voznem pasu, na prehitevalnem pa z 1 metrom razdalje med sabo pacienti oscilirajo med 70 in 130 km/h. Čeprav je na voznem vsaj za 1/3 teh vozil še prostora. A zdaj naj pa še jaz vozim gas-bremza zaradi njih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

dzinks63 ::

In kar naenkrat se padalci na prehitevalnem začnejo vozit počasneje od mene, precej počasneje. Kljub temu da je vozni pas pred mano prazen. In kaj naj naredim v takem primeru? Vozim po svoje naprej, ali pa moram celo zavirat na hitrost kemperjev na prehitevalnem?


Voziš po svoje naprej, v okviru dovoljene hitrosti, kolikor pač takrat je 100-80-60km/h, v tem delu upočasnjevanja pred cestnisko postajo pač ne boš zaviral zaradi vozila na levi strani, ker vozi konkretno pod dovoljeno omejitvijo, nekaj povsem drugega pa je, če je kamper na levi strani zmanjšal histrost na dovoljeno omejitev, ti pa bi še vedno rad peljal enako hitro kot prej, to pa ne gre.

Utk ::

Če je avtocesta prazna in se nek bedak vozi po prehitevalnem pasu, se postaviš za njim in blendaš dokler ne spizdi na desni pas. Če je pa napol polna, ali pa polna, se pa lahko reče, da je kolona na obeh pasovih, in da on ne more hitreje, ker je pred njim nekdo, tudi če je 300 metrov razdalje, potem je pa takšno "prehitevanje" dovoljeno. Ker kaj pa on dela na prehitevalnem pasu? Ali prehiteva, v tem primeru ga ne smeš niti ne moreš prehitet, ali pa vozi v koloni, čeprav niti to ne bi smel, če nisi tudi na voznem pasu v koloni. Če pa je on ocenil da je on v koloni, in da je na desni tudi kolona tako da se lahko vozi po prehitevalnem, greš lahko mimo po voznem.

jype ::

To sicer ni res, ampak ker mnogi tako razmišljajo, potem itak vsi vozijo levodesno bre in se dogajajo verižna trčenja v kolonah ki vozijo z visoko hitrostjo.

Utk ::

Ne, če je tako, ne smeš menjat pasov, to je pa jasno. Če jih, pa čisto prav, da dobiš kazen.

r3dkv1c4 ::

kmetek je izjavil:

prehitevanje po desni si jaz razlagam takole.....imaš budalo, ki vozi po levem 110, ti greš mimo njega 130 in takoj skočiš na levi pas, ker imaš takoj naprej nekoga z 120 na desni....kao "škarjice".

vožnja mimo, pa da samo švigneš mimo njegovih 110 z svojimi 130 in nadaljuješ pot po voznem.

ti kar ustreza nick!!!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16332589 (30341) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528114324 (91346) solatko
»

ZVCP 37. člen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
508939 (8223) KoMar-

Več podobnih tem