» »

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S

Cards na iPhone 4

vir: engadget

Ponudba iPodov

vir: engadget

iPhone 4S - na zunaj popolnoma enak iPhone 4

vir: engadget

Popularnost naprav na Flickr-u

vir: engadget

Možnosti, ki jih ponuja Siri

vir: engadget

Slovenija v drugem valu!!

vir: engadget
engadget - Podatkom o prodajnih statistikah, opisanih v prvi novici, je sledila vnovična predstavitev iOS 5. Nova različica Applovega mobilnega operacijskega sistema prinaša obilico novosti, nekaterih že videnih, drugih še ne, sicer pa je bil operacijski sistem že predstavljen na letošnji konferenci WWDC.

Ponujajo novo aplikacijo Cards, ki ima še fizično plat. Zajeto sliko lahko namreč uredite, izberete ozadje, pripišete posvetilo ter Applu naročite, da kartico oz. čestitko v fizični obliki pošlje naslovniku. V ZDA bo storitev stala $3 za pošiljanje kartice znotraj države, mednarodna destinacija pa bo ceno dvignila na $5. Storitev bo na voljo 12. oktobra, prav na isti dan pa bo uporabnikom Applovih naprav na voljo še iOS 5. Slednjega bodo lahko namestili lastniki iPhone 4 in 3GS, iPad in iPad 2 ter lastniki iPod Touch 3. in 4. generacije. Sicer so ponovno izpostavili popolnoma prenovljena opozorila po vzoru Androida, hiter dostop do aplikacij z opozorili z zaklenjenega zaslona, hiter dostop do fotoaparata z istega mesta, nadgradnje aplikacije za slikanje (zumiranje z uporabo dveh prstov, prikaz mreže za razdelitev slike na tretjine, itd.), integracijo Twitterja, Newsstand, neposredno pošiljanje sporočil med uporabniki iOS-a, izboljšan Game Center, itd. Več o tem si lahko preberete v novici z WWDC-ja.

Podobno kot z iOS 5 so obiskovalcem spomin osvežili še v zvezi z iCloud ter podpornimi storitvami, vezanimi na oblačno storitev. Izpostavili so prav tako že videne storitve večkratnega prenosa glasbe, knjig in aplikacij, sinhroniziranja slik ter dokumentov med napravami, itd. Tudi to bo na voljo 12. oktobra. V sklopu iClouda lahko zdaj pogledate še lokacijo svojih prijateljev na zemljevidu, če so omogočili uporabo GPS-a na svoji prenosni napravi z iOS-om. Podporna storitev je še iTunes Match, ki bo za $25 nared konec oktobra, a zaenkrat le v ZDA.

Sledila je predstavitev novih iPodov. iPod Nano je na zunaj namreč popolnoma enak, a je zgodba nekoliko drugačna v samem ohišju. Na strani programske opreme je namesto četverice ikon, razporejenih v mreži 2 x 2, zdaj mogoče prikazati le eno veliko ikono, med posameznimi ikonami oz. aplikacijami pa se premikati z drsenjem prsta levo oz. desno po zaslonu. Na strojni strani je iPod Nano dobil pedometer, kar pomeni da uporaba posebnih senzorjev oz. tekaških superg Nike+ ni več potrebna za beleženje rekreacije. Ker je nošnja iPoda Nana na zapestju s pomočjo posebnih paščkov zadnje čase precej popularna, so dodali še 16 oblik ure, vključujoč Mikija Miško in njegovo prijateljico Minnie, uro s cevkami Nixie, itd. V ZDA različica z 8 GB pomnilnika stane 130, različica s 16 GB pa 150 dolarjev.

Po besedah Phila Shillerja, ki je bil zadolžen za predstavitev iPodov, je iPod Touch najbolj popularna prenosna naprava za igranje igric. Glavne novosti pri iPodu z največjim zaslonom predstavljajo predvsem novo, belo barvo, nekoliko ugodnejšo ceno ter tovarniško namestitev iOS 5. Različica s 16 GB pomnilnika bo stala 200, z 32 GB pomnilnika 300, najprostornejša različica s 64 GB pomnilnika pa 400 ameriških dolarjev, ne glede na barvo.

Popolnoma nespremenjen je ostal še iPod Shuffle, ki obenem zaključuje trojico iz ponudbe iPodov. Očitno se je s tem poslovil klasični iPod, ki je bil od predstavitve pred desetimi leti sicer deležen obilice sprememb, a je ohranil značilno obliko zaslona z okroglim kolescem, t.i. Click Wheelom-om, pod njim. To kolesce se poslavlja skupaj s klasičnim iPodom, ki je bil zadnji tovrstne oblike. iPod Nano je namreč z lansko predstavitvijo 6. generacije prešel na na dotik občutljiv zaslon.

iPhone 4S je na zunaj popolnoma enak predhodniku, zato tudi le majhna sprememba v imenu, podobno kot z iPhone 3G in 3GS. Tako kot pri 2. in 3. generaciji iPhona razliko med 4. in 5. generacijo opazimo le v notranjosti mobilnika. Glavna novost je uporaba čipa Apple A5, poznanega že iz 2. generacije iPada, ki v primerjavi z Apple A4 centralnemu procesorju doda še eno jedro. Močno izboljšan je tudi PowerVR-ov grafični čip, ki naj bi bil tokrat kar 7-krat zmogljivejši, kot v običajnem iPhone 4. Kljub veliko zmogljivejši strojni opremi ni težav z avtonomijo mobilnega telefona. 8 ur naj bi se bilo mogoče pogovarjati prek omrežja 3. generacije, s povezavo prek omrežja 2. generacije to poskoči na 14 ur, medtem ko je z mobilno podatkovno povezavo mogoče po spletu brskati 6 ur. To z uporabo omrežja Wi-Fi prav tako naraste na 9 ur, videoposnetke je mogoče gledati 10 ur, glasbo pa poslušati kar 40 ur, vse to seveda s pričetkom ob popolnoma napolnjeni bateriji.

iPhone 4S bo prišel v le eni različici, ki bo pokrivala tako omrežja GSM, kot omrežja CDMA. Mobilni telefon bo lahko aktivno preklapljal par anten med sprejemnim in oddajnim načinom, kar naj bi v marketinškem jeziku še izboljšalo kakovost telefonskih pogovorov. Hitrost prenosov na mobilnem omrežju 3,5. generacije je v primerjavi z iPhone 4 nekoliko narasla, saj iPhone 4S na napravo zmore prenašati s 14,4 Mbps, v primerjavi s 7,2 na iPhone 4. Prenosi v svet so enaki pri obeh - znašajo 5,8 Mbps.

Čeprav je iPhone že najbolj popularna naprava za zajem slik in objavo na Flickrju, bi popularnost znašal še narasti zaradi izboljšanega senzorja v iPhone 4S. Namesto 5 ima senzor zdaj 8 milijonov točk za zajem slike, na senzor pa bo padlo 73 % več svetlobe, kot v predhodniku, najverjetneje predvsem na večjo površino senzorja. Za tretjino so pohitrili postopek zajema slike, za boljšo kvaliteto pa bo skrbelo več faktorjev - boljši filter infrardeče svetlobe ter objektiv s petimi lečami, ki bo zagotavljal višjo ostrino ter senzorju zagotavljal več svetlobe (zaslonka se bo odprla vse do f/2.4).

Zahvaljujoč novemu procesorju za zajem slike je mogoče zaznavanje obrazov, uporabniki pa bodo hvaležni predvsem za veliko hitrejše zajemanje slik - prvo sliko bo telefon zajel že po 1,1 sekunde, za drug posnetke pa bo potreboval le nadaljne pol sekunde. Poleg izboljšanega zajema slik bo zdaj mogoče še snemanje v polni ločljivosti HD, v 1920 x 1080 pikah. Za tresoče roke bo poskrbela stabilizacija slike, ki je v tako majhni ter predvsem lahki napravi nadvse dobrodošla. Predstavitev ključnih strojnih lastnosti iPhona so zaokrožili še z novostjo, ki bo omogočala igranje iger na velikem zaslonu, npr. na LCD televizorju, prek povezave HDMI oz. brezžično.

Z iPhone 4S Apple predstavlja še Siri, njihovo različico umetne inteligence, zaznavanja govora in podobnih tehnologij. Dolg pritisk na edini gumb na sprednji strani iPhona bo zagnal snemanje govora, telefonu oz. Siriju pa uporabnik v angleščini zastavi vprašanje, npr. kakšno bo vreme v Ljubljani, koliko je ura v Los Angelesu, na kar aplikacija seveda odgovori s primernimi podatki. Naročiti mu je mogoče tudi budnico, kar seveda nastavi in vklopi vgrajen alarm. Možnosti so obsežne, prikazati je npr. mogoče še podatke o delnicah, zemljevid z navodili do določene destinacije, Siri lahko prebere SMS ter odgovori nanj zgolj z uporabo Bluetooth slušalke, brez da bi bilo treba prijeti za mobilnik.

Poleg prenovljenega sistema opozoril iPhone 4S prejema še eno lastnost iz Androida, pretvarjanje govora v besedilo. Novemu iPhonu bo namreč mogoče narekovati vsebino elektronske pošte, kratkih sporočil, itd., sam koncept delovanja pa je izredno podoben Androidovemu - pretvarjanje samega govora poteka na oddaljeni lokaciji, na Applovih zmogljivejših strežnikih. V trenutni beta različici deluje za angleščino, nemščino in francoščino, medtem ko drugi jeziki še prihajajo.

iPhone 4S bo, podobno kot iPod Touch, na voljo v beli in črni barvi ter s 16, 32 in 64 GB prostora. Cena različic bo 200, 300 oz. 400 dolarjev z dvoletno naročnino pri ameriških operaterjih (AT&T, Sprint in Verizon), na voljo pa bosta še iPhone 4 in iPhone 3GS z 8 GB - prvi za 100 dolarjev, drugi pa kar brezplačno z dvoletno naročnino. 14. oktobra bo na voljo v ZDA in v Kanadi, v Avstraliji, na Japonskem ter v Franciji, Nemčiji in v Veliki Britaniji, temu pa bo sledil drugi val izidov.

Ta se bo zgodil 28. oktobra v dodatnih 22 državah, kjer je vključena celo Slovenija! Do konca leta naj bi bil iPhone 4S na voljo v 70 državah pri prek 100 operaterjih.

124 komentarjev

«
1
2 3

mrTwelveTrees ::

mene niso prepričali...

tt2 ::

razočaran. sem res milsil, da bo zaradi konkurence izdal kakšen boljši telefon. amapak na žalost se ni zgodilo. xD

Masamune ::

tt2 je izjavil:

razočaran. sem res milsil, da bo zaradi konkurence izdal kakšen boljši telefon. amapak na žalost se ni zgodilo. xD


ravno zaradi konkurence je trenutni upgrade ravno dovolj, da ostanejo pred njimi.
lp, j

LuGi ::

Delničarji so tudi zelo razočarani
http://finance.yahoo.com/echarts?s=AAPL...

PrimozR ::

Mja, IMO razočaranje. Če ne drugega je zaslon dandanes za top of the line napravo že kar rahlo majhen. Torej lastniki iPhon 4 lahko spijo mirno, saj večino, vse softwerske, nadgradnje itak dobijo z iOS 5.

Furbo ::

Razočaranje? Saj kar ni konca novosti in izboljšav. Pa še k nam pride.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

tt2 ::

Masamune je izjavil:

tt2 je izjavil:

razočaran. sem res milsil, da bo zaradi konkurence izdal kakšen boljši telefon. amapak na žalost se ni zgodilo. xD


ravno zaradi konkurence je trenutni upgrade ravno dovolj, da ostanejo pred njimi.


to že, ampak lahko bi vsaj obliko spremenili, ker so trenutno telefoni na tržišču, ki so veliko veliko lepši in mi iphone zgleda le kot neka navaden pravokotnik. In meni osebno je apple vedno slovel po naprednem dizajnu, ampak to več ni. Je pa to le moje osebno mnenje.

PrimozR ::

IMO je izgled iPhone 4(S) dober, vsaj ni tako plastičen kot konkurenca. Pa ko ga primeš roko da občutek kvalitete. Česar ni mogoče reči za kake druge plastične konkurente :P

Anywho, iPod Classic očitno še obstaja, vsaj v press releasu se ga je našlo. 160 GB za 250 USD. http://www.anandtech.com/show/4916/ipod...

trnvpeti ::

Kaj iphone4 ni bil zmozen poganjati?

BigLebowski ::

Najbolj na kurac mi grejo pa pozerji. Nič novga, niso me prepričal... Samo čakal bi, da vam drkajočim pred motitorji vsak dan pade revolucija na glavo in orgazem na kavč. A tam čez lužu, trdo švicajo za vsako izboljšavo, ki ji konkurenca še vedno ni kos, pa če se še tako trud s hardware specifikacijami. Jebeš to. Jebeš tepce.

PrimozR ::

Siri je očitno na voljo le na iPhone 4S. http://thisismynext.com/2011/10/04/ios-...

Spc ::

Jaz sem pričakoval malo večji display in večjo resolucijo display-a.
 

PrimozR ::

Večje ločljivosti ne bi bilo tudi na večjem displeju. Razlog za to je preprost - appi. Že na retina display so enostavno podvojili št. pik na vsaki stranici, da je bil vska piksel v starih appih prikazan s štirimi na novem displeju. Itak je pa 960 x 640 relativno spodobna resolucija, sploh pa za 3.5''. Ampak kot rečeno je imo 3,5'' za tak telefon dandanes že kar rahlo malo.

blackbfm ::

PrimozR je izjavil:

Siri je očitno na voljo le na iPhone 4S. http://thisismynext.com/2011/10/04/ios-...


Siri kot aplikacijo sem mel zadnjič na štirki tako da nekih tehničnih omejitev ni. Nisem pa nič sprobaval ker je težil da moram vnest lokacijo notri (US seveda)..potem se mi pa itak ni dalo zajebavat, ker aplikacija itak ne dela "system wide" tako da bv. Bomo vidli na ios5 kako bo..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Mavrik ::

S kje mate ta fetiš na ogromne displaye na telefonih? Saj ne gledaš v žepu televizije no, tisti S-II cigli niso za nosit s svojimi zasloni.
The truth is rarely pure and never simple.

mrTwelveTrees ::

BigLebowski je izjavil:

Najbolj na kurac mi grejo pa pozerji. Nič novga, niso me prepričal... Samo čakal bi, da vam drkajočim pred motitorji vsak dan pade revolucija na glavo in orgazem na kavč. A tam čez lužu, trdo švicajo za vsako izboljšavo, ki ji konkurenca še vedno ni kos, pa če se še tako trud s hardware specifikacijami. Jebeš to. Jebeš tepce.


ohladi se človek

Tilen ::

A ni bilo nekaj govoroa, da se bo Apple znebil fizičnega gumba na sredini in s tem "povečal" zaslon?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

xxxul ::

Pričakovano in predvsem dobro za stranke... isto je blo z 3G

Kupci ki majo telefon sam za kazat in so na polno kupoval 4ko, jim ni treba upgradat, tech freks bodo pač kupli 4s

Kar se ekrana tiče, že zdej se na 3.5" ne vidi posameznih pixlov, konkurenca nima tazga dpi, why bother?

Piggykiller ::

Nekaj vredno pri iphone-ih je to, da držijo zelo dolgo visoko ceno--> tako, da te nadgradnja iz 4 na 4s stane tam okol 250€.

Dr_M ::

Mavrik je izjavil:

S kje mate ta fetiš na ogromne displaye na telefonih? Saj ne gledaš v žepu televizije no, tisti S-II cigli niso za nosit s svojimi zasloni.



Eni imamo radi zadeve pregledne. :)
3.5" je res majhen zaslon. Ze na 4" sem se tako navadil, da se nebi branil kaksnega vecjega, seveda tudi z vecjo locljivostjo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mrTwelveTrees ::

sej sploh ne vem, kok stane Iphone 4 (brez vezave in z Slo garancijo) - novi ?

HardFu ::

627€ pri simobilu.
Drugace pa je zaslon povsem dovolj velik za vse kar se pac pocne s telefonom. In ravno prav je velik da se z njim lahko rokuje z eno roko - ce bi bil vecji bi bilo tezje in bolj neudobno.
http://codeable.io

blackbfm ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Nikec3 ::

Sem razočaran. Najbolj me moti, da je Apple dokončno prešel na iPod nanote z zaslonom na dotik. Ena ikonica? kaj se hecajo? Kako naj vidim seznam skladb. Kar se tiče iPhona, jih bodo pa Azijci prehiteli in to za veliko. Galaxy S3 bo v vseh kategorijah boljši, razen v operacijskem sistemu. Kdor ima Applove delnice, naj jih začne prodajat.

madmitch ::

Mavrik je izjavil:

S kje mate ta fetiš na ogromne displaye na telefonih? Saj ne gledaš v žepu televizije no, tisti S-II cigli niso za nosit s svojimi zasloni.


Jaz imam fetiš na to, da mi ni treba špeglov na nos tlačit za vsak SMS. Klinc, roke se mi z leti ne daljšajo. ;)
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

roli ::

Kaj pri zaslonih nihče nikoli ne gleda PPI (pixel per inch)?
Jaz ne vem samo to je prvi podatek, ki ga pogledam na zaslonu. Pomembna je velikost in resolucija. In iPhone ima enega večjih PPIjev pri telefonih. Večji telefon pa meni osebno nebi bil ravno praktičen. Sam imam Motorolo Milestone z 3.7" zaslonom in se mi zdi ravno pravšnje velikosti. Vse kar bi rad od Appla je nekaj z fizično QWERTY tipkovnico.

Drugače pa na seznamu je končno Slovenija! Pa itunes omogoča nakup muzike iz Slovenije - če slučajno še kdo ni tega opazil.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

alexa-lol ::

Dr_M je izjavil:

Mavrik je izjavil:

S kje mate ta fetiš na ogromne displaye na telefonih? Saj ne gledaš v žepu televizije no, tisti S-II cigli niso za nosit s svojimi zasloni.



Eni imamo radi zadeve pregledne. :)
3.5" je res majhen zaslon. Ze na 4" sem se tako navadil, da se nebi branil kaksnega vecjega, seveda tudi z vecjo locljivostjo.


Si že probal iPad? Mogoče bi ti bil ušeč.. pa še v žep gre

Poleg tega jaz imam že z 3G včasih težave da ga ven iz žepa dobim.. če bi bil še večji bi gla lahko kar integriral v hlače.

Zgodovina sprememb…

RockyS ::

blackclw ta link je BS.
Če pomeni, da ima avtor pritlikave prste še ne pomeni da ima večina. Čez S2 komot potegnem s palcem.

Haha šele zdaj sem opazil, poglej si kak trik je uporabljen na tistem linku, enakega trika se je posluževal apple ko toži Samsung (razmerje pa to) :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

sgdjkdlsugi4 ::

Ko se navadis na vecjega, ne gres na manjsega.

Nikec3 ::

Ne vem zakaj morajo imeti iPadi kamero, ki je po vrhu še zelo slaba. Naj raje naredijo zaslon višje ločljivosti.

comp007 ::

SamFirmware-ov tweet:
Please not we will be selling little S stickers for $0.99 so Iphone 4 owners will have a cheaper upgrade option !! LoL

:)

alexa-lol ::

Size doesn't metter... it's all about technique... pri Applu npr. da ponuja dobro uporabniško izkušnjo

iPhone je IN... tako kot Ferrari.. in Ferrari ni najhitrejši avto

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

Bwahahaha, ker crash landing na vsem hypu ki je bil zgeneriran v zadnjih tednih. Lovin' this.

Spc ::

Tilen je izjavil:

A ni bilo nekaj govoroa, da se bo Apple znebil fizičnega gumba na sredini in s tem "povečal" zaslon?

Res je.
 

alexa-lol ::

Mogoče ma pa to že Samsung patentiran... :D

JayKay ::

UK cene 4 8gb 429 funtov, 4s16gb 499 funtov, brez vezave in odklenjeni seveda

lopov ::

iPod classic no more??? Sranje ... še zdaj si ga nisem kupil ;((

Gregor P ::

Ne razumem, zakaj bi že sedaj moral biti nek iPhone 5? Je kaj takšnega kar bi sploh bilo treba nujno nadgraditi, razen morda antene ipd. (mislim za tiste, ki dejansko kupujejo iPhone in so zadovoljni uporabniki)? iOS je posodobljen, to se mi že zdi pomembno. Potrebujete morda večji zaslon, (še) močnejši procesor, več RAM-a?!?:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

PrimozR ::

Tilen je izjavil:

A ni bilo nekaj govoroa, da se bo Apple znebil fizičnega gumba na sredini in s tem "povečal" zaslon?

Itak imajo večje probleme v širino.

roli je izjavil:

Kaj pri zaslonih nihče nikoli ne gleda PPI (pixel per inch)?
Jaz ne vem samo to je prvi podatek, ki ga pogledam na zaslonu. Pomembna je velikost in resolucija. In iPhone ima enega večjih PPIjev pri telefonih. Večji telefon pa meni osebno nebi bil ravno praktičen. Sam imam Motorolo Milestone z 3.7" zaslonom in se mi zdi ravno pravšnje velikosti. Vse kar bi rad od Appla je nekaj z fizično QWERTY tipkovnico.

Drugače pa na seznamu je končno Slovenija! Pa itunes omogoča nakup muzike iz Slovenije - če slučajno še kdo ni tega opazil.

Visok PPI ni vse. Primerjaj Nokio N95 in 6120. Obe imata enako resolucijo (320 x 240), razlike v diagonali je pa mislim da za skorajda palec. N95ka je precej bolj uporabna, kljub enaki resoluciji. Na 6120 skorajda potrebješ lupo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

PrimozR ::

lopov je izjavil:

iPod classic no more??? Sranje ... še zdaj si ga nisem kupil ;((

Je je.

PrimozR je izjavil:

IMO je izgled iPhone 4(S) dober, vsaj ni tako plastičen kot konkurenca. Pa ko ga primeš roko da občutek kvalitete. Česar ni mogoče reči za kake druge plastične konkurente :P

Anywho, iPod Classic očitno še obstaja, vsaj v press releasu se ga je našlo. 160 GB za 250 USD. http://www.anandtech.com/show/4916/ipod...

lopov ::

Kul :) A ni obstajala tudi 250Gb varianta? Kakorkoli, samo da je!

Jst ::

Nokio N95 8GB mi je ob primerni svetlobi delala tako lepše slike kot HTC Desire HD, tako da jaz bi bil glede kamere zadovoljen.

Kar se pa tiče velikosti: Imam velike (dolge) prste in je DHD z eno roko (desno) težko uporabljati, ker vedno pritiskam na gumb za nižanje/višanje glasnosti. 4.3" 800x480. Pa mi je prevelik in se nikakor ne morem navaditi, recimo med sprehajanjem psa po mestu, npr. v koledar samo z eno roko vnesti reminder.

Tako da se strinjam z Mavrikom: telefoni so lahko preveliki in s tem nerodni za uporabo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Lonsarg ::

Seveda so lahko preveliki in meja je za ene ljudi prej kot za druge. Vseeno bi pa med 4" in 3.5" iPhonom večina ljudi izbralo 4", to je jasno. Torej za večino ljudi je 3.5" premajhen.
Ne mi zdej z argumentom, da Apple ve, kaj je prava velikost, pa ne da ljudem 4" sploh za kupit, ker ljudje sami ne vejo kaj je prava velikost.
Če ne bo iPhone 5 večjega ekrana imel, ga bo pa nasledji, enkrat bojo že šli dalje, pač grejo počasi, da bo kaj novega za naslednje ostalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

PrimozR ::

Jst potem pa menjaj za npr. Desire S. Več ali manj isti hardware v 3,7'' paketu. Jaz z originalnim Desireom nimam težav, je pa res, da zaradi dolžin prstov (težavna sta predvsem palec in kazalec) kolesarim z XXL rokavicami :)

Na kateri strani pa je na DHD volume rocker? Na desni ali levi?

1spam4you ::

haters gonna hate :)

JayKay ::

glede na prve hands-on zapise je Siri uber dober in sicer zaradi naravnega jezika upravljanja recimo koledarja, smsov, pa tudi "goglanja" ali trivia (wolfram alpha). Edino kaj je škoda da nima text inputa (kar je dosedaj navoljo aplikacija imela). Samo UI je malo bolj snappy, gamerji bodo lahko nabijali špile, senzor v kameri je baje zelo dober, pa baterij-life je ostal podoben (razen v standby).

francek1 ::

Mavrik je izjavil:

S kje mate ta fetiš na ogromne displaye na telefonih? Saj ne gledaš v žepu televizije no, tisti S-II cigli niso za nosit s svojimi zasloni.


Ti že veš, ko si zadovoljen z malim...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

boss-tech ::

Jst bi Apple tožil(Samsung) ker uporabljajo S v oznaki modela :)
http://tovornik.info

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

3GS je prišel pred Galaxy S 1 :P
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219110 (7716) zee
»

Tudi oblika iPhone 4 je zdaj patentirana, bela različica spet pred kamero

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3011372 (9956) PrimozR
»

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19252788 (45030) malix
»

Apple prenovil iPode

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3710023 (8651) matejdro

Več podobnih tem